» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
91 / 109
»»

lolipop2 ::

aha... ker je malo večji znesek. :) Jebemti, nisem prej preverjal. Grrr. No ja, se pravi +22% :D

slothec ::

_____________________________________________________
Eno vprašanje glede lokacije predmeta.

Če kdaj hočem kaj hitro, filtriram zadetke na "EU only".
In dobim recimo nek zadetek, za katerega piše "Item location: Manchester, United Kingdom".
Ko za ta izdelek poskrolam do konca strani k opisu, pa piše
"Business seller information
JIANG ZHOU
Liping Liu
FLAT/RM A 9/F SILVERCORP INT'L
TOWER 707-713 NATHAN RD MONGKOK KLN
Hong Kong
"

Prišlo pa naj bi: Estimated between Tue. 14 Aug. and Thu. 30 Aug.

Kaj vi pravite, bo to dejansko poslano iz UK, ali je to cheap vaba za evropejce, v končni fazi pa čakaš isto časa, da prileze iz Azije, ob tem da plačaš več upajoč da bo prišlo hitreje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: slothec ()

Okapi ::

Ne moreš zanesljivo vedeti. Roba je lahko na Kitajskem, ali v evropskem skladišču, v Manchestru. In če je v evropskem skladišču, je lahko že ocarinjena, in ne bo dodatnih dajatev, ali pa še ni ocarinjena, in boš morda plačal še DDV, carino in stroške carinjenja.

Vprašati moraš prodajalca, in mu do neke mere zaupati (oziroma upati, da te bo eBay varoval, če se izkaže, da te je prodajalec nategnil).

slothec ::

Ma gre za poceni izdelek, zato me zanima bolj glede hitrosti dostave. Pač, da ne plačaš za brezveze več, pol pa rabi do tebe isto 4 tedne.

Machete ::

Kar računaj na zadnji konec omenjenega časovnega roka.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

amacar ::

Piši mu, ker ne moreš vedeti kako je na stvari. Js sem vsem prej poslal sporočilo in če so odpisali, da ni carinein je v EU potem tudi dobil v roku 1 tedna.

Owlet ::

Imam nekoliko neobičajno vprašanje glede davkov, ko ima neko angleško podjetje poslovalnice drugod po svetu.

Na ebay.co.uk sem našel sicer angleško podjetje, ki prodaja igre. Po število feedback-ov gre za velikega prodajalca.

Opazil sem, da imajo tudi svojo trgovino v Kanadi, ki vseeno oglašuje na ebay.co.uk.

Zanimivo je to, da je velik del zalog obeh trgovin (angleške in kanadske) podvojen. V kanadski trgovini pa artiklom pripišejo "UK IMPORT," ker so pač nekatere konzole regijsko zaklenjene. Kot "Item location" je v tej kanadski trgovini navedena Anglija.

Cene iger so v kanadski ebay trgovini po pretvorbi kanadskih dolarjev v povprečju nižje za 10%, v primerjavi z njihovo angleško ebay trgovino.

Oboji pošiljajo po vsem svetu.

Prav tako ebay.co.uk cene kanadskega podjetja avtomatično pretvarja v GBP. Tako, da se sprva sploh nisem zavzel, da gre za trgovino izven EU.

No, zanima me, kako je z obdavčitvijo? Bo igra naročena pri kanadski ebay trgovini vseeno obdavčena z DDV, čeprav bi se naj nahajala v skladišču v Angliji?

Ebay piše pod ceno sicer "zero customs charges" a to je carina, ne DDV.

Ve mogoče kdo kaj več kako je v tem primeru?

St235 ::

Vprasaj, ker ni mozno vedet. Tudi ce je britansko podjetje lahko posluje na katerem od otokov, ki so izven skupnega carinskega obnocja in bos placal ddv. Lako pa da imajo skladisce celo v kanadi.

max00slo ::

Zdravo

Mi lahko kdo pomaga glede odličitve, kje odpreti ebay account oz. ebay business account?
Najbližje po lokaciji nam je seveda .at ali .de... žal pa ne govorim nemško :) Opcija je odpiranje acc. na .co.uk vendar je tam valuta GBP. Imel sem odprt nov account na .com vendar tam je sedaj problem z višanjem limitov in usd itn. Na supportu so mi priporočali naj odprem account na co.uk, vendar ne vem če je to zato ker sem pisal na couk strani ali pač je tole res najboljše :)? Opcija je še .ir?
Si non confectus, non reficiat.

Machete ::

DE bi bila njaboljša rešitev imho. Vse ostalo ti bo striglo pri poštnih nastavitvah in valutah.. Drugače pa Če odpreš ebay.de v Chrome, kliknše desni gumb translate to English si že na pol zmagal. Kmalu pa se tudi naučiš ebayščine in veš kaj je kje. Jaz imam .com, pa tudi shajam BP sicer, edino nimam poslovnega računa itd..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

alba ::

Prosim za informacijo, kako uporabim funkcijo Ebay step in.

V mesecu maju 2018 sem, naročil izdelek, ki ga nisem dobil. Meseca julija se kontaktiral prodajalca in sva se dogovorila, da bom počakal še ca. 2 tedna, če izdelka še vedno ne bo, bo vrnil kupnino. Sredi avgusta sem ga ponovno kontaktiral in od takrat se več ne "oglaša". Zahteval sem refund, vendar se prodajalec ni odzval. Dobil sem tudi sporočilo od ebay-a, da lahko uporabim funkcijo step in, vendar te funcije ne najdem.

Prosim za pomoč.

Kiki 91 ::

Pozdravljeni!
Mogoče je ta tema že šla skozi, če je se opravičujem.Me pa na hitro zanima,če si na ebayu kupiš izdelek originalne znamke če je to res original.Sprašujem zato ker še nimam nobenih izkušenj z nakupom preko ebaya kupujem pa eden kozmetičen izdelek.
Lp

Okapi ::

Lahko je tudi ponaredek, in če sumiš, da je (ker je recimo cena zelo ugodna), potem zelo verjetno tudi res je ponaredek. Večina kozmetike na ebayu po cenah, ki so bistveno ugodnejše kot v običajnih trgovinah, je ponarejene.

tikitoki ::

Okapi je izjavil:

Jaz izhajam iz izkušenj s prodajo na ebayu. Če kupec pred nakupom kaj sprašuje, je precej večja verjetnost, da bo po nakupu težil in kompliciral, ker mu kaj ne bo všeč. Skratka, "komplicirane" kupce, s katerimi načeloma nočeš imeti opravka, prepoznaš po tem, da komplicirajo že pred nakupom.


Jaz se z veseljme izognem taksnim prodajalcem, kot si ti, ker bo v primeru problemov po nakupu ignorantski odnos.

cang ::

Na Ebayu sem 4. septembra kupil digitalni mikroskop. Izdelka še nisem dobil. Imam pa to obvestilo na Ebay računu. Kaj moram naredit in na kaj pazit? Če sledim tracking number mi vedno piše:"pending"

We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter.

Don Retardo ::

Pozdravljeni,
v firmi imamo nekaj strojev, ki so že starejši ter jih ne uporabljamo več, zato se jim nameravamo znebiti.
Ker stroji niso več veliko vredni nameravamo prodati samo določene dele stroja (npr. elevator, razne pumpe, nekaj elektronike...), ostalo gre za železo.
Omenjene dele bomo dali tudi na Bolho, sam tam je bol malo šans, da bomo to prodali.
Zdaj, glavno kar me zanima je: ali se lahko prodaja dele za katere nisi prepričan, če sploh še delujejo? Stroj ni bil zagnan več kot 15 let, tako da tega
ne moremo preverjati.Če je take dele mogoče prodati bi to seveda omenjeno ter odraženo v nižji ceni. Gre se za to, da potem ne bi imel več stroškov ter dela z morebitno
stranko, kot bi bili ti deli vredni.
Če ima kdo kakšne izkušnje s prodajo takih izdelkov na Ebayu, mi lahko prosim povejte, bom zelo hvaležen.

Okapi ::

Prodajaš lahko kot pokvarjeno robo, za popravilo ali rezervne dele (for parts or repair), s pripisom, da ne veš, kaj je narobe, in da se mogoče ne da popravit, mogoče pa celo še dela, samo ti ne znaš uporabljati.

Na tak način včasih kupim kakšno staro nedelujočo uro, če po slikah lahko sklepam, da se jo da poceni popravit. Včasih se tak nakup izide in dobiš drago stvar za drobiž, včasih pa pač ne.

Če v oglasu piše, da ne dela, potem se kupec ne more pritožit, da ne dela;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Okapi ::

Tule je en primer, kako je videti tak oglas.
https://www.ebay.com/itm/iQDP40-Edwards...

Alamar ::

cang je izjavil:

Na Ebayu sem 4. septembra kupil digitalni mikroskop. Izdelka še nisem dobil. Imam pa to obvestilo na Ebay računu. Kaj moram naredit in na kaj pazit? Če sledim tracking number mi vedno piše:"pending"

We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter.
Če je že možno, sproži postopek preko ebaya, ker še nisi prejel artikla.

Okapi ::

Bolj je vprašanje, ali je že možno. Dokler ne poteče rok, označen za dobavo, se ne moreš pritožit. Kitajci običajno dajo dva meseca kot skrajni rok za dobavo. Se pravi, za nekaj, kar si naročil 4. septembra, se boš lahko pritožil šele novembra.

bajsibajsi ::

Paziti mora, da, ce odpre dispute na ebayu, da ga naredi v roku, ki je na voljo. Vcasih je bilo to 45 dni od nakupa, sedaj naj bi bilo do 30 dni po delivery date-u, drzi?

Okapi ::

Paypal ima 180 dni od plačila.

FireSnake ::

Si bom malo izposodil temo: prodam nekaj na eBayu v Ameriko.
Vse takoj plačano.

Pošljem v roku, dam zraven številko za sledenje.

Napisano imam, da vračila niso možna.

Ko so paket dvignili, mi pošljejo, da je to kupila mladoletna vnukica in, da naj pošljem naslov kamor bodo vrnili kupljeno.

Sem dolžan dat naslov? Jaz menim, da ne.

Sem malo iskal na to temo in našel tole:
http://home.bt.com/tech-gadgets/interne...

Čeprav v mojem primeru je bilo plačano.
In spodaj piše, da te kupec ne more izsiljevati z negativnim feedbackom, da bi dosegel to, da prodajalec spremeni pogoje prodaje (meni sicer ne težijo).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Okapi ::

Lepo jim napiši, da nisi ameriška trgovina, ki sprejema vračila. Če z izdelkom ni nič narobe, ga nisi dolžan vzeti nazaj. Lahko pa pristaneš, da ti robo vrnejo, ko boš preveril, ali je z njo vse v redu, pa jim vrneš kupnino minus recimo 20% (Američani temu rečejo "restocking fee", da bodo razumeli).

FireSnake ::

Najlepša hvala za informacijo.
Najbolj me je zanimalo to vračilo.

Govorimo o relativno dragi zadevi (okoli 300€) zato bi vsekakor preveril, preden bi dal refund.
Delni refund je kar opcija. V končni fazi sem vložil svoj čas v pakiranje in pošiljanje.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

bajsibajsi ::

Kaj pa ce ne dobis pravi in/ali izpraven predmet nazaj?

FireSnake ::

Potem sem jaz nasankal, jasno.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

kamidela ::

Lep pozdrav. Prvič se srečujem z ebayem. Odprl sem račun na .com in posledično tudi co.uk. Sedaj pa me zanimata 2 stvari: V tej temi ste napisali, da se načeloma ne splača prodajat preko luže(ker zarad visoke poštnine nisi konkurenčen). Torej bom prodajal samo po evropi. Rad bi se znebil kolekcije zbirateljskih vlakcev. Vendar me zanima, katero poštnino naj izberem? Paketi tehtajo med 2-4kg. Lahko bi jih celo pošiljal v obloženih kuvertah, ampak ne vem če bo to preživelo po poti. Tako da sem se odločil za kartonaste škatle. Seveda se opcije poštnine razlikujejo če sem na ebay.com ali če sem na ebay.co.uk. Torje za vse tiste ki dnevno prodajate po ebayu: ali je bolje biti prijavljen na ebay.com ali ebay.co.uk in katera poštnina je najcenejša? Dejansko mi je vseeno glede hitrosti, glavno je da paket pride do kupca. Ali je to v 2 ali v 10 dneh je dejansko vseeno mar ne?

Okapi ::

Poštnino izveš na naši pošti, ne na ebayu. Pozanimaj se, koliko stane, in nastavi takšno ceno. Tudi za ZDA ni problem, če hoče kdo tvoj vlakec, bo pač plačal, kolikor ti hočeš za poštnino.

Jaz vse prodajam na .com. S poštnino to nima nič skupnega. Lahko tudi začetno ceno nastaviš tako, da pokrije poštnino, in potem označiš poštnino kot brezplačno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Machete ::

Saj ni tako težko: https://www.posta.si/ceniki
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Pjer13 ::

Danes sem dobil od prodajalca, kjer sem naročil izdelek manjše vrednosti tole sporočilo

Hi friend
Would u like to help us send a phone number that I can use the ebay official shipping for your order ?

Do sedaj me niso še nikoli spraševali po telefonski, pa me zanima ali imate kaj izkušenj s tem ali je to varno dat ali ne?

Machete ::

Hitre pošte včasih želijo telefonsko, da te kurir ali njihov center pokliče. On rabi za avtomatski shipping postopek pač tvojo številko. Kaj pa misliš da bojo naredili s tvojo številko, oropali banko?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Alamar ::

kamidela je izjavil:

Lep pozdrav. Prvič se srečujem z ebayem. Odprl sem račun na .com in posledično tudi co.uk. Sedaj pa me zanimata 2 stvari: V tej temi ste napisali, da se načeloma ne splača prodajat preko luže(ker zarad visoke poštnine nisi konkurenčen). Torej bom prodajal samo po evropi. Rad bi se znebil kolekcije zbirateljskih vlakcev. Vendar me zanima, katero poštnino naj izberem? Paketi tehtajo med 2-4kg. Lahko bi jih celo pošiljal v obloženih kuvertah, ampak ne vem če bo to preživelo po poti. Tako da sem se odločil za kartonaste škatle. Seveda se opcije poštnine razlikujejo če sem na ebay.com ali če sem na ebay.co.uk. Torje za vse tiste ki dnevno prodajate po ebayu: ali je bolje biti prijavljen na ebay.com ali ebay.co.uk in katera poštnina je najcenejša? Dejansko mi je vseeno glede hitrosti, glavno je da paket pride do kupca. Ali je to v 2 ali v 10 dneh je dejansko vseeno mar ne?
Prodajaj raje na com. Imaš do 50 oglasov mesečno brez vstopne provizije. V mislih imej, da ebay ob prodaji pobere cca 10% provizije, paypal pa še dodatnih slabih 5% in to na skupni prodajni znesek plus poštnino. Poštnina za priporočeno pismo do 2kg je identična za vse države sveta. Priporočeno pismo ni samo pismo, ali obložena kuverta. Lahko je tudi trda kartonska škatla. Mora pa biti znotraj določenih mer in do max 2kg. Vedno pošlji kot priporočeno pismo in ne kot navadno. Tako dobiš potrdilo in sledilno številko. Vedno vse občutljive predmete dobro obloži z mehurčkasto folijo in jih zapakiraj v trden karton. Obrazec za naslovnika lahko doma na strani od pošte izpolniš, natisneš in nalepiš na pošiljko

https://uvoz-izvoz.posta.si/sl/export

tikitoki ::

Sem narocil nekaj stvari s Kitajske. Par stvari je prislo poskodovanih. Kar me razjezi, da je zelo ocitno, da do poskodb ni prislo med transportom.

Zato sem odprl dispute.

En odgovor je, da naj stvar popolnoma unicim in posljem sliko za dokaz, nakar mi bodo povrnili kupnino.

Drug odgovor je, opavicilo in da bodo poslali nadomestno zadevo.

Tretji odgovor pa je, da moram prvo zapreti dispute, da lahko posljejo nov item.

Sedaj pa moja vprasanja:
1. ali je normalno, da unicis zadevo in ti nato povrnejo kupnino ali je to kaksna past?

2. kako vem, da so poslali nov item?

3. To, da zaprem dispute, verjetno pomeni, da nimam vec nobenega vzvoda za zahtevo vracila kupnine preko ebay zastice kupcev? Sounds fishy.

Mogoce ima kdo kaksne relevante izkusnje in mi lahko svetuje. Hvala!

bajsibajsi ::

1. Zagotovo ne bi nic uniceval.
2. Ne ves.
3. Reces, da naj naredijo refund in bos koncal dispute ter nato popolnoma na novo narocil.

PrihajaNodi ::

Ebay ni Aliexpress! Na ebayu kupujes preko paypala! Na Aliexpressu kupujes robo za par dolarjev. Sam sem imel tezave samo preko sepa transferjev pri nakupih na ebayu. V obeh primerih sem dobil denar nazaj, ker sta bila prodajalca nesposobnain nista znala zagotovit tracking number.
Sam imam na obeh platformah 99.0% pozitivne izkusnje.

tikitoki ::

Sigurno ima kdo izkusnje z razresevanjem reklamacij preko ebaya.

Imam naslednji problem. Kupil se novo stvar s Kitajske. Posiljka je prisla. Zadeva je bila popraskana in neko napako ima steklo, kot da bi bilo poceno al pa nek defekt.

Sem se pritozil prodajalcu in so rekli, da lahko povrnejo kupnino, ce zadevo razbijem in posljem slike.

Ker to ni v skladu z ebay pravili (vsaj koliko jih razumem), sem jim rekel, da se ne spoznam dobro, da pa mi je razbijanje predmeta bilo odsvetovano.

Nato so prosili, da se vmesa ebay, ki se ni nicesar odgovoril. Me pa zmoti, da sedaj trdijo, da stvar ni bila poskodovana, ceprav je s slike jasno, da ni v vredu stanju.

Posiljanje stvari nazaja na Kitajsko me bo verjetno stalo, kot nov izdelke.

Ali kdo ve kako je z razbijanjem stvari in posiljanjem slike razbitega predmeta? Je kdo imel podoben primer?

Machete ::

Zelo so postali arogantni in nimajo več posluha kot pred leti. Skladno z njihovim gospodarskim vplivom očitno. Dejansko se sploh ne potrudijo več reševati zadev in večinoma že vse možne zaplete in postopke kar brez sramu spišejo v opis artikla ali pošljejo z mailom ob tvojem naročilu. Jaz za te fore nimam živcev in raje kupim dražje iz eu.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

tikitoki ::

Machete je izjavil:

Zelo so postali arogantni in nimajo več posluha kot pred leti. Skladno z njihovim gospodarskim vplivom očitno. Dejansko se sploh ne potrudijo več reševati zadev in večinoma že vse možne zaplete in postopke kar brez sramu spišejo v opis artikla ali pošljejo z mailom ob tvojem naročilu. Jaz za te fore nimam živcev in raje kupim dražje iz eu.


Mogoce bi bilo res bolje kupiti v EU. Sem poslal povprasevanje na Slovensko firmo, ki mi jo priporocil kolega in niso niti odgovorili. Tak, da slab odnos ni kitajska iznajdba.

Tu so sicer imeli napisano, da v primeru razbitja, posljejo nov izdelek. Kar me moti je to, da je bila emalaza popolnoma neposkodovana. 2 cm, stiropor. Niti pod razno ni skoda nstala med transportom. Ker sem dobil druge pakete, ki so bili poskodovani in je steklovina se vedno bila intaktna.

Do sedaj nisem imel slabih izkusenj in sem pac reskiral. Kar se tice nakupov v EU, se naceloma strinjam, ce ni cena tu nesramno visoka. Ko zadevo s Kitajske dobim za 1 EUR, tu pa placam 10 EUR + 10 EUR postnine. Doticni izdelke je bil sicer drazji.

Sicer sem imel se eno reklamacijo, ki so jo resili brez tezav in se opravicili.

Ce EU dejansko uvede carinjenje cisto vsake posiljke, se jim bo se kolcalo po kupcih iz EU, ker bo zelo veliko majhnih nakupov postalo nesmiselnih.

Je pa tudi res, da sem videl ze veliko primerov, k folk dobesedno svetuje nategovanje kitajcev. Mogoce je del odnosa, tudi posledica slabega odnosa kupcev. Kar sicer ne opravicuje njihovega nategovanja postenih kupcev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tikitoki ()

PrihajaNodi ::

Kako si plačal na ebayu? PP?

tikitoki ::

PrihajaNodi je izjavil:

Kako si plačal na ebayu? PP?


S kreditno kartico. Pri ebayu imas naceloma zascito (cakam sedaj odgovor). Verjetno nebi skodilo se paypal si omisliti.

By the way, imas ti sploh moznost odgovoriti na prodajalceve trditve? Nikjer ne najdem te moznosti. Pravzaprav so pri Ebay res bedni glede preglednosti in moznosti.

klempo ::

Morda kdo ve kako se reče tisti elektronski zadevi, kot izgleda kot neka matična plošča, ki je pri zunanjih diskih? Naročil sem ohišje za SATA disk in zgleda je ta zadeva hin, ker mi ga odklaplja in priklaplja. Sem poskusil z različnimi diski in je zadeva ista, medtem ko v drugih ohišjih diski delujejo.

PrihajaNodi ::

SATA to USB bridge adapter

klempo ::

ty

Zoro3 ::

Preko ebay sem naročil display za telefon ter plačal preko paypal, včeraj sem prejel paket ampak v paketu ni bil display ampak Filament za 3D tiskalnik ;((. Danes sem kontaktiral prodajalca ampak še čakam na odgovor. Kaj je najboljše, da kar odprem ebay dispute ali počakam?

Okapi ::

Počakaj.

Drugače pa, za drugič, če pošiljka nima sledenja, je v takih primerih najbolj preprosto reči, da sploh nisi nič dobil. Kar sicer ni ravno najbolj pošteno (lagati se ne sme, pravijo), je pa z vidika poslovanja s Kitajci daleč najbolj preprosto.

Zoro3 ::

Pošiljka je imela sledenje ... in prodajalec tudi ima 99,2 pozitiven feedback zato mi je vse skupaj malo čudno. Do zdaj še se mi to ni zgodilo, pa sem že kar nekaj kupoval na ebay-u

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zoro3 ()

Han ::

Če je manj kot 100%, si vedno preberi negativna sporočila. Z ekrani očitno kar fino nateguje folk...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

lolipop2 ::

Hmm, mi lahko kdo prosim pomaga, kao je sedaj s temi litijevimi baterijami? Rad bi prodal eno litijevo baterijo za fotoaparat na ebayu(UK), pa ne vem, a se to sploh lahko pošilja po EU?

Hvala.

Zoro3 ::

@okapi sedaj sem dobil nazaj odgovor od njega, da naj pošljem ta napačen izdelek nazaj in bo mi potem, ko dobi vrnil denar. Kaj je najboljše naredit v takem primeru odpreti ebay refund in rešujem preko tega ali kako?
Hvala
««
91 / 109
»»