Forum » Loža » Port scaning
Port scaning
Storm ::
Zanima me, ker je baje legalno, a ve kdo kej več o tem oz. a zna to kdo men tk razložit, da bi jst lahka vidu ktera vrata so odprta pr nas u službi???
- premaknilo: Alec999 ()
Highlag ::
Ja ne vem kaj dosti o tem, samo s tega naslova menda lahko to prečekiraš:
Shields UP! -- Internet Connection Security Analysis
Možno je da boš moral naložiti en programček, ki bo omogočil skeniranje pravega računalnika.
Dobiš ga na isti strani (malo pobrskaj) imenuje pa se IP_agent.exe
Shields UP! -- Internet Connection Security Analysis
Možno je da boš moral naložiti en programček, ki bo omogočil skeniranje pravega računalnika.
Dobiš ga na isti strani (malo pobrskaj) imenuje pa se IP_agent.exe
pecorin ::
kolikor jaz vem skeniranje portov ni legalno. marsikateri administrator pa te bo prijavil ce mu bos skeniral porte..
predstavljaj si hekanje kot vdiranje v hiso. skeniranje portov je kot ce bi hodil okoli hise in pregledoval ce so okna in vrata zaklenjena. to pa tudi ni legalno...
predstavljaj si hekanje kot vdiranje v hiso. skeniranje portov je kot ce bi hodil okoli hise in pregledoval ce so okna in vrata zaklenjena. to pa tudi ni legalno...
whatson ::
Heh.
V praksi vam povem, da ta legalnost oz nelegalnost tukaj nima pomena.
Če pošljem serverski log ISPju ali na CERT je to zguba časa za njih in za mene.
Prijavljanje je v tem primeru ponavadi blefiranje.
Maš par programov, ki ti preskenirajo vsak port. V linuxu je tak nmap.
Maš pa tudi programe, ki ti več ali manj uspešno maskirajo porte.
V praksi vam povem, da ta legalnost oz nelegalnost tukaj nima pomena.
Če pošljem serverski log ISPju ali na CERT je to zguba časa za njih in za mene.
Prijavljanje je v tem primeru ponavadi blefiranje.
Maš par programov, ki ti preskenirajo vsak port. V linuxu je tak nmap.
Maš pa tudi programe, ki ti več ali manj uspešno maskirajo porte.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39
pecorin ::
no saj ni nujno da je ilegalno vendar je velika moznost da bos nasrkal ce bos to naredil vestnemu administratorju...
ce te ze ne more toziti(nisem preprican..) te pa lahko prijavi na cert, cert bo obvestil tvojega ponudnika interneta in ta ti bo vzel internetni account..
ce te ze ne more toziti(nisem preprican..) te pa lahko prijavi na cert, cert bo obvestil tvojega ponudnika interneta in ta ti bo vzel internetni account..
whatson ::
Eh na CERTu so beduini.
To so mi že nekajkrat dokazali.
To so mi že nekajkrat dokazali.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39
Storm ::
OPEN (Remote Procedure Call) This impossible-to-close port appears in most Windows systems. Since many insecure Microsoft services use this port, it should never be left "open" to the outside world. Since it is impossible to close, you will need a personal firewall to block it from external access. Do it soon!
Tole mi napiše, ko zalaufam en program. A to pomeni, da lahka grem ven prek tega porta. Kaj pravzaprav sploh to pomeni!!!!
Tole mi napiše, ko zalaufam en program. A to pomeni, da lahka grem ven prek tega porta. Kaj pravzaprav sploh to pomeni!!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podatkovna diodaOddelek: Informacijska varnost | 4816 (4192) | vostok_1 |
» | Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 44228 (26268) | BorutK-73 |
» | DDos-anjeOddelek: Informacijska varnost | 2465 (2238) | DeeCoy |
» | Port scanningOddelek: Omrežja in internet | 1641 (1184) | Keyser Soze |
» | nekdo mi vdira notr (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5546 (4551) | undefined |