» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
34 / 102
»»

Dr_M ::

Za OC si kupis obicajen procesor. Zakaj bi kupil 35W procesor in ga potem navijal?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

PrimozR ::

In čisto brez OC potenciala? :|

Zakaj?

Zato ker več kot 2200Mhz(v DJ MartiNijevem primeru) z vsem 4mi jedri nebi šlo.

Večina uporabnikov itak nikoli v življenju ne navije procesorja.

Mitja358 ::

Za OC si kupis obicajen procesor. Zakaj bi kupil 35W procesor in ga potem navijal?

Ja . če si kupiš npr. Phenom II 940BE s 125W TDp ga naviješ če hočeš. Če pa si kupiš npr. low poer Phenom II (45-65W TDP) pa navijanje nima smisla. Zakaj si kupoval potem low power če mu z navijanjem potem nabiješ porabo.
Jaz nisem svojega Athlona 4850e 45W TDP nikoli navil in ga nikoli ne bom, ker se mi gre za porabo.

In čisto brez OC potenciala? :|

Zakaj?

Zato ker več kot 2200Mhz(v DJ MartiNijevem primeru) z vsem 4mi jedri nebi šlo.

Večina uporabnikov itak nikoli v življenju ne navije procesorja.

Jp, kakih 5% navija. (mogoče kaj več)

M-XXXX ::

Jaz nisem svojega Athlona 4850e 45W TDP nikoli navil in ga nikoli ne bom, ker se mi gre za porabo.

Zdaj pa mi povej koliko misliš da letno prišparaš s takim procesorjem:D

Ce dela 24/7, se kar nekaj pozna.
Drugace se pa ne splaca.

Ce dela 24/7, se kar nekaj pozna.

Če bi recimo primerjal nekega DC pri 45W in 65W in dela vso leto, ter pri ceni 0.12€ na kWh to na leto nanese 20€, ker pa procesor niti približno ne deluje pri polni obremenitvi celo leto in razlika v porabi ni niti blizu 20W nanese to letno 5€ razlike... Se res splača?

TOP ::

Kje se pozna,pri plačani položnici,pa daj ne reci da maš v hiši še povsod varčne žarnice zato.Pri tem bi se poznal pri PC pa skoraj nič.

Jest sm sel pri procesorju iz 110W na 45W.
Plus se ostale stvari.
Iz 140W skupne porabe na 65W (v idle).
In takoj bi se enkrat isto naredu.

Dole je dejansko že opazna razlika, ki upravičuje, da pa daš za procesor ki ima 20W manj, 20€ več in s tem prišparaš 5€ letno je pa neumnost. Tako kot Intlova Q9X50s serija:D (razen če se kaj bolje navija>:D)

x45 ::

ja saj cela intelova 9xxxS serija je ( precej predraga ) neumnost.... AMD ma varčne cpu je za enak denar kot one.

jest10 ::

ja saj cela intelova 9xxxS serija je ( precej predraga ) neumnost.... AMD ma varčne cpu je za enak denar kot one.

Kateri AMDjevi varčni konkurirajo 9xxxS seriji? Ups, jih ni ane. Zaradi tega si lahko Intel privošči višjo ceno.

kikibeck ::

"varčni" v tem primeru ma nekje sm gledu neke teste pa cel sistem porabi 10-15w mn energije tko da je skor isti q...

Jaz sem kupil 45W procesor ker sem ga v elektroniki dobil po enaki ceni kot bi dobil npr. 2.4Ghz 65W. Če je za isto ceno bolj varčen + 100MHz več se splača. 20e v ceni razlike pa se definitivno ne splača. In cel sistem sem posodobil na varčnega. Grafično iz 140TDp na 80 TDp + bolj je zmogljiva od prejšnje .....

Kje se pozna,pri plačani položnici,pa daj ne reci da maš v hiši še povsod varčne žarnice zato.Pri tem bi se poznal pri PC pa skoraj nič.

Ja v stanovanju so povsod varčne, razen na balkonu ne :D

Malo je OT, ampak vseeno. AMD-jeva prva 40nm grafična že na testu http://www.guru3d.com/article/radeon-hd... Med hd 4830 in 4850 se je uvrstila. stane 90€ ima pa GDDR5 pomnilnik!

Meizu ::

Stane manj kot HD4830 če se ne motim in je boljša od nje? Odličen nakup pomojem.

Stane manj kot HD4830 če se ne motim in je boljša od nje? Odličen nakup pomojem.

Tale test je izjemno čuden, jaz bi rekel da kar neresničen. Z i7 quadom dobijo na 3600 v Vantagu z 4830 okoli 5k, jaz pa z E8600 pri 4400 in 4830 6k. Tako da so ti testi malo čudni!

Ma ja, i7 ima nasploh čudne score v 3d marku. Tudi sam imam neke bebaste score v 06 Marku. Celo manjše kot prej, na frekvenci 3.8ghz... Nevem, možno da 06 ne zna izkoriščat 4ih jeder?...

i7 v Vantagu milorečeno raztura, prav tako v 06. V ostalih je razlika manjša, vendar je odličen za 3dmarke.

06 izkorišča 4 jedra ja...

Hmm, nevem zakaj sm mel jst tak nizek score... Mogoče sm kej narobe inštaliral, al pa nisem vseh testov do konca izpeljal... Pojma nimam...

Tale test je izjemno čuden, jaz bi rekel da kar neresničen. Z i7 quadom dobijo na 3600 v Vantagu z 4830 okoli 5k, jaz pa z E8600 pri 4400 in 4830 6k. Tako da so ti testi malo čudni!

in glede na tvoj sloves verjamemo testerjem veliko prej kot tebi....

Sploh Guru3Djevim, ja.

Branetova famozna ex plata - Cpu support:

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth...

Brane2 ::

So what ?

Jaz ti lahko v tisto tabelo dopišem, da podpira še i7, i5, vse za socket 478/775 in vse od prve K6-tke naprej.
Ni fora v tabeli. To je 5min dela.
On the journey of life, I chose the psycho path.

So what ?

Jaz ti lahko v tisto tabelo dopišem, da podpira še i7, i5, vse za socket 478/775 in vse od prve K6-tke naprej.
Ni fora v tabeli. To je 5min dela.

jap. Brane a nisi ti rekel da je izginil 9950 be s seznama enkrat? Zgleda da je spet gor. Mogoče so poštihali BIOS. Sam kaj jim pomaga BIOS če crkujejo vse po vrsti (razen od x45 ne). :D

Nope, dobro poglej, pri BIOSu piše 'N/A', kar pomeni, da podpore ni. Tako za oba 9950 kot za 9850.

Veš da so tole hude obtožbe? Pa kar lepo povej kdaj sem ponarejal kakršne koli teste ali kaj podobnega? Tole pa ne bom požru kar tako in zahtevam ali dokaze da podkrepijo tvojo izjavo ali pa sankcije.

Edit: Ker nočem past na tvoj nivo prilagam tudi dokaze:

Zdaj pa še nek en link do Vantage pri i7 tudi na 3600mhz. http://service.futuremark.com/resultCom...

Zdaj pa mi razloži z vso svojo mogočnostjo kako je dobil z i7 na 3600 5k točk, jaz dobim 6k z dual corom, vsak drugi pa dobi 7500+ (na linku 8800, vendar je grafa navita).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Denis15 ::

@M-XXXX Kako deluje tale tvoj sistem? Za koliko si ga kupil oz. bi prodal?
xD

Dvomim da ti ga bo prodal. Razen če bo šel na i7 ali Phenom II :D Hec.

Kmalu bo na voljo ram+ plata+ procesor. Ram je zmožen okoli 1400mhz pri 2.4V, procesor gre za super pi 5200mhz pod vodo, pod SS-jem pa okoli 5600+. Če te zanima pošlji ZS.

No x45 tu se pa ne morem strinjati s tabo. Na OC-LABU 2 so vsi njegovi testi pristni. 2 sem celo sam pri frendu poskusil in je bilo odstopanje le par % kar gre pripisati disku, windowsu......... Jaz spoštujem M-XXXX ker piše dobre teste.

Jas pa testerjem verjamem bolj kot njemu to je to.... in nič drugega. dejstvo pa je da je intel fun.

Jas pa testerjem verjamem bolj kot njemu to je to.... in nič drugega. dejstvo pa je da je intel fun.

Vsak ma svoje mnenje.

zanimanje za x3 deneb poraslo :

http://www.fudzilla.com/index.php?optio...

Kmalu bo na voljo ram+ plata+ procesor. Ram je zmožen okoli 1400mhz pri 2.4V, procesor gre za super pi 5200mhz pod vodo, pod SS-jem pa okoli 5600+. Če te zanima pošlji ZS.

no ja sicer nevem če bom kupil ker bom počakal še malo pa ko bo i7 940 padel s ceno bom šel nanjega. Kakih par mesecev počakam
xD

i7 940 se ne bo pocenil še veliiiiko časa. Ker ni potrebe po cenitvi, saj nima konkurence.

i7 940 se ne bo pocenil še veliiiiko časa. Ker ni potrebe po cenitvi, saj nima konkurence.

Jap res. Samo i7 920 se lahko še poceni, ker mu malce konkurira 940Be v aprilu pa 3.1GHz Phenom II.

Še i7 920 se ne bo ti povem. 940Be mu ne predstavlja nikakršne grožnje, še v igrah bolj malo, ko pa pride na sceno hard multitasking in težja opravila, pa popuši 940be na polni črti. Intel nima razloga da bi nižal cene.

Pšenični ::

"Še i7 920 se ne bo ti povem. 940Be mu ne predstavlja nikakršne grožnje, še v igrah bolj malo, ko pa pride na sceno hard multitasking in težja opravila, pa popuši 940be na polni črti. Intel nima razloga da bi nižal cene."

Tukaj je samo en problem, v tej krizi se segment kupcev, ki bi kupili procesor za 1000 ali 500 evrov po moje hitro majnša. Sicer pa bomo videli, mislim da je v vsakem primeru AMD boljši nakup. Tako pač stvari stojijo. Če pogledamo da se brezposelnost dnevno povečuje tudi v Sloveniji po mojem mnenju kupna moč drastično pada. Čeprav zmogljiv se bojim da bo intelov segment najmočnejših in najdražjih procesorjev prva žrtev te krize. Ljudje si bodo pač kupovali tisto, kar si bodo lahko privoščili in največ denarja se ne obrne v najvišjem razredu procesorjev. Amd je trenutno preplavil trg s poceni procesorji, poslužuje se tudi marketinških trikov z možnostjo odklepa pri trijedrnih procesorjih, kar je zmeraj pritegnilo določene ljudi. Tako da mislim da je AMD na dobri poti. Priravljen v nižjem segmentu močno konkurirati Intelu. Intel pa ne razume, da so se časi spremenili, da folk nima več toliko denarja da bo treba cene spustit. No to jaz mislim.

Pač bojo zmanjšali proizvodnjo, cene verjetno enake, ter se bojo preusmerili bolj v služenje z mainstream proci (E8xxx, Q9xxx ipd.) Dejstvo je da je i7 tehnologija draga. Ker ni bla mišljena za nizke cene. i5 naj bi predstavljal mainstream in se ga bo najverjetneje dalo dobit tudi za kakšnih 500, 600€ cel sistem. To za Nehalema i7 ni mogoče, zaradi drage tehnologije. Pod proizvodno ceno pa dvomim da bojo šli prodajat, sam zato da bi kupce razveselili. Kar pa ne bi blo slabo ane...

WamPIRe- ::

Hja dokler je na zalogi še veliko Intelovih C2D & Q sistemov za 600-700€, i5 nima smisla (Intel konkurira sam sebi? self-owned??), no tukaj pa je AMD trenutno kar močan. No bomo videli kako se bodo stvari razvile v naslednje pol ali enem letu...

Prej kot spustit ceno i7 bi blo lepše videt da razvijejo en posrečen mainstream kanal, na tehnologiji Nehalema. Čeprav C2Dji predstavljajo odličen mainstream. Ampak vseeno - pa recimo da bi bil to high end mainstream, kot je recimo AMD sedaj - DDR3, solidne plate, dve x16 2.0 pciE reže, dobri proci in to je to. Za poceni denar. Da ubistvu nadaljujejo slavo, ki so jo želi s C2Dji. Jst vam povem, če misli Intel penzionirat tko kot to počne sedaj, jih bo AMD malodane povozu. Kar ubistvu ni slabo, Intelu itak ne bo zmankalo dnarja, AMD ga bo pa mel ravno dovolj za nadaljen razvoj procesorjev, kar bo ohranlo konkurenco med tabori, ter ohranilo nizke cene.

WamPIRe- ::

Hja to bi bilo za nas kupce najbolje kar se lahko naredi ;)
Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima :P

Točno tako :)

nVidia?

OmegaM ::

IBM? :D
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

kikibeck ::

ja nvidia se je dobr za J. s tem svojim po/preimenovanjem, zdej pa v mainstramu začel prevladovati ATI, oni so pa govoril da samo čakajo boljše izdelke od ATIja.

Brane2 ::

Rahlo OT, pa vseeno.

Sem dobil cene za nove i7 plate. Sedaj jo lahko dobiš že za €200 ali manj pri nas.

To pa ni več tako slabo IMHO.

Kaj manjka recimo MSIjevi X58 Pro ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Za extremne navijalce je malo tale preslaba drgač pa okej
xD

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Denis15 ()
««
34 / 102
»»