» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
8 / 102
»»

x45 ::

DDR3 se pozna na nižji porabi sitema. Ram porabi manj. Dodatno pa amd izboljšuje jedra glede porabe.
vse skupaj nekaj prinese.

Sicer pa TDP ni 100 % merilo za dejansko porabo.

Valvoline ::

http://www.guru3d.com/article/core-i7-m...
Bi bilo zanimljivo videt še phenoma II tle.
3x gtx260,tle se vid prava moč i7 procesorja.

Dr_M ::

Jasno je, da se TDP intela in AMDja ne more primerjat (vsaj K10 in Core2 ne).

Pa zdele vidm, da so pri 945 ze popravli na 125W... :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

http://www.guru3d.com/article/core-i7-m...
Bi bilo zanimljivo videt še phenoma II tle.
3x gtx260,tle se vid prava moč i7 procesorja.

ja tule je:

http://www.guru3d.com/article/amd-pheno...

pa še naslednja stran itd...

core i7 mal počepne pri velikih resolucijah napram denebu drugač je hitrejši.

gruntfürmich ::

9950 ph1? dj nehi no! si boš pa ja prvošču vsaj 920! tut jst sem zelo razmišljal o ph1, pol pa so prišli ph2, pa sem si rekel novi časi, novi procesorji...:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Vanadium ::

x45 moram ti cestitat celo linke znas nardit da delajo. Zdaj pa a je za kej tale phenom 2 al ni :| nisem dva tedna bil u slo pa se mi neda zdaj citat 4 strani :D

clix ::

je že tle, ja.

tle je pa že par superPIjev.
http://www.hwbot.org/quickSearch.do?har...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clix ()

PrimozR ::

DDR3 se pozna na nižji porabi sitema. Ram porabi manj. Dodatno pa amd izboljšuje jedra glede porabe.

Razlike je 5, max 10 W v realnem svetu. Ajde, mogoče 20 če imaš 3 ali več palčk...

In lepo da si se naučil razliko o TDPju in dejanski proabi. Zdej pa še temperatura in wattaža.

ncc2000 ::

opa

Je tole PH II zakuhal. Mogoče ena prvih lastovk?

Razlike je 5, max 10 W v realnem svetu. Ajde, mogoče 20 če imaš 3 ali več palčk...

In lepo da si se naučil razliko o TDPju in dejanski proabi. Zdej pa še temperatura in wattaža.

to jas že dolgo vem, tebi se še ni vsedlo da intel ni vse.

Phenom x4 9950 z 125w td rabi manj kot q6600 z 95 w tdp jem. test je na guru 3d

kikibeck ::

predn bo to v evropo (pocenitev mislim) pršlo bodo v ameriki itak mel že nove i7ke, u sloveniji bodo pa itak raj dvignl še mal ceno

keba ::

komaj je to vn pršlo pa je že debata o pocenitvah, mislm da novih pocenitev nebo še vsaj nek mescev.

clix ::

kody ::

dejansko sploh ne izpadejo tako slabo...
sem se odlocil za 920 :D

TechStreme ::

Komaj čakam naslednji mesec da nabavim:
http://www.elektronika.si/product_info....
In verjetno kak mesec kasneje še en HD4850 da bo sedanji mel pomočnika, ker bo en HD4850 pomoje kar ozko grlo temu procesorju...
Če pa se v Windows 7 in DX11 res pojavi official podpora GPU fiziki pa bom verjetno kupil še kak HD4450 ali HD 4650 za fiziko...

Aja pa ni nujno da bom imel Ph2 940 ... če bo do naslednjega mesca že 920 sposoben frekvence 4GHz na zrak potem bom verjetno kar 920 kupil...
Skratka.... Vse kar hočem je X4@4GHz.

Aja še nasvet za tiste ki morate pravtakoo kot jaz kupitii novo osnovno... Izognite se DFI-ju z naborom 790FX... Res da so ultimate performance za AMD ker uporabljao SB750, vndar je v prodaji veliko primerkov ki so pokvarjeni (nekateri PCI-E sloti ne delajo).
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

hmmm
ta plata, ki si jo navedel uporablja sb600...
bi raje kaj drugega nabavil

Zakaj the hell bi danes kupil SB600 plato??? Rajo potem kupim 790GX namesto FXa.

TechStreme ::

Vem da je SB600 že zastarel, vndar se je ta plata na reviewih izkazala za precej dobro.
Enostavno pa v SLO manjka ponudbe osnovnih plošč z novejšimi chipseti. Gigabyte pa me je enostavno razočaral in ga nočem.
DFI je dober, vndar drag in pa mislim kakšne napake si dovolijo.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

AMD chipseti imajo eno tezavo - visoka obremenitev procesorja pri dolocenih operacijah. Npr branje/pisanje na disku, enako tudi USB...

rgv45vg4t335 ::

Če se boš šel CF je 790FX malo boljša kot GX. Tudi pri navijanju bi morala iti osnovna frekvenca plate višje. Kolikor jaz razumem je FX top-end, GX je pozicioniran pod tem, ima pa integrirano grafiko in v kombinaciji s SB750 ima tudi ACC. Ostale pomankljivosti SB600 naj bi do zdaj v glavnem že omilili ali odpravili.

Za navijanje 940-ke prideš zaradi ACC nedvomno višje z 790GX/SB750. GX bi navijal predvsem z miltiplikatorjem, FX z višanjem osnovne frekvence. Je pa npr. celoten sistem s 300MHz x12 hitrejši kot tak z 200MHz x18, čeprav je na CPU-ju oboje 3600MHz. Pri navijanju 920 z zaklenjenim multiplikatorjem bi se znala tehtnica nagniti očitno na stran 790FX/SB600, sploh z malo boljšim hladilnikom. Ampak vse tole je bolj teorija, komaj čakam na kakšne konkretne poskuse objavljene na netu.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Zato bom jest na svoji gaming masini ostal na 2x 17" :)
Da mi ne bo treba 2x na leto graficne menjat.

FX790 in SB600? Boljše navijanje na platformi brez ACCja? Si resen?

PP, osnovna frekvenca 790FX bo šla višje kot 790GX, tu ACC nima nikakršne veze. Če imaš ZAKLENJEN MULTIPLIKATOR in dober hladilnik, ki ti dovoljuje visoko napetost lahko tako z FX in brez ACC prideš višje kot z GX in z ACC. Itak ACC ni neka čarobna plaličica za navijanje, tako kot višja napetost tudi to povečuje porabo in gretje CPU.
Radeon HD 4850

gor je link od asuske FX790 + SB 750, pa ste vsi zadovoljni. Mal dražja je edino.

SB 600 pa je že redkost... če se še dobi sploh ( nov ) ?

BOlj je redkost FX790 in SB750. in malo dražja? Asuska je 190 €!! Linkal sem jo samo ker u ni všeč DFI in Gigabyte. DFIjeva je pa 160 oz. 150 €. Sploh niso tko pocen te plate kot se govori.

pri nas :D

Na mimovrste imaš kakih 5 različnih plat z SB600. MSI, ASUS ...

Ker nimam občutka, da vsi štekate kar pišem bom dal primer:
Recimo, da se Phenom II 920 lahko navije iz 2800MHz na 3800 z ACC in na 3700 brez ACC. 920 ima zaklenjen multi, tako da moraš višati osnovno frekvenco. Pri 790FX (z SB600 brez ACC) gre ura iz 200 lahko tudi na 300MHz. Pri 790GX (z SB750 z ACC) pa recimo, da je ne spraviš stabilno čez 260MHz. Multi je pri 920 fiksiran na 14x .

790GX/SB750: 14x 260 je 3640MHz - omejitev je plata, CPU ma še luft, z ACC ali brez.

790FX/SB600: 14x 264 je 3700MHz - omejitev je CPU brez ACC, plata ma še luft

Pa še idealna kombinacija
790FX/SB750: 14x 271 je 3800MHz - omejitev je še vedno CPU tudi z ACC, plata ma še luft
Radeon HD 4850

DJ MartiNi ::

Najbolj idealna izbira je torej ASUS M3A79-T Deluxe pri Nakupi.net.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300

Nisem več ziher kaj je idealno. Sem malo iskal naokrog in na večih krajih sem našel, da pri Phenom II sploh ni bistveno ali imaš ACC ali ne. Glej:
http://www.awardfabrik.de/forum/showthr... - 4050MHz brez ACC (Foxconn Destroyer)
in po tem še
http://forums.overclockers.co.uk/showth... in iz tega link na http://www.xtremesystems.org/forums/sho... kjer naj bi bil še en 4050MHz OC z izklučenim ACC
Radeon HD 4850

ma
zdaj že sam več ne vem...
sem hotel asus m3a78-t

Radeon HD 4850

Torej, neki na 780G chipsetu. :)
Plato so po 70-80€, mas SB700, pa tut navit se da mal (verjetno pa za ksne extreme ni).

Mitja358 ::

mislim da bo plata asus m3a78-em čist dovolj za 920 na 3.5/3.6Ghz ali pa za 940 na 3.8+Ghz

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

DJ MartiNi ::

Če se da na njej zmanjšati HT Link in NB Frequency, potem bi se X4 920 dalo toliko navit. V kolikor pa plata tega ne podpira, bi pa znale biti težave. HT Link se običajno da na vsaki plati zmanjšat, problem bi znal biti NB Frequency.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300

torej....kaj se priporoča?

Na M3A78-EM se (logicno) lahko zmanjsa HT link, za NB pa nevem (verjetno ne). Se da pa napetost povisat ma NB :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Jaz priporočam 790FX in glej kakšno naključje to imam sam:) Sploh za 920, za 940 je manj važno, čeprav še vedno je. Za dobro zmogljivost je treba pošteno dvigniti tudi FSB in za to rabiš dobro plato.

Npr. dober overclock za 920-ko je FSB iz 200 na 266. CPU gre tako na 3724, RAM pa skoraj točno na 1066. Ampak z ubogim 780G ne boš prilezel na 266.

Primer slabega overclock-a je tale blamaža na Tomsharware. Teleban je samo dvignil multi na 19x. Tako je dobil RAM količnik (divider) 10 in 1066 RAM-i so laufali na 760MHz!!! Po tem je pa lopov to benchal proti i7;((
Radeon HD 4850

Zgodovina sprememb…

Sej stvar je sigurno uredu, samo pptem je tudi vec kot 2x cena. jasno, za extreme je treba placat. Ce stejes extreme 3.7GHz >:D

Vem zagotovo to:
rekord navitja phenoma II ( nad 6 ghz ) je narjen tudi z gigabyte 790 GX ploščo in je zenkrat samo ena - ne moreš falit, cena nekje 155 eur. tole bi jas vzel;).

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m...

ali pa DFI.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

TOP ::

X45 ne glej ti na rekord ker je bilo vse skup drugače hlajeno in ti ne moreš doseč niti približne rezultate, jaso nimaš takega hlajenja. Ti novi phenomi 2 so dobavljivi spletna trgovina enaa jih dobi v 1 dnevu, sem danes klical in preveru. Imajo pa oba modela 920 in 940, ala kdo bo kupu.

Zgodovina sprememb…

Zanimivost o default overvoltanju AMD ja...
Že pri x2 opažam, da AMD ma rezervo v V-coru ki se lahko zniža in s tem se zniža poraba cpu ja, pod že tako nisko porabo.

Pri Phenomu in Phenomu II ( spodaj ) je zgodba enaka
Deneb jedro je precej varčno in hladno, V-core pa se da še znižati za uporabo na stock frekvenci.

http://www.fudzilla.com/index.php?optio...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

x45 ne glej ti na rekord ker je bilo vse skup drugače hlajeno in ti ne moreš doseč niti približne rezultate, jaso nimaš takega hlajenja. Ti novi phenomi 2 so dobavljivi spletna trgovina enaa jih dobi v 1 dnevu, sem danes klical in preveru. Imajo pa oba modela 920 in 940, ala kdo bo kupu.

Ne vem zakaj vpiješ. Bistvo te plošče je da bios omogoča vse in da se da navit v višave stabilno.
Gx čipset je kavaliteten in dodelan.

Hlajenje ki ga rabiš pa je stvar frekvence in napetosti cpu ja ne glede katero ploščo maš.

Mislim da med rekorderke zraven gigabyte 790 gx plošče spada tudi

Asuska 790gx
in asuska
790 fx + sb 750

Zgodovina sprememb…

TOP ::

Ne saj ne vpijem hotel sem sam označit da so novi Phenomi 2 pri nas dobavljivi je pa cena modela 920 245e

elektronika ma ( naj ) cenejše ( zaenkrat ).

Skoda, ker je gigabyte... :\

LordTado ::

Ze videno in pojasneno, zakaj tok velika razlika.

x45 glede na to da je navijal AMDjev uslužbenec macci bi bilo ZELO verjetno, da je bila plata custom. Podobno kot je THG za 5 GHz P4 rekord dobil custom plato od Asusa.

poročam naslendji teden
amd 920 + asus m3a78-t...
««
8 / 102
»»