» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
49 / 113
»»

kixs ::

Kako mislis "visi v zraku". Ce si placal, ima denar prodajalec. Odpri Despute in hitro bo nakazal denar nazaj.

mailer ::

Hvala za info, nisem vedel kaj naredit. Zdaj sem odprl dispute in čakam na vračilo.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

darkolord ::

sammy73: uporabljam Cheaper&More iz UK in Mailboxde.com iz DE (parkrat cenejši).

kokpa ::

kaj zdj je ebay safe ali ne? Rad bi naročil eno baterijo za sgs2(mogoč še charger), pa sandisk extrem usb, vrjetno iz uk??

Tilen ::

Da.

Kaufdatum: 22.05.14

Včeraj dobil.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

gamecom ::

Zivjo, mene zanima tole sledenje paketu kodo imam nevem pa kako sledit paketu. Naroceno iz Španije.

Pithlit ::

Klikneš na kodo. Ti napiše s kom je bilo poslano (UPS, GLS, DHL, whatever...). Odjadraš na google, poiščeš njihovo stran, poiščeš kje imajo tracking, vpišeš kodo.
Life is as complicated as we make it...

Nikjer ne pise s cim je bilo poslano.

Alamar ::

Probaj najprej tukaj

http://www.track-trace.com/post

Sam tole pise
narocu sem pa v sredo.

Ja to pomeni, da je bila pošiljka oddana 30.5. Poglej drug teden, če bodo novi zaznamki. Odvisno od države do države, če kaže celotno pot pošiljke. Za Španijo se točno ne spomnim, ampak se mi zdi, da bi moralo pokazat do tvojega prejema pošiljke.

Nwanko ::

Z Ebay.de kupujem LED trak,zdaj pa me nekaj zanima. Gledam tega http://www.ebay.de/itm/5M-3528-LED-Stri...
-bela, ip20, 120led/m
Je najbolj poceni 8.80EUR,kolko sem našel na ebay.de in najcenejša poštnina 1.52EUR. Kot mu piše pošilja iz Frankfurta. Piše pa da je lahko pri meni med 18. in 26. junijem.

Zakaj potem tako dolgo traja, vse kaj sem z DE naročil sem dobil v 3-4 dneh. Sem ga tudi kontaktiral in vprašal zakaj tako dolgi rok, in je napisal da pošilja prek German Economic Post.

Drugo najcenejšo varianto sem najdel za 10EUR in 3.90EUR poštnine in je dobava 13. oz 14. junija.

Opazil sem tudi da je piše zraven te trgovine Standort: China. Email pravtako kaže kitajska -> fafada_mrw4228refx@members.ebay.com.hk
Kaj potem zavaja ljudi al kako?

darkolord ::

Verjetno zavaja ja, ali pa pošlje najprej iz Kitajske do Nemčije, pa potem naprej.

šernk ::

Ker ti z normalno pošto ne more garantirat da pride v roku enega tedna do nas. Večinoma iz nemčije res rabi okoli 4 dni povprečno, se pa zgodi da hodi 10 dni.

še za priporočeno pošiljko ti pošta slovenije ne zagotavlja dostave v 2 dneh za po sloveniji, potem pa hočeš da ti nemc za navadno pošto zagotovi dostavo v 4ih dneh?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Nisem nič reko da mi more zagotovit,jaz govorim o mojih predhodnih naročilih. Če ima nekaj na zalogi za pošiljanje ne vidim zakaj nebi prišlo v roku 5 delovnih dni...tukaj se pa že vidi da izdelek ne pošilja direkt iz DE. Sem pa tudi po navadni pošti z DX.com z Singapurja dobil paket v 7 dneh.

Iz kitajske v nobenem primeru ne bodo dali dostavnega roka 8-16dni. Razen če ima redno letalsko linijo tip.

rok, ki ga dajo za dostavo itak ni pomemben. tisto je pač okvirni, evo primer izpred 2 tednov:
za DE:
Sale date: 05/23/14
Estimated Delivery: Mon. Jun. 2 - Thu. Jun. 5

zadeva je bila 28.5. pri meni.

Pri tem oglasu kaj sem jaz gledal in po njegovem odgovoru je zagotovil da izdelek pošilja iz DE,dostava pa pise med 18. in 26.

Lej... pač NE MORE ti zagotovit da bo prišlo v roku 5 dni. In zato da mu ti ne boš težil ko ena nataknjena baba (tko kot to počneš tukaj) pač napiše da bo prišlo kasneje.

Pošilja pa sigurno iz DE (v nasprotnem primeru bi že imel en kup pritožb).

Bravo, zakaj pa potem PRI VSEH ostalih prodajalcih iz DE za ISTI IZDELEK piše med 13. in 14. ?

A) morda izdelka nima na zalogi in zato rabi 1 dan da odpošlje zadevo
B) če danes naročaš je optimistično da boš dobil v petek, zelo verjetno boš dobil v ponedeljek.

naroči pač pri drugih in v nedeljo teži zakaj nisi še dobil izdelka.

še zadnjič: tisto je predvideni čas dostave in ima pač očitno raje več strank, ki jim pride prej kot je obljubljeno, kot pa več strank, ki jim pride kasnjeje kot jim je obljubljeno.

sam spadam med tiste, ki raje vidim da je čas dostave daljši in pride zadeva predčasno, tako vsaj vem ali naročit ali ne.

predvideni čas dostave jutri mi ne pomaga prav nič, če izdelek nujno rabim in ga čez 1 teden še vedno ne bo.

Nwanko je izjavil:

Bravo, zakaj pa potem PRI VSEH ostalih prodajalcih iz DE za ISTI IZDELEK piše med 13. in 14. ?

Ne ti mene farbat da si VSE preveril.

Evo, na hitrco 17.6! In to z DHL-om... ti pa se nekaj usajaš zato ker ti hoče nekdo dopovedat da si ne upa ti zagotavljat dobave na nek datum in raje reče da bodi pripravljen na dostavo en teden kasneje... z jebeno navadno pošto.

In boš rekel da se ne obnašaš ko en razvajen mulc ki ne zna možganov uporabljat? Pa prav noben ti ne brani naročit pri tistem ki ti zagotavlja dostavo takrat ko tebi paše. Aja, stane 2EUR več...

Kaj mi lepiš superge, če se govoril o LED TRAKU...

Sem naročil za par eur več in se nebom ubadal s tem prodajalcem.

In jaz nisem noben razvajen mulc tak da pazi kaj pišeš...

Jezus no.

Na. DHL. 16.6.
http://www.ebay.de/itm/5M-RGB-SMD-5050-...

Da se slučajno ne razpočiš.

Nwanko: poročaj če dobiš pred 16.6. (sobota 14. se šteje koz 16.) :P

predvidoma boš dobil med 16.6. in 20.6., če ne bo šlo nič narobe. Če pojde kaj narobe pa bog ti ga vedi kdaj boš dobil.

če z DHL je predvidoma da pride 16.6. praktično ni mogoče da pride z navadno pošto prej. 1x mi je delovalo da bo z DHL v dveh dneh pri meni glede na sledenje a se je potem hudič v avstriji 2x ustavil in se je prenesla dostava iz petka na ponedeljek. Tam je seveda precej odvisno kako gredo tovornjaki naprej, ker je tudi že v eni noči prišlo iz Nemčije do Slovenije in direkt do mene. (tracking: 22:00 iz DHL Nemčija za DHL Avstrija ob 4:00 iz DHL Avstrija za DHL Slovenija, 7:00 prejeto na DHL v SLO, 10:00 dostavljeno meni na dom (cca 1,5 ure sem oddaljen od Ljubljane)). Ampak je pa po Nemčiji zadeva 2x obstala tako da sem isto čakal 3 delovne dni.

pri pošti gre podobno s tem da so zadeve manj sinhronizirane med seboj. Če se poklopi med seboj bo v 3 dneh tu, če se ne poklopi med seboj bo hodilo 1 teden, če slučajno razvrstijo tvoj paket napačno bo pa rabil paket spet 3 dni da pride nazaj v štart.

3.9€ Deutsche Post Brief - Zwischen Fr, 13. Jun. und Sa, 14. Jun. bei heutigem Zahlungseingang
10€ DHL Paket International - Bis Mo, 16. Jun. bei heutigem Zahlungseingang

Samo za info.

kixs ::

FYI... Meni je enkrat priporocen paket z Deutsche Post Brief s sledenjem potoval celih 25 dni.

Meni je z avstrijsko potoval čez 1 mesec. Prišel je pa točno na dan, ko je pošta dokončno priznala, da so paket izgubili.

Selotejp ::

Živjo. Nov sem kle in nov na eBay, PayPal.. (online shoppping nasploh)

Sem prav razumel iz nekaj preteklih postov, da so spletni nakupi (ne samo eBay ampak tudi drugi) do vrednosti 22EUR brez carine, vse kar je dražje, te pa država lahko upili za carino? Če je temu res tako, me zanima ali je to nek fiksen dodaten strošek in ali je v 22EUR zajeta tudi poštnina prodajalca? Ali prav razumem torej, da je znesek ki mi ga trgajo iz PayPala zgolj znesek za prodajalca, naša preljuba poštena država pa nas lahko upili še za dodaten znesek?

Hvala za pomoč in sori da sem verjetno eden tistih bumbarjev, ki že n-tič postavlja ena in ista vprašanja, a tema je res preobsežna za iskanje odgovorov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Selotejp ()

No, če se že zavedaš da si en tistih bumbarjev bi lahko vsaj zadnje par strani prebral. Ker se ta vprašanja pojavljajo kar skoraj na vsaki strani.

22eur je carinska meja. Tolk je lahko vrednost _blaga_ da gre skozi brez dajatev (carina je druga zver in zanjo veljajo druga pravila vezana tudi na vrsto blaga). Če _blago_ presega to vrednost pa se bodo dajatve obračunale na blago _in_ poštnino. Plus stroške ki ob tem nastanejo.

Kar ti plačaš prodajalcu pač plačaš prodajalcu. Država ti izstavi svoj račun. Načeloma (včasih ti prodajalci kar sami že obračunajo dajatve - kar pa lepo piše pri vsakem artiklu).

Lahko pa ti pošta zaračuna še storitev pošiljanja v carinsko obravnavo (ne glede na to koliko naj bi bil paket vreden - dovolj jim bo že najmanjši sum da s paketom nekaj ni v redu - manjkajoč ali napačno izpolnjen CN22 obrazec, sumljiva teža/velikost, itd).

Seveda pa lahko vedno upaš (in se dogaja) da bodo kljub vsemu tudi večji nakupi šli skozi brez dajatev.

Torej nakupi do 22€ s poštnino vred načeloma ne bi smeli predstavljati dodatnih stroškov oziroma kar je več, pa je odvisno od sreče? In čisto za občutek - za koliko te lahko država dodatno upili če kupiš npr nekaj za 100€?

In ja, prebral sem par strani, ampak nisem dobro razumel, zato pa sem še 1x vprašal. Je to greh?

creed ::

Napisem moj primer...
Nakup u vrednosti 88,39$ (63,89€):
-osnova 63,89€
-ddv stopnja 22%
-------------------
znesek DDVja:14,06€
+pregled posiljke 4€
---------------------
skupno doplacilo 18€

LP

Hvala, to informacijo sem iskal :)

Selotejp je izjavil:

Torej nakupi do 22€ s poštnino vred načeloma ne bi smeli predstavljati dodatnih stroškov oziroma kar je več, pa je odvisno od sreče?

A je tko težko prebrat napisano?

Vrednost BLAGA do vključno 22eur je oproščena dajatev. Kje si ti tu poštnino videl?

Če je vrednost BLAGA 22,01eur pa boš plačal dajatve. V vrednost na katero se dajatve obračunajo pa se bo upoštevala tudi poštnina.

Takoj ko bo pošiljka posredovana v carinsko obravnavo pa boš plačal stroške. Ne glede na to a si pri kitajcu nabavil en tranzistor za 50 centov... ali pa ti pošta slovenije dostavlja na dom letalo za par milijonov.

Selotejp je izjavil:

In čisto za občutek - za koliko te lahko država dodatno upili če kupiš npr nekaj za 100€?

Čisto za občutek... 22% + par evrov stroškov. Če ni carinsko blago.

Sem iskal odgovor, pa na zadnjih 10 straneh nisem bil uspešen - velja carinjenje za izdelke nad 22€ tudi za nakup pri prodajalcu ki je znotraj držav EU?

@Pithlit - hvala, zdaj zastopim zadevo.

Najdu odgovor: http://www.carina.gov.si/si/carinski_po...

Kot pa sem prebral iz vaših postov pa zagotovila da nekaj dejansko kupiš v EU dejansko ni, saj Kitajci motovilijo vsepovprek..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Selotejp ()

Okapi ::

Običajno piše, od kje pošiljajo, samo moraš prebrati vse, tudi drobni tisk. Če ne piše, za vsak slučaj prej vprašaj prodajalca.

O.

Gledaš pač iz kje pošiljajo. Takoj pod tistim kjer imaš označeno poštnino.
Za angleški/ameriški ebay: "Item location"
Za nemški ebay: "Artikelstandort"

Če nekdo napiše da pošilja iz (recimo) nemčije... pa dejansko prihajajo paketi iz kitajske... pa zelo hitro dobi slabe ocene, če ga že ebay sam ne kaznuje zaradi goljufanja. Tako da to, da nekdo pošilja od drugje kot je napisano, se zelo redko zgodi.

Aha, tako gre to. Hvala, zdaj mi je vse skupaj bolj jasno.

Siegreicher ::

Jaz sem pa ravno danes kontaktiral enega prodajalce iz Poljske, ker po enem mesecu še nisem dobil paketa. Mi je poslal nazaj tracking št. kjer pa piše da je bilo dostavljeno že 3 tedne nazaj?
Očitno je pošta dostavila napačni osebi, ta pa je seveda 'ukradel' paket, ali pa je poštar potrdil dostavo in vrgel v smeti...

Problem je, ker v zadnjem času nisem dobil že kakšnih treh večjih paketov (kar ne gre v kaslc), seveda ni bilo trackinga in nisem imel kaj. Naročenih imam pa še kar nekaj, ker nisem vedel kakšna je situacija in me bo verjetno kar lepo stalo (niso prodajalci krivi za stanje).

Sicer grem jutri na pošto s sledilno št. a me zanima če je kakšna opcija da mi v nadalje ne dostavljajo več domov? Kar sem bral po netu, imajo vsi slabe izkušnje z ležečo pošto, poštnega predala ne moreš imeti kot navaden človek...

Od sedaj naprej bom še srečen če mi bo carina pregledovala pošto (in seveda Pošta potem računala), pa pri vsakem nakupu bom moral težiti da bojo posebej za mene slovenca poslali sledljivo pošto :( Mater me je spravilo v slabo voljo.

radmannsdorf ::

pejt na pošto pa jim zatež da hočeš vse pakete "poštno ležeče". vrjetno bo neki za plačat, ampak boljš to kot da paketi izginjajo.
na pošti pa zahtevaj podpis od 3 tedne nazaj. če ni tvoj, so ti dolžni povrnit stroške.

Siegreicher je izjavil:

Jaz sem pa ravno danes kontaktiral enega prodajalce iz Poljske, ker po enem mesecu še nisem dobil paketa. Mi je poslal nazaj tracking št. kjer pa piše da je bilo dostavljeno že 3 tedne nazaj?
Očitno je pošta dostavila napačni osebi, ta pa je seveda 'ukradel' paket, ali pa je poštar potrdil dostavo in vrgel v smeti...

Problem je, ker v zadnjem času nisem dobil že kakšnih treh večjih paketov (kar ne gre v kaslc), seveda ni bilo trackinga in nisem imel kaj. Naročenih imam pa še kar nekaj, ker nisem vedel kakšna je situacija in me bo verjetno kar lepo stalo (niso prodajalci krivi za stanje).

Sicer grem jutri na pošto s sledilno št. a me zanima če je kakšna opcija da mi v nadalje ne dostavljajo več domov? Kar sem bral po netu, imajo vsi slabe izkušnje z ležečo pošto, poštnega predala ne moreš imeti kot navaden človek...

Od sedaj naprej bom še srečen če mi bo carina pregledovala pošto (in seveda Pošta potem računala), pa pri vsakem nakupu bom moral težiti da bojo posebej za mene slovenca poslali sledljivo pošto :( Mater me je spravilo v slabo voljo.
Tracking od katerega ponudnika poštnih storitev? Poljska ima cel kup ugodnih ponudnikov poštnih storitev in ni nujno, da ti je pošiljko dostavila pošta Slovenije. Sam veliko naročam iz Poljske in vedno zahtevam, da pošljejo preko njihove pošte, ker enkrat mi je prodajalec poslal robo preko nekega njihovega xy podjetja in mi je potem pri nas "dostavil" UPS. Milo rečeno lahko povem, da sem imel probleme. Sem pa naročil že vsaj 50 pošiljk iz Poljske preko njihove pošte, od tega recimo polovica nepriporočenih, in vedno dobil brez kakršnih koli težav, tudi večje zadeve, ki ne gredo v nabiralnik.

Siegreicher ::

Sem bil na pošti in ne vejo nič/nimajo v registru, potrdila da tega paketa pri njih ni bilo pa ne morejo izdati :(

To je ta paket:

http://emonitoring.poczta-polska.pl/?nu...

Šele sedaj sem opazil, da piše: Country of destination: Hungary

Očitno ni taprav tracking. Očitno sem imel včeraj IQ v minusu :(

Zgodovina sprememb…

Lahko da so napačno poslali.

Drugače pa se je meni enkrat zgodilo, da sem nekaj naročil iz Singapura in je zadeva po sledenju sodeč bila namenjena na Hrvaško, in je tja tudi prišla. Sem pisal na hrvaško pošto in so mi povedali, da je pri njih samo v tranzitu, čez nekaj dni je prišla v Slovenijo.

O.

Kako je z feedbackom po novem? Koliko časa imaš, da ga pustiš? 60 dni od nakupa ali tako kot je za resolution center 30 dni od zadnje predvidene dostave?

60 dni se namreč izteče čez 2 dni, zadnja predvidena dostava je bila pa 11.6., mi ni noben problem počakat še 10 dni, ker po izkušnjah paket če pride pride med 10 in 65 dnevi.

neon21 ::

Eno vprašanje fantje. Z punco sma gledala ženske kopalke na ebayu. Vzela bi jih nekje 5 komadov. Zanima me ali bi bili kakšni problemi , glede količine ? Privat firme nimama. Naročila pa bi z nemškega ebaya. Hvala za pomoč

Tilen ::

Ne.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

neon21 ::

Torej z število artiklov ni težav. Hvala za odgovor Tilen.

Odvisno... če so kopalke zate...

Če jih je 5, potem ni težav. Če jih je 50, so. Inšpektorji tudi gledajo, kdo veliko prodaja novo robo na bolhi.

In kaj pol če jih kupi 50? Al pa 5000? Dokler se jih ne loti prodajat...

Razen če so uvedli trošarine na kopalke.
««
49 / 113
»»