Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
Dr_M ::
785G plate so zelo ugodne in dobre.
Enako opremljene P55 so vsaj 30€ drazje.
790FX pa itak nima konkurence (pri 1156), oz veste koliko stanejo plate z NF200.
Enako opremljene P55 so vsaj 30€ drazje.
790FX pa itak nima konkurence (pri 1156), oz veste koliko stanejo plate z NF200.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
PrimozR ::
P55 je konkurenca 790GX. Bomo videli kakšno ceno bodo imele plate s H55, logično bi bilo, da nižjo. Če ja, bo to konkurent 780G. Če primerjamo P55 in 790 FX plate (roko na srce, če gledaš 790FX, potem gledaš še X58), razlike v ceni praktično ni.
Recimo najboljsa plata za AM3 MSI 790FX-GD70 stane 137€. Primerljiva plata MSI P55-GD80 stane 176€.
Ne, ni razlike sploh.
Ne, ni razlike sploh.
Ja in?
Primerljive P55 so vsaj 30€ drazje.
Primerljive P55 so vsaj 30€ drazje.
todman74 ::
a Intel ima eno VELIKO prednost - porabo.
In kolikšna je ta velika prednost.....v številkah prosim, me res zanima...
TDP quadov je 30 W nižji - 125 W oz. 95 W.
Pa ne vem no, če se gleda 790 FX; je vseeno, če se gleda še X58. BOlj spodaj, pri entry level platah, je pa situacija cenovno enaka na obeh straneh.
Pa ne vem no, če se gleda 790 FX; je vseeno, če se gleda še X58. BOlj spodaj, pri entry level platah, je pa situacija cenovno enaka na obeh straneh.
Če uporabljaš računalnik cca 10 ur na dan, je na letni ravni to koliko?
M-XXXX ::
Praktično pride na leto okoli 20-40€ (odvisno od obremenitve,...)
Praktično pride na leto okoli 20-40€ (odvisno od obremenitve,...)
Jaz pa pravim, da pride manj kot 20€ na leto.....če se motim, mi prosim računsko dokaži.
Jaz pa pravim, da pride manj kot 20€ na leto.....če se motim, mi prosim računsko dokaži.
Predvidevam, da je je zmedel podatek v razliki TDP, ki znaša 30W? Toliko v vednosti: TDP!=realna poraba...
Predvidevam, da je je zmedel podatek v razliki TDP, ki znaša 30W? Toliko v vednosti: TDP!=realna poraba...
Še zmeraj mi nisi v številkah nič utemeljil....
Še zmeraj mi nisi v številkah nič utemeljil....
Vzamemo predpostavko, da je 1W 24/7/365 en €.
Dejansko razlika med nekim i5 ter naprimer 965 procesorjem je okoli 30-35W v idle, kar 10h na dan nanese okoli 15€ letno. Ko zadevo obremenimo se razlika poveča vse tja do 50-55W, kar nanese letno slabih 25€. Vendar če nekaj resnega naprimer delaš, i5 naredi to tudi malo hitreje, kar pomeni da je več časa v idle, kar je še dodaten prihranek na strani Intla... Je pa res, da je bila številka 40€ malo pretirana, bi bila pa 20-30€ kar nekako prava. Vendar kot sem že rekel- ZELO ODVISNO od obremenitve.
Po mojih grobih izračunih, na letni ravni okoli 20€, na "štrom 3x25A", če bi oba delovala na polno veš čas, kar pa ne.....z vsem tvojim utemeljitvam glede hitrosti, kaj veliko čez 20€ ne prideš.....se pravi od 1,5 do 2 € na mesec, kar je zanemarljivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: todman74 ()
Po mojih grobih izračunih, na letni ravni okoli 20€, na "štrom 3x25A", če bi oba delovala na polno veš čas, kar pa ne.....z vsem tvojim utemeljitvam glede hitrosti, kaj veliko čez 20€ ne prideš.....se pravi od 1,5 do 2 € na mesec, kar je zanemarljivo.
Zgoraj imaš izračun za idle ter load obremenitev ter porabo... Kot sem rekel: če v to vzamemo tudi možnost, da se računalnik ugasne, ko konča svoje delo, pomeni, da deluje i5 naprimer samo 9h namesto 10 kar pa kar na enkrat na leto nanese že kar okoli 30€,... 20€ meni vseeno ni tako zanemarljivo, je pa res, da je to taka zadeva, na kateri se ne odločam!
Razlik v idle med temi procesorji ni, so pa razlike v load, kjer phenom porabi nekaj vec. 20-30W, odvisno od frekvence.
20€ meni vseeno ni tako zanemarljivo, je pa res, da je to taka zadeva, na kateri se ne odločam!
Dobro, saj če je nekdo res dosleden pri šparanju in proba vsak "cent" prišparat, se pravi, da se odpove vsemu luksuzu, ne pije, ne kadi itd.....tistega razumem, ampak večina nismo taki....moj point je, da je skoraj vseneno ali kupiš 955 ali i5, po P/P je mogoče kakšen procent i5 momentalno boljši nakup, nikakor ga pa ne "zgazi", kot tukaj eni nabijajo(te).
Razlik v idle med temi procesorji ni,
Razlika je okoli 30W v celem sistemu...
po P/P je mogoče kakšen procent i5 momentalno boljši nakup, nikakor ga pa ne "zgazi", kot tukaj eni nabijajo(te).
Stock mogoče še, ko pa se zadevo navije pa AMD caplja zadaj in vidi Intla ene 20h pred sabo v hrbet...
Seveda da, ce kupis komponente, ki stanejo vec, kot cel AMD sistem.
A ne okoli 32W?
Razlika je okoli 30W v celem sistemu...
A ne okoli 32W?
Seveda da, ce kupis komponente, ki stanejo vec, kot cel AMD sistem.
Čak, čak: plata je 130€, procesor pa 172€ za i5 primerjavo. Zdaj pa mi prosim sestavi Quad AMD-ja, ki za 300€ ponuja preformance, ki je kakorkoli blizu i5. Preformanca... Glede na to, da je 965 dražji od 750 modela, ti želim veliko sreče pri iskanju grafe, rama, napajalca, diska, ohišja in matične za 130€. Aja: pa prosim da mi pošlješ 10 takih PC-jev, tistih 3000€ bom pa že zbral!
destroyer2k ::
Zakaj se kregate glede porabe? A se sploh kdo zaveda, da ima amd tudi 95w štirijedrnike. Če pa s to porabo niste zadovolni imate pa 6 jedrnik (jasno frekvence so 2,2-2.6ghz) z 45,65w porabe pri amd.
galu ::
Sam res, ne vem kaj mate zdaj tu zaradi teh 20-30w porabe procesorja, medtem ko grafike tudi do 10x več potrošijo kot je ta razlika!
Tako to gre.
Pyr0Beast ::
20W tukaj, 20W tam . . . .
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Jaz sem samo repliciral na tole in tudi dokazal, da je ta kao prednost, zanemarljiva.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: todman74 ()
Jaz sem samo repliciral na tole in tudi dokazal, da je ta kako prednost, zanemarljiva.
Poglej zadevo malo drugače: recimo da boš uporabljal računalnik 50 let (ne tega seveda), kar pa nanese ne tako zanemarljivih 1000€
Glede na to, da je 965 dražji od 750 modela,
Kar se mene tice, je 750 drazji, kot Ph965BE.
Sicer pa dobis 955BE C2 za 127€. Razen, ce si omejen (na Slo).
Poglej zadevo malo drugače: recimo da boš uporabljal računalnik 50 let (ne tega seveda), kar pa nanese ne tako zanemarljivih 1000€
Sej jaz že šparam, namesto za 1000€, kupim na vsaki dve leti računalnik za 500€, torej računam, da bom v 50. letih našparal 12500 evrčkov
Zakaj se kregate glede porabe? A se sploh kdo zaveda, da ima amd tudi 95w štirijedrnike. Če pa s to porabo niste zadovolni imate pa 6 jedrnik (jasno frekvence so 2,2-2.6ghz) z 45,65w porabe pri amd.
Kaj ti pomaga server proc za nekaj tisoč dolarjev na kos, če ti ne paše v plato?
Pa tisti 95 W quadi so precej manj zmogljivi od polnokrvnih procov.
Glede na to, da je 965 dražji od 750 modela,
Sicer pa dobis 955BE C2 za 127€. Razen, ce si omejen (na Slo).
Tujina se splača samo v ekstremnih primerih. Recimo v temle. Sicer je (s poštnino) cena bolj ali manj enaka.
Jaz sem samo repliciral na tole in tudi dokazal, da je ta kao prednost, zanemarljiva.
Ne gre se samo za ceno elektrike. Tak sistem je lažje hladiti, je zato tudi tišji, itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Cene so iz AGT-ja, ki je glede cen ena izmed bolj ažurnih trgovin...
kikibeck ::
AGT so itak najbol legendarni, včasih je mal problem, če česa nimajo na zalogi pa čakaš, sam potem dobiš tudi tak popust da ti ni blo za man počakat!
PIPI
AMD ima 95 w quade enako hitre kot tiste z 125w. Pa tudi od kod si dobil da so server procesorji nekaj tisoč? Ker v trgovini so malo čez 500EUR (6 jedrniki) in paše na am2+ podnožje.
Malo boš mogel pogledati po amd pogledat in ne širiti lažne informacije (od kod si dobil da z majnšo porabo niso čisto krvni 4 jedrniki mi sploh ni jasno).
AMD ima 95 w quade enako hitre kot tiste z 125w. Pa tudi od kod si dobil da so server procesorji nekaj tisoč? Ker v trgovini so malo čez 500EUR (6 jedrniki) in paše na am2+ podnožje.
Malo boš mogel pogledati po amd pogledat in ne širiti lažne informacije (od kod si dobil da z majnšo porabo niso čisto krvni 4 jedrniki mi sploh ni jasno).
Brane2 ::
Kateri 6-jedrnik paše na AM2+ podnožje in katera plata je taka, da ga sprejme ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
PIPI
Do show! Tako rezultate Athlon II x4 v primerjavi s Phenomi kot 6-core Opterone za AM2+. Za 500 €.
PIPI
Ne bom rezultate iskal, ker boš moral sam. Ti procesorji so pa 95w Phenom II X4 925, Phenom II X4 945 (tole je phenom 2 serija lahko da sem izpustil kakšnega).
Brane2
Se opravičujem sem se zmotil, nisem videl da ima opteron drugačen southbridge, samo videl sem am2+ (in celo am3 podpirajo sedaj).
Ne bom rezultate iskal, ker boš moral sam. Ti procesorji so pa 95w Phenom II X4 925, Phenom II X4 945 (tole je phenom 2 serija lahko da sem izpustil kakšnega).
Brane2
Se opravičujem sem se zmotil, nisem videl da ima opteron drugačen southbridge, samo videl sem am2+ (in celo am3 podpirajo sedaj).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: destroyer2k ()
Lej, šestjedrni Opteroni so na podnožju Socket F. Ki je POPOLNOMA drugačno od AM2/+/3, pozabi na southbridge. Da boš dobil šestjedrnika za 500 EUR močno dvomim, sploh pa 45 W verzijo.
Okej, 925 in 945 sta 95 W, ampak kaj jim to pomaga, če sta tudi 955 in 965 počasnejša oz. tam-tam s core i5? Če se ti gre samo za majhno porabo je itak edin odgovor Atom :P
Okej, 925 in 945 sta 95 W, ampak kaj jim to pomaga, če sta tudi 955 in 965 počasnejša oz. tam-tam s core i5? Če se ti gre samo za majhno porabo je itak edin odgovor Atom :P
Brane2
V bistvu sem našel napoved za 6-core Phenoma ( serija "Thuban" ), ki naj bi prišel ven leta 2010, in sem pomislu, da si mislu nanj...
PIPI
Zanimivo pa da na amd strani piše da podpira to podnožje, potem sigurno amd laže ane.
Sockets Supported (6 jedrnik)
AM3/L1SP/C32/G34
Brane2
Ja ta napoved je že kar nekaj časa , pa upam da bo kmalu v 2010 prišlo.
Zanimivo pa da na amd strani piše da podpira to podnožje, potem sigurno amd laže ane.
Sockets Supported (6 jedrnik)
AM3/L1SP/C32/G34
Brane2
Ja ta napoved je že kar nekaj časa , pa upam da bo kmalu v 2010 prišlo.
V Q2 oz. celo Q3. Torej ne kmalu.
Kje si našel to o podnožjih? Verjetno je s tem mišljeno samo jedro, kar pa še ne pomeni, da je za to podnožje izdelan tudi proc. Trust me, desktop šestjedrnikov še ni.
Kje si našel to o podnožjih? Verjetno je s tem mišljeno samo jedro, kar pa še ne pomeni, da je za to podnožje izdelan tudi proc. Trust me, desktop šestjedrnikov še ni.
AMD veliko napoveduje, me pa zanima, ce bodo te obljube tudi izpolnili.
Ja, razumem zakaj 6 jedrni procesorji se niso za desktop, ampak ko bodo na voljo, bo ze rahlo pozno.
Ja, razumem zakaj 6 jedrni procesorji se niso za desktop, ampak ko bodo na voljo, bo ze rahlo pozno.
PIPI
Saj sem potem popravil da southbride in nortbridge je drugačen, čeprav je isto podnožje kot deskop. Pa tudi jaz sem ta 6 jedrnik samo zato omenil, ker ste kregal glede porabe.
Saj sem potem popravil da southbride in nortbridge je drugačen, čeprav je isto podnožje kot deskop. Pa tudi jaz sem ta 6 jedrnik samo zato omenil, ker ste kregal glede porabe.
Pa kakšen SB/NB, človek božji. SB/NB je irrelevanten, podnožje pa NI isto. Je POPOLNOMa drugačno.
Porabo se popolnoma enostavno da znižati, kot pri tehle šestjedrnikih. Ampak poglej še frekvenco - pri 45 W primerkih je pod 2 GHz. Tukaj govorimo o performance per watt, kjer pač Phenomi v primerjavi s Core i5/i7 pokleknejo. In ti tudi 95 W Phenom ne pomaga, če je pa toliko počasnejši.
Na, oglej in preberi si:
Socket F @ Wikipedia - za Opterone, tudi 6-jedrne.
Socket AM3 @ Wikipedia - za Phenome in podobno.
Porabo se popolnoma enostavno da znižati, kot pri tehle šestjedrnikih. Ampak poglej še frekvenco - pri 45 W primerkih je pod 2 GHz. Tukaj govorimo o performance per watt, kjer pač Phenomi v primerjavi s Core i5/i7 pokleknejo. In ti tudi 95 W Phenom ne pomaga, če je pa toliko počasnejši.
Na, oglej in preberi si:
Socket F @ Wikipedia - za Opterone, tudi 6-jedrne.
Socket AM3 @ Wikipedia - za Phenome in podobno.
Zgodovina sprememb…
PIPI
Direktno še enkrat iz amd-jeve strani:
Sockets Supported
AM3
Socket F pa ne podpira 6 jedrnike. Samo še te podpirajo L1SP/C32/G34.
Tukaj imaš pa link od amd, če še vedno ne vrjameš.
http://www.amd.com/uk/products/server/p...
Direktno še enkrat iz amd-jeve strani:
Sockets Supported
AM3
Socket F pa ne podpira 6 jedrnike. Samo še te podpirajo L1SP/C32/G34.
Tukaj imaš pa link od amd, če še vedno ne vrjameš.
http://www.amd.com/uk/products/server/p...
Na katermu socketu pa potem je 6 jedrni opteron?
Dr_M
A ne znaš klikniti na link? Sem v 2 postih napisal točno katere sockete podpira.
A ne znaš klikniti na link? Sem v 2 postih napisal točno katere sockete podpira.
Tisti link vsaj meni ne dela. Prijavi neko neshendlano izjemo in crkot strežnika.
Evo, točno, nekdo, ki nima pojma. Tiste specifikacije so za severne mostove, ne za procesorje. Resno, kje je rolleye smajli?
Wrong topic?
Aja, še enkrat destroyer, en link zate. Tokart ga dejansko PREBERI.
http://www.amd.com/UK/PRODUCTS/SERVER/P...
Sistem je na disku že kar nekaj mesecev, ne uporabljam nobenih programov, ki bi nadomestili TRIM...
Wrong topic?
Aja, še enkrat destroyer, en link zate. Tokart ga dejansko PREBERI.
http://www.amd.com/UK/PRODUCTS/SERVER/P...
Zgodovina sprememb…
x45 ::
Ja trenutno 10EUR za proc več pa za ploščo 20EUR, pa ti ga i5ka poje
ne vem kaj si ti gledal samrazlike so večje v prid AMD ja.
http://www.hwbot.org/browseHardwareProc...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
Your point being? Pa kakšne razlike točno? Cenovne že ne, razen pri procu. Plate, kot že rečeno, so enako drage.
Plate, kot že rečeno, so enako drage.
Ze vceraj sem ti dokazal, da to ni res.