» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
15 / 102
»»

x45 ::

Končno sm usposobil C&Q :)

Finta je v nastavitah power schemes, kjer je potrebno izbrati "minimal power management". Zdaj procesor v idle teče na 800MHz in pri temperaturi 38°C.

v čem je bil problem?

PS: za Deneba maš še vedno rahlo visoko temperaturo, večina ma manj.

dzinks63 ::

>>>poraba amd 65nm quad pomete z intelom:
 temp

temp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

trnvpeti ::

ti si cisti nategator x45 :)

trenutno je phenom II res ugoden
na to karto rajsi ciljaj :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

Ugoden je itak - 240 eur :). Realno se primerja z q9650 ki še vedno stane nad 300 eur po pocenitvi. Techfreak je dal teste.

Poraba pa z dobro ploščo ( 790gx, 780g ) zelo niska.

evo x45, sej gre :)
pa se v avstriji se ga dobi za 210Eur
bojo se pri nas znizali

pa nekdo je dal link, phenom II x3 za kaksna 2 meseca ali 3
in bo amd spet na konju :)

Zorro ::

S temi testi porabe je tako, tako, različni testerji, različni rezultati. Človek ne ve komu bi verjel.

matična Foxconn 790GX

matična Foxconn 790GX

swamigi ::

Verjetno si mislil rabljen q6600 ki ga nkdo prodaja :D

Uh že novi Q6600 se dobijo po zelo ugodni ceni8-)

http://www.tomshardware.com/reviews/phe...
za nižjo ceno skoraj enak performans

Zgodovina sprememb…

• spremenil: swamigi ()

kikibeck ::

sam zakaj ne gledate procesorje ki so vsi v 45nm tehnolođi:D

DJ MartiNi ::

Phenom pokuri manj štroma kot Intel v primeru uporabe 790GX čipseta, drugače pa ne. Večja razlika je posebej prisotna v IDLE, ko so na delu varčevalne funkcije 790GX čipseta (zmanšan clock CPUja in napetosti na celotni platformi). V LOAD pa razlike skoraj ni. O power managementu Phenoma II pa je na guru3D tudi nekaj spisanega.

Prihajajoči AMD CPUji:
- Wikipedia
- Techpowerup
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300

-ninja-91- ::

a misliš tega? (ne bentit če ni taprav)

https://www.cool-pc.org/productdetail.p...

Zgodovina sprememb…

Zakaj bi pa kdo še cooler kupoval,če pa originalen deluje čist lepo
Plato pa eno za 80 do 100€ in imaš čisto soliden sistem:D

Glej THW je čist cool stran.

če veš kaj je tray ne bi vprašal tega....

i386 ::

x45, cooler pa bo maximum 10€, ne 50... ni ti treba pretiravat, veš? =) Pa pri amd bi blo tidu priporočlivo kupit drug cooler se mi zdi :)Mene zanimajo cene tistih x4 athlonov in pa x3 in x4 8xx serije phenomov... to zna biti solidno močno in zeloooo poceni :) athloni verjetno pod 140€, x3 tudi nekaj takega, 8xx serija pa ok 160€, več ne, kvečjemu manj... upajmo da bo amdju uspelo :) mogoče celo jaz kupim kaj na am3 socketu :)

Tale procesor pa res ni brez hladilnika ccccc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: swamigi ()

Jap imaš prav sem spregledal tray:)

gruntfürmich ::

MSI AM3 plošče:

http://www.fudzilla.com/index.php?optio...

ddr3:|
mislim da ne hvala...($$$)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich, kaj je tako narobe z ddr3? saj ni tako drag.. preveč si razvajen z cenami ddr2 =)
če je pa tole drago: http://www.elektronika.si/index.php/cPa...
pa lahko noč :)

8G ddr3, cca 220eur
8G ddr2, cca 80eur
se ti to ne zdi drago?

kje si ti dobil 8gb ddr2 za 80€?? 180, ne 80...
to s najcenejši.. najdražji so pa dražji od ddr3 :) pa vse gledam 1066 ddr2 rame.. http://www.elektronika.si/product_info....
zdaj pa res, lahko noč XD

800 ddr2
cisto zadosti

Xequerin ::

Tudi jaz mislim, da ste preveč razvajeni s cenami ddr2. Leta 2006 sem dal za 1GB ddr 120€. Itak bodo pa cene za ddr3 še padale.

ja res smo razvajeni z ramom
ze 3,4 G se tezko izkoristi, vsi pa gledamo za 8G ali pa celo 16G :)

Brane2 ::

Moj 9950 dela sedaj na 2.6 GHz brez CnQ ( se pravi stalno) pa kaže CPU temp 21°C.

Ko vklopim CnQ, temperatura pade na 19°C...
On the journey of life, I chose the psycho path.

PrimozR ::

x45 ni osnovnega pogoja,d a bo quad na 45 nm porabil 56 W full load, kot praviš ti. Ne bluzi mi s 'TDP ni dejanska poraba', če bi dejansko proabil 60 W, bi bil TDP 60 oz. 65 W. Pa ni, z razlogom. 57 W bo quad porabil z zelo znižano napetostjo in pri kakem gigahertzu, ne pa pri treh.

Brane a si v bundi za kompom? :)

WamPIRe- ::

Moj 9950 dela sedaj na 2.6 GHz brez CnQ ( se pravi stalno) pa kaže CPU temp 21°C.

Koliko maš pa v sobi temperaturo... 15°C?

Za mašino sedim v trenerki ( hlače ) in kratki majici brez ovratnika. Na nogah nimam štumfov, imam pa natikače.

Tla so keramične ploščice, vendar ne tako mrzle, da ne bi mogel imeti bose noge na njih brez kakršnegakoli nelagodja recimo 10 minut.

Koliko maš pa v sobi temperaturo... 15°C?

Mogoče je temperatura tal 16-18°C ( termometer na bučko )

Je pa res, da hladilnik ni stock (Thermalright IFX-14 + liquid metal cin-pasta)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

ncc2000 ::

Za mašino sedim v trenerki ( hlače ) in kratki majici brez ovratnika. Na nogah nimam štumfov, imam pa natikače.

Tla so keramične ploščice, vendar ne tako mrzle, da ne bi mogel imeti bose noge na njih brez kakršnegakoli nelagodja recimo 10 minut.

Hudo :D:D:D Prekrasen opis pogojev testiranja. Kratka majica...sploh pa brez ovratnika...predvidevam, da imaš vsaj 23oC v sobi...proc pa na ~20oC...:D mal heca ;) Pomeri proc temp še s katerim drugim orodjem...

Vprašanje: Mogoče kdo ve, ali naj bi PH 925 in 945 prinesla s seboj kaj več v smislu zmogljivosti napram PH920 in 940, kot le tistih ~5%, kot jih lahko pričakujemo radi DDR3? Se že kaj šušlja o cenah PH z DDR3 podporo in platah za njih?

AM3 phenom se lahko mal zavleče ( Q2 ), razlika pa je ddr3 mem controler. Ram testi bodo precej boljši ostalo pa 5 %, mogoče do 10 %.

Hudo :D:D:D Prekrasen opis pogojev testiranja. Kratka majica...sploh pa brez ovratnika...predvidevam, da imaš vsaj 23oC v sobi...proc pa na ~20oC...:D mal heca ;) Pomeri proc temp še s katerim drugim orodjem...

Se spomniš, kako je snežilo sredi meseca ? Na ta dan sem na dvorišču na Astri zamenjal končni zglob na sprednjem levem biciklu. Ležal sem v snegu in name je padal led več kot uro.
Bil pa sem oblečen v trenerko ( hlače) in pulover. Na koncu sem bil na celi polovici telesa premočen z ledeno mrzlo vodo.
Obrisal sem se, zamenjal perje in šel spat. Brez problemov. Ponavadi se okrog mene sprehajajo v dvojnih puloverjih, ko sem samo v natikačih in kratkih hlačah.

Termometer resda kaže 22°C, vendar je na višini 2m, 20 cm od grelnih cevi za radiatorje in pol metra od dveh 35W neonk, ki delata stalno.

Kar se točnosti temperature tiče, so mi pogreški jasni- to je osnovnošolska stvar. Če veš, da je temperaturni senzor v CPUju enostavna dioda in da se odčitek A/D pretvornika potem SW spremeni v stopinje C po enostavni podani tabeli, ti je jasno da ta stvar ni bila mišljena za merjenje temperature vesolja in da ti čisto zlahka lahko pokaže temperaturo, nižjo od okolice, kar je seveda v normalnih pogojih nonsens.

Da ti pa zadeva relativen feeling. Če ti dobiš odčitke 53 "nečesa", jaz pa 19 "nečesa" na HW, ki naj bi bil v precej ozkih tolerancah, potem je precejšnja verjetnost, da je nekaj narobe.

Recimo:

-lahko da si slabo postavil hladilnik gor
- lahko da nimaš termične paste
- lahko da proc ne nalega na hladilnik, kot je treba
- lahko da BIOS ne prepozna proca pravilno in mu daje previsoko napetost, zaradi katere je poraba in s tem gretje visoko
- lahko da te zaj* SW za odčitavanje, ker ne uporablja prave tabele
- lahko da te zaj BIOS na kak drug način
- lahko da je senzor v CPUju slab ( malo verjetno )
- lahko da je kaj narobe z vezjem v plati, ki je zadolženo za odčitavanje
- lahko je kaj sedemnajstega.

V presoje porazdelitve verjetnosti bi rekel da je v padajočem zaporedju:

- slabo montiran ali neraven hladilnik
- star BIOS
- slab BIOS
- ...

Vprašanje: Mogoče kdo ve, ali naj bi PH 925 in 945 prinesla s seboj kaj več v smislu zmogljivosti napram PH920 in 940, kot le tistih ~5%, kot jih lahko pričakujemo radi DDR3? Se že kaj šušlja o cenah PH z DDR3 podporo in platah za njih?

AM3 ima še eno napjalno napetost, torej bo še en sklop v CPUju lahko sebi štelal napetosti in verjetno bo CnQ in s tem šparanje štroma agresivnejši.
nekih drugih iz letala vidnih izboljšav najbrž ne bo, čeprav bodo lahko kupi majnih, manj vidnih.

Phenom II ima poleg tega, da je L3 večji ( 6 vs 2 MB ), tudi boljšo asociativnost ( 48-way vs 32-way ) in manjšo latenco ( ene 10-20% IIRC)

Dr_M ::

tudi boljšo asociativnost

No ja, ni nujno boljse. Vcasih lahko to se upocasni pretok podatkov. Vsaj tako sm razumel pri eni dolgi in siroki razlagi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Narobe si razumel. Večja asociativnost je zahtevnejša za HW, ampak ob vseh ostalih parametrih nespremenjenih je dobra novica.

Ne znam si predstavljat situacije, ki bi jo lahko poslabšala, sploh zato ker so asociativne banke enake ali večje kot so bile.

Ko se je AMD developer preseraval na forumu kako je Phenom oh in sploh z novel cache architecture, sem mu nabil v nos to, da ima Phenom ( tako kot K8) samo "two-way" asociativnost L1.

Intlov C2D je pa mislm da 8-way.

To pomeni vsaj meni full veliko, sploh pri L1. Daj mi manjši cache, če že moraš, ampak ta naj bo čimbolj asociativen, _sploh_ L1.

Dr_M ::

Ja, 2 way je malo. Ampak iz 32 na 48 pri L3 pa verjetno ne prinasa nic pospeska.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ne bi rekel. Zelo odvisno od kode.

Če tvoja koda ponuca samo 32 "bank" potem daljne širjenje nima efekta.

Pri AMDjevem L1 je fora v tem, da je 2-way premalo za karkoli, kar mi pade na pamet in je težko optimizirat za 2-way.

32-way je ež druga zgodba, pa vendar še vedno dodatne banke lahko pridejo prav.

Če drugega ne, za druge programe pri multitaskingu.

Ampak tisto, kar ti ostane, ne glede na to, kako je program pisan, je nižja latenca L3 nasploh.

D3m ::

|HP EliteBook|R5 6650U|

gruntfürmich ::

Tudi jaz mislim, da ste preveč razvajeni s cenami ddr2. Leta 2006 sem dal za 1GB ddr 120€. Itak bodo pa cene za ddr3 še padale.

tut jst sem dal pred 2 letoma za ddr2 1gb 800mhz@cl5 28000 sit. ampak ne mislim več!
sam si dnar služim in se mi zdi vsakega € za brezvezno preseravanje škoda.

in pa me res zanima koliko bo ddr3 1333@cl9 prinesel pohitritve glede na ddr2 1066@cl5, ker če se kr tko gledajo latence, so pri poceni ddr3 ramih katastrofalno visoke napram ddr2...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ja samo glej... če misliš imeti računalnik recimo 4leta... se bol splača ddr3 kupit kot ddr2, ker mislim da bo ddr2 takrat drag in dosti počasnejši od 3ke če misliš nadgrajevat. poglej samo koliko stane ddr1.. kot ddr3 :)

polde66 ::

Za 4 leta vnaprejsi noben ne intel in ne amd privrženec ne kupuje računalnika. Lahko vsak pri sebi pogleda za nazaj kdaj si je sistem nadgradil ali menjal. Aktualna sestava kompjutra je nekje od pol leta pa do enega leta, potem pa ti duša ne da da nebi šel v korak s časom, Hecno a ne. Kupovat 4jedrni procesor za naprej????? Q6600 je bila naložba enega leta nazaj, zakaj že? ker bodo igre šle hitreje, ker bo spisanega ogromno novega programja za štirijedrnike. Kje je sedaj ta tako napredni Q6600??? Žal je tko da scena hardvera močnoooooo presega zmogljivosti ustvarjalcev softvera. In če meni dela lepo na dvojedrniku pa še ostalim 95% folka, zakaj pa bi se pol matral za mogoče 5% ostalih, ki tekmujejo v zmogljivostih svojih mlinčkov. Ko bo softver prešaltal na 4 jedra bodože dolgo prodajali 12 jedrnike:D

Sm se mogu mal izkašljat :))
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

E6750, ki je glede na izid star že koliko?, mi popolnoma zadostuje. kupljen rabljen poleti, že v času 45 nm procesorjev. Neke večje želje po menjavi nimam.

Mitja358 ::

E6750, ki je glede na izid star že koliko?, mi popolnoma zadostuje. kupljen rabljen poleti, že v času 45 nm procesorjev. Neke večje želje po menjavi nimam.

Kaj ma to veze s Phenomom ?

Nima, zgolj odgovor na poldetov post, da folk menja PCje na pol leta, kar seveda ni res.

polde66 ::

Nisi razumu, navadn folkne menja kompov na tolk kratk čas, intuziasti in fani obeh strani pa.
polde

Nima, zgolj odgovor na poldetov post, da folk menja PCje na pol leta, kar seveda ni res.

Aja

Zdaj pa boste vsi onemeli, vsaj po moje. Nov svetovni rekord v navijanju phenoma II na 6.5GHz v 3Dmarku 05. To sem po pomoti prilepil na temo Phenom 1.

Mitja358.. bravo, samo ne vem zakaj niso naredili v 06 ali vantage... pa ne vem če boš doma navijal na tekoči dušik :)

aja... zelo of topic uprašanje? zakaj sta 2 moja prispevka v rdečm?? :)

Dejan99 ::

Mene bolj zanima do kje pride na dobrem zračnem hlajenju (stabilno)

Mene bolj zanima do kje pride na dobrem zračnem hlajenju (stabilno)

3,8 ghz sem jaz zasledil ( mislim da celo box cooler ), z dobrim najmanj 4 ghz.

-ninja-91- ::

ker sta izbrisana?

aja, a je kdo doma že stestiral dragon platformo? Zanima me namreč, kako se obnese v GTA 4, ki ima precej rada 4-jedrnike.

Tvoj post ki se obarva rdeče vidiš samo ti. spdaj piše kdo od moderatorjev ga je izbrisal, včasih še kak ( neumen ) komentar zarven.
««
15 / 102
»»