Forum » Operacijski sistemi » WinXP sata drivers na CDju ?
WinXP sata drivers na CDju ?
PujsaPepa ::
Našel sem navodila kako si naredim WinXP-Install-CD-s-SATA-podporo,
a zgelda kot da moras za vsako maticno taprav sata driver najdit in nardit
CD z njim. A to je potem specificen Install-CD samo za moj notebook.
http://news.softpedia.com/news/Install-...
A obstaja kak splošen SATA driver, ki ga vlkjucis na svoj install-CD,
da mi bo tak CD delal na vseh računalnikih ?
a zgelda kot da moras za vsako maticno taprav sata driver najdit in nardit
CD z njim. A to je potem specificen Install-CD samo za moj notebook.
http://news.softpedia.com/news/Install-...
Jernej88_ ::
Mislim da ne.
preem ::
sto posto da ne, edin če najdeš kak win install ki ima vseh 10 miljonov driverjev že gor. drugače pa se te stvari dela vsakič znova ja - skrajno moteče.
jan01 ::
Samo v biosu daš na ide mode(iz sta oz ahci mda) in instaliraš. Potem pa še posnemeš z asata driverje(spet odvisno od matične-dodajanje v register...)
Lahko pa zelo preprosto s nlite dodaš driverje(ni dosti različnih, saj je malo naborov...)
Lahko pa zelo preprosto s nlite dodaš driverje(ni dosti različnih, saj je malo naborov...)
PujsaPepa ::
ima kdo spisek vseh naboorv, da bi kar vse dodal in
nardil en univerzaln SATA disk ?
denabiker ::
živjo.
Rab bi naredil XP SP3 s sata driverji. OK, prebral sem navodila in uporabil bom nlite program. Zdaj,pa da ne bi samo za moj PC integriral gonilnike, bi rad integriral še druge najpogostejše, če bi kdo drug rabil takšne windowse. A obstaja kje kakšen pack najpogostejših uporabljenih sata driverjev?
Zdaj bi moral zdruzit recimo Intel ICH7R/M, ICH8R/M, ICH9R/M or ICH10R/D S-ATA in posebej za prenosnike Intel ICH8, ICH9 or ICH10 (without R or M),... Ali kako?
Drugače pa ta metoda od jan01 (par postov nazaj) je pa isti šmorn, a ne? Da bi prvo v biosu nastavil na ide , instaliras WIN XP in kasneje instaliras ustrezen sata, restart in v bios spet nastavis nazaj in mora delat, a ne?
Rab bi naredil XP SP3 s sata driverji. OK, prebral sem navodila in uporabil bom nlite program. Zdaj,pa da ne bi samo za moj PC integriral gonilnike, bi rad integriral še druge najpogostejše, če bi kdo drug rabil takšne windowse. A obstaja kje kakšen pack najpogostejših uporabljenih sata driverjev?
Zdaj bi moral zdruzit recimo Intel ICH7R/M, ICH8R/M, ICH9R/M or ICH10R/D S-ATA in posebej za prenosnike Intel ICH8, ICH9 or ICH10 (without R or M),... Ali kako?
Drugače pa ta metoda od jan01 (par postov nazaj) je pa isti šmorn, a ne? Da bi prvo v biosu nastavil na ide , instaliras WIN XP in kasneje instaliras ustrezen sata, restart in v bios spet nastavis nazaj in mora delat, a ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri sata driver je pravi za TOSHIBA SATELLITE L40-Q17???Oddelek: Strojna oprema | 5780 (2603) | Leoon |
» | Težave s nameščanjem Windowsow xpOddelek: Operacijski sistemi | 1177 (1055) | DefSigma |
» | sata/ide nepravilno razumevanje pojma!Oddelek: Strojna oprema | 3361 (3034) | Icematxyz |
» | Instalacija XP ne najde diskaOddelek: Operacijski sistemi | 6027 (4890) | fredyjetle |
» | Linux Linpus zamenjati z Windows XPOddelek: Operacijski sistemi | 5694 (4115) | gregor3000 |