Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

St235 ::
Kdo pa govori o deklaraciji kitajčkov. Si ti sploh sposoben razumet o čem je govora? Nihče ne govori o deklaraciji kitajčka ampak o temu, da je on za zadevo dejansko toliko plačal in bo tudi predložil papirje da je za izdelek res plačal 2€.
Če bo carinik zadevo spustil čez potem bo plačal 2,3€ in ne bo plačal DDVja kot si ti nabijal v zgornjem postu.
Če pa carinik niti z predloženimi dokazili ne bo zadovoljen in bo opravil ločeno cenite ter bo ocenil, da je izdelek dejansko vreden XY EUR (pri čemer je to več od 22€) pa bo DDV seveda zaračunal od te novo ugotovljene cene.
V nobenem primeru pa ne bo izračun narejen na podlagi idiotizma, ki si ga ti predlagal.
Če bo carinik zadevo spustil čez potem bo plačal 2,3€ in ne bo plačal DDVja kot si ti nabijal v zgornjem postu.
Če pa carinik niti z predloženimi dokazili ne bo zadovoljen in bo opravil ločeno cenite ter bo ocenil, da je izdelek dejansko vreden XY EUR (pri čemer je to več od 22€) pa bo DDV seveda zaračunal od te novo ugotovljene cene.
V nobenem primeru pa ne bo izračun narejen na podlagi idiotizma, ki si ga ti predlagal.

Alamar ::
Daj se prosim nauči brat... Človek je ŽE poslal link od ebay avkcije, na katerem je vsem, razen očitno tebi, razumljivo, da se vidi koliko je cena izdelka in koliko je poštnina. Na cariniku je, ali bo spustil čez, ali se bo pretegnil in naredil dva klika, da bo našel dejansko povprečno ceno izdelka. Ti hočeš tukaj izpodbijat potencialno cenitev 2+35 EUR poštnine v posmeh Kitajcu, ki prekleto dobro preračuna razmerje cena izdelka/poštnina. Isto sranje, kot da bi kupil za 37 EUR plus free poštnina...jao

Isto sranje, kot da bi kupil za 37 EUR plus free poštnina...jao
Ravno tukaj se vidi da nimaš pojma o čem govoriš. Z vidika plačila DDV je bistvena razlika ali je izdelek 37€ in brezplačana carina ali pa je izdelek 2€ in 35 €poštnine. Pod pogojem, da seveda gre za izdelek vreden 2€.
In kar tudi ti ne dojameš je, da če bo carinik ugotovil, da je izdelek dejansko več vreden od 22€ potem bo k tej ceni prištel tudi dejansko plačano poštnino.
To, da je pa človek že poslal papirje pa predvsem ti nisi uspel dojet, ker sanjaš o znesku, ki so ga Kitajci napisani na paket.

Ti hočeš povedati, da če bo carinik ocenil vrednost njegovega izdelka na recimo 25 EUR, bo človek plačal dajatve na 25+35 EUR poštnine. Torej bo osnova 60 EUR? Moje izkušnje niso take. Od dveh primerov, kjer je bila poštnina abnormalno nesorazmerna glede na samo ceno izdelka, ki je bil pod 22 EUR, sem dobil obračunane dajatve na osnovno ceno in poštnino. Torej je bila v teh dveh primerih (na mojo srečo) napačna procedura in so mi šli na roko?
Se pravi, če kupim prenosnik za 10 EUR in 500 EUR poštnine in predložim dokaz za to, bo seveda carinik najbrž pobrskal za vrednostjo prenosnika. Ugotovil bo recimo povprečno vrednost 450 EUR in potem obračunal dajatve na 950 EUR?
Se pravi, če kupim prenosnik za 10 EUR in 500 EUR poštnine in predložim dokaz za to, bo seveda carinik najbrž pobrskal za vrednostjo prenosnika. Ugotovil bo recimo povprečno vrednost 450 EUR in potem obračunal dajatve na 950 EUR?

Ni nujno, odvisno od tega kaj bo carinik v postopku ugotovil. Ravno tako kot bo lahko ocenil dejansko vrednost blaga bo ocenil tudi dejansko vrednost poštnine. Kar čez palec pa ne bo vzel skupnega zneska in obračunal DDV ne glede nato koliko je bilo poštnine in koliko je vreden izdelek.

Ravno na podlagi mojih dveh izkušenj, kjer mi je bil obračunan DDV na osnovno ceno plus nenormalno poštnino sem podal prvi odgovor, kjer sem seštel obe postavki. Namreč moje izkušnje so, da je enak izdelek z nizko ceno in ogromno poštnino v seštevku praktično identičen tistemu z free poštnino. Iz tega sem (spet po lastnih dveh izkušnjah) sklepal, da carinik pri ocenitvi pride do istega zaključka.

e1491754 ::
S katerimi podatki je potrebno vse opremiti paket?
Velja shipping label ki ga generira ebay kot naslov?
Velja shipping label ki ga generira ebay kot naslov?

mat11 ::
Lakotnik, mal se motiš. Carina(DDV) se obračuna od vrednosti izdelka IN poštnine. Tako da je ta razprava brzpredmetna.
mat

erkgheoruugh ::
Sam ta tema je res neverjetna. Vsake toliko uletijo tipi, ki jim pamet kar šprica ven in seveda nimajo pojma. Ko bi si vsaj prebrali kaj več kot zadnja tri sporočila in se nehali sramotit.
Grem po kokice in komaj čakam na Lakotnikov odgovor.
Grem po kokice in komaj čakam na Lakotnikov odgovor.

Pithlit ::
Lakotnik, mal se motiš. Carina(DDV) se obračuna od vrednosti izdelka IN poštnine. Tako da je ta razprava brzpredmetna.
Lakotnik ima prav. Konec koncev pa tudi ti.
Za carinsko osnovo se upošteva cena + poštnina (in drugi stroški).
Za mejo pa se uporablja izključno cena (brez poštnine in ostalih stroškov). Torej, če je izdelek manj kot 22€ ima lahko tudi 200€ poštnine... pa DDV-ja ne bo.
Life is as complicated as we make it...

darkolord ::
Davek se plača, razen če pride do oprostitve - do česar pride, če je vrednost BLAGA manjša od 22 eur

Tole pravi zakon :
16. člen
(definicija in osnovno pravilo za ugotavljanje carinske vrednosti)
(1) Carinska vrednost uvoženega blaga je dogovorjena cena (transakcijska vrednost), to je dejansko plačana cena ali cena, ki jo je treba plačati za blago, kupljeno zaradi uvoza v Slovenijo, če ustreza pogojem, navedenim v naslednjem odstavku.
(2) S ceno, ki pomeni carinsko vrednost je mišljeno:
1. da so vključeni vsi stroški in drugi izdatki (20. člen) v zvezi s prodajo in dobavo blaga do tam, kjer prihaja blago na carinsko območje,
2. da so izključeni vsi stroški, davščine in takse, ki se zaračunavajo na carinskem območju,
3. da ni omejitev za kupce glede razpolaganja ali uporabe blaga, razen omejitev, ki so določene s slovenskimi predpisi, omejitev, ki se nanašajo na prepoved nadaljnje prodaje v tretje države ali omejitev, ki bistveno ne vplivajo na vrednost blaga,
4. da v pogodbi o nakupu in prodaji ni pogojev ali obveznosti, katerih vrednost se ne more ugotoviti glede na vrednost blaga, ki se carini,
5. da prodajalec ne bo neposredno ali posredno prejel nobenega dela prihodka od kupčeve nadaljnje prodaje ali kakšnega drugačnega kupčevega razpolaganja ali od kupčeve uporabe blaga, razen v primerih iz 20. člena tega zakona,
6. da kupec in prodajalec nista vzajemno povezana oziroma, če sta povezana, da na dogovorjeno ceno ni vplivalo trgovinsko, finančno ali kako drugo razmerje med kupcem in prodajalcem.
(3) Carinska vrednost za blago, ki se izvaža, je vrednost blaga, dobavljenega na slovenski meji.
16. člen
(definicija in osnovno pravilo za ugotavljanje carinske vrednosti)
(1) Carinska vrednost uvoženega blaga je dogovorjena cena (transakcijska vrednost), to je dejansko plačana cena ali cena, ki jo je treba plačati za blago, kupljeno zaradi uvoza v Slovenijo, če ustreza pogojem, navedenim v naslednjem odstavku.
(2) S ceno, ki pomeni carinsko vrednost je mišljeno:
1. da so vključeni vsi stroški in drugi izdatki (20. člen) v zvezi s prodajo in dobavo blaga do tam, kjer prihaja blago na carinsko območje,
2. da so izključeni vsi stroški, davščine in takse, ki se zaračunavajo na carinskem območju,
3. da ni omejitev za kupce glede razpolaganja ali uporabe blaga, razen omejitev, ki so določene s slovenskimi predpisi, omejitev, ki se nanašajo na prepoved nadaljnje prodaje v tretje države ali omejitev, ki bistveno ne vplivajo na vrednost blaga,
4. da v pogodbi o nakupu in prodaji ni pogojev ali obveznosti, katerih vrednost se ne more ugotoviti glede na vrednost blaga, ki se carini,
5. da prodajalec ne bo neposredno ali posredno prejel nobenega dela prihodka od kupčeve nadaljnje prodaje ali kakšnega drugačnega kupčevega razpolaganja ali od kupčeve uporabe blaga, razen v primerih iz 20. člena tega zakona,
6. da kupec in prodajalec nista vzajemno povezana oziroma, če sta povezana, da na dogovorjeno ceno ni vplivalo trgovinsko, finančno ali kako drugo razmerje med kupcem in prodajalcem.
(3) Carinska vrednost za blago, ki se izvaža, je vrednost blaga, dobavljenega na slovenski meji.
mat

Lakotnik, mal se motiš. Carina(DDV) se obračuna od vrednosti izdelka IN poštnine. Tako da je ta razprava brzpredmetna.Ne razumeš debate, preberi zadnja sporočila.

22% od 37 EUR plus cca 7 EUR manipulativnih stroškov. Najverjetneje boš dobil v ponedeljek, če si danes poslal povezave.
in še vedno ljudje dajeno popolnoma napačne nasvete.
No kakorkoli, kontaktiral sem človeka in se je izšlo, kot sem prvotno napisal tako, da tako imenovani moji idiotizmi niso iz trte zviti, kar sem v praksi doživel tudi v dveh lastnih primerih.

Zdaj pa res več ne razumem. :(
Glede manipulativnih stroškov, zaenkrat jih najceneje plačam pri DHL, kjer računajo samo 3 evre. Je pa res poštnina dražja pa tudi precej hitrejša.
Glede manipulativnih stroškov, zaenkrat jih najceneje plačam pri DHL, kjer računajo samo 3 evre. Je pa res poštnina dražja pa tudi precej hitrejša.
mat

d4vid ::
Lakotnik, mal se motiš. Carina(DDV) se obračuna od vrednosti izdelka IN poštnine. Tako da je ta razprava brzpredmetna.Ne razumeš debate, preberi zadnja sporočila.
22% od 37 EUR plus cca 7 EUR manipulativnih stroškov. Najverjetneje boš dobil v ponedeljek, če si danes poslal povezave.
No kakorkoli, kontaktiral sem človeka in se je izšlo, kot sem prvotno napisal tako, da tako imenovani moji idiotizmi niso iz trte zviti, kar sem v praksi doživel tudi v dveh lastnih primerih.
Še z moje strani, paket sem prejel, ocenili so ga na nekaj čez 36EUR, manipulativnih stroškov je bilo dobrih 8EUR ter še carinjenje ter nevem katere stvari točno, vse skupaj malenkost čez 15EUR...
EDIT: Izdelek je definitivno vreden 35EUR, pa tudi kaj več najbrž.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()

Prosim, da najprej končaš osnovno šolo. Potem pa s pomočjo slovarja in kristalne krogle poskusiš ločit med tem kaj pomeni oprostitev plačila DDV za blago, ki je vredno manj kot 22€ in kaj je carinska osnova, ki se uporablja za obračun DDV/carine.
Lahko pa si pogledaš celotno temo in nehaš delat idiota iz sebe z uletavanjem v teme, ki jim nisi dorase.
Zanimivo, da je taisti človek malce kasneje objavil, da niso preprosto sešteli cene blaga in poštnine (vsaj tako je razumet njegov post)... Razlika je sicer minimalna ampak vseeno ne spremeni dejstva, da ne gre za tak avtomatizem, kot si ti predstavljaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()

No, kako lahko pridejo do podatka in izračuna sem napisal v predhodnih sporočilih. Tu je vprašanje razlike par centov in še to vprašanje, če ni d4vid zaokrožil številke.
Kakorkoli, če bo še kdo vprašal za plačilo carinskih storitev v primeru ogromnega nesorazmerja med ceno izdelka in poštnino, mu bom brez slabe vesti napisal tovrsten izračun. To je do prvič, ko bom doživel, da temu ni tako.
Kakorkoli, če bo še kdo vprašal za plačilo carinskih storitev v primeru ogromnega nesorazmerja med ceno izdelka in poštnino, mu bom brez slabe vesti napisal tovrsten izračun. To je do prvič, ko bom doživel, da temu ni tako.

fopi ::
Kako se ponavadi rešuje, če ti prodajalec pošlje napačno robo? Kupil sem ovitek za tablico, a je očitno napačen, saj tablica ne gre v ovitek, luknje so na napačnih mestih...
Zanima me ker ovitek stane cca 6 EUR, toliko pa bo po moji oceni tudi poštnina nazaj na Kitajsko (koliko sem gledal internetu je to navadno priporočeno pismo?). Ali ti ponavadi vrnejo poštnino za nazaj pošiljat ali sploh robo hočejo nazaj, ti pošljejo novo... Kakšne so kaj izkušnje z tem.
Zanima me ker ovitek stane cca 6 EUR, toliko pa bo po moji oceni tudi poštnina nazaj na Kitajsko (koliko sem gledal internetu je to navadno priporočeno pismo?). Ali ti ponavadi vrnejo poštnino za nazaj pošiljat ali sploh robo hočejo nazaj, ti pošljejo novo... Kakšne so kaj izkušnje z tem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fopi ()

darkolord ::
Za take zneske ponavadi Kitajci sploh ne komplicirajo in ti takoj vrnejo denar ali pošljejo nov ovitek.

seller123 ::
Wichtiger Hinweis für Verkäufer:
Sie haben Ihr Limit für den internationalen Versand erreicht
Sie können auf jeder internationalen eBay-Website jeweils 10 Artikel verkaufen.
Obwohl Sie Ihre internationalen Verkaufslimits erreicht haben, können Sie möglicherweise weitere Artikel im Inland einstellen. .
A mi lahko kdo prosim pove kaj naj naredim z tem!? Sem bolj nov prodajalec na Ebayu imam ene izdelke, ker smo doma zaprli prodajalno in šli so za med na ebayu, vendar ne morem več dodati nobenega oglasa, niti v starem oglasu ne gre popraviti količine.
Vedno znova in znova mi napiše to.
Prosim če mi lahko kdo točno pove kaj naj naredi, ali lahko kako nadgradim svoj ebay račun....pojma nimam.
Hvala
Obwohl Sie Ihre internationalen Verkaufslimits erreicht haben, können Sie möglicherweise weitere Artikel im Inland einstellen. .
A mi lahko kdo prosim pove kaj naj naredim z tem!? Sem bolj nov prodajalec na Ebayu imam ene izdelke, ker smo doma zaprli prodajalno in šli so za med na ebayu, vendar ne morem več dodati nobenega oglasa, niti v starem oglasu ne gre popraviti količine.
Prosim če mi lahko kdo točno pove kaj naj naredi, ali lahko kako nadgradim svoj ebay račun....pojma nimam.
Hvala

nightbird ::
Pomembno obvestilo za prodajalca:
Dosegli ste omejitev za mednarodni ladijski promet
Lahko na katerem koli mednarodnem eBay mestu prodajajo po 10 predmetov.
Čeprav ste dosegli svoje mednarodne prodajne omejitve, boste morda lahko, da določi druge predmete v vašem domu. .
Čeprav ste dosegli svoje mednarodne prodajne omejitve, boste morda lahko, da določi druge predmete v vašem domu. .

:) ok hvala...:) sam vem kaj to pomeni, ampak a se, da glede tega kaj urediti.
Kako lahko prodajam več????

Kako lahko prodajam več???? Oglase sem oddal tudi na ebay.com, kjer ni bilo nobenega problema, shipping sem označil na WORDWIDE, ampak izdelki se ne vidijo na ebay.de, tako, da mi tam nič ne pomaga...konkurenca premočna...
Prosim če kdo ve kako lahko prodajam več izdelkov na ebay.de, odprl sem ebay store itak imam business account, feedbacka imam 20, samo 2 od prodaje, ker ne vem kaj je z folko, da ne da feedbacka...
Kdaj bom lahko prodajal več?
Hvala :)

hmm23 ::
Kako lahko prodajam več???? Oglase sem oddal tudi na ebay.com, kjer ni bilo nobenega problema, shipping sem označil na WORDWIDE, ampak izdelki se ne vidijo na ebay.de, tako, da mi tam nič ne pomaga...konkurenca premočna...
Prosim če kdo ve kako lahko prodajam več izdelkov na ebay.de, odprl sem ebay store itak imam business account, feedbacka imam 20, samo 2 od prodaje, ker ne vem kaj je z folko, da ne da feedbacka...
Kdaj bom lahko prodajal več?
Hvala :)
Je ebay.de res toliko boljši od ebay.com?

Jaz imam svoje oglase izključno na ebay.com in so normalno vidni na ebay.de, seveda pod črto tistih, ki so oddani na ebay.de
Nimam pa ebay trgovine, ampak običajen račun, če to kaj igra vlogo.
Nimam pa ebay trgovine, ampak običajen račun, če to kaj igra vlogo.

Hvala
Ok. bi raje prodajal na ebay.de, ebay.com prepoveduje očitno prepoveduje uvoz teh izdelkov, ker so mi takoj odstranili oglas, med tem ko na .de sem lahko normalno prodal 10 kosov, več pa ne gre....že ve mogoče kdo kaj o tem????

e1491754 ::
A na Pošti Slovenije sprejemajo nalepke z kupčevim naslovom, ki jih lahko natisneš na eBayu? Kolikor vidim so vse označene z USPS oznako.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: e1491754 ()

Bye ::
Z eBayja sem dobil tole obvestilo:
Sicer dvomim, da sem oglaševal 50x, ampak pustimo to. Se pravi, eBay si bo vsak mesec vzel provizijo, tudi če ne prodam nič, ok... So kakšni stroški z zapiranjem računa?
We are writing to alert you that your balance is not paid, because PayPal declined eBay's attempt to deduct your payment from your PayPal account.The payment failed because PayPal has indicated that the agreement authorizing payment to eBay needs to be updated.
Sicer dvomim, da sem oglaševal 50x, ampak pustimo to. Se pravi, eBay si bo vsak mesec vzel provizijo, tudi če ne prodam nič, ok... So kakšni stroški z zapiranjem računa?

toplakd ::
Glede nalepke. Takšna ti ne koristi čisto nič, ker ti pri nas dobiš svojo nalepko na katerem je
tracking številka in cena poštnine itd.
Plus tega, takšen naslov v SLO ne obstaja, zato mora biti pod naslovom tudi namembna država.
@BYE: Preberi ebay TOS.
LP
tracking številka in cena poštnine itd.
Plus tega, takšen naslov v SLO ne obstaja, zato mora biti pod naslovom tudi namembna država.
@BYE: Preberi ebay TOS.
LP

Z eBayja sem dobil tole obvestilo:Za vsak oglas, ki si ga oddal ti je v zadnjem koraku pred potrditvijo napisalo, koliko je začetna provizija za ta oglas. Lahko je tudi nič, lahko pa se nabere, odvisno na katerem ebayu so bili oglasi in kakšne opcije so bile izbrane.
We are writing to alert you that your balance is not paid, because PayPal declined eBay's attempt to deduct your payment from your PayPal account.The payment failed because PayPal has indicated that the agreement authorizing payment to eBay needs to be updated.
Provizije za nazaj lahko pogledaš tako, da greš pod My ebay - account - tam na desni strani pod invoices izbereš željen mesec in ti do centa natančno razloži vse provizije.

To da mu (Bye) zneski ne bodo odgovarjali mi je bilo znano že po njegovih postih v Paypal temi.

To da mu (Bye) zneski ne bodo odgovarjali mi je bilo znano že po njegovih postih v Paypal temi.
Nekateri zadevo pač poskusimo in povemo, če nam ne odgovarja oz. je zavajajoča. eBay je pač znan po tem. Tako kot po tem, da jim sploh ne moreš pisati. Ne razmišljaj namesto drugih, ni potrebe.
Če zaprem račun, ali lahko še naprej kupujem gor? Prodajal ne bom več.

Kako boš pa kupoval brez računa? Seveda rabiš ebay račun tudi za nakupe.
Zanimivo, kako si vzameš čas, da pregledaš evil poste po netu glede ebaya in paypala, da bi si pa prebral splošne pogoje in bil pozoren, kaj potrjuješ pred oddajo oglasa, to pa ne. Najprej moraš poravnat vse obveznosti, šele nato ga lahko zapreš.
http://pages.ebay.com/help/account/clos...
Zanimivo, kako si vzameš čas, da pregledaš evil poste po netu glede ebaya in paypala, da bi si pa prebral splošne pogoje in bil pozoren, kaj potrjuješ pred oddajo oglasa, to pa ne. Najprej moraš poravnat vse obveznosti, šele nato ga lahko zapreš.
http://pages.ebay.com/help/account/clos...

Zdaj imam druge, resnejše probleme od vaših kritik (a la toplakd). Postov nisem pregledoval, samo napisano je od zgoraj.
Mislil sem pač, da obstaja drugačna možnost. Zato pa sprašujem.
Ko sem oddajal oglase, nisem zasledil, da se zaračunajo.
Hvala za link.
Mislil sem pač, da obstaja drugačna možnost. Zato pa sprašujem.
Ko sem oddajal oglase, nisem zasledil, da se zaračunajo.
Hvala za link.

Zanimivo da imajo najpogosteje težave s paypal/ebay ravno takšni ki površno berejo ali pa sploh ne.
Že moj post v Paypal temi je bil dobronameren glede tega ko sem dejal da smatram da si prebral vse
pogoje uporabe ebaya in paypala da ne bo potem jamranja. In kot je bilo za pričakovati se je slednje
tudi zgodilo.
Zato pa so pogoji uporabe. A je tako težko si vzet tistih par minut in naštudirat tos, pregledat
provizije katere so in kdaj pridejo v poštev?
To se pač zgodi ko je človek navajen samo Yes/Next klikat.
Dejan
Že moj post v Paypal temi je bil dobronameren glede tega ko sem dejal da smatram da si prebral vse
pogoje uporabe ebaya in paypala da ne bo potem jamranja. In kot je bilo za pričakovati se je slednje
tudi zgodilo.
Zato pa so pogoji uporabe. A je tako težko si vzet tistih par minut in naštudirat tos, pregledat
provizije katere so in kdaj pridejo v poštev?
To se pač zgodi ko je človek navajen samo Yes/Next klikat.
Dejan

Daleč od tega, da bi samo klikal, nisem pa oseba, ki bi uživala v mazohističnem branju splošnih pogojev. Par minut, šurči. Po tvoje so potem tudi vsi uporabniki Facebooka in drugih portalov oziroma spletnih trgovin seznanjeni s splošnimi pogoji, v katerih se že zaradi same dolžine napisanega (da ne navajam ostalega) zmede tudi kakšen pravnik.

Kako si lahko to zgrešil pred oddajo oglasa, mi res ni jasno. Bolj očitno ne bi moglo biti
http://pages.ebay.com/help/sell/inserti...
http://pages.ebay.com/help/sell/inserti...

Ja, ampak pri uporabi ebaya za prodajo nastopajo provizije za prodajalca.
Provizije za oddajo oglasa in provizije po uspešni prodaji določene stvari.
Take stvari pa je seveda dobro prebrat da že vnaprej veš koliko % te bo kje
udarilo in da te procente že vkalkuliraš v prodajno ceno.
LP
Provizije za oddajo oglasa in provizije po uspešni prodaji določene stvari.
Take stvari pa je seveda dobro prebrat da že vnaprej veš koliko % te bo kje
udarilo in da te procente že vkalkuliraš v prodajno ceno.
LP

Sem pač zgrešil, ker sem gledal samo tisto zeleno "free". OK? Vsem, ki jih je moja nekirurška površnost prizadela, se opravičujem in posipam s pepelom.
Na eBayju sem prvič. Zdaj vem, kako stvari potekajo, plačal bom dolgovano in vsi zadovoljni.
Veste, zato pa pridem na forum za nasvete. eBay ni znan po hitrih odgovorih, ker se zanašajo na Resolution Center in podobne avtomatizirane zadeve, samo da jim ne bi bilo potrebno dejansko odgovarjati na pisma. Zakaj že ne morem najti njihovega emaila? Pa ne menda zato, ker so seznanjeni s frustracijami uporabnikov?
Na eBayju sem prvič. Zdaj vem, kako stvari potekajo, plačal bom dolgovano in vsi zadovoljni.
Veste, zato pa pridem na forum za nasvete. eBay ni znan po hitrih odgovorih, ker se zanašajo na Resolution Center in podobne avtomatizirane zadeve, samo da jim ne bi bilo potrebno dejansko odgovarjati na pisma. Zakaj že ne morem najti njihovega emaila? Pa ne menda zato, ker so seznanjeni s frustracijami uporabnikov?

Saj odgovarjajo, samo jim vzame precej časa odgovarjanje na maile tistih kateri so površno prebrali TOS ali pa sploh ne.

Ne vem, kadarkoli sem kaj rabil, sem odgovor z lahkoto našel v njihovem help centru. Osnove so itak tako enostavne, da za običajno prodajo-kupovanje res ni potrebno doktorirati iz pogojev uporabe. Če ti to ni dovolj imajo številko in jih lahko pokličeš. Se mi pa zdi normalno, da preden začneš uporabljat neko zadevo, ki je povezana z denarjem, da si prebereš vsaj osnovne stvari povezane s tem. Imajo v help centru lepo napisane razdelke - buying, selling,fees, account itd.
http://ocsnext.ebay.com/ocs/cusr?&query...
Once you've been a seller for more than 90 days, confirmed your personal information, have sold multiple items in the category you want to list in, and have a proven track record of providing excellent customer service and following our rules and policies, these specific category limits will be removed. Other limits may still apply. Since these specific category limits are automatically removed, you don't need to do anything else.
Hvala
Ok. bi raje prodajal na ebay.de, ebay.com prepoveduje očitno prepoveduje uvoz teh izdelkov, ker so mi takoj odstranili oglas, med tem ko na .de sem lahko normalno prodal 10 kosov, več pa ne gre....že ve mogoče kdo kaj o tem????
http://ocsnext.ebay.com/ocs/cusr?&query...
Once you've been a seller for more than 90 days, confirmed your personal information, have sold multiple items in the category you want to list in, and have a proven track record of providing excellent customer service and following our rules and policies, these specific category limits will be removed. Other limits may still apply. Since these specific category limits are automatically removed, you don't need to do anything else.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()

Machete ::
Če jih pokličeš je isto kot če bi bral help. Na drugi strani je avtomatska tajnica in ti samo pritiskaš številke za podteme ki te zanimajo, na koncu pa ti bere samo to kar lahko itak prebereš sam v helpu. Sem že klical v usa itd..
Na ebayu ni zaposlenega človeškega bitja. Vse je avtomatizirano. Pomoje je še direktor zgolj računalnik.
Na ebayu ni zaposlenega človeškega bitja. Vse je avtomatizirano. Pomoje je še direktor zgolj računalnik.

cypena ::
Se opravičujem, če bom vprašal že večkrat odgovorjeno zadevščino...
Zanima me kako se naredi, če bi rad kupil dva različna predmeta od istega prodajalca?
Potrebujem del podvozja za avto, levi in desni del(oziroma del za levo stran avtomobila in del za na desno stran), ki pa sta vsak v svoji ponudbi in zraven je pri vsakem še poštnina 15 evrov. Ko sem glede tega kontaktiral prodajalca, mi je odgovoril, da je za dva kosa poštnina kot za enega, se pravi 15eur in poleg tega mi je tudi napisal, da sta levi in desni del različna... Jasno mi je, da če bi naročil dva dela iz iste ponudbe, samo vpišeš pod quantity 2 kosa in je to to. Tukaj pa ta opcija ne pride v poštev in sem malo zbegan...
Ali bo to on meni poslal kako posebno ponudbo, kjer bosta oba dela združena v eni ponudbi, da bo poštnina za oba skupaj 15eur?
Ali je ponavadi tako, da se kar naroči in obveže k plačilu ter se hkrati pošlje sporočilo prodajalcu, da se prosi za kombiniran paket? Ta možnost se mi zdi malo rizična, ker ti potem še vedno lahko zaračuna ločeni poštnini za vsak del posebej pa tudi težava je, ker je poštnina že všteta pri naročilu in kot taka potem prisotna na računu.
Tukaj sem tudi o nekem invoicu prebral pa ne vem če je to tisto, kar jaz potrebujem.
Dosedaj sem kupoval samo ločene, manjše drobnarije pod 22eur iz Kitajske in se še nisem soočil s tem postopkom združevanja.
Zdaj gre pa za malo večje naročilo iz Nemčije in zato raje vprašam in enkrat izpadem buček, kot da tak buček ostanem celo življenje :)
Zanima me kako se naredi, če bi rad kupil dva različna predmeta od istega prodajalca?
Potrebujem del podvozja za avto, levi in desni del(oziroma del za levo stran avtomobila in del za na desno stran), ki pa sta vsak v svoji ponudbi in zraven je pri vsakem še poštnina 15 evrov. Ko sem glede tega kontaktiral prodajalca, mi je odgovoril, da je za dva kosa poštnina kot za enega, se pravi 15eur in poleg tega mi je tudi napisal, da sta levi in desni del različna... Jasno mi je, da če bi naročil dva dela iz iste ponudbe, samo vpišeš pod quantity 2 kosa in je to to. Tukaj pa ta opcija ne pride v poštev in sem malo zbegan...
Ali bo to on meni poslal kako posebno ponudbo, kjer bosta oba dela združena v eni ponudbi, da bo poštnina za oba skupaj 15eur?
Ali je ponavadi tako, da se kar naroči in obveže k plačilu ter se hkrati pošlje sporočilo prodajalcu, da se prosi za kombiniran paket? Ta možnost se mi zdi malo rizična, ker ti potem še vedno lahko zaračuna ločeni poštnini za vsak del posebej pa tudi težava je, ker je poštnina že všteta pri naročilu in kot taka potem prisotna na računu.
Tukaj sem tudi o nekem invoicu prebral pa ne vem če je to tisto, kar jaz potrebujem.
Dosedaj sem kupoval samo ločene, manjše drobnarije pod 22eur iz Kitajske in se še nisem soočil s tem postopkom združevanja.
Zdaj gre pa za malo večje naročilo iz Nemčije in zato raje vprašam in enkrat izpadem buček, kot da tak buček ostanem celo življenje :)
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)
pa lep dan želim :)