» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
12 / 102
»»

Vanadium ::

Tech freak daj naredi vse te teste k jih ponavadi ostali naredijo da vidimo kok so kaj realni testi z interneta. Me prav zanima.

L.P.

Brane2 ::

tale bo pa huda plata se cena neka normalna pa bo naslednji proc phenom v moji kibli :D

Fajn bi blo, će bi se dobilo kaj takega, vendar z GX čipsetom. Bi blo bolj primerno za mnoge domače stroje in naravnost idealno za kake ne tako majhne strežnike...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Dr_M ::

Zame je gigabyte pribljizno tako, kot asrock. Ce imas zelo veliko sreco, dela uredu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vanadium ::

mnja na bratovi gigabyte pol usbejev ze pocrkalo medtem ko na moji asus se vse dela kot urica

x45 ::

potem pa je nekaj na tem, sicer moja GA ni neki biser je pa asuska 570 sli dlx slabša od te, sploh glede problemov, obe pa podpirata deneba 940 :).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

TOP ::

Kar se tiče Gigabyta sem imel isto mnenje da je šrot od plat ,sedaj sem kupil Gigabyte P45-UD3P in vzamem besedo nazaj,to je dobesedno neverjetna plata,prej sem mel Asus P5Q-pro in ni primerjave.Kot prvo je Gigabyte veliko hladnejša,ker ma bistveno bolše hlajenje potle je pri istih nastavitvah OC mislim stabilnejša in dosegu sem bistveno višjo frekvenco in še stabilno.Ima kar nekaj bolših funkcij.Do sedaj sem prisegel samo na Asus sam tale plata me je presenetila,je pa res da je zadnji primerek(775)tako da tud plata tale za AMD mora biti dobra.Jaz sem mojo dobil za 150e in sem res zadovoljen.Za tale denar ni bolše pri (775).Se opravičujem ker vem da je tema za AMD sam sem hotel povedat moje mnenje ker sem videl na sliki da je zelo podobna moji.

TechStreme ::

3DMark06 z HD4850 .. nenavita 13k točk.... Mislim da še ni vse kot bi moralo, ker mi FPS-ji nekam čudno skačejo med testi... Moram preverit če moram še kakšne zadeve naložit za optimizacijo pri igrah.
Update bo tekom dneva.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

DJ MartiNi ::

GigaByte je skupaj spravil precej solidno plato. Moram rečt, da se mi tale Ultra Durable 3 kar dopade. Dosedanje plate so imele bolj slab sloves kar se tiče vzdržljivosti. Kolega, ki dela na servisu, mi je rekel, da jih kar lepo število nazaj dobijo. Tudi moja GA-MA790X-DS4 je izpustila dušo po kakih treh mesecih.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300

gruntfürmich ::

http://shop.hoh.de/(S(atprta55p2v2z0upi...
http://uk.asus.com/products.aspx?l1=3&l...

asuska AM3 izgleda da ne podpira DDR3. morda zato ker je narejena na starem čipu FX790/SB750?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

To ni odvisno od chipseta. Trenutno imajo na voljo 2 plate AM3 za ddr2 ram.

kikibeck ::

sam zakaj je fora v matični plošči če pa ma cpu ugrajen memory controler

Razlicno podnozje za ddr2 in ddr3 in drugacno napajanje?

rgv45vg4t335 ::

http://shop.hoh.de/(S(atprta55p2v2z0upi...
http://uk.asus.com/products.aspx?l1=3&l...

asuska AM3 izgleda da ne podpira DDR3. morda zato ker je narejena na starem čipu FX790/SB750?

Če je AMD in ne podpira DDR3 ampak DDR2 po tem se temu reče AM2 oz. AM2+.

Če napišeš AM3, ki ne podpira DDR3 je to kot bi rekel dizel, ki gre samo na bencin.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Haha. To si pa zdele v temo brcnil. AM3 ni samo AM2 s podporo za DDR3, ampak so se druge spremembe, tako kot je imel AM2+ napram AM2.

PrimozR ::

AM3 je socket, v katerega vtakneš proc. Kakšna je reža za RAM te v bistvu boli kita, saj itak podpira oba.

Sicer pa tudi Asus nir avno biser. namesto novega BIOSa raje izdajo novo revizijo oz. sploh nov model plate. Dandanes je res težko dobit eno spodobno plato oz. vsaj tako, za katero je 90+% možnosti, da bo dobra.

rgv45vg4t335 ::

Asus M4A78 PRO je AM2+ plata z AM2+ chipset-om (780G+SB700), ki mimogrede ni ravno top end. To plato najdeš na Asusovi strani pod: Home->Products->Motherboards->AM2+->AMD 780GSB700

Na začetku opisa piše da je optimizirana za prihajajoče AM3 CPU-je in to te je očitno zmedlo. Tole 'optimizirana' najbrž pomeni, da je imela njihova prejšnja 780G/SB700 plata z Phenom II težave in so morali zadevo malo poštimati.

Če boš hotel reči, da je neka plata AM3 bo morala imeti AM3 chipset (8xx). Neizbežno bo šlo za DDR3 RAM in starih (AM2+) CPU-jev se s temi novimi platami ne bo dalo uporabljati.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Kaj ti zdej kompliciras?

AM2+ CPUjev na AM3 že itak ne boš mogel uproabljati ali?

Čipset pa nima nobene veze s tem, jao... A potem nF3 ultra plata ni s939, ker nima PCIe čipseta???

dzinks63 ::

>>>Če boš hotel reči, da je neka plata AM3 bo morala imeti AM3 chipset (8xx). Neizbežno bo šlo za DDR3 RAM in starih (AM2+) CPU-jev se s temi novimi platami ne bo dalo uporabljati.

Bravo, so le nekateri skopčali, da sta sedanja AM2+ phenoma II le za stare plate, torej za nadgranjo starih sistemov in da se nove platforme s tema procesorjema ne splača sestavljat, ker imaš že v startu zastarel sistem, razen za neučakance, kateri hočejo phenom II imeti takoj. Treba je počakat na am3 plošče in am3 procesorje.

Mitja358 ::

Plošča Asus M4A79 video iz CES-a

Še s hrvaške strani lastnosti matičnih plošč asus M4Axx http://necacom.net/content/view/1489/35/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

TechPowerUp je objavil nov Phenom II timeline, na katerem se je pojavil tudi model "950" - AM3 125W, 3.1GHz.

Phenom 950 on the cards...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

JohanP ::

Superca. Mene s tega seznama interesira tista 910 ali pa 925-ka.
Kakšne so latest informacije s kompatibilnostjo za nazaj?
Če plata z bios update podpira Phenom, ali rabiš za Phenom-II dodaten bios ali gre brez tega?

Imam AM2+ plato, ki glede na listo podpira Phenom X4 9850(HD9850WCJ4BGH,rev.B3,SocketAM2+,Quad-Core, je pa na ašus forumu par ljudi, ki so uspeli spravit gor tudo 9950, čeprav ni podprta.
Bojim se, da bo treba počakat, če bo asus sprdnil bios update za Phenom-II.

IMHO bo brez popore v BIOSu preveč tvegano.

Techfreak! a imaš kaj novih benchov?

SleepLess ::

Ker trenutno kupujem nov računalnik, sem se tudi sam odločil za AMDjevo platformo. Sem ze mislil, da si bom nabavil AM2+ plato pa Phenoma 2, ampak glede na to da so tile AM3 procesorji napovedani že za Q1 tega leto bom rajši počakal.

Samo zanima me če mogoče kdo ve ali Q1 ponavadi pomeni bolj konec januarja ali bolj marec ?:)

Ker trenutno kupujem nov računalnik, sem se tudi sam odločil za AMDjevo platformo. Sem ze mislil, da si bom nabavil AM2+ plato pa Phenoma 2, ampak glede na to da so tile AM3 procesorji napovedani že za Q1 tega leto bom rajši počakal.

Samo zanima me če mogoče kdo ve ali Q1 ponavadi pomeni bolj konec januarja ali bolj marec ?:)

Mislil si konec februarja ne? Nekaj jih pride v koncu februarja, nekaj v marcu in nekaj v aprilu.

q1 je lahko tud marec - konec. Am2+ je zelo dobra in že preizkušena platforma tako da boš zlo zadovoljen s tem. če želiš pa počakaj. AM3 ima v bistvu DDR3 ram ki prinese 5 do 10 % v scorih, je pa dražji ram.

AM3 je zaenkrat še lepo popolnoma DDR2. A je sploh že predstavljena kaka DDr3 plata? In tistih '5-10%' v realnem svetu pomeni 0,1 FPSja v špilu. Useless.

cene pa ugodne da je kaj :):

http://geizhals.at/eu/?cat=cpuamdam2p&x...

Tud intel je pod pritiskom da krepko popravi cene.

kikibeck ::

zlo zlo hitr padajo tele cene:D do takrat ko bom jz kupoval komp bo glih ene 160€ jupiii:D aja mičken offtopic a mi lahko prosim kdo pove za kakšno poceni,dobro, sigurno trgovino v tujini, najraje v nemčiji

Pšenični ::

"cene pa ugodne da je kaj"

Točno tako.

Intel pa ima zaradi svoje velikosti manj maneverskega prostora kot AMD. Intel je sedaj pod pritiskom, da je kaj, saj je AMD sedaj postal zares ugoden. In še bolj bo.

Amd zaključuje svojo reorganizacijo( upam da bo zadostovala), v roku 3 tednov pričakujem slabe novice s strani Intela.........odpuščanje bo tako tudi v Intelu.

Za sedaj intel parira z cenitvijo svojih amortiziranih Q9xxx. Do sedaj je bilo bolj kot ne zatišje, pripravlja pa se prava nevihta. Intel še ima v rokavu I5.

I5 so malo prestavli na avgust oz sptember 09 ( vrjetno zarad krize in problemov ki jih pišete zgoraj ) in s tem malo podaljšali življensko dobo zadnje FSB platforme 775.

keba ::

Sm prebrau novico da je amd pocenil phenome2 za 20%, pri nas se še ne pozna, ampk v nemčiji pa dobiš 940ko za 227eur. To je pa definitivno taprava cena.

Sm prebrau novico da je amd pocenil phenome2 za 20%, pri nas se še ne pozna, ampk v nemčiji pa dobiš 940ko za 227eur. To je pa definitivno taprava cena.

Jap, o tem mi govorimo. To je zdaj tekmovanje med AMD-jem in Intelom v ceni. AMD bi mogel biti z Intelom 50-50 potem bi bil še boj in nizke cene. Zdaj Intel fani vidite zakaj je konkurenca dobra

keba ::

tok ste proti amdju ampk vsi mate korist od tga če izda dober procesor, tudi kupci intela, ker ta poceni svoje procesorje.

tok ste proti amdju ampk vsi mate korist od tga če izda dober procesor, tudi kupci intela, ker ta poceni svoje procesorje.

Evo podpis pod tole, saj nič ni če se Intel fani (jaz sem tutbolj na AMD-jevi strani in nimam nič proti Intelu), sam pol pustite konkurenci dihati, ker je to tudi za vas dobro.

Fani so v manjšini, odločitve padajo na masah. Obe firmi naj delata čim boljše procesorje in bo za vse, vse OK.

huelz ::

AMD je res pocenil 920 in 940 modela. Zdaj pa sploh resno razmisljam o nakupu Phenoma II :D

TOP ::

Ti kar sam kaj boš pridobil je pa druga pesem.

trnvpeti ::

intel je spustil e5200, pa predstavil e5300 in e5400
bo amd kaj spustil ceno 7750 ali pa kaj novega predstavil

Pšenični ::

"Ti kar sam kaj boš pridobil je pa druga pesem."

Nikar tako pesimistično. Pač dobiš malo manj zmogljiv mlinček, za dosti manj denarja, kar tudi nekaj šeje. "Vsi nimamo stricev v Ameriki" (tko se je reklo včasih).

TechStreme ::

GTA IV Benchmark rezultat:
Phenom II @ 3.2GHZ (ne čutim potrebe po višji frekvenci, vndar ravno prava frekvenca za polni izkoristek rama).
HD 4850 512 Stock frekvence
RAM 2×2GB DDR 800 4-4-4-12 CR1 (Mushkin XP2 ownage)

No pa da vidimo kako se naši sistemi resnično obnesejo v trenutno najzahtevnejši (za hardware seveda) igri.

Nastavitve ki sem jih uporabil so klasične. Skratka tqako kot je bilo ob prvem zagonu.

Za primerjavo bi bilo lepo če vsi uporabljamo seveda enake.

Slikca nastavitev ki sem jih uporabljal

Slikca nastavitev ki sem jih uporabljal

Po benchmarku pa poiščite datoteko, kjer vam je igra shranila rezultate (Documents\Rockstar Games\GTA IV\Benchmarks) in vsebino skopirajte na forum .... Upam da ste dovolj odrasli da neboste seveda goljufali...

Še moj rezultat:
Statistics
Average FPS: 53.77
Duration: 37.42 sec
CPU Usage: 65%
System memory usage: 63%
Video memory usage: 67%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (100 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 37

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 7.14.10.630
Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
AMD Phenom(tm) II X4 940 Processor

File ID: benchmark.cli
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Zgodovina sprememb…

Cool in to je spet na nivoju qx 9650 3,0 ghz ki stane več kot 500 eur cpu ?

M-XXXX ::

Spet nabijaš a?

Q9650 je 3XX€. Ko pa smo ravno pri tem po enmu špilu in kar nekih nastavitev NE moreš kaj veliko sklepat (bi lahko če bi bil CPU usage naprimer 25% ali pa 75%, kaj več pa ne...

Ko pa smo ravno pri tem: Kje je 4ghz+ Phenom 2? (serijski proc seveda) in kje so vsi tisti 5ghz in podobni OC-ji na vodi ali zraku, ter stabilni 4500+?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Shegevara ::

Zanimivo x45, kako znaš za phenome poiskat po raznih nemških in avstrijskih online trgovinah, za Intel pa za 50%+ nabiješ ceno kolikor je v resnici en tak procesor v SLOVENSKIH!!! trgovinah.

Če si pa slučajno mislil proc+matično+rame skupaj za 500 eur pa vzamem nazaj.

Zanimivo x45, kako znaš za phenome poiskat po raznih nemških in avstrijskih online trgovinah, za Intel pa za 50%+ nabiješ ceno kolikor je v resnici en tak procesor v SLOVENSKIH!!! trgovinah.

Nope- je mislil kar samo procesor (ker je še napisal QX), vendar kot kaže itak ni sposoben dojet da bo navaden uporabnik kupil Q9650 za dobrih 300€:D

Še zdaj čakam odgovore in linke na 4ghz modele ter te super OC-je na vodi in zraku...

Spet nabijaš a?

Q9650 je 3XX€. Ko pa smo ravno pri tem po enmu špilu in kar nekih nastavitev NE moreš kaj veliko sklepat (bi lahko če bi bil CPU usage naprimer 25% ali pa 75%, kaj več pa ne...

Ko pa smo ravno pri tem: Kje je 4ghz+ Phenom 2? (serijski proc seveda) in kje so vsi tisti 5ghz in podobni OC-ji na vodi ali zraku, ter stabilni 4500+?

Saj je napisal da ni potrebe po navijanju, navil je samo za 200MHz da bo polni izkoristek ramov. Sicer pa zelo dobri rezultati.

Se ni navezovalo na nobenega uporabnika iz ST, natančneje:

http://slo-tech.com/forum/t323305/0

A s prehodom na 45 nm proizvodni proces naj bi se to spremenilo, napovedujeta se namreč kar 2 primerka s hitrostjo 4 in 4,4 GHz (FX80 in FX82).

Do zdaj je 4.4ghz popolnoma nedosegljivo (stable) najboljši primerki pa se približajo 4ghz-jem (seveda ne stock coolerji)

Pa še ena za nasmejat::D
Preskok z 2,6 na 4,4 GHz je seveda ogromen, bi naj pa bil 4 GHz primerek hitrejši od 5 gigaherčnega Intelovega štirijedrnika (Kentsfielda).

Vsi vemo kako se je tole izkazalo.

Gamez0r ::

Nope- je mislil kar samo procesor (ker je še napisal QX), vendar kot kaže itak ni sposoben dojet da bo navaden uporabnik kupil Q9650 za dobrih 300€:D

Še zdaj čakam odgovore in linke na 4ghz modele ter te super OC-je na vodi in zraku...

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/p...

Govoriš neki, kar ni res
WTF!
««
12 / 102
»»