» »

PCI adapter na USB 2.0 porte

PCI adapter na USB 2.0 porte

Jose ::

Iz starejšega računalnika večkrat prenašam datoteke. Originalno ima PC le USB 1.1, kar je zelo malo ob prenosu večjih datotek. Zato sem kupil PCI kartico, ki ima USB 2.0 izhode. Pričakoval sem "warp" hitrosti prenosa(vsaj 300 Mbps) a je tudi tu bila zelo majhna hitrost prenosa, podobna USB 1.1 . Trenutno raje prenašam preko mreže, kot z USB 2.0 adapterjem.

A je za to kriva matična? Se da kako pomagati?

Hvala, Jose.

blackbfm ::

Disk in verjetno matična. Rešitev je da kupiš nov računalnik:D Sicer pa za prenos podatkov in vso ostalo komunikacijo je itak najboljša mreža. Če rabiš hitrost si zrihtaš gigabitno mrežo in to je to. Samo brez hitrih komponent vseeno ne bo šlo tok hitro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Jose ::

Sem posodobil PCI gonilnike na PCu in je stvar zašpilala. Sicer ne tako, kot bi hotel (40MB/s) ampak še znosnih 14MB/s. To je za polovico hitreje, kot je pri meni prenos datotek po mreži (9MB/s).

Ali je bila nabava razširitvene USB kartice upravičena?
Kar se tiče razlike v hitrosti prenosa verjetno ne, kar pa se tiče izkušnje pa ja. Če ne bi tega sprobal, bi se vedno spraševal če gre ali ne. Tudi tistih 13,5€ za razširitveno kartico ni tako dosti.

blackclw, gigabitno omrežje mogoče bo v prihodnosti. Trenutno sem zacementiran na 100Mb/s, tako pri karticah, kot pri mrežni opremi. Tudi kablovje v steni je CAT5e, tako da bi bilo vprašljivo, koliko bi bilo sposobno prenesti na 20 metrov. Če se bo pokazala potreba pa sigurno.

blackbfm ::

Kok maš pa star računalnik? Men bere okoli 30MB/s na dvojedrniku s sata diskom. Tok sem pač vidu v explorerju, nisem pa šel delat nekih resnih natančnih testov:) Pomoje je tistih 14 čiz dovolj pri tebi, za usb pa dvomim da gre realno več kot 30.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Jose ::

Računalnik je star .... in star ... . Pred 2 letoma sem kupil rabljeni PIII 933MHz, torej malo boljši od tvojega dvojedrnika:)

Disk ima že pri ATA66 prepustnost večjo od USB2.0 specifikacij (60MBps), torej disk ne bi smel biti.

Jaz bi bil happy s tvojo prepustnostjo 30MBps. Trenutno bom zelo dobro premisli, če naj podatke točim preko mreže ali nesem disk k računalniku na podstrešju in pridobim tretjino cajta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop zunanjega diska

Oddelek: Strojna oprema
493784 (3037) Stoyc
»

Fire-wire vs. USB?!?

Oddelek: Strojna oprema
293787 (3624) Vikking
»

WD zunanji disk world edition

Oddelek: Strojna oprema
323754 (2658) Rikiboy
»

Razširitev "rama" na USB ključ (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
505055 (3800) faca9
»

Full speed USB ni Hi-speed USB?

Oddelek: Strojna oprema
61833 (1747) mrbungle

Več podobnih tem