» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
50 / 113
»»

Okapi ::

Če jih kupi 5000, bo Carina hotela videti špediterja, ne moreš kar sam opraviti uvoznih formalnosti (tudi zato, ker ne znaš).

neon21 ::

Hehe ne ne že 50 kosov bi bilo preveč kaj šele 5000 heh. Logično pa je , da si sumljiv , če naročaš veliko število produktov če nimaš firme.

Vprašanje!

Če zmagaš v avkcijski ponudbi , torej avkcija končana , ponudil si največ. Mora prodajalec prodati izdelek po tej ceni katero si ti ponudil , pa čeprav je naprimer izdelek vreden več , ali lahko spremeni ceno in na koncu doda svojo ceno , čeprav si zmagal na avkciji?

radmannsdorf ::

prodajalec ima lahko "rezervirano ceno" in lahko izdelka ne proda, če ta cena ni dosežena. ampak mislim da je na ebay.co.uk, to samo za izdelke ki dosegajo ceno 50 funtov in več. meni recimo kot prodajalcu, je napisalo da mora biti ta "rezervirana cena" vsaj 50 funtov. pri izdelku ki sem ga prodal za 10 funtov, "buy it now" ceno pa sem dal 14 funtov. prodano je bilo za 10 funtov potem.

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

neon21 je izjavil:

Mora prodajalec prodati izdelek po tej ceni katero si ti ponudil , pa čeprav je naprimer izdelek vreden več

Ja.
Life is as complicated as we make it...

Aha, no tukaj je blo na ebay.de . Aha torej ni nujno , da proda po avkcijski ceni , če ta ni dosegla njegove željene cene po prodaji. Potem lahko ponovi od začetka avkcijo po logiki. Samo , če se avkcija ponavlja znova in znova zna bit to kar nadležno in slabo za prodajalca potemtakem.

Pithlit je izjavil:

neon21 je izjavil:

Mora prodajalec prodati izdelek po tej ceni katero si ti ponudil , pa čeprav je naprimer izdelek vreden več

Ja.

No potem se pa da kar dosti robe kupit po zelo ugodni ceni pa čeprav je vredna več :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neon21 ()

Point avkcij je da se zadeva proda za takšno ceno kot jo določijo kupci. Ja, marsikaj se da fino poceni dobit... mainstream zadeve pa niti ne (preprosto zato ker se ogromno folka zažene pa cena itak prileze do 'trgovske').

Tilen ::

Če minimalna cena ni dosežena, potem nisi zmagal na avkciji.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Ja sam oglasi z minimalno ceno so jasno označeni (ti tam piše da ni bila dosežena). In ebay te obvesti da _nisi_ zmagal. Neon tega nikjer ni omenil.

V bistvu je takih artiklov relativno malo... ker stvar pač stane (takšen oglas). Pa mal glupo je skrivat ceno pod katero ne greš, namesto da avkcijo lepo kar pri tisti ceni začneš.

no danes sem opravil nakup na ebay.de . Nakup nima veze z omenjeno avkcijo ampak sem kupil nekaj druga. Tam ko se pogleda poštnina , če pošilja v slovenijo ter kolk stane , spodaj piše

Artikelstandort:
Bonn, Deutschland

Torej se izdelek nahaja v nemčiji right? Potrdil sem tudi svojo viso , pred tem sem opravil nakup. Vzeli so dol 1.5 € ki jih potem paypal vrne na pay račun. Dobil sem mail , da moram vtipkat neki 4 mestno paypal kodo , ki bi naj prišla po mailu vendar še je sedaj ni , da bi dokončal potrditev svoje kartice. Se pa to dogajajo danes. Mogoče še treba počakati , da se dobi 4 mestna koda od paypal?

V vsakem primeru sem pogledal je denar odšel dol z vise ko sem opravil nakup. Torej piše , da bi naj bla dostava do 9 -10 julija. V vsakem primeru bom dobil robo pa čeprav še nism dokončno potrdil kartice saj je roba že plačana ne?

neon21 je izjavil:

Dobil sem mail , da moram vtipkat neki 4 mestno paypal kodo , ki bi naj prišla po mailu vendar še je sedaj ni , da bi dokončal potrditev svoje kartice. Se pa to dogajajo danes. Mogoče še treba počakati , da se dobi 4 mestna koda od paypal?

Tista koda bo na izpisku od banke. Lahko na ebanko pogledaš... če je že knjiženo bo tam, če ebanke nimaš boš pa moral počakat na izpisek v kaslcu.

neon21 je izjavil:

V vsakem primeru bom dobil robo pa čeprav še nism dokončno potrdil kartice saj je roba že plačana ne?

Ja.

Tisto potrjevanje kartic je, kolikor se jaz spomnim izpred kar nekaj let, namenjeno plačevanju od nekih določenih zneskov naprej. Pač dokler ti ne potrdiš lahko plačuješ le neke manjše zneske, pol pa gas. Ponovno: kolikor se jaz spomnim - čist komot da je druga fora.

*edit* in ja, artikel bi moral biti v nemčiji... če ni, lahko prodajalcu daš negativno oceno.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Tilen ::

Prodajalec sploh pošilja v Slovenijo?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

http://www.ebay.de/itm/2PCS-Home-Wall-C...

Piše da ja , poštnina 3€ .

BC3 ::

šernk je izjavil:

Kako je z feedbackom po novem? Koliko časa imaš, da ga pustiš? 60 dni od nakupa ali tako kot je za resolution center 30 dni od zadnje predvidene dostave?

60 dni se namreč izteče čez 2 dni, zadnja predvidena dostava je bila pa 11.6., mi ni noben problem počakat še 10 dni, ker po izkušnjah paket če pride pride med 10 in 65 dnevi.
60 dni od nakupa. meni je že poteklo pred dnevi, rok dostave pa je do jutri. ebay mi je sporočil, da bi moral oddati feedback že prej, čeprav naročenega še nisem prejel...
sicer v tem primeru zgleda, da je prodajalec nategun ampak bi bilo pa bedno, da bi mu dal negativni feedback potem pa po nekaj dnevih dobil paket.

GeForce ::

Sicer se ne gre direktno za eBay ampak za PayPal, tako da je v zvezi s eBayom. In sicer je zadeva sledeča:
Prodajam neko zadevo, za katero se zanima nek anglež in seveda mi je za plačilo takoj prišel na misel PayPal. Sedaj pa me zanima, kako je s tem da tebi nekdo plača na PayPal? Kako to sploh poteka? In pa kolikor vem ima plačnik možnost 30dni, da razveljavi plačilo v primeru da izdelak ne dobi. Zanima me kako je s tem, če razveljavi plačilo kljub temu da je artikel dobil?

Hvala

Alamar ::

Zavaruješ se lahko edino tako, da predmet pred pošiljanjem temeljito poslikaš, dobro zapakiraš in ga obvezno pošlješ priporočeno. Shraniš račun in potrdilo s sledilno številko.
Transakcija preko paypala poteka tako, da si odpreš paypal račun, na katerega ti kupec nakaže kupnino (paypal ti sicer pobere okrog 4-5% provizije). Ta denar lahko potem porabiš za nakupe iz trgovin, ki ga podpirajo ali dvigneš na svoj osebni račun. Rabiš pa obvezno visa kartico za dvig denarja iz paypala na svoj račun.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

toplakd ::

Naj ti nakaže na TRR

hmm23 ::

toplakd je izjavil:

Naj ti nakaže na TRR

Kakor mi je znano nakazila na TRR na noben način ni mogoče razveljaviti ;)

driver_x ::

Ali kdo ve, kako lahko kot slovenec prodajam na .de in .uk ebayu? Zadnjič sem hotel nekaj prodati, pa ni šlo skozi, ker bi moral baje najprej imeti določeno število prodaj na domačem trgu ali nekaj takega.

Jaz imam brez problema oglase na .uk. Fajn je, ker so pred kratkim, v stilu ebay.com, uvedli 20 oglasov na mesec brez začetne provizije. Na .de se pa pred časom tudi že prodal par stvari in nisem imel problemov z objavo oglasa.

eric_cartman ::

Imam samo eno vprašanje..

Naročil bom objektiv/e za DSLR v vrednosti nad 500 € znotraj EU. Se pravi Nemčija ali pa Anglija.

Ali se meni pri tem znesku še kaj zaračuna, poleg samega izdelka in pa dostave??

Hvala,
Lp :)

St235 ::

če bo izdelek res poslan iz UK/DE potem ne.

eric_cartman ::

če bo izdelek res poslan iz UK/DE potem ne.

V obeh primerih je ali München ali pa Bristol item location. Se pravi znotraj EU.

Hvala :)

A120 ::

trenutno po ebayu gledam predvsme kopalke ki so drugje po trgovinah res svinsko drage napram tem enakim ki jih prodajjo tu. ampak praktično pri vseh je velikost 30,32,... nikjer skoraj pa ni 31. se da s kaksnim filtrom nastaviti da najde oglase ki imajo stevilko 31?

napiši zraven "size 31" ali pa samo "31"

Zato ker 31 ni. Številke grejo naprej po 2 (26, 28, 30, 32, 34, 36...)

hehe
31 je normalna številka, kot vse ostale.
http://www.ebay.com/sch/Swimwear-/15690...

z ebay.de imam namen kupit zajle za ribolov se pa roba nahaja v hong kongu . Cena je 4,39 z brezplačno poštnino. Vem , da so se vprašanja že ponavljala ampak bi znal bit še kakšen drugačen strošek al samo gola cena 4.39EUR za omenjen artikel. Glede na to da pošta zdaj marsikaj računa tak kot berem tukaj gor. Se opravičujem če sm keremu pritisk dvigno slučajno :) hvala

Zgodovina sprememb…

rimljan ::

to je to
rimljan

@neon21, napiši prodajalcu zraven pod opombe, da bi rad da je v paketu še račun z realno ceno.

Če je račun v paketu, bodo morali paket odpreti in ga obravnavati in tako imajo takoj
podlago za obračun stroškov postopka.

Naj na zunanjo stran paketa nalepi pravilno izpolnjen CN23 obrazec.

toplakd je izjavil:

Naj na zunanjo stran paketa nalepi pravilno izpolnjen CN23 obrazec.

Rabi oboje. Račun (oz. drugo dokazilo o plačilu) ter pravilno izpolnjen obrazec. Le v tem primeru ima podlago za pritožbo.

Sicer pa pošta samega posredovanja v carinski postopek ne zaračunava. Zaračunava to da morajo tebe pisno prosit da jim dostaviš dokazila. Tko da, načeloma, če imaš vse papirje zraven jim tebe ni treba obveščat, ampak ti le dostavijo paket (ako je oproščen dajatev) ali pa ti dostavijo račun za dajatve.

kixs ::

Pri Kitajsih tudi, ce napisem naj prilozi racun, ga do zdaj se nikoli niso. Sicer tudi nisem nikoli imel kaksnih dodatnih stroskov carine ali poste.

Mi je pa zadnje case zanimivo, ko pri Kitajcih kaj kupis, ne dajo vedno ze takoj pozitiven feedback. Vcasih so vedno takoj dali. Zdaj je tako pri cca 50% mojih narocil.

Meni je ta ko sm naročo zajle takoj poslal pozitiven feedback pa en drug tut sicer z nemčije k sm opravil naročilo 30.6 je takoj napisal feedback. No kar se tiče zajl sm že naročo preden sm dobo odgovor , da mu naj pod opombe napišem naj nalepi račun zunaj in znotraj. Res pa je da sem do zdaj opravil 2 nakupa na ebay :)

No upam , da nebo kakih komplikacij s strani pošte , da nebo na koncu račun 1x večji kot je dejanska vrednost paketa. Bom pa v bodoče pod opombe napisal za vsak slučaj naj se le potrudijo pa paket označijo pravilno.

Zgodovina sprememb…

amacar ::

Mah 70% prodajalcev me vpraša kaj CN22 sploh je, 20% pa jih napiše, da je to tak kot invoice in da je to itak standardno zraven, tako da ne vem več, kako kitajcem dopovedati, da naj izpolnijo tako kot je treba. Mi pa zaenkrat še ni bilo treba nikoli plačati nič, razen enkrat, ko pa je bilo opravičeno.

V kolikem času je prodajalec dolžan poslat izdelek ? Naprimer , če plačaš tisti dan.

V vsakem oglasu ti piše handling time pod rubriko shipping and handling

Vem , ampak v mojem primeru je pisalo med 9 in 10 julijem od dneva plačila. Plačal sem 30.6 . Pošljem prodajalcu mail in mi reče da so poslali 6. julija in bo izdelek potoval od 9 - 10 dni. Torej le ni tisto merilo ki spodaj piše čas dostave.

To kar ti pišeš nima veze s tem kdaj je dolžan poslati izdelek. Handling time pomeni v kolikem času bo izdelek po prejetem plačilu odposlan in ne v kolikšnem času bo predvidoma dostavljen na tvoj naslov.
Najprej poglej v oglasu, kaj piše pod handling time (dispatch time) - koliko delovnih dni od plačila pošljejo izdelek. Če ima recimo napisano v treh delovnih dneh, je v bistvu prekršil, ker je odposlal šesti dan po plačilu. Pa malo sumljivo je, da je pošiljko oddal na nedeljo.

http://www.ebay.de/itm/2PCS-Home-Wall-C...

Tu piše samo čas dostave. Al pa jaz nea vidim druga

Saj ti v opisu lepo piše:
Die Lieferzeit dauert bei meisten Länder ca. 12 -30Tagen.

Sem ti že na zs odgovoril. Ta prodajalec je sumljiv, ker je iz Hong Konga in ne Nemčije, kakor piše v oglasu. Možno, da ima zemljaka v Bonnu, ki mu prepošilja robo, a glede na to, da ima dostavni čas za Nemčijo isti, kot za Slovenijo, bi rekel, da boš dobil iz HK.

Očitno ima zemljaka tudi v Firencah za italijanski ebay in v Jerseyu za UK. Prste stran. Tole boš dobil, čez 2-3 tedne....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Wir versenden unsere Waren innerhalb von 1-2 Arbeitstagen nach der Zahlungseingang Auße Sonntag.

Torej po prejemu plačila pošlje izdelek od 1-2 dni. Mene v tem primeru ne zanima čas dostave ampak , čas ki ga potrebujejo za odposlanje izdelka.

Torej je prekršil pravilo. Ja tudi meni je čez čas postajalo sumljivo. Sploh tale hong kong pa sm vprašo , če se roba nahaja v nemčiji in sem dobil od prodajalca da je produkt v bonn , nemčiji.

Ja sem že naročil 30.6. Zdaj pa nevem al naj še počakam par dni al naj od ebay.a zahtevam , da se mi povrne kupnina pa še poštnina ki sem jo plačal .

Zgodovina sprememb…

Če se ti ne mudi, lahko počakaš par tednov, če boš dejansko izdelek dobil. Sicer zahtevaj denar nazaj in še negativen feedback mu daj, če bo kaj sikal.

Drugič pa prej poglej negativne komentarje, preden kakšno stvar kupiš. Že prvih par ti pove, da tip nekaj muti

La descrizione NON corrisponde all'oggetto, sono CINESI non Firenze it attenzion

Artikelstandort nicht Deutschland(China),keine Garantiebeleg o. Rechnung.

Ma bom kar zahteval denar nazaj , ker se mi malo mudi z tem artiklom. Za povrnitev stroškov pa javim ebayu ane? Ter opišem problem ki ga imam z tem kupcem.

Ne pozabi, da zna Ebay/paypal zahtevat da vrneš izdelek in te bo poštnina stala več kot je vreden. Načeloma pa prodajalci ponavadi direktno vrnejo denar da se izognejo slabemu feedbacku. Izdelek je pa po vsej verjetnosti že na poti in ga boš ne glede na dispute dobil.

eni prodajalci sploh ne označijo, da je poslano, pošljejo pa vseeno. disputa, se mi zdi, da ne moreš odpreti pred iztekom predvidenega roka dostave.

no na paypal računu mi kaže da je kao izdelek shipped. Do sedaj sem dva produkta naročo preko ebay pa zgleda da sem se že pri prvem scat pelo.

Mislim, da ebay ne pusti, preko paypala pa lahko. Oziroma, da lahko odpreš za druge stvari kot item not delivered.

neon21 je izjavil:

no na paypal računu mi kaže da je kao izdelek shipped. Do sedaj sem dva produkta naročo preko ebay pa zgleda da sem se že pri prvem scat pelo.

? jezus, pač izdelek je izven EU. So what.

Če boš zaradi tega imel dodatne stroške oziroma bo trajalo bistveno dlje kot je bilo napovedano pač odpri dispute in ne prevzemi izdelka, če ga bo ustavila carina.

Drugače pa so ti roki precej informativne narave in ti nihče ne more jamčit,da bo roba res prišla do datuma. Za takšne stvari so dostavne službe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Ajde nebi reko da bi mel free shipping from china. Ampak plačo sm poštnino jebi ga 3€ + na mailu mi zagotovil , da se roba nahaja v Nemčiji. Namesto 1-2 dni ki mu piše da rabi da robo odpošlje mi jo pošlje 6julija to je 6 dni po prejemu plačila. Mislim , da izdelek iz Nemčije nea hodi 2 - 3 tedne ali?

Nea se gre za čas ampak ker te nategne vsak ki ma čas 5 min.
««
50 / 113
»»