» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
37 / 102
»»

jest10 ::

m-xxx daj pojdi s te teme, maš teme amd vs intel pa si tam išči dojenčke za kreganja...
Stalno nekaj prikrajaš nekaj bi izklapljal ips in poveličuješ monpolista.

Hah, no comment :D Najbolš da Ferrariju pri F1 damo turbino ostalim pa ne.

Tole tukaj niso relevantni testi, rabli bi enak HW kolkr gre ( razen plošče in cpu ja - pa to dvoje bi moral enak stat ).

AMD z AM3 podnožjem pač poje intela v najzanimivejši disiplini za večino tj igre.

Hrvati se ne strinajo s tabo:

Sicer pa si še malo nazaj trdil, da igre sploh niso pomembne(ko so C2D gladko tolkli Phenome v igrah):P

x45 ::

jest10 zdaj si pa začel limat " popolnoma verodostojne " teste od " verodostojin sosedov ", "zelo pregledne z vsemi nastavitvami in komponentami in driveji" ki so not.... ;).

Slikca je kopirana iz prejšnje strani. Za podrobne informacije vprašaj tistega, ki jo je prvi prilimal. Samo glede na to, da je tole test v računalniški reviji, je brez skrbi OK.

PrimozR ::

Tole tukaj niso relevantni testi, rabli bi enak HW kolkr gre ( razen plošče in cpu ja - pa to dvoje bi moral enak stat ).

AMD z AM3 podnožjem pač poje intela v najzanimivejši disiplini za večino tj igre.

Ne vem kje sem že videl naslov, a DDR3 je za Phenome neuporaben. 5 % v najboljšem primeru je skoraj NIČ. Seveda je teh 5% v sintetičnih testih.

Če bi AMD zmagal na enem izmed teh testov bi bil pa itak popolnoma relevanten, ne glede na različen HW. Če bi se pa kdo obesil na različen HW bi ga pa 'sestrelil (oz. bolj samega sebe), da je Intel 'funn' (karkoli to že pomeni, spet neka tvoja izmišljotina pač).

EDIT: http://www.fudzilla.com/index.php?optio...

Slikca je kopirana iz prejšnje strani. Za podrobne informacije vprašaj tistega, ki jo je prvi prilimal. Samo glede na to, da je tole test v računalniški reviji, je brez skrbi OK.

TBH ni ravno nujno :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

D3m ::

|HP EliteBook|R7 8840U|

kikibeck ::

Najs bo mogu še AMD pljunt v roke

Amd je že odpravil TLB bug in imel pol nižje temperature kot corei7, pa rekord navitja je precej višji, intel tole potihoma ureja sedaj...

Meizu ::

x45 -nakladaš in še enkrat nakladaš.

OmegaM ::

Mislim da se je tema lepo "sfižila" ...
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Mitja358 ::

Prosim vas, da se vrnete na temo. Pa brez AMD vs Intel, ker drugače bo tema šla pod ključ.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

M-XXXX ::

x45 ti si pa res obupan, da si že tako nizko padu:D

Ja i7 D0 dobesedno trga gate, saj tudi 4500 stable na zraku ni več problem, kar je fenomenalno dobro.

Amd je že odpravil TLB bug in imel pol nižje temperature kot corei7, pa rekord navitja je precej višji, intel tole potihoma ureja sedaj...

Aha, AMD je rabil nevem koliko časa da je popravil nekaj kar je intel že pri ES procesorjih
Kako žalostno da ima AMD že toliko procesorjev za sabo, senzorji pa vsi narobe kažejo.

Urc predlagaš še kašen test? Eden redkih, ki je dejansko kaj pripravljen naredit in ne samo otresat gobec.

x45, mene in dzinks63 zanima na koliko časa se obračaš ponoči? Ker taka močna koncentracija kisline...>:D

Dr_M ::

Kako žalostno da ima AMD že toliko procesorjev za sabo, senzorji pa vsi narobe kažejo.

Za to smo ze ugotovil, da ni cisto res, oz da ni potrjeno se. Pri intelu ni nic drugace, senzorji se stalno zatikajo. Sem pa opazil, da vecina tega sploh ne ve in misli, da delajo normalno. >:D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

-Arči- ::

@urc
V 3d marku 06 si dobil zelo majhen cpu score 4500 kar je malo. Phenom II@3800mhz dobi okrog 5700 pik klik.
V cinebenchu tudi je majhen score . M-XXX ga je stestiral 3x da je dobil 16146 pik prvič 15806 pik. Cinebench ga je treba stestirat 3x do 4x da dobiš max. score.
Tukaj PhenomII@3600 sicer 1x stestirano.

Za to smo ze ugotovil, da ni cisto res, oz da ni potrjeno se. Pri intelu ni nic drugace, senzorji se stalno zatikajo. Sem pa opazil, da vecina tega sploh ne ve in misli, da delajo normalno. >:D

No z tisto večina ni treba pretiravat. Sam sem do zdaj glede senzorjev opazil da je min. temperatura med 30 in 35C (bios sicer pokaže tudi sub0).

Glede potrditve- takoj lahko potegneš da ne more biti temp. procesorja, nižja od okolice, oziroma da je full load 40-50C enostavno ni mogoče (pod air coolerjem), dobro vodno je drugo.

Jaz mam temperaturo procesora amd athlon x2 4850E v idle 34-36 stopinj, v max loadu pa 50 (+/- 2). Okolica pa je 20 stopinj.
Vendar imam v rač drug kuler na procesorju + 9 ventilatorjev in dobro zračeno ohišje.
So te temperature prave?

Jaz mam temperaturo procesora amd athlon x2 4850E v idle 34-36 stopinj, v max loadu pa 50 (+/- 2). Okolica pa je 20 stopinj.
Vendar imam v rač drug kuler na procesorju + 9 ventilatorjev in dobro zračeno ohišje.
So te temperature prave?

Tako na oko rečeno bi rekel da so prave (mogoče nekaj C odstopanja), vendar je to boljši cooler, dobro prezračen PC in sama poraba procesorja je mogoče 40-50W. Ne moreš pa za P2 pri 100W+ in stock coolerju trdit da ima 40-50C Load.

Urc ::

Urc predlagaš še kašen test?

Težko karkoli predlagam, ker je velika večina drugih testov odvisna tudi od grafične, ki pa nimava oba enake.

@-Arči-

Hmm... Ne vem, nekaj je narobe ja. GRID sem probal igrat pa vsake toliko časa se upočasni slika (kot nekakšen slow motion). Sandra benchmark BSOD. Zgleda, da je premal voltaže za te Mhz, mogoče ma NB premalo. Se bom potem zvečer malo bolj poglobil ko pridem s šihta.

So te temperature prave?

Tako na oko rečeno bi rekel da so prave (mogoče nekaj C odstopanja), vendar je to boljši cooler, dobro prezračen PC in sama poraba procesorja je mogoče 40-50W. Ne moreš pa za P2 pri 100W+ in stock coolerju trdit da ima 40-50C Load.

Aha, pol se jaz ne bom sekiral za napačne senzorje.
Za PH2 pa tam do 60 stopinj s stock pa že.

Valvoline ::

Je bila neka novica da baje AMD-jeve AM2+ plate z phII in rahlim navijanjem crkujejo kot po tekočem traku. Če najdem link postam.
Napajalni del ne zdrži obremenitve phII čez 3ghz.

Je bila neka novica da baje AMD-jeve AM2+ plate z phII in rahlim navijanjem crkujejo kot po tekočem traku. Če najdem link postam.
Napajalni del ne zdrži obremenitve phII čez 3ghz.

Če mislih Gigabaytove DSH stare serije potem ni čudno.

Berete kaj tole :

Navijanje AMD Phenom-a II X3 720BE

AMD rocks :)

Daj ti AMD fanboy raje povej, kdaj bodo stari Phenomi X4 pod 100€

9500 je v avstrij iže če s ene motim. 9550 pa je mal dražji :D

Ecola.. so že. x3 je 80 eur pr nas

9500 je v avstrij iže če s ene motim. 9550 pa je mal dražji :D

Kot prvo, falirana 9xxx serija me ne zanima. Kot drugo me zanima Slovenija.
In kot tretje X45, za X3 mi dol visi-sprašujem za X4

TechStreme ::

m-xxx daj pojdi s te teme, maš teme amd vs intel pa si tam išči dojenčke za kreganja...

Sicer pa si še malo nazaj trdil, da igre sploh niso pomembne(ko so C2D gladko tolkli Phenome v igrah):P

Malo čudno je da js dobim z 940 @ Stock 3GHz v cinbenchu 12k točk...
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

D3m ::

Berete kaj tole :

Navijanje AMD Phenom-a II X3 720BE

AMD rocks :)

Ja sem prebral, vredu procesor, res.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Malo čudno je da js dobim z 940 @ Stock 3GHz v cinbenchu 12k točk...

daj še 1x slikco gor... pa en test z navitim.

3.6GHz

3.0GHz

Zgodovina sprememb…

EVO ubijalska matična plošča z DDR3 pri nas: http://www.elektronika.si/product_info....
DJ martini ali Brane2 je dobro napovedal cemno okoli 180€.

urkomurko ::

Kaj pa primerjava med MSI 790FX-GD70 in ASUS M4A79T Deluxe, katera bi bila boljša za OC?

Hmm, mislim da MSI ima malce prednost ker ima ram do 2133Mhz + veliko funkcij. JAz bi dal rahlo prednost MSI-ju.
MSi pa moram pohvaliti ker je izdelal na oko zelo lepo oz. najlepšo ploščo do zdaj. Po karakteristikah je pa tug najvišjega ranga.

Msi je super z vsem tem kar ima. samo za hard oc bi Asusa ker msi ima 4+1 faze asus 8 + 2 tj 10 faz.

Msi je super z vsem tem kar ima. samo za hard oc bi Asusa ker msi ima 4+1 faze asus 8 + 2 tj 10 faz.

Lahko da ima MSI kake močnejše faze. Vsaj pomoje ker na HIGH-end matični nebi dajal "asusovih" 4-+1 faz.

Rekorderke pri navitju phenomov x4 so ASus DFI in GA ....

Gelde faz pa naj kdo pove ki vč ve... je pa res da niso isto "močne".

Rekorderke pri navitju phenomov x4 so ASus DFI in GA ....

Gelde faz pa naj kdo pove ki vč ve... je pa res da niso isto "močne".

Ja za te rekorderke vem, sam zdaj se je MSI res popravil in izdelal super palto, katera bo mogoče rekorderak :D.

DJ MartiNi ::

Meni se precej dopade tale tamočna MSIjevka. Predvsem lahko to rečem za razpored razširitvenih vodil. Moti me edino teh 4+1, samo mislim, da ima MSIjevka tole boljše kot pa ASUSka, če bi imela ta 4+1.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 Steel Legend/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 6000/RX 6700 XT
Ryzen 7 5700X/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/RX 5700 XT
AMD FX-8350/ASRock 970 Extreme4/2x4GB Kingston HyperX Beast 2400/R9 270X

PrimozR ::

Četudi so močnejše, je z večimi fazami preklapljanje bolj gladko (z digitalnim lahko narediš ravno napetost, ker ima preklapljanje pravokotno, analogno napajanje pa sinusno), obenem so deli cenejši ker so šibkejši, lahko pa pride tudi do količinskega popusta zaradi števila (ampak to je itak bolj nepomembno za nas :D), obenem pa tudi dlje počiva (1/10 časa pri 10 oz. 1/4 časa pri 4 faznem).

Kar se tiče kurjenja osnovnih plošč: Crkujejo plošče nižje kvalitete, ki nimajo napajalnih elementov narejenih za več kot dual core. Tudi prvi Phenomi so skurili slabše plošče.
Kar se pa zgoraj omenjene MSI-jevke tiče pa... No coment glede barvne kombinacije, hladilnikov in razvrstitve razširitvenih mest. Kar se pa napajenja tiče so pač ocenili da realno ne potrebuješ 10 faz. Konec koncev koliko faz sploh pride 1:1 v procesor?

Kar se tiče kurjenja osnovnih plošč: Crkujejo plošče nižje kvalitete, ki nimajo napajalnih elementov narejenih za več kot dual core. Tudi prvi Phenomi so skurili slabše plošče.
Kar se pa zgoraj omenjene MSI-jevke tiče pa... No coment glede barvne kombinacije, hladilnikov in razvrstitve razširitvenih mest. Kar se pa napajenja tiče so pač ocenili da realno ne potrebuješ 10 faz. Konec koncev koliko faz sploh pride 1:1 v procesor?

Ja to maš res. MSI je zadel v polno glede estetskega videza. Lepa črno modra barva s temnimi kullerji .....

Denis15 ::

Kak je zdaj to, a bodo plate am3 za phenom II X4? Ali kaj naj vzamem am2+?
xD

Meizu ::

Heh, zdej si že spet na AMDju... Lol... Če boš ti kdaj kej kupu, bom jst mel že Porša doma. And I'm serious about it.

tilinho20 ::

Heh, zdej si že spet na AMDju... Lol... Če boš ti kdaj kej kupu, bom jst mel že Porša doma. And I'm serious about it.

Sam res.:D

AM3 plošče so za AM3 Phenom 2 procesorje. Skratka nanjo lahko daš Phenom X3 7x0 ali X4 8x0. Prva primerka Phenoma 2 (940BE in 920) pa sta AM2+, ki na AM3 ploščah ne delata.

Valvoline ::

3.6GHz

3.0GHz

A to maš 32 ali 64 bitni win gor ?
Nisem zihr,vendar mislim da so scori drugačni pr 32 ali 64 bit win.

Zgodovina sprememb…

Namesto da smetiš, raje odgovori na moje vprašanje, ki te čaka na prejšnji že 5 dni.
"kdaj bodo stari Phenomi X4 pod 100€" Jasno pri nas

sem ti že odgovoril oz mitja je...

Nisi mi odgovoril ne ti in ne Mitja. Znova: Zanima me Slovenija in X4. Ne X3 ki si mi ga tlačil in ne tujina.

Dr_M ::

Mislm, da bo tole najboljsi odgovor - bodo ko bodo, pa nic prej.
:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
««
37 / 102
»»