» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
11 / 102
»»

TechStreme ::

Phenom 2 940
MSI K9A2 Platinum
2×2GB Mushkin XP2
HD4850
"Zmaj" Up and runing. Je pa še v fazi instalacij tko da rezultati malo kasneje.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Shegevara ::

Če boš objavljal, mene predvsem zanimajo temperature, hvala.

rgv45vg4t335 ::

Phenom 2 940
MSI K9A2 Platinum
2×2GB Mushkin XP2
HD4850
"Zmaj" Up and runing. Je pa še v fazi instalacij tko da rezultati malo kasneje.

Vprašanje: Jaz imam enak board in (zaenkrat še) athlona. V BIOS mi gre memory ratio samo do 2. Po tem je še 1.66, 1.33 in 1:1. Se tebi s phenomom pojavi še 2.66?

Sicer to ni ne vem kakšna težava, ker gre FSB z lahkoto do 260 in še čez, skoraj brez višanja HT in NB napetosti. Če daš RAM na 5T in 2.2V ti bo šel tako najbrž lahko do 1000MHz. Boš profitiral par FPS-jev v Crysis.

Imam tudi enako grafično in je tako dolga, da se nasloni z robom na heatpipe od matične, ampak ni problema.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Ja pojavi se tudi 2.66 ...

Ja drugače sem pa tudi jaz malo debelo gledal tisti heatpipe pa grafično... Vndar vse dela.

Windows Vista 64 se mi je pa sesula... Očitno ta orodja ki jih je MSI dal zraven niso kompatibilna z X64 ... Mislim WTF???
Morm zdej še enkrat instalirat Windows.

Kar se pa temperatur tiče pa zaenkrat še nisem preverjal, ker še nisem imel možnoosti obremenit procesor... V idle je pa okoli 45°C, ker imam nastavljeno v biosu Fan control nastavljen target 45°C...
Konec koncev pa je originalen hladilnik kar s štirimi heatpipe-i.

Zgodovina sprememb…

Mitja358 ::

Ja pojavi se tudi 2.66 ...

Ja drugače sem pa tudi jaz malo debelo gledal tisti heatpipe pa grafično... Vndar vse dela.

Windows Vista 64 se mi je pa sesula... Očitno ta orodja ki jih je MSI dal zraven niso kompatibilna z X64 ... Mislim WTF???
Morm zdej še enkrat instalirat Windows.

Ok, ti hitro naloži in nam poročaj. Veliko sreče pri nalaganju windovsow

rgv45vg4t335 ::

Ja, npr. MSI-jev BIOS LiveUpdate in Vista 64 ne grejo skupaj. Jaz sem moral narediti bootable USB ključek na drugem računalniku z XP, da sem lahko poflešal na V1.6.

Na splošno ti priporočam klasični overclocking v BIOS-u. D.O.T.3 (avtomatični OC) sicer zgleda zanimivo, ampak tako ne prideš zelo visoko. Isto se mi zdi tudi za AMD-jeva orodja.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Valvoline ::

Če ga klokne stabilno na 3.5ghz+ še jaz dam aplauz za AMD :)
Navijanje je res ahilova peta AMD-ja. Upam da bo tokrat res kaj pokazal na tem področju.

Če ga klokne stabilno na 3.5ghz+ še jaz dam aplauz za AMD :)
Navijanje je res ahilova peta AMD-ja. Upam da bo tokrat res kaj pokazal na tem področju.

No toliko bi skoraj moral iti. Saj pa nove intel core i7 965 tudi ne navija v višave kot so se core 2, ker imajo novejši procesorji vgrajen IMC.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

x45 ::

Elektronika ima 940 in 920 X4 na zalogi po fenomenalni ceni :

http://www.elektronika.si/index.php/cPa...

povprečen oc 940 BE x4 je že zdaj 4350 mhz - hw boot. 3500 je šala mala.

Zorro ::

Elektronika ima 940 in 920 X4 na zalogi po fenomenalni ceni :

http://www.elektronika.si/index.php/cPa...

povprečen oc 940 BE x4 je že zdaj 4350 mhz - hw boot. 3500 je šala mala.

x45, pusti ti povprečen OC, relevanten je OC, ki ga lahko doseže navaden uporabnik s solidnim zračnim hlajenjem.

Mislim, da je bolje dati še kakšen Evro več pa kupiti tukaj. Nekako se mi zdijo bolj resni, sicer pa v Nemčiji se dobi pod 250. Bi bilo še malo za počakat.

TOP ::

Povprečen OC je relativni pojem na eni Hrvaški strani so ga testirali 940BE in prišli do 3900 stabilno več ni šlo.Bodo pa primerki ki bodo leteli lahko krepko višje,sam bo treba tud plato imet dobro.

ja na zraku gre 3900 kar je zelo dobro, vodno tudi cca 5 ghz tekoči dušik pa vsi veste 6,2 ghz.

Tkole je... EVEREST Ga pri sintetičnih testih uvrsti nekje v rang Intel QX9650 (oba 3GHz)... Včasih en povede drugič drug... Skoraj zmeraj pa imata zelo podoben rezultat. Zanimiv je PhotoWorxx, kjer AMD premaga najbližjega QX9650 za kar "tretino"?!?!... Kar se tiče memory testov pa načeloma premaga vse ki so na voljo za primerjavo v moji verziji. Aja vse skupaj je nenavito še za enkrat...

Temperature pa še pridejo... Za enkrat sem igral le CSS, kjer ima stalno 45°C (fan control).

Zgodovina sprememb…

huelz ::

Vcasih se mi zdi, da so na slo-techu sami gorenci :D
Ce smo ze pri ceni, dobi se 940 be ze za 243,40 pri MindFactoryju in Drivecityju, noben od njiju ne posilja v Slovenijo (preverjeno), sploh pa tu ni stroskov posiljanja zraven (ze ce posljejo v Avstrijo je 20 eur postnine), kar nanese cez 260 eur.
In kolk je potem to razlike? Pri nas se jih dobi tudi za podobno ceno, res jaka razlika v ceni, da se vam splaca narocevat v tujini.
Razmisljam o nakupu 920-tke, na plati ASUS M3A32 - MVP Deluxe se navijajo kar solidno (tako kot 940 be).

OK Update... Pri System Stability Test (EVEREST) se temperatura ustavi pri 60°C s stock coolerjem... Ventilatorje imam vse na nekje 50% 1. Spredaj pri diskih piha not 90mm 2. na stranici piha not 80mm ta je celo na nekje 30% obratih 3. Zadaj piha ven 90mm in seveda še ventilator v napajalniku 120mm ki pa nevem kako hiro se vrti (no glede na to kako je tih se sprašujem če se sploh vrti).
Grafična pa je HD4850 z 2 slot hladilnikom, vndar ni na exaust sistem... Skratka: vroč zrak ostaja v ohišju.

Kmalu še malo bolj resni testi... Vndar po prvih vtisih to defenitivno ni niti podobno starim phenomom...

Zgodovina sprememb…

Tkole je... EVEREST Ga pri sintetičnih testih uvrsti nekje v rang Intel QX9650 (oba 3GHz)... Včasih en povede drugič drug... Skoraj zmeraj pa imata zelo podoben rezultat. Zanimiv je PhotoWorxx, kjer AMD premaga najbližjega QX9650 za kar "tretino"?!?!... Kar se tiče memory testov pa načeloma premaga vse ki so na voljo za primerjavo v moji verziji. Aja vse skupaj je nenavito še za enkrat...

Temperature pa še pridejo... Za enkrat sem igral le CSS, kjer ima stalno 45°C (fan control).

test iz prve roke in scori nad pričakovanji :)

OK Update... Pri System Stability Test (EVEREST) se temperatura ustavi pri 60°C s stock coolerjem... Ventilatorje imam vse na nekje 50% 1. Spredaj pri diskih piha not 90mm 2. na stranici piha not 80mm ta je celo na nekje 30% obratih 3. Zadaj piha ven 90mm in seveda še ventilator v napajalniku 120mm ki pa nevem kako hiro se vrti (no glede na to kako je tih se sprašujem če se sploh vrti).
Grafična pa je HD4850 z 2 slot hladilnikom, vndar ni na exaust sistem... Skratka: vroč zrak ostaja v ohišju.

Kmalu še malo bolj resni testi... Vndar po prvih vtisih to defenitivno ni niti podobno starim phenomom...

S tem hočeš povedati da je dost boljši od phenoma 1?

Po testih očitno da ne. Je pa res da sem Phenoma 1 9750 imel možnost malo testirat le pri frendu in za kratek čas. Ko se mi Windows neha updejtat pridejo še drugi rezultati... Edino kar me grize je da sem 3Dmark06 zbrisal s formatom in ga moram še enkrat downloadat... (1mb linija)

Kar se pa MSI K9A2 Platinum tiče pa za pravilno delovanje otrebuje bios 17b3, ki pa je na žalost še beta... Za enkrat vse še brez napak... S starejšim biosem se lahko zgodi da ti ne kaže pravilnih frekvenc ipd... In pa procesor prepozna kot AMD Unknown processor.

Zgodovina sprememb…

Bolj ko gledam te teste bolj si ga želim takoj kupiti :D
Me pa še zanima če mogoče kdo ve kdaj pride ven kak energijsko varčen quad-core s 95w tdp-ja in okoli 2.5Ghz na jedro?

M-XXXX ::

Me pa še zanima če mogoče kdo ve kdaj pride ven kak energijsko varčen quad-core s 95w tdp-ja in okoli 2.5Ghz na jedro?

Je že in to skoraj 2 leti:D

No slice mal limiat, nič se bat8-)

Po testih očitno da ne. Je pa res da sem Phenoma 1 9750 imel možnost malo testirat le pri frendu in za kratek čas. Ko se mi Windows neha updejtat pridejo še drugi rezultati... Edino kar me grize je da sem 3Dmark06 zbrisal s formatom in ga moram še enkrat downloadat... (1mb linija)

Kar se pa MSI K9A2 Platinum tiče pa za pravilno delovanje otrebuje bios 17b3, ki pa je na žalost še beta... Za enkrat vse še brez napak... S starejšim biosem se lahko zgodi da ti ne kaže pravilnih frekvenc ipd... In pa procesor prepozna kot AMD Unknown processor.

Saj maš čas.... Čakaj rekel si da je po testih slabši od phenoma 1 al kako? Ne razumem

Je že in to skoraj 2 leti:D

No slice mal limiat, nič se bat8-)

Mislim AMD-ja in ne Intela, ker mam AMD plato.

Saj maš čas.... Čakaj rekel si da je po testih slabši od phenoma 1 al kako? Ne razumem

Hotel sem povedat da je občutno boljše. No kar se sintetike in temperatur tiče in temperatur pri obremenitvi. Res nisem imel še možnost nič drugega resneje testirat.

Zgodovina sprememb…

Hotel sem povedat da je občutno boljše. No kar se sintetike in temperatur tiče in temperatur pri obremenitvi. Res nisem imel še možnost nič drugega resneje testirat.

Aha, potem pa je amd res naredil zakon čip. Danes do 11-ih probaj pognat še 3d mark in še nekaj testov.

Pa če boš OC-jo

Zgodovina sprememb…

kikibeck ::

jz bi tud to mel :D, kdaj pa zdej pridejo teele am3 čipi pa matične ker bi to vzel! A na am3 platah in procih bo sam ddr3 al bo tud ddr2 delu

TOP ::

Samo DDr2 zato je AM3 ma oznako 3 DDR3

jz bi tud to mel :D, kdaj pa zdej pridejo teele am3 čipi pa matične ker bi to vzel! A na am3 platah in procih bo sam ddr3 al bo tud ddr2 delu

Pridejo okoli marca. To pa nevem če bo gor oboje al samo 1

Misliš Samo DDR3 in ne DDR2

Zgodovina sprememb…

ja jz bi uzel am3 proc pa plato AM3 pa bi na začetku dal ene ddr2 rame gor ker jih še mam, potem pa bi čez ene pol leta vrgu te rame vn pa dal ddr3 gor, zdej nevem al podperajo proci to ker se mi zdi čudno ker neke am3 plate od asusa sploh ne podperajo ddr3 (al sm pa jz mal narobe pogledu)

Cinebench 10 x64 rezultat 12000 točk... @ stock 3GHz Spet podoben rezultat kot Intel QX9xxx @ 3GHz

Pridejo okoli marca. To pa nevem če bo gor oboje al samo 1

Misliš Samo DDR3 in ne DDR2

Se popravljam, pridejo fenbruarja, se parvi naslednji mesec. List of future AMD Phenom microprocessors @ Wikipedia Zanimivi mi zgleda Phenom II X4 925,2.8 GHz 4×512 KB 6 MB, 2 GHz HT, 95W TDP Socket AM3February 2009 tale 2.8GHz bo imel 95w TDP, 3.0GHz pa bo mel 125W. Se mi zdi da se za tistih 200MHz ne splača kupovat 3.0GHz če gledamo na porabo/zmogljivost

Cinebench 10 x64 rezultat 12000 točk... @ stock 3GHz Spet podoben rezultat kot Intel QX9xxx @ 3GHz

Zgleda zelo obetavno. Še bolje kot sem pričakoval. Ti nadaljuj s testi.

TDP je okviren... 3GHz verzija skratka pokuri več kot 95W in je zato v rangu TDP 125W procesorjev. Razlika v porabi pa je v resnici veliko manjša.

ja jz bi uzel am3 proc pa plato AM3 pa bi na začetku dal ene ddr2 rame gor ker jih še mam, potem pa bi čez ene pol leta vrgu te rame vn pa dal ddr3 gor, zdej nevem al podperajo proci to ker se mi zdi čudno ker neke am3 plate od asusa sploh ne podperajo ddr3 (al sm pa jz mal narobe pogledu)

Te plošče AM3 ki so zdaj na trgu in ki podpirajo AM3 cpu-je podpirajo samo DDR2 rame, vendar procesor ne bo deloval s polno močjo (izkoriščen bo okoli 90-95%, vsaj po mojem mišljenju).
Mislim pa da je tale plošča dobra samo ne podpra DDR3! http://www.elektronika.si/product_info....
Jaz bi raje počakal na "prave AM3" plate s "DDR2" in DDR3 podporo.

Ne rabiš podpore obeh pomnilnikov. Kupiš AM3 procesor in AM2+ plato za začetek... Ko se DDR3 poceni pa zamenjaš... Če pa imaš starejšo AM2 ploščo pa lahko za enkrat nadgradiš enostavno na tej. Moram preverit če so AM3 kompatibilni tudi s starejšim AM2... Vndar kolikor se spomnem so.

Trenutno pa je jasno da je DDR3 še vedno občutno predrag da bi se izplačal.

Zgodovina sprememb…

TDP je okviren... 3GHz verzija skratka pokuri več kot 95W in je zato v rangu TDP 125W procesorjev. Razlika v porabi pa je v resnici veliko manjša.

Pol pa bi si mogoče vzel 3.0Ghz. Sicer pa bom počakal do marca pa če bo napovedan quad core s 65W ga počakam in bom imel do tedaj athlona x2 4850E (ki mislim da je za današnja opravila dovolj) in potem si kupin tega quada.

dzinks63 ::

Če misliš resno nabavit povsem nov računalnik na AMD, se splača počakat na plošče am3 in procesorje am3, ddr3 ram je itak že tu. Am2+ Phenoma II x4 procesorja prideta v poštev le kot nadgradnja, če že imaš računalnik z ustrezno ploščo am2+ ali pa da nikakor ne moreš potrpet do prihoda am3 kompletov.

Če misliš resno nabavit povsem nov računalnik na AMD, se splača počakat na plošče am3 in procesorje am3, ddr3 ram je itak že tu. Am2+ Phenoma II x4 procesorja prideta v poštev le kot nadgradnja, če že imaš računalnik z ustrezno ploščo am2+ ali pa da nikakor ne moreš potrpet do prihoda am3 kompletov.

ne, mislil sem 3.0GHz AM3 CPU

Cinebench 10 X64 ... Da nebo slučajno kdo rekel da fejkam.

Drugače je pa očitno dosti fejk testov na netu: primer je bila spletna stran ki sem jo ravnokar pogledal... CB R10 test, kjer naj bi Phenom 2 dobil dobrih 9000 točk... 12k+ točk pa naj bi dobil šele pri 3.8GHz...

Zgodovina sprememb…

Drugače je pa očitno dosti fejk testov na netu: primer je bila spletna stran ki sem jo ravnokar pogledal... CB R10 test, kjer naj bi Phenom 2 dobil dobrih 9000 točk... 12k+ točk pa naj bi dobil šele pri 3.8GHz...

Ja intel ima dolge in podle lovke.... pa fanboyizem nima meja zato pa se dogaja to, sicer pa sem prvi na to opozarjal.

Še Msi seznam za podporo 45nm AM2+ CPu jem in AM3 cpu jem:

http://global.msi.eu/html/popup/MB/45nm...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

TechFreak kak je box cooler ki ga maš gor dimenzije ventilator, ma kaj bakra ( verjetno ja ) in heatpipeov ?

D3m ::

Je že povedal koliko ima heatpipeov.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Brane2 ::

Gigabyte se mi sicer upira, ampak tale plata _sploh_ ni videti slabo:

GB's new AM3 board
On the journey of life, I chose the psycho path.

Še malce oftropic, sapphire je izdal novo grafično kartico hd4670 z gddr4 pomnilinom za samo 73€. http://www.benchmark.rs/index.php?optio...

GB's new AM3 board

Tale plata zgleda res huda!

Koliko mislite da bo stala ta plošča: asus M4A78T-E ?

Zgodovina sprememb…

uuu tale plata je pa huda ko pes, samo pomoje bo stala tud 200+

Ne vem kaj mate eni proti GA, dela vedno bolj kvalitetno samo top komponete ma na ploščah kondenzatrji , ultra durable 3 ipd...

Asus mu je pri tem šele sledil, je pa bolj popularen in velik.

GA ima plato rekorderko ma za navitje phenoma II - 790 GX

PrimozR ::

GB's new AM3 board

Asuska, precej :D

x45 a smo ti že povedal, rekordno navitje pusti ob strani. če ni GIgabyte naredil one off spešl edition plate so jo pa sami močno zmodal. THG je za 5 GHz P4 poskus dobil od Asusa zmodano plato - solid kondiji okrog PWMja, nalotani 'mankajoči' elementi v primerjavi z retail verzijo, itd. itd.

Gigabyte je pa pač, ne vem, precej folka je že jamralo.

Vanadium ::

tale bo pa huda plata se cena neka normalna pa bo naslednji proc phenom v moji kibli :D

GB's new AM3 board

Asuska, precej :D

x45 a smo ti že povedal, rekordno navitje pusti ob strani. če ni GIgabyte naredil one off spešl edition plate so jo pa sami močno zmodal. THG je za 5 GHz P4 poskus dobil od Asusa zmodano plato - solid kondiji okrog PWMja, nalotani 'mankajoči' elementi v primerjavi z retail verzijo, itd. itd.

Gigabyte je pa pač, ne vem, precej folka je že jamralo.

v testu je omenjena produkcijska plata za rekord - tj sreijska. če maš ti kake frugačne podatke pa prlimaj. do takrat pa flancaš neumnosti.
««
11 / 102
»»