» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
36 / 102
»»

Mitja358 ::

http://www.fudzilla.com/index.php?optio... Nova am3 PLATA z DDR3 od Elitegroupa.

Opogumili??? Ne dramatiziraj, sj niso zatirani.

No potem ti pa ne bo težko navesti še ene par drugih razlogov... Ker tako dolga tema, pa nobenega domačega testa je sramota!

Jaz čakam na Oc-LAB-ov 2 test, ki bi že moral biti zunaj.

Dr_M ::

Na netu imas 100000 testov in ti cakas na oclab...? Heh. Tm itak ne poznajo drugega kot intel.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Na netu imas 100000 testov in ti cakas na oclab...? Heh. Tm itak ne poznajo drugega kot intel.

Ne, nisem mislil tako. M-XXXX je napisal, da ni nobenega domačega testa, jaz pa sem napisal, da pa jaz čakam na OC-LAB2 rezultate (saj je domača stran), ker bi morali biti že nared. In ker ste napisali, da imajo vsi navijalci oz. te rač. spletne strani že stestirane Phenome II. Vem, da ima OC-LAB2 že vse stestirano, vendar zakaj tako dolgo traja pisanje testa?

Ja no če bi pisal M-XXX test mislim da bi kljub "Intel" strani prikazal realne rezultate.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

Congo is AMD's new notebook platform http://www.fudzilla.com/index.php?optio...
Congo LOL.

Nvidia's Ion not so popular at Cebit Two top Taiwanese manufacturers say no http://www.fudzilla.com/index.php?optio...
Se vsem opravičujem za OT, vendar nisem vedel kam naj tole prilimam.

AMD "Istanbul" Demo: 24-Cores Operating & Virtualization VIDEO

Krigl ::

Bom napisu..
Prej sem imel neko epox plato z NF4 sli chipsetom, Opteron 170 (navit na 2500MHZ), 2GB ddr 400 2.2.3.5 + 2 trda diska.
Zdej imam Asus neki z 780G chipsetom, 5050E (2665MHz), 4GB ddr2 800 (dela na 380MHZ) 4.4.3.8 + enaka trda diska kot prej.
Obakrat Win XP Sp3 z vsemi posodobitvami in najnovejsimi driverji.

Sistem je zdej precej pocasnjesi, disk non stop dela, za vsako malenkost je treba cakat, da disk svoje odropota, dvd pekac pece ko se mu sprdne... Nekako tako vse skupi dela, kot da bi imel samo 512MB rama.
poleg tega ima AMD izjemno stare driverje za chipset (1 leto), ki jih sploh ni na njihovi strani (treba pri proizvajalcu poiskat).
Ma AMD neki southbridge driverje ja, ampak z letnico 2007.

jaz imam podobno kot ti, sicer sapphire 780g plato, 5050e procesor in 2 GB rama, pa zadeva dela super. gonilniki so s sapphirjeve strani, skratka nic posebnega, jaz pa tudi nisem nek racunalniski guru da bi si kaj posebej nastavljal. edino ne koristim grafe z osnovne plosce ampak imam ati 4870

lp andraz

PrimozR ::

Nvidia's Ion not so popular at Cebit Two top Taiwanese manufacturers say no http://www.fudzilla.com/index.php?optio...
Se vsem opravičujem za OT, vendar nisem vedel kam naj tole prilimam.

Resno ne poznaš gumba uredi? Sicer pa v eno izmed dveh Ion novic.

x45 ::

zgleda da nimaš sistema -os in driverjev poštimanih to pa ni kriw HW oz 780g ki zelo dobro dela npr meni - boljše in predvsem bolj stabilno ( 100 % stabilno pr oc ju ) kot nf4 ultra ki sem ga tudi imel na am2 sistemu .

Fora je v tem, da sem ze 2x instaliral OS, ker sm najprej mislu, da sm kej zajebu, pa vidim da nisem.
Glede OC sploh nebi, ker z 780G mi ne dela niti na 210x13 stabilno (HT 5x 210). Na NF4 z S939 procesorjem mi je delau HT 250x5 bp.
Sistem laufam z minimalnim stevilom procesov, nobene nepotrebne navlake, rama je ogromno, ampak vse skupi dela, kot sm reku, kot z 512MB. Disk nonstop dela. Najbolj huda stvar mi je pa ta, da ko klikem na mp3 folder, zacne disk na polno delat za ene 2 minute in takrat je sistem prakticno neodziven. Ta isti disk dela bp na intelovmu chipsetu.

Seveda brez driverjev ne gre - tukaj 9.2 za Motherboard HD 3200 integtated ( to je 780g ):

Na tistemu linku so driverji sicer z oznako 9.2, ampak poglej datum v pakiranju, od maja 2004 do marca 2008. Oprosti, ampak se nvidia bolj redno posodablja gonilnike. In njihovi vsaj delajo tako kot treba.

Ja nek feler maš če si vse dobro nardil tud z driverji ( možno da ravno driver al pa je s plato kaj narobe ...

Katero ploščo pa maš?

Meni zadeva leti ( tud ostalim z 780g )
imam GA 780g DS3h v1,0 bios v4
z igp jem ocanim na 650 mhz, rami na 720 DDR2 in cpu navit iz 2300 na 2500( x2 4400 brisbane G1 ), voltaža je znižana na cca 1,23v ostalo default. Driverji 9.1 enak link kot zgoraj.

in za nameček sem zmeril porabo ( kupil zadevo za merjnje v watih ) in sem bil presenečen - bravo AMD:

Torej cel sistem z monitorjem in zvočniki, printer ugasnjen pa še nekaj visi gor - meril sem na vtičnici iz katere gre podaljšek v vse to:

Min 80 w idle ko je naloženo vse
Max 128 w ( boot al pa heavy load )

Kje pa si kupil tale merilnik in koliko stane?

Merlinik majo v sparu za 10 eur - akcija

To je v zdajšni akciji ali je že potekla. če ni potekla kako dolgo velja?

To je v zdajšni akciji ali je že potekla. če ni potekla kako dolgo velja?

Aja, sem že našel. Bom jutri šel po njega in izmerim še pri sebi (amd athlon 4850E).

Zgodovina sprememb…

ok poročaj....

jest10 ::

zgleda da nimaš sistema -os in driverjev poštimanih to pa ni kriw HW oz 780g ki zelo dobro dela npr meni - boljše in predvsem bolj stabilno ( 100 % stabilno pr oc ju ) kot nf4 ultra ki sem ga tudi imel na am2 sistemu .

Fora je v tem, da sem ze 2x instaliral OS, ker sm najprej mislu, da sm kej zajebu, pa vidim da nisem.
Glede OC sploh nebi, ker z 780G mi ne dela niti na 210x13 stabilno (HT 5x 210). Na NF4 z S939 procesorjem mi je delau HT 250x5 bp.
Sistem laufam z minimalnim stevilom procesov, nobene nepotrebne navlake, rama je ogromno, ampak vse skupi dela, kot sm reku, kot z 512MB. Disk nonstop dela. Najbolj huda stvar mi je pa ta, da ko klikem na mp3 folder, zacne disk na polno delat za ene 2 minute in takrat je sistem prakticno neodziven. Ta isti disk dela bp na intelovmu chipsetu.

Seveda brez driverjev ne gre - tukaj 9.2 za Motherboard HD 3200 integtated ( to je 780g ):

Na tistemu linku so driverji sicer z oznako 9.2, ampak poglej datum v pakiranju, od maja 2004 do marca 2008. Oprosti, ampak se nvidia bolj redno posodablja gonilnike. In njihovi vsaj delajo tako kot treba.

Ja nek feler maš če si vse dobro nardil tud z driverji ( možno da ravno driver al pa je s plato kaj narobe ...

Katero ploščo pa maš?

Meni zadeva leti ( tud ostalim z 780g )
imam GA 780g DS3h v1,0 bios v4
z igp jem ocanim na 650 mhz, rami na 720 DDR2 in cpu navit iz 2300 na 2500( x2 4400 brisbane G1 ), voltaža je znižana na cca 1,23v ostalo default. Driverji 9.1 enak link kot zgoraj.

in za nameček sem zmeril porabo ( kupil zadevo za merjnje v watih ) in sem bil presenečen - bravo AMD:

Torej cel sistem z monitorjem in zvočniki, printer ugasnjen pa še nekaj visi gor - meril sem na vtičnici iz katere gre podaljšek v vse to:

Min 80 w idle ko je naloženo vse
Max 128 w ( boot al pa heavy load )

Seveda si bil presenečen-ker ti kaže narobe:P Ti šrot merilniki ne znajo pravilno izmeriti bremen, kot je napajalnik od računalnika. Sicer pa imaš temo o tem en oddelek nižje

Dr_M ::

Plata je M3A78-EM, graficna pa Sapphire HD4550.
Bom se mal isku nove gonilnike. Na gigabyte strani sm najde ene malenkost novejse.

No poraba pa zmaga, 65W v idle (z graficno in dvema diskoma) >:D (merilnik je pa Voltcraft Energy Monitor 3000 za cca 45€, da ne bo kdo reku, da imam neko cheap stvar, ki narobe kaze).
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr m ti rabiš omenjene driverje za plato - komplet in še catalyst za 4550.

Moj merilec porabe ne laže, mi je na Mikrovalovni zmeril celih 1300w 8-O čeprav je kao 800w max...
torej če kaže narobe kaže več. Tud na drugih napravah je zmeril prej več kot je deklarirano...

in že imamo novo ploščo z top IGP - 880g :

http://www.computerbase.de/news/hardwar...

in 40nm grafe od atija:

http://www.computerbase.de/news/hardwar...

jest10 ::

Dr m ti rabiš omenjene driverje za plato - komplet in še catalyst za 4550.

Moj merilec porabe ne laže, mi je na Mikrovalovni zmeril celih 1300w 8-O čeprav je kao 800w max...
torej če kaže narobe kaže več. Tud na drugih napravah je zmeril prej več kot je deklarirano...

Nekje ti kaže preveč, drugje pa premalo. Pravo vrednost ti bo kazal le pri čisto ohmskih bremenih-žarnica itd. Za motorje, stikalne napajalnike itd bo vedno falil na veliko. Sicer pa od poceni robe se ne pričakuje kaj drugega:P

OmegaM ::

Dr_M, no jaz imam s tem naborom dobre izkusnje, ok, res je da vecinoma samo z onboard grafo ker pac kolegi le te ne potrebujejo, pa vendar ...

Sam pa sem uporabljal GIGABYTE GA-MA78GM-S2H.

Mogoce pa res gonilniki ja.

LP
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Meni pa kaže merilnik (prikljoplen pred kabel za napajanje napajalnika) v idle 84W z AMD Athlon x2 4850E 45W, 2x2Gb ddr2 ram, 2 diska, 2 dvd pogona, regulator, 7 ventilatorjev na 5V (max 12V). ..... Če pa grem v igro pa skoči preko 110W, v bencih pa ne preseže 120W (npr. 3d mark).
Potem pa še z ekranom, zvočniki, .... idle. 126W, v igrah pa 155-160W. V mojem računalniku je samo procesor in grafična (HD4670) Energy Efficient, odtalo je zelo porabno (npr. stari čipset na matični nek VIA in IDE disk, + ventilatorji).
Potem pa sem regulator pa ventilatorje vse odklopil in je poraba padla za celih 12W.

IDE disk nima nobene veze, venti pa porabijo 2-3 W. 80 mm Delta je recimo noro požrešna s 6 W porabe. Pri 5 V pa to spusti na rang 1 W oz. celo raje manj.

List of future AMD Phenom microprocessors @ Wikipedia Wikipedijo so posodobili glede seznama prihajajočih AMD Phenom II procesorjev. Na listi je tudi 3.5Ghz quad core za okoli Septembra.

M-XXXX ::

Ste za da naredimo hitro primerjavo P2 proti enemu Q9550, dokler ga še imam? Cinebench, kašen everest in ostali testi?

Ste za da naredimo hitro primerjavo P2 proti enemu Q9550, dokler ga še imam? Cinebench, kašen everest in ostali testi?

Itak da ja. Kaj sploh vprašaš. #D mark, Cinebench, everest .....

In kako to da imaš ti Ph2? A to od OC-LAB-a?

Zgodovina sprememb…

Ne ne, imam Q9550, sem pa pripravljen malo potestirat...

Ne ne, imam Q9550, sem pa pripravljen malo potestirat...

Aja. Sem mislil da boš ti oba potestiral. Pol pa potestiraj q9550 na stock. (pa če hočeš še lahko navitega).

dzinks63 ::

M-XXXX, ti si za malo prikritega angleškega črnega humorja.
Vse je odvisno na koliko ti bo ratalo navit tega Q9550. Če imaš dober primerek in ga boš spravil blizu tvojega E8600, potem phenom ne pride blizu temu ""fosilu" na 775".

Ker vem da pri max OC-ju AMD nima možnosti mislim naredit teste na 3750 pa je problem rešen (je pa res da kaj več tudi ne morem it- damn pa ta plata, pa tudi procesor je C1 primerek, sam to je že druga zgodba)

Kot obljubljeno:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

sem gledal teste na THG in ne vem kaj bi zdaj s to sintetiko rad dokazal ?
amd je tam boljši v P/P krepko sploh v igrah ....

Fajn je če domači tudi potestirajo. Ker smo videlo kako se rezultati razlikujejo. Je pa definitivno AMD boljši v P/P in minimalno v igrah (glede na moč).

sem gledal teste na THG in ne vem kaj bi zdaj s to sintetiko rad dokazal ?
amd je tam boljši v P/P krepko sploh v igrah ....

Edini sintetični test tukaj je ubistvu Everest, ki je bolj kot ne samo kot zanimivost (odgovor na sliko nekaj postov zgoraj:))
No zdaj pa vaše rezultate nalimajte...

dzinks63 ::

M-XXXX, nekaj za primerjavo iz nekega hrvaškega foruma.

Menda se bo pa že najdu korenjak, ki bi tole na 3750 potestiral... Je ravno 5 minut dela, še to ne.

Urc ::

@M-XXXX
Zgleda, da noben nima...

Se opravičujem, ker ni glih 3750, ampak sem ciljal bolj na okroglo številko.

Aja pa 3d marka 06 ni, ker nekaj jebe in ga ne zažene...

cool , amd je boljši pa še manj stane :)

Odlično, vsaj eni rezultati.

Za začetek: Everest nekaj podobnega, oziroma P2 kašen % hitrejši
Cinebench: Intel okoli 20-30% hitrejši
Vantage: Prosim da izklopiš fiziko v Nvidia driverjih, ker tale rezultat ne velja

Povej kašen eror dobiš v 3DMarku06

Pri CPU scoru je AMD za 100% boljši, pri everestu okoli 20%. Pri cinebenchu pa Intel zmaga 20% +/- 5%.
M-XXX AMD se je približal Intelu (Core 2 quad) s PH2 kajne? :D

@Mitja358 bom naredil še brez fizike. Se opravičujem.

3d mark napaka:

Evo še brez fizike:

Pri CPU scoru je AMD za 100% boljši, pri everestu okoli 20%. Pri cinebenchu pa Intel zmaga 20% +/- 5%.

Tebe matematika orenk jebe? Pa branje posta nad tabo tudi a?

Razlika pri Everestu je 27100 proti 23300, kar je 14% počasneje.
In če nisi sposoben dojet Vantage rezultat NI PRAVI.
edit: po popravku je 12300 točk, kar pomeni da je AMD skoraj 20% počasnejši.

Urc potegni dol tole: http://connect.creativelabs.com/openal/... natančneje oalinst datoteko in bo delalo.

EDIT: Dodal komentar glede Vantaga.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

m-xxx daj pojdi s te teme, maš teme amd vs intel pa si tam išči dojenčke za kreganja...
Stalno nekaj prikrajaš nekaj bi izklapljal ips in poveličuješ monpolista.

Tebe matematika orenk jebe? Pa branje posta nad tabo tudi a?

Razlika pri Everestu je 27100 proti 23300, kar je 14% počasneje.
In če nisi sposoben dojet Vantage rezultat NI PRAVI.
edit: po popravku je 12300 točk, kar pomeni da je AMD skoraj 20% počasnejši.

Urc potegni dol tole: http://connect.creativelabs.com/openal/... natančneje oalinst datoteko in bo delalo.

EDIT: Dodal komentar glede Vantaga.

1.) nisem jaz točno procente ven računal. sem na koncu napisal +/- 5%. Kar se tiče Vantage sem napisal da je 100% hitrejši (to sem mislil s fiziko). Brez fizike je pa počasnejši.

Oz. v navadnem 3d marku je razmerje kot si rekel. Če sem napisal nerazumljivo sory.

Zgodovina sprememb…

m-xxx daj pojdi s te teme, maš teme amd vs intel pa si tam išči dojenčke za kreganja...

x45 saj je vredu, da me je opozoril na napako.

Hvala M-XXXX, stvar deluje. Evo še rezultat 3d marka 06:

Hah, no comment :D Najbolš da Ferrariju pri F1 damo turbino ostalim pa ne.

Hah, no comment :D Najbolš da Ferrariju pri F1 damo turbino ostalim pa ne.

Tole tukaj niso relevantni testi, rabli bi enak HW kolkr gre ( razen plošče in cpu ja - pa to dvoje bi moral enak stat ).

AMD z AM3 podnožjem pač poje intela v najzanimivejši disiplini za večino tj igre.

OmegaM ::

Skoda, da moras cakati na plato ne vem kak dolgo.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
««
36 / 102
»»