Forum » Pomoč in nasveti » naloga v C#
naloga v C#
prognoob ::
Za faks moramo narediti program ki prešteje besede v nizu... šteje pa po število presledkov in ločil.. torej mam not en if, ki preverja ali je znak v nizu enak ' ',',','!'... ali obstaja kak drug način da bi povedal da naj števec poveča ko naleti na ločilo oz. presledek? ker ta kilometrski pogoj v ifu mi nikakor ni všeč :D
rainmaker666 ::
Lahko pogledaš v ASCII kodno tabelo od kod do kod so razvrščena ločila(mislim da od 32 do 64) nato pa omejiš glede na to.
Lahko pa tudi vključiš knjižnico ctype.h v kateri imaš funkciji ispunct(znak) (vrne true če je znak ločilo ali matematični operator ) isspace(znak)(vrne true če je znak presledek talbulator ali znak za novo vrsto ).
Lahko pa tudi vključiš knjižnico ctype.h v kateri imaš funkciji ispunct(znak) (vrne true če je znak ločilo ali matematični operator ) isspace(znak)(vrne true če je znak presledek talbulator ali znak za novo vrsto ).
darkolord ::
Kaj pa kaj v tem stilu:
niz.Split(" ,.!?".ToCharArray(), StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries).Length
prognoob ::
hvala za odgovor. sem naredil po obrnjeni logiki :D preverjo sem if isletter==false pa povečeval potem števec :P
Lp.
Lp.
mjk ::
marjan se je vselil v hišno številko 112
ti tvoj števec vrne 11 besed?
isletter ni enako tudi isnumber
ti tvoj števec vrne 11 besed?
isletter ni enako tudi isnumber
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programiranje v pythonuOddelek: Programiranje | 2028 (1386) | Sony-Tech |
» | [C#] Domača naloga - osnoveOddelek: Programiranje | 2498 (1715) | 11tomi12 |
» | C# Iskanje besedOddelek: Programiranje | 1773 (1623) | Spura |
» | C++ statistikaOddelek: Programiranje | 1499 (1172) | hexor |