» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
39 / 102
»»

x45 ::

Še vedno čakam odgovor na tole:

se da stari phenom ( 65 nm ) odklenit jedra npr x2 7750 v quada bi blo super, je kdo zasledil kaj o tem?

Vanadium ::

x2 ima fizično 2 jedra kvečjemu bi se mogoče x3 dal razen če so jih fizično stran porezal oziroma prekinil kontakte

PrimozR ::

Še vedno čakam odgovor na tole:

se da stari phenom ( 65 nm ) odklenit jedra npr x2 7750 v quada bi blo super, je kdo zasledil kaj o tem?

Če bi ti vedel, koliko tvojih odgovorov čakamo...

Mitja358 ::

"phenom II 940 BLACK na dfi 790gx-m2rs DARK.upravo proban.ali ploca je za sada malo bagovita,inace phenom leti 270*15 u roku od 5 minuta. napon 1.47 priblizno.verovatno moze mnogo vise ali ploca treba da se flesuje jer ne prepoznaje procesor." To je 4050MHz + tega da plošča procesor ne zazna. verjetno je dobil dober primerek.
vir: http://www.benchmark.rs/forum/showthrea...

Nekaj zelo uporabnega: AMD bounces back with three awards http://www.fudzilla.com/index.php?optio...
Izvleček iz linka: The Inquirer reports AMD pulled off a feat we must admit we haven’t seen in a while, which is beat Intel in all three categories – low end, mid range and high end.

AMD se pobira: http://www.google.com/finance?q=amd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

Kolega je zdaj dobil sestavljen rač. od elektrnike.si, vendar z nekaj pomanjkljivostmi.
Naročila sva procesor PHII 920 BOX in vzela dodaten hladilnik Arctic Cooling Freezer Xtreme http://www.elektronika.si/product_info....
Zdaj pa se je pojavil problem. Ko je hotel že zaštartati komp. je slišal da v rač nekaj ropota ko ga premika. Odpre stransko ploščo in vidi da tale arctic hladilnik "pleše" po procesorju. Poskusil ga je ponovno gor dat in je rekel, da ko vijake zatisne še vedno hladilnik pleše po procesorju.
potem pa sem mu rekel, da naj za silo gor da original kuler, ki ga naj bi dobil k proc. Vendar mi je rekel, da original kulera ni dobil zraven (pomoje je to elektronika obdržala). Potem je klical tja kako naj zmontira hladilnik gor in so mu rekli, da je bil pri njih hladilnik fiksno in stabilno gor na procesorju.
Mislim, da bi mu mogli dati original kuler zraven, četudi je kupil drugega ali?
Tukaj do navodila za montažo kulera: http://www.arctic-cooling.com/catalog/i...
Če kdo ve kaj je vs etreba naredit naj lepo prosim napiše.

Zgodovina sprememb…

Vzame naj dol in pogleda kakšno je stanje okrog socketa. Da mu ni med transportom kaj utrgalo. Kuler zgleda kar masiven.

Vzame naj dol in pogleda kakšno je stanje okrog socketa. Da mu ni med transportom kaj utrgalo. Kuler zgleda kar masiven.

on je rekel da sta tistiva dva zatiča gor na kateriva se zatakne kuler, vendar ko zmontira gor in zaskoči v teva zatiča kuler ni stabiler ker se premika. rekel je tudi, da od zatiča leze stran.

Zgodovina sprememb…

Mislil sem na tisti brakcet okrog socekta, sam PCB, itd.

Dr_M ::

Evo koncno je na voljo tudi AM3 plata z nVidia 980a chipsetom, ki podpira DDR2 ram.
Klik.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Brane2 ::

O čem ti to ? Plata je AM2+, ki podpira tudi AM3 proce, ne pa prava AM3 plata.

Sploh pa ne razumem tega picajzlanja okrog plat.

Če ti Phenom ustreza, si pač ubodi eno "economy class" plato zanj.

Fertik deu. Nimaš kaj dosti razmišljat.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tarzan ::

Aha, mogoče bo pa to krivo. F@H je crknil ob 3:47. Sem pa na Vrhovcih.

Zmanjkalo je elektrike. Nekaj sto metrov stran sem tudi sam imel podobne težave. Potem pa dan kasneje sredi dneva ponovno, tokrat dlje časa kot nekaj sekund. :)

Plata je AM2+, ki podpira tudi AM3 proce, ne pa prava AM3 plata.

To smo ze obdelali. Ce je plata narejeno po AM3 specifikacijah, je vseeno ali ima 940 pin podnozje ali pa 938 in vseeno ce je ddr2 ali ddr3.

Pa saj to ti pravim. Stvar ni narejena po AM3 ampak po AM2+ specsih.

AM3 ima dodatni Vcc rail, ki mu omogoča bolj agresivno šparanje elektrike pa mogoče še kaj.

Tole je AM2+ plata, na kateri delajo tudi AM3 čipi, tako kot na praktično vseh ostalih AM2+ platah.

DJ MartiNi ::

Ja ASUS je naredil marketinško potezo s tem poimenovanjem M4. Namesto da bi AM2+/AM3 plate lepo ostale M3, so M4 brez črke T v imenu. Pri prej omenjeni M4N82 Deluxe je pa še ena finta, in sicer chipset. Plata je namreč opremljena z nVidinim 980a, ki pa je bolj kot kaj drugega zgolj preimenovan 780a. Plata praktično ni čisto nič posebnega.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 Steel Legend/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 6000/RX 6700 XT
Ryzen 7 5700X/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/RX 5700 XT
AMD FX-8350/ASRock 970 Extreme4/2x4GB Kingston HyperX Beast 2400/R9 270X

ModriN96 ::

martini...maš prov ja...pa še nvidi-ini čipseti so en ku.... za navijanje... Sm meu 1x nvidi čipset pa je oc katastrofa...

Boljsi ze, kot AMD chipseti. :)

krho ::

@Dr_M: Trenutno sem prekleto jezen nad nVidio in njeno nesposobnostjo zagotoviti HotSATA swap v Visti.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Moj kolega je nekako zmontiral gor kuler Arctic Cooling Freezer Xtreme na PHII 920. Nekaj je te nogice za kuler upognil, da je lahko kuler namestil na procesor. Kuler leze v desni in levo za par mm, vendar je problem tale. V mirovanju ima temperature take:
proc: 38 st.
cor1,2,3,4 78-80 stopinj. V ful loadu pa preko 105stopinj kar je ogromno. Rekel sem mu, da naj rač takoj izklopi, da ne bo ničesar okvaril. Zdaj bo še enkrat vse znova upognil nogice od hladilnika, da bo boljši stik.
rekel pa je tudi, da ko je ugasnil rač je prijel hladilnik in baje, da hladilnik sploh ni bil topel, heat pipes pa še manj.

Zgodovina sprememb…

Se pravi da proc. nima stika s hladilnikom ne?
Še nekaj, če je procesor laufal pol ure na 80 stopinj in 2 minuti preko 100 stopinj se je kaj okvaril?

M-XXXX ::

Je hladilnik sploh kompatibilen z tem socketom?

Ne ni se.

Je hladilnik sploh kompatibilen z tem socketom?

Ne ni se.

Na uradni strani piše da je z 939, am2, am2+ in am3.... Poglej pod sliko: http://www.arctic-cooling.com/catalog/p...

Meizu ::

Lahko se celo zgodi, da termalna pasta vstopi med proc in IHS. Kar povzroči slab stik med jedri in IHSom in povzroči zelo visoke temperture. Poglej vmes če ni kaj zapacano ker je lahko da ravno to problem.

jest10 ::

Mislim da sem zaključil. Pri 1,25V je max stabilno 2530MHz. Se pravi bo 2516MHz za uporabo. Višje z napetostjo ne grem, ker pride Prime95 do 60 stopinj. Naj bo še kaj rezerve za poletje

Ha, zgleda da so me zafrkavali rami. Zdej imam pri 1,25V na 2541MHz, max stabilno pa je 2553MHz. Rami rabijo cele 2,1V za bogih 443(886)MHz.

Zdaj je poskusil samo z malo termalne paste.

Zdaj je nanesel zelo malo paste kot sem mu rekel in laufa everest system stability že 5 min in se je temepratura ustavila pri 50 na vsako jedro, je pa res, da je zelo dober hladilnik gor. Meizu prav si imel.

TOP ::

Zelo dober kakor vzameš,recimo z Mugen 2 bi še veliko več pridobil

Zelo dober kakor vzameš,recimo z Mugen 2 bi še veliko več pridobil

Ja za ceno 30e je zelo dober. Za 50e pa itaq mugen.

Zdaj je nanesel zelo malo paste kot sem mu rekel in laufa everest system stability že 5 min in se je temepratura ustavila pri 50 na vsako jedro, je pa res, da je zelo dober hladilnik gor. Meizu prav si imel.

Se mi je zdelo, ker sm mel jst en podoben problem, pa sm prodal potem nič hudega sluteč tak procesor enemu kupcu, ki pa je napako na srečo ugotovil in jo tudi odpravil. No v mojem primeru se je termalna pasta zarila dobesedno v procesor, tko da ga je bilo potrebno razdrt in temeljito spucat. Šele nato so bile temperature normalne. Drugače pa kot pri tvojem primeru ja. Čez 100c in se je sam ugasnil. Ravno zato me skrbi to pri Nehalemih, saj baje ne prenesejo, da jim IHS odiraš dol in se dejansko uničijo. Pol lahko vržeš proc sam še v smeti. Edino upanje je, da so ihs toliko zatesnili, da termalna zagotovo ne bo šla noter. Mislim, sej znam stavit termalno gor in vse (navsezadnje sem to počel že miljavžnkrat), ampak kaj veš, previdnost in varnost nista odveč.

urkomurko ::

Še dober mesec in X4 955 pride ven...
http://www.tomshardware.com/news/amd-ph...

Lahko se celo zgodi, da termalna pasta vstopi med proc in IHS. Kar povzroči slab stik med jedri in IHSom in povzroči zelo visoke temperture. Poglej vmes če ni kaj zapacano ker je lahko da ravno to problem.

Ja... Valda. Sploh pri spajkanih IHSih. Kako boš to že razstavil in spucal? Aja, ne boš.

Believe me, it can happen. Še posebej pri AMDjih.

Eko, ko mi je kupec povedal, da je rešil zadevo, mi je poslal tudi sliko kot dokaz. Jo bom kr citiral iz zasebnih sporočil. Aja proc je pa bil X2 4200+ S939.

X2 4200+ S939

X2 4200+ S939

Edit: Glej ga še tole je napisal pod tole sliko:

Po ponovni namestitvi IHS-ja dela normalno in so temprerature 25°C nižje kot prej (krivec je pasta --> označena na sliki katera je prišla skozi luknjico in jo zamašila, ali na sploh slab stik med jedrom in IHS-jem).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Tista pasta nima nobene veze, razen če je tekoča kovina in je naredila kak kratek stik. Nespajkani s939 so pa itak znani za precej slabe stike in je ponovna namestitev IHSja v mnogo primerih ZELO zbila temperature/dvignila OC.

Poleg tega pa so močnejši AMD čipi PRISPAJKANI na IHS in jih ne dobiš kar tako dol.

Samo švohnejši imajo neko varianto kita, kot imaš ti na sliki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Kaj pa vem, nimam tolko AMDjev doma da bi vedel. Oz. naj povem drugače - ne razdiram procov vsepovprek.

PIPI, ja, baje da je tista pasta bila električno prevodna o.O
To se pa zgodi če kupiš el cheapo termalno. Takrat ko sm montiral tale proc, nism mel več ene Akasine termalne, pa sm se odločil da skočim nahitro v lokalno trgovino in kupim neko levo termalno, sam da je. Dobil sem pa očitno tole...

El cheapo termalna ponavadi NI prevodna, saj je silikonska. Prevodne so dražje - arctic silver 5 (v nekaterih pogojih) in liquid metal. Drugje večinoam šparajo z kovinskimi opilki, žal.

Ti očitno pretiravaš s pasto, če ti zadeve tako zalije.

Jaz imam tekočo kovino, ki je še bistveno bolj prevodna, pa nimam teh problemov.

Noup, termalne se spomnem, da sem dal kot ponavadi za eno grahovo zrno.

Zdej možnosti je več, kako se je to lahko zgodilo.

grahovo zrno zna bit preveč, da se čist malo ena kaplja pa se razmeže.

nekaj še ugodnejših cen:

http://www.sestavi.si/category.php?tbl=...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

Pri S939 procesorjih se sel IHS se dol, pri novejsih pa nevem. Nisem se zasledil, da bi ga komu uspelo snet dol.

saj gre, s brusilko ziher :), in s posledicami za cpu.

Se mi je zdelo, ker sm mel jst en podoben problem, pa sm prodal potem nič hudega sluteč tak procesor enemu kupcu, ki pa je napako na srečo ugotovil in jo tudi odpravil. No v mojem primeru se je termalna pasta zarila dobesedno v procesor, tko da ga je bilo potrebno razdrt in temeljito spucat. Šele nato so bile temperature normalne. Drugače pa kot pri tvojem primeru ja. Čez 100c in se je sam ugasnil. Ravno zato me skrbi to pri Nehalemih, saj baje ne prenesejo, da jim IHS odiraš dol in se dejansko uničijo. Pol lahko vržeš proc sam še v smeti. Edino upanje je, da so ihs toliko zatesnili, da termalna zagotovo ne bo šla noter. Mislim, sej znam stavit termalno gor in vse (navsezadnje sem to počel že miljavžnkrat), ampak kaj veš, previdnost in varnost nista odveč.

:D Kako to misliš termalna pasta zarila v procesor?

aja

Zgodovina sprememb…

DJ MartiNi ::

Na brisbane-u sem snel IHS dol. 3600+. Pri teh je še bil čigumi vmes.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 Steel Legend/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 6000/RX 6700 XT
Ryzen 7 5700X/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/RX 5700 XT
AMD FX-8350/ASRock 970 Extreme4/2x4GB Kingston HyperX Beast 2400/R9 270X

jest10 ::

Evo PH1 9950 za 145,92€ http://www.sestavi.si/item.php?id=534&t...

Samo tole je žal 140W verzija, ki gre na malo plat.
Tole mi je bolj zanimivo

No uglavnem, očitno hvalabogu tega problema že dolgo ni. Nisem vedel, da novejši AMDjčki nimajo tega kiksa. Bom pač vedel za vnaprej.

SPet se zmišluješ, kot 8skoraj) veno. Tudi pricinjen IHS se da dobiti dol, le da je to precej težje, kot na necinjenih. Je bilo pa narejeno tako na C2Djih, C2Qjih kot na s940 procih, povsod. Verjetno tudi za Phenoma, s tem da je pri obeh quadih verjetno problem že ogromna površina, kjer drži cin.

SPet se zmišluješ, kot 8skoraj) veno. Tudi pricinjen IHS se da dobiti dol, le da je to precej težje, kot na necinjenih. Je bilo pa narejeno tako na C2Djih, C2Qjih kot na s940 procih, povsod. Verjetno tudi za Phenoma, s tem da je pri obeh quadih verjetno problem že ogromna površina, kjer drži cin.

Malo preglej pravopisno prvi stavek:D

OmegaM ::

Lih si me prehitel :D
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
««
39 / 102
»»