» »

flourescenčne sijalke premer 38mm

flourescenčne sijalke premer 38mm

Vanadium ::

Torej se opravičujem če je tema že odprta. Skratka imam pač neonske luči v katerih so cevi dolge 60cm in 90cm. Stare so vsaj 20+ let in vse še delujejo :D (se vidi da je včasih bilo built to last) zdaj me pa zanima če se kje te neonske cevi (luči) dolžine 60cm in 90cm da kje kupita vendra je tu problem. Vse katere sem videl po raznih obijih, bauhausih ipd... so premera okoli 2cm pač standardne, ki jih dobiš danes. Mene pa zanima kje bi dobil debelejše kot le te ker so trenutno 4cm debele not oziroma premera. Nabava pri proizvajalcu le teh odpade ker so made in USSR kar priča o njihovi starosti :D skratka a sploh še v proizvodnji toliko debele cevi? Bom popoldan še poslikal kak zgledajo luči da bo malo lažja predstava kaj sprašujem.

L.P.

POpravil naslov, opravka imaš s florescenčnimi svetilkami.
  • spremenil: Azrael ()

Phoebus ::

Tebi je važna dolžina. Danes so tanke enako močne kot pred 20 leti debele.

ADD: konektor je seveda enak.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phoebus ()

Vanadium ::

ja saj to vem sam fora je v temu da imam gumi tesnila na teh debelih ker so IP 54 ce se ne motim in z tankimi tesnilo nima več pomena [;). Drugače v enih ze imam te tanke not ker debelih ni nikjer za dobit :P

A. Smith ::

Fluo cevi, fi 38 mm

Te luči so se 20 let nazaj vgrajevale množično, predvsem po hlevih in podobnih vlažnih okoljih.

Saj cevi še dobiš, ampak o tistih tesnjenih okovih pa že zdavnaj več ne duha in ne sluha. Vem, ker sem jih malo nazaj iskal naokoli...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Vanadium ::

no ko pridem domov pomeri če je 38 mm :Dja jaz sem dobil nevem koliko kosov teh plafonjer al kako bi temu rekel ker so se odmontirala v enem skladišču. Nikoli niso bile prižgane oz zelo malo, ker so notri neonke made in USSR še :Dsamo v eni sem jih zamenjal z tankimi ker mi je dol padla pa so se USSR neonke sesule :|

Azrael ::

Nekaj let nazaj je take cevi imel na zalogi tudi Eltec Mulej na Bledu. Vendar, čeprav utegneš dobiti ravno tako cevi Made in USSR, je cena zasoljena, čeprav si taiste cevi kakih 10, 15 let nazaj dobil za drobiž. So pa brez dvoma izredno kvalitetne.

Problem, ki tare tebe rešujejo drugače še na dva druga načina:

a.) Najpogosteje uporabijo cevi iz prozorne plastike, ustreznega zunanjega premera, s stenami debelimi nekaj mm, da se zagotovi ustrezna mehanska trdnost. Cev je nekaj cm krajša od same fcl cevi. Montaža in demontaža je, sploh v mrazu ali kjer ni prostora, muka, ampak gre.

b.) Drug način pa je predelava tesnil, tako, da po novem objame cev manjšega premera, kar tudi ni slaba ideja, saj so originalna gumijasta. tesnila po tolikšnem času dotrajana.
Nekoč je bil Slo-tech.

telexdell ::

Sicer ne vem, koliko takšnih svetilk imaš. Vendar starost 20+ let daje misliti, da bi iz več razlogov (izolacijska trdnost, požarne varnosti, varčevanja z energijo, estetike...) bilo za razmislit o zamenjavi svetilk s sodobnimi, zaščite IP65 in elektronskimi predstikalnimi napravami.

Pyr0Beast ::

Kolikor vem so bile take cevi tudi malenkost mocnejse.
Za zascito proti vlagi pa lahko pomislis na ustrezne konektorje, kateri se uporabljajo pri akvaristiki, da zraven ne pride voda.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oglata pvc cev Kje kupiti ?

Oddelek: Loža
122642 (2336) #000000
»

Kje kupiti prozorno togo plastično cev fi cca 41 mm?

Oddelek: Pomoč in nasveti
9943 (684) WhiteSmith
»

elektronska dušilka

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2413330 (7059) ethelred
»

Dokončano vodno hlajenje...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
403108 (2377) rap3r
»

Vodno hlajenje brez hladilnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
322392 (1749) Kaboom

Več podobnih tem