Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
kmxkmx ::
X45@ to imajo ziher pomoto ker poleg tega pa še imajo enega X4 940 BE za 274 EUR.
Mislim da so to narobe napisali in je mišljen X4 920.
Mislim da so to narobe napisali in je mišljen X4 920.
Vanadium ::
Njihov problem ti narocis izdelek po tej ceni in če dobis potrditveni dopis ti ga za ta dnar morajo dat
d0rK ::
Njihov problem ti narocis izdelek po tej ceni in če dobis potrditveni dopis ti ga za ta dnar morajo dat
Vešda.
Kljub želji, da bi zagotovili najbolj aktualne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena produkta ali storitve spremeni med obdelavo naročila, bomo kupcu omogočili odstop od nakupa, hkrati pa ponudili rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.
Brane2 ::
Ampak tista cena bo zgleda kar prava. Dražji je s hladilnikom, cenejši pa brez.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vanadium ::
Ja se je ze dogajal na mimovrste da so mel neke grafične kartice po neki hudi ceni pa jih je folk kljub temu dobil ker je mel na potrdilu izpisano to ceno itd... Potrdilo pa je zavezajoče če se ne motim
Mitja358 ::
Ampak tista cena bo zgleda kar prava. Dražji je s hladilnikom, cenejši pa brez.
Jaz sem sedaj opazil da je to v resnici 920. Če kliknete na spodnjo sliko vidite na škatli napis 920. Tako da to no 940BE. trenutno najceneje ga ima elektronika.si 265€.
ja sam zakaj so vsi podatki za 940
to je pa tudi res. Nevem kaj naj si mislim. Najboljše da eden naroči pa poroča če je dobil za 224€ 940BE
Dr_M ::
Ubistvu so kr eni podatki. Modeli ne znajo niti iz skatle prepisat prov.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Dr_M ::
To je od Comtrona trgovina.
The reason why most of society hates conservatives and
Zorro ::
Dobra novica, oba Phenoma II delata na "starih" platah!
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
Pšenični ::
"Dobra novica, oba Phenoma II delata na "starih" platah!"
Dobra novica za nas in za AMD sploh. Vsak bo hotel tako nadgradnjo, saj bo dost ceneje(nekajkrat, kot pa menjava celotnega sistema). Mi ki bomo nadgrajevali na tak način bomo pač "prvi na vasi, ne pa v mestu".
Dobra novica za nas in za AMD sploh. Vsak bo hotel tako nadgradnjo, saj bo dost ceneje(nekajkrat, kot pa menjava celotnega sistema). Mi ki bomo nadgrajevali na tak način bomo pač "prvi na vasi, ne pa v mestu".
gruntfürmich ::
in kolk so benči manjši od 3. (m3a-79-T-dlx) ali 4. generacije plat z ddr2? so sploh kaj???
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
TechStreme ::
in kolk so benči manjši od 3. (m3a-79-T-dlx) ali 4. generacije plat z ddr2? so sploh kaj???
Na žalost nekaj odstopanj seveda je.
Je pa vse eno smiselna nadgradnja starejše plate s Ph2 procesorjem.
Drugače pa imam že naročeno: Phenom II 940, MSI K9A2 Platinum (klasično s 6× SATA) in Mushkin 4GB kit DDR2 6400...
Vse skupaj pri sestavi.si
A kdo ve koliko dni bom moral čakati da dobim pošilko? (vsi artikli so na zalogi)...
Nisem še nič naročeval pri njih do sedaj.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechStreme ()
huh, zame osebno je ta plata zadnja ki bi jo šel za novega ph2 kupovat. kok pa je drugače pa ne vem.
Hm... Dosedanja plata od MSI me je zelo zelo pozitivno presenetla (RD480 Neo2 FI). Ko so jo na vseh reviewih pošpukali se je pri meni obnesla neverjetno dobro. S939 na kteri dela X2 4200+ @ 2.94GHz in HTT @ 1333MHz. Skratka FSB 266 in HTT 5× (že okoli eno letoo 24/7)... Ima pa na žalost tudi vse cvetke takratnega slabega chipseta, naprimer DDR 333 omejitev pri napolnjenih vseh slotih. No ja pri teh frekvencah tako in tako mora biti nastavljeno na DDR 333, kar z FSB 266 prinese približno DDR 420...
K9A2 Platinum pa sem zbral predvsem zaradi zelo sprejemljive cene za 790FX plato. No ja bomo videli kaj bodo benchi pokazali... Mushkin PC 6400 pa so zelo poceni za 800MHz 444-12 Rame in so po moje čisto enaki kot Redline serija (PC8000)... Zanima me samo če jih kdo že uporablja in kakšen navijalski potencial imajo?
K9A2 Platinum pa sem zbral predvsem zaradi zelo sprejemljive cene za 790FX plato. No ja bomo videli kaj bodo benchi pokazali... Mushkin PC 6400 pa so zelo poceni za 800MHz 444-12 Rame in so po moje čisto enaki kot Redline serija (PC8000)... Zanima me samo če jih kdo že uporablja in kakšen navijalski potencial imajo?
Zgodovina sprememb…
DJ MartiNi ::
Jaz sem tudi nekaj časa imel MSI RD480 Neo2 FI, ki pa mislim da so rami na njej delovali s 333MHz v primeru, če sem imel notri dvostranske rame in ne zaradi 4ih zapolnjenih rež. Probaj, če imaš možnost.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
krho ::
Zanimivo, sam imam MSIja s 570 Ultra chipsetom in Phenom 2 ni podprt :(
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
x45 ::
phenom II ni podprt uradno dela pa bp. Tud na asuski ni uradno podprt. vtakneš noter, nastaviš v core na 1,2 in furaš.
Zorro ::
Z biosom, ki podpira Phenoma X4 9850 in 9950, naj bi delala tudi Phenoma II 920 in 940 brez težav (sicer kot neznana procesorja). Če obstaja tak bios za tvojo ploščo, si zmagal.
Alen101 ::
Evo nabavu novega phenoma II 940 v kombinaciji z dfi lanparty 790fxb-m2rsh ploščo in ati radeon 4870 grafično. The power of dragon :D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alen101 ()
Evo nabavu novega phenoma II 940 v kombinaciji z dfi lanparty 790fxb-m2rsh ploščo in ati radeon 4870 grafično. The power of dragon :D.
O super. Prvi ki si je upal kupiti dragona na tem forumu Malce poročaj kako dela. poženi kak benchmark. Pa če boš navijal tudi to poročaj.
TOP ::
Ja res prvi ki se je upel,ker tukaj jih je veliko ki samo nekaj hvalijo ali grajajo a robe sploh nimajo,samo neke linke iz tujih forumih limajo
krho ::
Z biosom, ki podpira Phenoma X4 9850 in 9950, naj bi delala tudi Phenoma II 920 in 940 brez težav (sicer kot neznana procesorja). Če obstaja tak bios za tvojo ploščo, si zmagal.
Ne podpira uradno nobenega Phenoma. Klinc 2ga najslabša plata, pa se jim čist je*e. Tsite, k majo za razliko od moje samo SLI chipset pa vse.
Sem se odločil, da počakam na AM3, potem bomo pa videli, kakšno bo stanje s cenami, ter mojo denarnico....
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
kok je kaj ta plata???? dj poročaj!! jst bi si nabavu to al pa asusovo m3a.79.T.dlx, vendar se bolj nagibam k asuski. al pa bom še počakal na 4 verzijo asuske...
asuske 4. verzije so že odzunaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Upam samo da bo jutri na pošti že moj "zmaj".
DJ MartiNi ::
Elektronika ima X4 940 celo na zalogi in to za 262€.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Brane2 ::
Heh, hecno. Pri Ph I je AMD tupil s tistim ACCjem in fural SB750 na novih platah na ta račun.
In napovedoval, da bo Ph II za soliden OC zahteval vsaj SB750.
Sedaj pa pravijo, da ga na plati ne rabijo, ker da so ga spravili v čip.
In se baje zaradi tega OC-a povsod bolj ali manj enako dobro.
Še en betatest AMDja... ;o/
In napovedoval, da bo Ph II za soliden OC zahteval vsaj SB750.
Sedaj pa pravijo, da ga na plati ne rabijo, ker da so ga spravili v čip.
In se baje zaradi tega OC-a povsod bolj ali manj enako dobro.
Še en betatest AMDja... ;o/
On the journey of life, I chose the psycho path.
dzinks63 ::
Še en test phenoma II 940BE iz "naših" logov. Kar lepo so ga navili. Seveda pa nestrpno pričakujemo kaj bo pokazal procesor na am3 ploščah z ddr3 rami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
Imam eno vprašanje.
Phenom 1 ni bil sposoben furati 4×1066 rame. Je kdo slučajno zasledil če so to odpravili pri Phenom 2?
Sej od začetka nameravam imet samo 2×2GB, samo, glede na to kao je ram poceni bi kmalu nabavil še 2×2GB, vse skupaj potem 4×2GB, vndar bi blo super če bi se to dalo gnati na 1066MHz.
Phenom 1 ni bil sposoben furati 4×1066 rame. Je kdo slučajno zasledil če so to odpravili pri Phenom 2?
Sej od začetka nameravam imet samo 2×2GB, samo, glede na to kao je ram poceni bi kmalu nabavil še 2×2GB, vse skupaj potem 4×2GB, vndar bi blo super če bi se to dalo gnati na 1066MHz.
jest10 ::
Na Wikipedii sem zasledil dokaj pregledne tabele o K10.5 modelih. Sam osebno se pa še najbolj ogrevam za Phenoma II X3 720. Me prav zanima kaka bo cena.
Samo kje je fora, da imajo Phenomi in Athloni X4 enak TDP(razen ene izjeme) Saj je razlika v 6MB L3
Intel bo predstavi nove procesorje za lga775 quad-core s samo 65W porabe. http://www.benchmark.rs/index.php?optio...
Saj ti TDP-ji so samo okvirni... Gre za precej zaokroženo navzgor. Kot vidiš ni nič vmesnega med 45W in 65W, 65W in 95W in potem 95W in 125W, ... Skratka če L3 pokuri nekaj W, procesor pa pokuri skupno več kot 65W ga pač dajo v skupino TDP 95W.... No vsaj po moje je tko... Lahko pa da se motim.
Zgodovina sprememb…
Intel bo predstavi nove procesorje za lga775 quad-core s samo 65W porabe. http://www.benchmark.rs/index.php?optio...
Mislim da to ne spada v to temo in lahko greš smetit drugam... Hvala
Mislim da to ne spada v to temo in lahko greš smetit drugam... Hvala
1. to je moja tema!
2. sem samo dal mal oftropica da vidimo konkurenco
3. zaradi tega ne bom odpiral nove teme
M-XXXX ::
Ko smo ravno pri tem je v tisti razpredelnici tudi nova cena za E2220 in E5200, ki je ista. Kdo hudiča pa bi v takem primeru želel kupit E2220?
jest10 ::
Toliko o tem, kako je Intel že opustil podnožje 775, kakor si trdil nekaj dni nazaj
Toliko o tem, kako je Intel že opustil podnožje 775, kakor si trdil nekaj dni nazaj
Ja res je. Sem na enem linku prečital da gre 775 v pokoj. Sam zgleda da res ne. Moja napaka.
PrimozR ::
Na Wikipedii sem zasledil dokaj pregledne tabele o K10.5 modelih. Sam osebno se pa še najbolj ogrevam za Phenoma II X3 720. Me prav zanima kaka bo cena.
Samo kje je fora, da imajo Phenomi in Athloni X4 enak TDP(razen ene izjeme) Saj je razlika v 6MB L3
Glede na to da procesorji izidejo šele nekje čez pol leta, verjetno še ni sfiniširana TDP številka.
Ko smo ravno pri tem je v tisti razpredelnici tudi nova cena za E2220 in E5200, ki je ista. Kdo hudiča pa bi v takem primeru želel kupit E2220?
Nihče?
tilinho20 ::
Nihče?
To je blo itak mišljeno kot retorično vprašanje. (owned)
dzinks63 ::
To je za nadgradnjo starejših sistemov. E2200 pride v poštev za tiste, kateri še imajo starejše osnovne plošče katere ne podpirajo 45nm, 65nm pa.
M-XXXX ::
tarejše osnovne plošče katere ne podpirajo 45nm,
In katera bi to bila? Ker če 965 podpira 45nm 945 prav tako...
kody ::
dobim v ponedeljek
amd 920 + asus m3a78-t, bom poročal kako se bo navijal skupaj z xigmatek 1283 in OCZ reaper 1066 :D)
po mojem ko kar ql platforma
amd 920 + asus m3a78-t, bom poročal kako se bo navijal skupaj z xigmatek 1283 in OCZ reaper 1066 :D)
po mojem ko kar ql platforma