» »

26" monitor v igrah

26" monitor v igrah

dronyx ::

Tole verjetno sodi v kakšno drugo rubriko, ampak ker se v bistvu nanaša na igre, sem dal sem.

Do sedaj sem imel 19" monitor, ki je bil sicer povsem soliden, ampak za gledanje filmov in TV (prek zunanjega tunerja Avermedia) pa je bil premajhen.

Sedaj sem si umislil 26" računalniški LCD monitor z vgrajenim tunerjem, ki je v bistvu tudi zelo dober TV. Ampak sedaj sem pa opazil, da je sika v nekaterih igrah prevelika, ker v monitor gledam iz razdalje manj kot meter, tako da skoraj ne vidim celega zaslona. V nekaterih igrah, kjer je pretežno tema (recimo Left 4 Dead) je zadeva super, pri drugih pa se ne obnese najbolje.

Sicer res lahko zraven pustim na mizi star monitor in uporabljam po potrebi oba, samo potem miza izgleda kot prizor iz filma Matrix. Zanima me, kakšne največje monitorje uporabljate za igranje iger na PC? Pri meni bi bilo idealno, če bi se dalo kako računalniško sliko poljubno zmanjšati, da ne bi bila raztegnjena čez cel ekran, ampak te funkcije še nisem našel.

pingo76 ::

Pod grafičnimi lastnostmi išči nekaj pod scaling npr. nvidia Change flat panel scaling (Pogoj DVI priklop monitorja). Nato nastaviš, da nič ne razteza in stiska slike ter nato ubereš manjšo resolucijo ki bi se pa morala nato pojaviti kot v "manjšem oknu". 2 dni nazaj sem se igral s tem in deluje. Sicer smešno zgleda, ampak to je rešitev ki jo iščeš. ATI ima tudi to možnost a nevem kakao se natančno imenuje saj mi je crknila radeon 3870-ka 2 dni nazaj. :S

Tr0n ::

Mah, saj se navadis. 26" spet ni TAKO velik monitor, da ne bi videl celega zaslona.

Cez kaksen teden, dva ti bo se 26" premalo. :)

@Pingo76 Imam Ati 4850 grafično. Ta funkcija je za ATI v Catalyst control centru pod Digital panel, Enable GPU scaling. Bom preveril, kako se obnese v praksi.

Dr_M ::

Mah, saj se navadis. 26" spet ni TAKO velik monitor, da ne bi videl celega zaslona.

Odvisno kako delec si. Na 75cm je res prevelik, na 2m pa res premajhen.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jaz sem nekje 50-60 cm pa lahko komot spilas.

Pac stvar navade.

Te nic vrat ne boli, ko konstantno glavo obracas? :)

Heh, ne, ni treba glave obracat, samo oci. Oz. se te ne kaj prevec.

Heh, ja sej je znano, da imajo zenske sirsi vidni kot. >:D

Jest 24" ne vidim cele na 60cm.

V redu stvar je to, da dobesedno "čist notr padeš". Drugače pa, če bi ga imel samo za računalniški zaslon, je dovolj 22", maksimalno 24".

pingo76 ::

A je pol ratalo?

V bistvu sem se ga sedaj navadil, tako da sem kar zadovoljen, da je slika čez cel ekran. Sediš malo bolj stran, pa je. Poezija so pa igre, ki jih lahko igraš z gamepadom (recimo Tomb Raider, Prince of Persia, RE 4), kjer pa si lahko tudi dlje stran od zaslona (tipkovnico in miš moraš pač imeti na mizi).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Velik monitor - slabosti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
577806 (5872) Han
»

FulHD TV kot monitor

Oddelek: Strojna oprema
373981 (1731) Silck
»

Velikost monitorja vs. resolucija.

Oddelek: Zvok in slika
436790 (5711) prowb
»

4k monitor (strani: 1 2 )