» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
90 / 98
»»

Han ::

Še enkrat preberi, kar sem napisal...

Robe nisem dobil, zato je ne morem poslati nazaj... Na eBayu se lepo vidi, kaj se s pošiljko dogaja, da meni ni bila vročena. Poleg tega zdaj za vračilo navaja nek nemški naslov, poslal je pa iz Hong Konga. Halo?!?

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Han ()

Okapi ::

Kitajc bo napisal, da je prišla roba na našo carino, da si bil o tem obveščen (ima tudi tvoje e-dopisovanje na to temo), kaj se je potem z njo dogajalo, pa da ne ve, ker je ni dobil nazaj. Če robe ne bo dobil nazaj, ebay ne bo zahteval, da mora vrniti denar.

Han ::

Resno? eBay bo zaščitil prodajalca, ki ni bil niti toliko, da bi na 'fake' pošiljko napisal svoj naslov?

Na carino je prišla pošiljka zato, ker je ni poslal iz Belgije, kakor je zadevo oglaševal! Evo, primer njegove ponudbe za podoben telefon:

https://www.ebay.de/itm/Samsung-Galaxy-...

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Han ()

Han ::

Tale kitajc mi deluje precej zmedeno. Glede na to, da na pošiljko zelo verjetno ni napisal svojega naslova (return address), razmišljam, da bi vseeno stopil do carinske pošte in se dogovoril za takojšnje vračilo pošiljke (brez carinjenja) na pošiljateljev nemški naslov, v kolikor je to sploh možno.

Machete ::

Ma kaj sploh bluziš, če ne zna poslat paketa, ignoriraj vse skupaj in zahtevaj refund.
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

Han ::

Ne bi se rad zafrknil in ostal brez povrnjene kupnine. Očitno tudi njemu ni vseeno in ne bi rad ostal brez poslanega telefona...

Han ::

Carinska pošta pravi, da je na obvestilu "neznan pošiljatelj" zato, ker je na pošiljki naveden zgolj PO Box v Avstriji. V kolikor jim v roku ne pošljem računa oziroma dokazila o nakupu za carinjenje, bodo paket poslali nazaj na ta poštni predal... O tem sem obvestil prodajalca in mu dal vedet, da mi mora vnaprej nakazat vračilo kupnine + stroške carinjenja + stroške pošiljanja, če želi, da mu telefon vrnem na želeni naslov v Nemčijo.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Han ()

cypena ::

Ima še kdo težave na Ebayu s plačevanjem preko PayPal?

Meni že kar nekaj dni ne deluje plačevanje preka Paypala.
Napiše mi:

"We can't process your payment. Please select a different payment method or check your payment details including your billing address."

in/ali

"Sorry, this payment option isn't available. Here are your options:
Select a different payment option.
Contact PayPal customer service to resolve this issue."V kakih drugih spletnih trgovinah mi PayPal deluje čisto normalno.
Imam Visa Electron debetno kartico povezano na PayPal.
... pa lep dan :)

Zgodovina sprememb…

 • spremenilo: cypena ()

Han ::

Jaz nisem mogel plačat, dokler nisem v PayPal dal MasterCard. Dokler sem imel le svoj bančni račun, ki je v PayPal povezan prek standarda SEPA, eBay PayPala še povohal ni.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Han ()

cypena ::

Meni je do sedaj par let delovalo BP, sedaj ta teden ali dva pa nič več...
... pa lep dan :)

cypena ::

Sem ravnokar našel krivca za nedelovanje, v Ebay nastavitvah mi je izginil moj PayPal naslov.
Ko sem ga ponovno dodal, plačevanje normalno deluje.
... pa lep dan :)

Alamar ::

lolipop2 je izjavil:

Eno vprašanje:

prodal sem rabljeno uro na Škotsko (Velika Britanija). Cena je bila 100 funtov + 20 funtov poštnine.

Na pošti sem oddal pošiljko kot priporočeno pismo, gor pa sem nalepil tisto zeleno nalepko, a pozabil napisati vrednost. Označil sem kot Gift. Nekaj me je zmedlo, ko je prodajalka na okencu spraševala vse živo, pa še en se mi je mešal mimo vrste. Grrr.

Sedaj pa me zanima, kakšne komplikacije lahko nastanejo? Sem pa v paket/pismo priložil tudi kopijo računa ebay. :-/

Hvala za odgovor.
Zelena nalepka za priporočene pošiljke izven EU se več ne uporablja, ampak se carinska deklaracija pripravi kar doma preko spletnega vnosa https://uvoz-izvoz.posta.si/sl/export oziroma ti jo lahko tudi na pošti izpolnijo (kar je zamudno). Za priporočene pošiljke znotraj EU se pa uporablja bela nalepka (izjava za varen prenos v letalskem prometu). Poleg tega je 20 funtov poštnine za uro preveč in ti bo lahko kupec kompliciral.

Alamar ::

Han je izjavil:

Resno? eBay bo zaščitil prodajalca, ki ni bil niti toliko, da bi na 'fake' pošiljko napisal svoj naslov?

Na carino je prišla pošiljka zato, ker je ni poslal iz Belgije, kakor je zadevo oglaševal! Evo, primer njegove ponudbe za podoben telefon:

https://www.ebay.de/itm/Samsung-Galaxy-...
Nisem bral cele tvoje zgodbe, ampak tale prodajalec delno zavaja, ker je napisal Belgijo kot izhodišče telefona, pri brezplačni poštnini pa Kitajska/HongKong. S tem cilja na "tolerantnost" kupcev. Poleg tega ima v samem oglasu naveden rok dostave 10-18 dni, kar da jasno vedeti, da ne bo poslal iz EU, saj od tam dobiš v par dneh.
Kar precej si si sam kriv, ker je prišlo do tega zapleta, vendar vseeno seveda vztrajaj pri vrnitvi kupnine, saj gre za zavajanje.

Pri tovrstnih nakupih moraš biti zelo previden. Najprej pogledaš, kje je prodajalec registriran, ker vse drugo, kar navaja v oglasih, je samo prepošiljanje prešvercane robe od zemotov v EU. Telefone je bolje kupiti od bolj znanih kitajskih trgovin, ki imajo skladišče v EU, čeprav je mogoče kakšen procent dražje.

Han ::

Imaš prav... Sicer sem bil maksimalno pazljiv in tudi delno sumničav, ker ima v profilu Kitajsko, a je imel takrat 100% feedback. Danes ima 4 negativna mnenja, ki jasno nakazujejo na to, da lahko fašeš defekten telefon. V odgovorih samo nekaj muti v polomljeni angleščini. Do zdaj so menda še vsi oškodovani kupci prišli do vračila kupnine, le traja vse skupaj precej dolgo.

Han ::

Kitajc je danes, ko bi jaz lahko sprožil postopek vračila kupnine zaradi nedostavljene pošiljke, sam preklical naročilo in mi v celoti povrnil kupnino.

V dveh tednih dopisovanja sem ga dodobra "zmasiral", da je bil prisiljen popustiti, ni mi pa nakazal ca. 100 eur, kolikor bi rabil za carinjenje in vračilo paketa v Nemčijo. Če si do 5.6. ne bo premislil, bo telefon romal avtomatsko nazaj na nek poštni predal v Avstriji...

No, s Kitajci in telefonom zgodba še ni povsem zaključena. Na Amazonu sem namreč naročil dva domnevno kvalitetna polnica za brezžično (indukcijsko) polnjenje. Eden deluje, drugi ne. V tem primeru se je prodajalec takoj pozitivno odzval. Ker ne pomaga niti zamenjava kabla niti adapterja, mi bo poslal nov polnilec, za vračilo defektnega pa bo kril poštne stroške.

jero_no1 ::

Eno vprašanje, če ima kdo kaj izkušenj glede tega. Naročil sem en izdelek na ebay iz UK, ker sem ga nujno rabu in je bil datum dostave največ 8 dni. No po teh 8 dneh izdelka nisem dobu, zato sem odprl dispute, trgovec se seveda ni javu, nato sem bil nekaj dni odsoten in zadeva je prišla 7dni prepozno. Ali lahko preko ebaya zahtevam kak delni refund, glede na to da se trgovec na javla, da bi se z njim zmenu.
Ali taka praksa ne obstaja in je vse brez smisla? Ali morda dam prodajalcu kakšno 'enko' in se bo potem kaj zganu?
Hvala za pomoč in vaše izkušnje.

Zgodovina sprememb…

 • spremenilo: jero_no1 ()

avtek ::

Oj.

Okoli 20.5. sem naročil en PS4 kontroler, ki se mi je zdel ugoden - UK prodajalec.
Ker je zadeva bila - predvidevam - dejanski nateg, me zanima kako naj ukrepam.

PayPal drži plačilo kot "Pending", kakšna je dejanska razlaga za to? Glede na to da to drži že od vikenda.

Ne eBay, je med mojimi nakupi sledeč prikaz:
 eBay

eBayKo grem na Resolve Problem, izberem produkt, se mi nato pojavi tak zaslon:
 Resolve a problem

Resolve a problem
Preko PayPala, me ves čas pošilja ne eBay resolution center.

Kaj mi je narediti?

Han ::

Kaj pa lahko izbereš, če klikneš na More actions pod Resolve a problem?

Machete ::

Jaz imam slabši problem. Po dveh mesecih sem dobil eno zadevo in sicer 5 komadov namesto plačanih 20. Nobena kategorija dispute ne ustreza temu in sem dal, wrong item, zdaj imam edino možnost, da pošljem nazaj. Nočem poslati nazaj, ker se mi prvič ne da, drugič želim obdržat pač 5 namesto 20 komadov, ampak partial refund v sorazmernem delu. Verjetno nimam šans, če prodajalec ne želi sodelovati in moram dejansko poslati nazaj v daljno Kino?
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Machete ()

avtek ::

Han je izjavil:

Kaj pa lahko izbereš, če klikneš na More actions pod Resolve a problem?


Sem poizkusil, dejansko nič.

 More actions

More actions

Tac20 ::

Hočem kupiti

https://www.ebay.co.uk/itm/Bluetooth-MP...

ko hočm menjati exchange rate da mi naredi menjavo banka, mi javi error paypal da to za ta nakup ni možno. To vidim prvič, ali še komu se to dogaja?

Han ::

Poskusi nabavit z nemške strani...

https://www.ebay.de/itm/Bluetooth-MP3-P...

Tac20 ::

Han je izjavil:

Poskusi nabavit z nemške strani...

https://www.ebay.de/itm/Bluetooth-MP3-P...


Isti error:

Diese Zahlungsmethode kann nicht für alle Artikel Ihres Kaufs genutzt werden. Bitte bezahlen Sie alle Artikel einzeln

Racunalnik ::

Dostikrat naletim na ebay prodajalce ki hocejo da se jim na paypal poslje as a friend placilo ker seveda ni fee-ja, si v tem primeru tudi zasciten preko ebaya za vracilo ce je scam?

Naceloma si kao zasciten tudi za placila to bank transfer sam pomoje hitr ebay hoce da se ti s svojimi card vendorji potem zafrkavas kar pa ni ok. Samo potem nevem zakaj sploh ebay dopusca moznosti drugih placil

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Kot prvo je to proti pravilom ebaya in lahko oba benajo. Kot drugo vsa podobna sporočila med uporabniki izredno dobro detektirajo s svojim notranjim sistemom. Če bo komu pošiljal na tak način, se poslovi od kakršnekoli zašščite ne na ebayu ne znotraj paypala.
Bank transfer je možen, ne vidim razloga, da ne bi bil. Pač ti po slovensko razmišljaš primarno kako te bo nategnil, ker smo tako navajeni. Ampak pri komplikaciji je mnogo težje, ker ni paypal ressolution centra vmes, in si bolj kot ne on your own.
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

Tac20 ::

Meni na Ebay.co.uk za katerikoli izdelek noče več sprejeti opcije da mi konvertira moja banka valuto. Na vsak način bi paypal vlekel neko svojo (zame manj ugodno seveda) konverzijo.

Se še komu dogaja isto?

avtek ::

avtek je izjavil:

Oj.

Okoli 20.5. sem naročil en PS4 kontroler, ki se mi je zdel ugoden - UK prodajalec.
Ker je zadeva bila - predvidevam - dejanski nateg, me zanima kako naj ukrepam.

PayPal drži plačilo kot "Pending", kakšna je dejanska razlaga za to? Glede na to da to drži že od vikenda.

Ne eBay, je med mojimi nakupi sledeč prikaz:
 eBay

eBayKo grem na Resolve Problem, izberem produkt, se mi nato pojavi tak zaslon:
 Resolve a problem

Resolve a problem
Preko PayPala, me ves čas pošilja ne eBay resolution center.

Kaj mi je narediti?Še vedno isto. Any idea?

Machete ::

Si se loginal preko ebay.uk in proval, če je kaj drugače?
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

avtek ::

Isto :(

Jazzie ::

Tac20 je izjavil:

Meni na Ebay.co.uk za katerikoli izdelek noče več sprejeti opcije da mi konvertira moja banka valuto. Na vsak način bi paypal vlekel neko svojo (zame manj ugodno seveda) konverzijo.

Se še komu dogaja isto?

Tudi mene zanima, kako lahko plačam v original valuti. Ni nobene možnosti glede izključitve/vključitve pretvorbe v EUR.

glider- ::

Ja so dobro skrili.Tako spremeniš:

https://www.gamedealscanada.com/2016/06...

Zgodovina sprememb…

 • spremenilo: glider- ()

Jazzie ::

Ja, to je na Paypalu, jaz govorim o plačilu neposredno s kreditno kartico. Očitno sploh ni možno izključiti pretvorbe, ker je avtomatska.

D&DD ::

Že od petka je sodeč po trackin number paket na carini...

https://m.17track.net/sl/track#nums=RU2...

Kakšen je postopek naprej?

blackmack ::

Kot zasebni uporabnik sem enemu tipu iz Španije za 50EUR s poštnino vred prodal LCD zaslon. Jasno je bil naveden model s slikami kjer je vse razvidno, da je used, kot nov, ni poškrampan in nima mrtvih pikslov in da imam no return. Tip rabi 5 dni, da ga dvigne na pošti in čez 2 uri dobim return, da ne dela ali pa je poškodovan. Seveda kontaktiram onega in pravi da ma nek screen-door efekt. Tipu rečem da naj da sliko. On da čist od blizu in na kateri ni videt drugega kot malo artefaktov, ko nastanejo, ko pač slikaš lcd. Tipa povprašam še po modelu notebooka in kablu in bi moglo vse pasat. Mu rečem, da še 1x slika cel monitor in zopet ni videt ničesar drugega kot artefaktov od kamere. Grem googlat kaj to sploh je in najdem, da je pa to pač malo bolj viden črni prostor med piksli, na Googlu pa večinoma meče ven za projektorje in oculus rift. Niti pa naj ne bi bil defekt ampak se pač pojavlja od tipa panela in batcha. Najdem še par postov od lenovo, ko so uporabniki menjali modele med generacijami in so opazili malo slabšo sliko med paneli. Pa še to ko so dali menjat panele ni blo boljše ker paneli takšni pač so. In moj model panela je naveden tam.
Tipu seveda zavrnem vrnitev, da z LCD ni nič narobe on pa kr da dispute na paypal. Sem dodal vse dokaze, tud da on primerja moj panel z čist drugim modelom, na katerem tega naj ne bi blo. Tip na F-HD na 15'' vidi črne črte med piksli. Kolk sm pa jaz uporabljal ta panel pa ima čudovite barve, ker je wide gamut in je full svetel ter nobenih defektov.

Imate kaj izkušenj, ko se hoče vrnit rabljen izdelek z no return?
Zdaj pa izračunaj 50EUR -10EUR poštnine- 2.05EUR paypal - še kakšne 5EUR ebay-fee pol pa še od onega return postage... Sploh se ne splača prodajat če nisi neki big reseller.

Zgodovina sprememb…

M3h0 ::

Živjo!

Imam eno vprašanje:
iz Amerike sem naročil uro v vrednosti 84$, skupaj s poštnino in "stroški uvoza" sem plačal $126. Po vprašanju prodajalcu, ali takoimenovani "import charges" vštejejo tudi našo carino, mi je ta zagotovil, da jaz ne bom plačal nič več, ampak da samo počakam paket. Paket je bil poslan preko Global Shipping Program od Ebayja.

Danes pa sem dobil od ene od kurirskih služb ki dostavljajo v Slovenijo sporočilo, da me čaka paket, za kateraga je potrebno opraviti uvozni postopek.

Pa zdaj sprašujem, kaj se zdaj tle dogaja? A nisem že plačal naše carine pri nakupu in plačanju the "import charges"?

A bom zdaj moral še plačat carino? In to še na večji znesek + import charges?

Hvala v naprej za pomoč! :)

Zgodovina sprememb…

 • spremenilo: M3h0 ()

Okapi ::

Sporoči to kurirski službi, in jim pošlji podatke o nakupu.

St235 ::

Danes pa sem dobil od ene od kurirskih služb ki dostavljajo v Slovenijo sporočilo, da me čaka paket, za kateraga je potrebno opraviti uvozni postopek.

to samo po sebi ne pomeni nič, ker postopek bo potrebno opraviti, samo bi v tvojem primeru moral bit že plačan.

A nisem že plačal naše carine pri nakupu in plačanju the "import charges"?

Si

A bom zdaj moral še plačat carino?

praviloma ne, če pa do tega pride pa seveda lahko zahtevaš povrnitev stroškov.

In to še na večji znesek + import charges?

Praviloma ne, ker je iz računa vidno kaj je kaj.

Največ kar lahko narediš je da najprej preveriš z kurirsko službo ali je potrebno karkoli dejansko plačat. Problem, je da za GSP mora prodajalec poslat robo po točno predpisanem protokolu in se včasi zgodi, da prodajalec to pošlje mimo tega in gre po navadni pošti. Meni se je to zgodilo 1x od kakih 20 primerov in so mi brez vprašanj vrnili denar.

Shorty004 ::

Zdravo...

Imam eno vprašanje in sicer kaj se dogaja z Ebay-om?
V petek sem se odpravil na dopust, in sem vse oglase umaknil iz prodaje. Danes sem jih hotel ponovno aktivirat in mi ne aktivira nobenega oglasa.
Še ko hočem narediti nov oglas je popolnoma drugačen, še celo plačljiv.

Mi zna kdo kej povedat glede tega?

LP

AlienRex ::

Pri meni je čudna zadeva, ki mi zelo diši po nategu.

Na licitaciji izdelka sem izvisel, bi pa sem drugi najvišji ponudnik. Dobil sem "second chance", da kupim po moji licitirani ceni. To sem (vesel) sprejel. Prodajalec nima paypala in ima napisano, da je lociran v Ljubljani. Na vprašanje v slovenščini naj mi pošlje podatke kako želi plačilo se ni odzval. Sem poslal znova v slovenščini ter angleščini in sem dobil v angleščini mail z imenom in priimkom ter podatke za račun in BIC/SWIFT kodo banke v litvi UAB Mistertango https://mistertango.com/en/about-us/ Ime kamor naj nakažem je žensko ime. Google najde to ime na facebook strani osebe iz Ugande. To mi je vzdignilo rdečo zastavo in nakazila nisem naredil.

Oceno ima 5, pri čemer ima tri ocene kupcev "hrane za ptiče" po 15€, isto pa je on dal dve oceni dvema prodajalcema z visokim rajtingom za "pričjo hrano". Vsi njegovi kupci imajo oceno 0 ali 1. Izdelek, ki sem ga kupoval je računalniška komponenta in je s poštnino vred 100€ in s pričjo hrano nima povezave.

Čudno mi je to, ker na slovenščino ne trzne. Prodaja več enakih izdelkov (računalniške komponente) v tridnevnih licitacijah. Dan pred koncem ali zadni dan, znova da novo licitacijo za enak izdelek, potem pa to ponavlja. Moj "izdelek" se je pojavil že vsaj 2x od kar spremljam - to je cca 6 dni. Enako velja za preostale izdelke, ki jima prodaja. Vsi izdelki so novi.

V času ko sem spremljal dogajanje, sem licitiral še dva druga izdelka pri njem in nikoli nisem bil najvišji ponudnik (sem zavestno šel z nižjo številko in zelo kmalu končal). Prav za oba mi je potem poslal "second chance" z zelo kratkim rokom (za enega pol dneva, za drugega en dan).

Danes mi je poslal sporočilo, da se podatki razlikujejo ker "This is because I am a reseller and the bank account belongs to the seller".

Mnenje/Predlogi?
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Okapi ::

Pozabi nanj.

AlienRex ::

Okapi je izjavil:

Pozabi nanj.


Kaj pa naj naredim z izdelkom, kjer imam označeno (peščena ura), da plačilo ni bilo sprovedeno?

Mislim, da če je gre za prevero me bo pustil na miru, da mu ne pokvarim igre. Se mi zdi bad, da mi tip da negativno oceno ali kaj podobnega.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Okapi ::

Če nima paypala, ti po mojem sploh ni treba plačati. Ebay bo brisal oceno, če jo bo slučajno dal.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Okapi ()

AlienRex ::

Zgleda da sem imel prav. Iz ebaya so mi poslali sledeč mail:

Hello xxxxx,

We're writing to let you know that we've removed an item you recently won:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


It looks like you haven't paid for this item yet, and the seller hasn't shipped the item. Since we've canceled the transaction, please don't send any payment.

We wish you all the best on eBay and hope your future experiences are pleasant and successful. If you have questions, please click "Help & Contact" at the top of most eBay pages.

If you have already filed an eBay Money Back Guarantee case for this item, the case has been decided in your favor and your payment has been refunded.

eBay still has lots of other great deals. Go to http://www.ebay.com to shop. We hope to see you soon.

Thanks,

eBay

Please don't reply to this message. It was sent from an address that doesn't accept incoming email.


Ne vem ali naj (če mi je sploh dovoljeno) objavim še kompletne podatke za nakazilo, ki mi jih je poslal goljuf, v izogib temu da se ne bo kdo opekel v prihodnje.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: AlienRex ()

Machete ::

Pozabi vse skupaj. Dobro si postopal in preveril osnove. Če bi vsak tako..
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

Racunalnik ::

Ampak tolk oh in sploh je prepovedano na ebayu uporabljat kaj drugega kot paypal, ampak prodajalci vseeno napisejo brezproblema da ne sprejemajo paypal only bank transfer?

Machete ::

Ne ni prepovedano. Kot prodajalec sam določiš. Bank transfer ali visa je legit. (za viso moraš itak imeti sklenjeno pogodbo, kot trgovec). Prepovedano je naredit deal izven ebaya, torej v sporočilu napisat, daj mi nakaži raje direkt na paypal, ali pa dajva se zmenit na email.. Ebay ima celo zelo učinkovite algoritme, ki tovrstno komunikacijo v sporočilih detektirajo in ti ga zbrišejo in pošljejo opozorilo.
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

Racunalnik ::

Kaj pa potem glede zavarovanja kar si kupil in prodajalec stegne z denarjem ki si ga nakazal direkt na njegov bancni racun? Kako to krije potem paypal?

Zgodovina sprememb…

Alamar ::

Mešaš hruške in jabolka. Paypal nima nič z bančnim nakazilom. Pri plačilu preko bančnega nakazila (pogosto opcija pri nemških prodajalcih) gre na zaupanje. Zato moraš biti še posebej pazljiv na feedback in zgodovino prodajalca. Kolikor razumem, ebay krije potrošnika pri plačilu preko bančnega nakazila le v primeru, če ima prodajalec v oglasu logo "ebay garantie". V primeru prevare moraš ebayu predložiti dokaze plačila preko bančnega nakazila. Če v oglasu ni logotipa "ebay garantie" ti pri prevari preostane le prijava na policijo.

https://pages.ebay.de/einkaufen/ebay-ga...

lolipop2 ::

Hmm, lahko eno vprašanje glede nakupa iz Moldavije? Je ta država v EU območju, kar se tiče carin itd? Nekje berem, da je v šengenu, pa mi ni več nič jasno

mtosev ::

ne ni. pod 22e pač ni carine in to je to
i like:) [Dell Inspiron 13 7000 - i7 6500U, 8gb ddr3l, samsung 860evo, ips fhd]
moj oče darko 1960-2016
moj labradorec max 2002-2013
««
90 / 98
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ebay (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
577705 (1640) Machete
»

povzetek EBay kupovanje (carina, davek) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9535130 (8388) jero_no1
»

nakup preko eBay-ja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11421695 (9766) St235

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
56789847 (34394) Tilen

ebay (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19732211 (21602) Tilen

Več podobnih tem