Forum » Omrežja in internet » Wireless adapter Edimax USB
Wireless adapter Edimax USB
smarty ::
Sem že vse nakj brskal po netu in me nekaj bega glede tega:
Doma imam dva compa. Iz modema, ki sem ga dobil od Amisa ima dva izhoda tako, da sta oba računalnika prikloplena.
Imam pa še laptop, ki bi ga rad vzpostavil na internet. Sedaj tako naredim da poštukam kabel od PC-ja do laptopa.
Sedaj bi pa rad imel wireless.
Kupil sem USB ključek Edimax, ki naj bi tako deloval, da ga dam v USB režo v PC in inštaliram, dodelim kao isti IP na PC-ju ter laptopu
in bi moralo delati. Vse skupaj ne znam naredit. Laptopa ima pa WLAN, ki naj bi zadostovalo. Vsaj tako so rekl v trgovini.
Torej kako bi jaz tole vzpostavil 1 PC pa 1 laptop skupaj, da bi imel preko USB wireless ključka internet tudi na laptopu?
lp,
Doma imam dva compa. Iz modema, ki sem ga dobil od Amisa ima dva izhoda tako, da sta oba računalnika prikloplena.
Imam pa še laptop, ki bi ga rad vzpostavil na internet. Sedaj tako naredim da poštukam kabel od PC-ja do laptopa.
Sedaj bi pa rad imel wireless.
Kupil sem USB ključek Edimax, ki naj bi tako deloval, da ga dam v USB režo v PC in inštaliram, dodelim kao isti IP na PC-ju ter laptopu
in bi moralo delati. Vse skupaj ne znam naredit. Laptopa ima pa WLAN, ki naj bi zadostovalo. Vsaj tako so rekl v trgovini.
Torej kako bi jaz tole vzpostavil 1 PC pa 1 laptop skupaj, da bi imel preko USB wireless ključka internet tudi na laptopu?
lp,
blackbfm ::
Na pcju naredi brezžično omrežje (določiš geslo itd). Potem obe mrežni označiš (brezžično in žično ki ima net), klikneš z desno in narediš network bridge. Na laptopu se pa brezžično povežeš na pc. Vse skupaj narediš v "network connections" oz. "omrežne povezave". Pa ne rabiš nobenih ipjev nastavljat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
rejven ::
boljs bi blo da bi ruter kupu (kak, buffalo WHR-G125) pa nebi blo problemov. Probi tudi amis kontaktirat da ti zamenjajo /modem/ruter za wireless varjanto (lahk ga tud skuriš, če nebodo hotl:)). Probi(na pcju):control panel->network connections->setup a home or small office ->let me choose another way to connect to net->prva opcija(je ze oznacena)->izbereš lan kartico ne wireless->potem zbereš wireles->next next....
Na leptopu:control panel->network connections->setup a home or small office ->let me choose another way to connect to net->druga opcija (sredinska)
Mora pa pc bit seveda prizgan pa kljucek mora to podpirat(acc point). Nism pa ziher da bo to 100% delal ker sam se nisem tega delu:)
Na leptopu:control panel->network connections->setup a home or small office ->let me choose another way to connect to net->druga opcija (sredinska)
Mora pa pc bit seveda prizgan pa kljucek mora to podpirat(acc point). Nism pa ziher da bo to 100% delal ker sam se nisem tega delu:)
smarty ::
Sem vse probal pa ne najdem nobenga small office na Visti.A ma točn kdo kak link k so prav slikce narisane kam it?
Sam driverje od USB-ja sem inštaliral Edimaxa EW-7316Ug. Naložilo mi je samo en Realtek program na tej slikci. Drugo pa ne vem kaj nastavit, da kej na zafrknem. Laptop in PC imata Visto gor.
Sam driverje od USB-ja sem inštaliral Edimaxa EW-7316Ug. Naložilo mi je samo en Realtek program na tej slikci. Drugo pa ne vem kaj nastavit, da kej na zafrknem. Laptop in PC imata Visto gor.
rejven ::
mal se bos mogal pomoje poigrat tukaj
http://screenshots.modemhelp.net/screen...
Pa klikneš na Setup connection or network
pol pa tukaj kaj podobnega najdeš, nimam pa viste za sprobat tak da....
http://screenshots.modemhelp.net/screen...
Pa klikneš na Setup connection or network
pol pa tukaj kaj podobnega najdeš, nimam pa viste za sprobat tak da....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SecureW2; Žična in brezžična povezava na istem laptopu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7843 (7189) | ArchNem |
» | Povezava 2 Rač. preko switchaOddelek: Programska oprema | 1832 (1520) | nimus |
» | Internet sharing connection?Oddelek: Operacijski sistemi | 816 (753) | bizzare_ |
» | Računalnik ob zagonu 5 minut zmrzne,a je problem ADSL?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1660 (1313) | Urajmal |
» | Povezava super računalnika z starčkomOddelek: Pomoč in nasveti | 1577 (1229) | Yurko |