» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
53 / 102
»»

matej_jack ::

Ti samo dvigni množilnik, FSB pusti, jaz sem tako prišel na 3.1ghz brez problema in višanja česarkoli drugega - v biosu.

Mitja358 ::

Kot zgleda moj procesor ni Black Edition, četudi je 7750+.

In tudi embalaža v katerem sem ga dobil je navadna in ne črna.

Ti samo dvigni množilnik, FSB pusti, jaz sem tako prišel na 3.1ghz brez problema in višanja česarkoli drugega - v biosu.

Če bi imel to možnost bi bilo lepo.

vinkl25 ::

Zmanjšaj FSB:DRAM ratio,pa na ramih neboš rabil dvigovat voltaže.

Pa malo glej temperaturo procesorja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vinkl25 ()

Valvoline ::

Sem ga spravil na 4000 Mhz,samo je na zrak kriza mogel bi imet vodno hlajenje,pa bi normalno laufal.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?i...

Kaj pa stabilnost ? Dej ga mal z tem testiraj.
http://downloads.guru3d.com/IntelBurnTe...
Sicer pa si ga res superca navil.

Zmanjšaj FSB:DRAM ratio,pa na ramih neboš rabil dvigovat voltaže.

Pa malo glej temperaturo procesorja.

Poskusil sem stabilnost preveriti in je zdržal 15 min. več se mi ni dalo. vendar sem dal vse nazaj v EPU-ju na stck (razen +1%/-1% - full load, idle). Ker nevem če je dobro da FSB, HT in Dram tako skačejo.
Povejte mi kako je možno da moj procesor ni BE?

Jaz bi zdaj mojega AMD Athlon X2 7750+BE malo navil, toliko da bi delal Cool`n Quit. Matična je ASUS M4A78 PRO, rami pa Patriot 2x2GH 800MHz.
Do kje lahko navijem da bi deloval C&Q. Lepo bi bilo če bi to lahko storil v ASUSOvi funkciji EPU, kjer ti v polni obremenjenosti navije procesor kolikor pač določiš (1%-30%).
Hvala.

In ja lepo bi bilo da nebi nič povečeval voltažo procesorja in NB-ja.

Eh to je jeba AMD-jev. CnQ in navijanje enostavno ne gresta skupaj. Ker pač CnQ ima avtomatsko naštimane voltaže ki se jih ne da spreminjat.

Ja je kar ratalo.Na 4 Ghz nisem nič testiral,sem samo sprobal,bi mogel imet malo boljše hlajenje(H2O).Drugač sem ga celo noč pustil na stress testu (3750 Mhz) in dela brez problema.Zdaj je navrsti 3875Mhz (na zrak),pa bom videl kaj bo.

Jaz bi zdaj mojega AMD Athlon X2 7750+BE malo navil, toliko da bi delal Cool`n Quit. Matična je ASUS M4A78 PRO, rami pa Patriot 2x2GH 800MHz.
Do kje lahko navijem da bi deloval C&Q. Lepo bi bilo če bi to lahko storil v ASUSOvi funkciji EPU, kjer ti v polni obremenjenosti navije procesor kolikor pač določiš (1%-30%).
Hvala.

In ja lepo bi bilo da nebi nič povečeval voltažo procesorja in NB-ja.

Eh to je jeba AMD-jev. CnQ in navijanje enostavno ne gresta skupaj. Ker pač CnQ ima avtomatsko naštimane voltaže ki se jih ne da spreminjat.

Kaj pa tale ASUSOV EPU, ki drugače naštima voltaže kot C&Q. če procesor naviješ tudi za 1% se zviša voltaža na 1.47V (kar je zame preveč).
Segreva pa se samo 1 stopinjo več, no je pa gor eden boljših kulerjev.

kaj pa v AMD overdrive lahko zmanjšah tale FSB:DRAM ratio?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

Ne,to narediš v biosu.

Sem zdaj rame vrgel v Overdrivu iz 400Mhz na 333Mhz, ker ne vem kako se imnuje to v BIOS-u.
Zdaj pa me zanima še kako zmanjšam North bridge Clock v OD?

Zdaj sem na 3.1Ghz, popolnoma stable (orthos, prime95). vendar ne upam več zaradi velikega clocka NB-ja.
EDIT: 3115,18Mhz.

Zgodovina sprememb…

Koliko imaš NB frekvenco?

2095Mhz.

kaj procesor naj nazaj pošljem in zahtevam Black Edition verzijo?
Sam 7750+ modeli so vsi BE ne?

Zgodovina sprememb…

Če si dobil v navadni škatli potem verjetno res ni BE, moj je bil v črni škatli. Kje pa si kupil?
Kaj pa pokeže CPUz?

Zgodovina sprememb…

Če si dobil v navadni škatli potem verjetno res ni BE, moj je bil v črni škatli. Kje pa si kupil?
Kaj pa pokeže CPUz?

Dobil sem v navadni škatli kot običajni procesor athlon x2. Kupil sem pri PCplusu (tam je na sliki črna škatla).
CPU-Z pa pravi da ni Black Edition:

Kako pa zmanjšam NB clock in povečam navitje?. Ali pa naj vse upostim in pošljem procesor nazaj in zahtevam BE.

Urc ::

Če si pri nakupu izbral BE procesor, potem zahtevaj to kar si plačal. V primeru, da si izbral BE v imenu artikla in ne na osnovi slike škatle :P

Če si pri nakupu izbral BE procesor, potem zahtevaj to kar si plačal. V primeru, da si izbral BE v imenu artikla in ne na osnovi slike škatle :P

Jaz sem naročil preko IVo-ta, kateremu sme rekel AMD Athlon X2 7750+ BE. Naročil pa sem preko MSN-ja (tam sem mu povedal kaj hočem naročiti).

Pol pa se zmenita naj ti pošlje BE...

Če pa ne dela več tam.

Če se najde način kako zmanjšati NB Clock pri taki frekfenci ga mogoče ne bom poslal nazaj. Saj sem dosegel 3.15Ghz s samo 5 min igranjem v EPU-ju in overdrivu. Sem siguren da bi prišel do 3.3Ghz vsaj. Sem bil na 3.4Ghz vendar nisem upal dati na 100% obremenitev zaradi visoke frekfence NB-ja.
In ja, to je moje prvo resno navijanje. :D

Moderatorji, zdaj sem komaj videl da smetim to temo z drugo temo.
Grem odpret temo pod navijanje.

Zgodovina sprememb…

x45 ::

kr obremeni na 3,4 ghz pa poročaj....

Brvar ::

Za vse, ki se lotevate navijanja Phenomov 2 za 24/7 uporabo je zelo fajn, da najprej probavate undervoltat procesor (na stock najprej) in opazujete, do kje je še stabilen. Meni npr. 720BE brez problema deluje v področju 3200-3400mhz na ~1,3V; medtem ko za izlete nad 3800mhz rabi konkretnih 1,5V. Se splača za teh usranih 500Mhz dodajat 0,2V? :D

M-XXXX ::

Se splača za teh usranih 500Mhz dodajat 0,2V? :D

Če mene vprašaš se:D Ali ga mogoče za kaj šparaš?>:D

Jaz sem imel frekvenco NB 2250Mhz,pa ni bilo panike.

Jaz sem imel frekvenco NB 2250Mhz,pa ni bilo panike.

Z dvigovanjem voltaže NB-ja ali na stock? Kaj pa si imel za matične? Ke rjaz mam čipset 780G/700 in je moogče manj vzdržljiv od 790/750.

Za 0.2V sem dvignil voltažo.Drugače imam stock NB na 1800Mhz.Plato imam MSI K9A2 Platinum V2 790Fx/600.Na tvoji matični lahko komot malo dvigneš voltažo.

Za vse, ki se lotevate navijanja Phenomov 2 za 24/7 uporabo je zelo fajn, da najprej probavate undervoltat procesor (na stock najprej) in opazujete, do kje je še stabilen. Meni npr. 720BE brez problema deluje v področju 3200-3400mhz na ~1,3V; medtem ko za izlete nad 3800mhz rabi konkretnih 1,5V. Se splača za teh usranih 500Mhz dodajat 0,2V? :D

+1

podpis, raje dost manj voltaže in porabe in gretja pa še vedno lep oc. če pa rabiš pa že dvigneš vse na max.

Ja je treba probat do kod se da prit.

TechStreme ::

Se splača za teh usranih 500Mhz dodajat 0,2V? :D

Če mene vprašaš se:D Ali ga mogoče za kaj šparaš?>:D

Pri meni se ne splača trenutno, ker mi potem ventilator v napajalniku ponori. Gre sicer do 3.6GHz@1.37V na 3.8Ghz@1.42V pa je delal dokler nisem dobil še eno grafično kartico in od takrat je po moje napajalnik že malo šibek za vse kar poganja (600W).

Bo pa verjetno spet 3.8GHz ko zamenjam napajalnik in ohišje.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Moj dela na 3750Mhz@1.416v.

PrimozR ::

+1

podpis, raje dost manj voltaže in porabe in gretja pa še vedno lep oc. če pa rabiš pa že dvigneš vse na max.

Pravi največji navdušenec med rekordi v OCju...

Kar gre

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

huelz ::

Samo za info, AMD je dal ven navadni 7750 in pa 7850 BE (2.8GHz). 7750 BE se pocasi umika, ampak se ga zaenkrat se da dobiti.

Kar gre

Mal ga zdrmaj z programom intelburn. Z orthosom sem z e6400 dosegnu stabilnih 3.65ghz pr 1.6v(cpu-z kaže 1.5v),pr istih nastavitvah intelburn takoj javi napake,in komaj na 3.5ghz stabilno.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

Kar gre

Mal ga zdrmaj z programom intelburn. Z orthosom sem z e6400 dosegnu stabilnih 3.65ghz pr 1.6v(cpu-z kaže 1.5v),pr istih nastavitvah intelburn takoj javi napake,in komaj na 3.5ghz stabilno.

če nuca za navadno zahtevno uporabo je orthos ali prime 95 več kot dovolj.

Samo za info, AMD je dal ven navadni 7750 in pa 7850 BE (2.8GHz). 7750 BE se pocasi umika, ampak se ga zaenkrat se da dobiti.

Ja, jaz mam zdaj navadnega 7750, zaradi prihoda 7850BE.

sebek1 ::

Kak je kaj z ht link speedom za amd phenom 2, velja več je boljše je?

DJ MartiNi ::

HyperTransport bus frequency: This bus connects the CPU with the chipset North Bridge. Phenom and Phenom II processors working with HyperTransport 3.0 have this frequency set at 1.8 or 2.0 GHz.

Več je, bolše je.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

TechStreme ::

HyperTransport bus frequency: This bus connects the CPU with the chipset North Bridge. Phenom and Phenom II processors working with HyperTransport 3.0 have this frequency set at 1.8 or 2.0 GHz.

Več je, bolše je.

Realno pa vse eno ni skoraj nobene razlike. Skratka: če se moraš odločiti med višjo frekveno procesorskega jedra in višjo frekveno HTT (ko seveda navijaš) raje izberi višjo frekvenco jedra. Višji HTT res skoraj nič ne spremeni.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Več je, bolše je.

Realno pa vse eno ni skoraj nobene razlike. Skratka: če se moraš odločiti med višjo frekveno procesorskega jedra in višjo frekveno HTT (ko seveda navijaš) raje izberi višjo frekvenco jedra. Višji HTT res skoraj nič ne spremeni.

Koliko si Ti moral zvišati napetost ramov da delajo na cl4? Ali so že tovarniško cl4?

Posodobljena tabela prihajajočih AM3 procesorjev. Znašla sta se tudi dva Phenoma X4 s samo 65W porabe in frekfenco 2.5GHz
List of future AMD Phenom microprocessors @ Wikipedia

AMD Phenom II X2 550 Black Edition, 2x 3.10GHz, boxed se je že pojavil na večini avstrijskih spletnih trgovin: http://geizhals.at/a429793.html
Že prvi dan je na 5. mestu med top izdelki CPU. Njegova cena pa je samo 90€... :D

PrimozR ::

God damn... Res bo treba komp menjat :> Zdej pa samo še DFI mATX DDR3 platko pa je.

DJ MartiNi ::

God damn... Res bo treba komp menjat :> Zdej pa samo še DFI mATX DDR3 platko pa je.

...ki pa najbrž ne bo ravno poceni. Enkrat sem omenil okvirno ceno 135€. No na neweggu sem jo zasledil za skoraj 140US$. To nekako pretvorimo v evre in smo tam tam.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

Phenom 955 : 6,5 ghz pri zmerni voltaži...

http://hothardware.com/Articles/AMD-Phe...

M-XXXX ::

Phenom 955 : 6,5 ghz pri zmerni voltaži...

http://hothardware.com/Articles/AMD-Phe...

Kot prvo kdo pravi da je voltaža pravilna, kot drugo kaj ti taka voltaža pove, če je procesor pod dušikom?

Drugače pa vidim da bo kmalu 7ghz padlo. Not bad, not bad at all:D

TOP ::

zmerna voltaža je že sam sčim je hlajen je pa druga stvar.Na OC lab2 strani ga maš navitega malo pod 7ghz.

hotlips ::

Tale AMD Phenom II X2 550 Black Edition gre na am2+ plato ane.
Mene bl zanima kako se primerja z X3 720BE, če je kdo kje zasledil?

lp.hl
««
53 / 102
»»