Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AngelOfDeath ::
Rahlo OT, pa vseeno.
Sem dobil cene za nove i7 plate. Sedaj jo lahko dobiš že za €200 ali manj pri nas.
To pa ni več tako slabo IMHO.
Kaj manjka recimo MSIjevi X58 Pro ?
Kaj manjka.
Recimo -50 ali pa -100 (€ Evrov :) )
edit: Slovnica

Brane2 ::
Za 50 EUR več dobiš:
X58 Platinum
Ne zdi se slabo.
Doslej je bil argument, da za i7 ne dobiš nikakršnih plat za nek seminormalen denar.
Sedaj pa so že ta najcenejše videti kar nekako v redu.
Očitno se intel odziva na konkurenco oziroma, prodaja Phenom plat se pozna.
X58 Platinum
Ne zdi se slabo.
Doslej je bil argument, da za i7 ne dobiš nikakršnih plat za nek seminormalen denar.
Sedaj pa so že ta najcenejše videti kar nekako v redu.
Očitno se intel odziva na konkurenco oziroma, prodaja Phenom plat se pozna.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mitja358 ::
Saj počakajte malo pa boste videli kako bodo cene padle.
Eni pravijo da ne dobo nič oz. zelo zelo malo.

M-XXXX ::
Saj počakajte malo pa boste videli kako bodo cene padle.
Eni pravijo da ne dobo nič oz. zelo zelo malo.
Cene ne bodo padle, ker ni nobenega razloga zakaj bi- ni konkurence v tem segmentu. Edino kar bo ceneje so stare zaloge in rabljeni C0/C1 steppingi in nič drugega.

Denis15 ::
OFFTOPIC@ HD48701GB Sapphire je že padla na 197EUR na elektronika.si ( pred 1mesecem je bila 229EUR)
Ne govori tega da cene ne bodo padle oja pa še bodo kako predvsem 4870 bo padla tam okoli na 150-160EUR. Ko pride ven 4890 pa 5*** serije oja.
Ne govori tega da cene ne bodo padle oja pa še bodo kako predvsem 4870 bo padla tam okoli na 150-160EUR. Ko pride ven 4890 pa 5*** serije oja.
xD

tilinho20 ::
OFFTOPIC@ HD48701GB Sapphire je že padla na 197EUR na elektronika.si ( pred 1mesecem je bila 229EUR)
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. Tukaj teče debata o i7 procih, dejstvo. Malo spremlji.

Brane2 ::
Saj, PH-II bo moral odgovoriti bodisi z višjimi frekvencami bodisi s pocenitvami ko cene DDR-III padejo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

bumblek ::
Jaz bi rabil en AM2 ali AM2+ procesor... če ga ima kdo za posoditi za kakšno uro, ker sem kupil plato za phenoma II 940 pa nima novih biosov... zdaj pa si nimam z njo kaj začeti :)..... če ima kdo za posodit naj me kontaktira po zs ali na mail bumblek@gmail.com.
sem pa v Ljubljani za bežigradom
hvala
sem pa v Ljubljani za bežigradom
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bumblek ()

WamPIRe- ::
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. Tukaj teče debata o i7 procih, dejstvo. Malo spremlji.
Kakorkoli.. ni lepo da je toliko OFFTOPICA :P ti ti ti o/

bumblek ::
Saj sem, samo mi je model rekel, da pač nimajo nobenega proca na zalogi oz. s katerim bi mi lahko to naredili... rekel pa je da bodo dobili v ponedeljek.. potem pa spet sledijo izgovori, da je dobavitelj kriv da zamuja in podobno....
zato hočem to sam narediti... samo rabim proc za 10 min dela pa toliko sran... nemoreš verjet
zato hočem to sam narediti... samo rabim proc za 10 min dela pa toliko sran... nemoreš verjet

x45 ::
saj boš našel koga v LJ, dajte se potrudit Ljubljančani....
če ne pa kupi enga semprona za 20 eur rabljenega pa ga prodajnpotem.
NaKUP MESECA:
http://www.nakupi.net/izdelek_AMD-ATHLO...
če ne pa kupi enga semprona za 20 eur rabljenega pa ga prodajnpotem.
NaKUP MESECA:
http://www.nakupi.net/izdelek_AMD-ATHLO...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()

heheh saj tole velja še v marcu ..., ker pa ni panike bom počakal na 45nm ugodno verzijo , ker moj trenutni x2 dela ok.

JohanP ::

Juhej še 1x...
:
http://www.computerbase.de/news/treiber...
MSI ima tudi AM2+ / AM3 z DDR2 in DDR3 combo plato

http://www.computerbase.de/news/treiber...
MSI ima tudi AM2+ / AM3 z DDR2 in DDR3 combo plato

OmegaM ::
uuuu, o tem sem nekje bral pa ni nihce bil siguren kako je s tem!
Pa nisem vedel ali to drzi ali ne., to je zelo super novica!
Lp
Pa nisem vedel ali to drzi ali ne., to je zelo super novica!
Lp
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Dr_M ::
Eh tele combo plate so bolj kot ne neuporabne, pa se drazje zaradi nepotrebne navlake.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Eh tele combo plate so bolj kot ne neuporabne, pa se drazje zaradi nepotrebne navlake.
argumenti??
mislim da se motiš krepko...
to ni stari sisov čipset ki se ne ujema z cpu jem najbolje duši ga pa FSB....

OmegaM ::
Meni se zdi to super novica.
Malo pocakajmo pa bomo itak videli argumente za in proti.
Lp
Malo pocakajmo pa bomo itak videli argumente za in proti.
Lp
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

mislim da se motiš krepko...
Te stvari nikoli niso dobro delale in nikoli ne bodo. Sm imel gigabyte P35 plato z ddr2 in ddr3... Sploh nebi komentiru.
Sploh pa teli AMD chipseti niso pol kur** vredni. Sam sem zelo razocaran na 780G, ki si jo trenutno lastim. Mi je zal, da nisem uzel od nvidie 8300...

Bom napisu..
Prej sem imel neko epox plato z NF4 sli chipsetom, Opteron 170 (navit na 2500MHZ), 2GB ddr 400 2.2.3.5 + 2 trda diska.
Zdej imam Asus neki z 780G chipsetom, 5050E (2665MHz), 4GB ddr2 800 (dela na 380MHZ) 4.4.3.8 + enaka trda diska kot prej.
Obakrat Win XP Sp3 z vsemi posodobitvami in najnovejsimi driverji.
Sistem je zdej precej pocasnjesi, disk non stop dela, za vsako malenkost je treba cakat, da disk svoje odropota, dvd pekac pece ko se mu sprdne... Nekako tako vse skupi dela, kot da bi imel samo 512MB rama.
poleg tega ima AMD izjemno stare driverje za chipset (1 leto), ki jih sploh ni na njihovi strani (treba pri proizvajalcu poiskat).
Ma AMD neki southbridge driverje ja, ampak z letnico 2007.
Prej sem imel neko epox plato z NF4 sli chipsetom, Opteron 170 (navit na 2500MHZ), 2GB ddr 400 2.2.3.5 + 2 trda diska.
Zdej imam Asus neki z 780G chipsetom, 5050E (2665MHz), 4GB ddr2 800 (dela na 380MHZ) 4.4.3.8 + enaka trda diska kot prej.
Sistem je zdej precej pocasnjesi, disk non stop dela, za vsako malenkost je treba cakat, da disk svoje odropota, dvd pekac pece ko se mu sprdne... Nekako tako vse skupi dela, kot da bi imel samo 512MB rama.
poleg tega ima AMD izjemno stare driverje za chipset (1 leto), ki jih sploh ni na njihovi strani (treba pri proizvajalcu poiskat).

Urc ::
Dajte no. Držite se teme.
Res nima noben Phenoma 2 ?
Bilo je narejenih 5 loopov (se žal ne vidi, ker nisem bil pozoren in sem prekril, ampak se vidi po času). To je zaenkrat to.
@M-XXXX
A nisi rekel, da ima par znanih navijalcev Phenoma 2? Se mi zdi, da sem tudi na oc-labu nekaj slišal o tem. Čakajo da zastari ali ga skrivajo ?
Res nima noben Phenoma 2 ?
Bilo je narejenih 5 loopov (se žal ne vidi, ker nisem bil pozoren in sem prekril, ampak se vidi po času). To je zaenkrat to.
@M-XXXX
A nisi rekel, da ima par znanih navijalcev Phenoma 2? Se mi zdi, da sem tudi na oc-labu nekaj slišal o tem. Čakajo da zastari ali ga skrivajo ?

@M-XXXX
Tako je. Procesorji so stestirani, samo še test je treba napisat (nisem jaz testiral, pa niti ne vem zakaj se tako dolgo vleče...)

Dajmo x45 prilimaj kakšen rezultat
x45 nima Phenom II proca.
Saj poznate rek: S tujim tič** ni težko po koprivah opletat

Uganite kaj kdo nima tukaj

WamPIRe- ::
Urc: lepo lepo.. Kak imaš pa hladilnik? Nisem nikjer zasledil.. Se mi pa zdi da 3,8 je za AMD kar v redu rezultat ;)

Urc ::
Procesor laufa na vodi (Zalman blok + Hydor L30 + 3x120 radiator + 1x120 radiator - tudi grafa je pod vodo). Max. temp jeder je bila 53 °C. Glede na to, da AMD navaja max. temp 62 °C, se mi zdi tole kar realno. Temperatura prostora ~24 °C. Procesor je bil kupljen v Sestavi.si. Voltaža je nastavljena 1.45 V v biosu za cpu in rahlo vzdignjena NB (1.36 V - stock je 1.26 V).

Bom napisu..
zgleda da nimaš sistema -os in driverjev poštimanih to pa ni kriw HW oz 780g ki zelo dobro dela npr meni - boljše in predvsem bolj stabilno ( 100 % stabilno pr oc ju ) kot nf4 ultra ki sem ga tudi imel na am2 sistemu .
Seveda brez driverjev ne gre - tukaj 9.2 za Motherboard HD 3200 integtated ( to je 780g ):
http://support.amd.com/us/gpudownload/w...
za več pošlji zs ti povem kak se streže zadevi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()

zgleda da nimaš sistema -os in driverjev poštimanih to pa ni kriw HW oz 780g ki zelo dobro dela npr meni - boljše in predvsem bolj stabilno ( 100 % stabilno pr oc ju ) kot nf4 ultra ki sem ga tudi imel na am2 sistemu .
Fora je v tem, da sem ze 2x instaliral OS, ker sm najprej mislu, da sm kej zajebu, pa vidim da nisem.
Glede OC sploh nebi, ker z 780G mi ne dela niti na 210x13 stabilno (HT 5x 210). Na NF4 z S939 procesorjem mi je delau HT 250x5 bp.
Sistem laufam z minimalnim stevilom procesov, nobene nepotrebne navlake, rama je ogromno, ampak vse skupi dela, kot sm reku, kot z 512MB. Disk nonstop dela. Najbolj huda stvar mi je pa ta, da ko klikem na mp3 folder, zacne disk na polno delat za ene 2 minute in takrat je sistem prakticno neodziven. Ta isti disk dela bp na intelovmu chipsetu.
Seveda brez driverjev ne gre - tukaj 9.2 za Motherboard HD 3200 integtated ( to je 780g ):
Na tistemu linku so driverji sicer z oznako 9.2, ampak poglej datum v pakiranju, od maja 2004 do marca 2008. Oprosti, ampak se nvidia bolj redno posodablja gonilnike. In njihovi vsaj delajo tako kot treba.

TechStreme ::
3.8GHz gre tudi na zraku... Je pa že kar problem hladit....
Eh sm hotel pokazat sliko pa mi ni ravn ratal.... zdej pa nimam več časa... Bom drugič.
Eh sm hotel pokazat sliko pa mi ni ravn ratal.... zdej pa nimam več časa... Bom drugič.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechStreme ()

TOP ::
X45 se pa le izmika odgovoru,kaj te je sram povedat kak proc maš.Sedaj so se lastniki Phenom2 opogumuli in dali rezultate resnične,ne pa prilimane iz tujih forumov,sedaj čakamo tvoj rezultat.
Mater kaka razlika v everestu I7 pa Phenom2
Mater kaka razlika v everestu I7 pa Phenom2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TOP ()

Opogumili??? Ne dramatiziraj, sj niso zatirani.
No potem ti pa ne bo težko navesti še ene par drugih razlogov... Ker tako dolga tema, pa nobenega domačega testa je sramota!