Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

toplakd ::
Naredi se po tem postopku:
Kontaktira se prodajalca, pove se kaj želiš ter ga vprašaš kako ti bo obračunal
poštnino za oba različna izdelka.
Njegov odgovor je potem merodajen.
LP
Kontaktira se prodajalca, pove se kaj želiš ter ga vprašaš kako ti bo obračunal
poštnino za oba različna izdelka.
Njegov odgovor je potem merodajen.
LP

cypena ::
Hvala za info.
lp
lp
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)
pa lep dan želim :)

seller123 ::
Če jih pokličeš je isto kot če bi bral help. Na drugi strani je avtomatska tajnica in ti samo pritiskaš številke za podteme ki te zanimajo, na koncu pa ti bere samo to kar lahko itak prebereš sam v helpu. Sem že klical v usa itd..
Na ebayu ni zaposlenega človeškega bitja. Vse je avtomatizirano. Pomoje je še direktor zgolj računalnik.
To pa ne bo držalo, če pokličeš na ebay, na katerikoli ebay, se ti prvo res javi tajnica, ki ti pač reče da vtipkaš enkratno geslo, nato stisneš mislim da št.3 in te normalno poveže z operaterjem-živim bitjem, res pa, da je lahko problem, ker na ebay.de nobeden ne govori angleško, če pa pokličeš na .com, ti pa ne morejo pomagati glede drugih ebayov, razen .com, ker .com je itak razred zase-popolnoma druga pravila, takse, provizija....itd. Ne vem pa kako je z ebay.uk.
http://ocsnext.ebay.de/ocs/cusr?query=1...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: seller123 ()

first_line ::
Zakaj mi ne pusti kupiti enih kratkih hlač? Sem jih že prej enkrat nabavil od istega in so bile super, sedaj mi pa stalno zavrača nakup. Pod Awaiting payment imam 0, pa še SMS od banke mi napiše da je zavrnjeno. Sem za hec kupil eno dražjo stvar in očitno imam še dovolj 'pšenice'... ?
Tele:
http://www.ebay.com/itm/151189490729?_t...
Aja, sem brez greha ne eBayu.
Tele:
http://www.ebay.com/itm/151189490729?_t...
Aja, sem brez greha ne eBayu.

finpol1 ::
Mene zanima, kako na ebayu najdeš take hlače z zadrgo, ki so lahko dolge, če pa jih želiš jih lahko skrajšaš. Kako to vpišeš?

mrTwelveTrees ::
vprašanje glede davka (carine)
mislim da je meja 22 eur če se ne motim da ne plačaš nič
kaj pa če naročim 10 x isti artikel v vrednosti 200eur vseeno plačam davek v sloveniji ?
če je tako potem moraš naročiti 10 pošiljk po 20 eur pa ni davka ?
mislim da je meja 22 eur če se ne motim da ne plačaš nič
kaj pa če naročim 10 x isti artikel v vrednosti 200eur vseeno plačam davek v sloveniji ?
če je tako potem moraš naročiti 10 pošiljk po 20 eur pa ni davka ?

Anonimnež ::
Pozdravljeni,
včeraj sem zaje**l in licitiral en izdelek (v bistvu so prodajal samo embalažo), sam pa sem površno prebral in sem mislil, da je vključen tudi izdelek. Žal pa ni. Je le embalaža.
Prodajalec je fizična oseba, pa me zanima ali imam kakšno opcijo odstopa od nakupa tega izdelka, čeprav sem ga že tudi plačal
??
včeraj sem zaje**l in licitiral en izdelek (v bistvu so prodajal samo embalažo), sam pa sem površno prebral in sem mislil, da je vključen tudi izdelek. Žal pa ni. Je le embalaža.
Prodajalec je fizična oseba, pa me zanima ali imam kakšno opcijo odstopa od nakupa tega izdelka, čeprav sem ga že tudi plačal

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Anonimnež ()

Machete ::
Ne, če si že plačal. Razen če bo zadevo vzel nazaj, ko jo prejmeš in pošlješ nazaj.
Če bo dobre volje in še ni poslal, pa lahko pač prekličeta deal in ti naredi refund.
Ampak tako kupovat ni lepo od tebe.
Če bo dobre volje in še ni poslal, pa lahko pač prekličeta deal in ti naredi refund.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

Glavno da se ti je lepo zdelo ko si zmagal licitacijo za drobiž.
To tudi nekaj šteje.
Ne modruj brez veze, če nimaš kaj pametnega za povedat.
Ne, če si že plačal. Razen če bo zadevo vzel nazaj, ko jo prejmeš in pošlješ nazaj.
To da ni lepo se čisto dobro zavedam.
Poslal še ni. Tudi nobenega odziva do zdaj ni bilo iz njegove strani.
Angebot Abbrechen - si s tem lahko kaj pomagam?

Okapi ::
Tole prodajanje embalaže je postalo zanimiv način, kako si lahko znižaš ceno kakšnega izdelka. Embalažo kupujejo taki, ki prodajajo ponaredke, in kakšen, ki površno bere.

@Anonimnež
Zdaj embalažo že imaš, najbolje da še nekje kupiš dejanski izdelek, da boš potem imel komplet, ne samo škatle.
LP
Zdaj embalažo že imaš, najbolje da še nekje kupiš dejanski izdelek, da boš potem imel komplet, ne samo škatle.
LP

jizzer ::
Kaj zanimivega kopujete po ebayu? Gledam ga da bi kaj pametnega poceni našo (kar se splača) pa nič kaj ne najdem. Rabim neke predloge :) Hvala
Zanima še me kaj je prednost če plačujem prek PayPal-a, ker do zdaj z direktnim vpisovanjem št. kartice ni blo problemov? Ni prek paypala še kake "provizije" oz. kakršnih koli stroškov?
Zanima še me kaj je prednost če plačujem prek PayPal-a, ker do zdaj z direktnim vpisovanjem št. kartice ni blo problemov? Ni prek paypala še kake "provizije" oz. kakršnih koli stroškov?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jizzer ()

A lahko še bolj butasto vprašanje postaviš?
Kupujemo kar (se nam zdi) da potrbujemo.
Prednost PPja je da ne vpisuješ podatkov vsakič ampak se samo loginaš in potrdiš plačilo.
Plus 99.8% privat prodajalcev ne jemle kartic ampak paypal.
Kupujemo kar (se nam zdi) da potrbujemo.
Prednost PPja je da ne vpisuješ podatkov vsakič ampak se samo loginaš in potrdiš plačilo.
Plus 99.8% privat prodajalcev ne jemle kartic ampak paypal.

Pithlit ::
Kaj zanimivega kopujete po ebayu? Gledam ga da bi kaj pametnega poceni našo (kar se splača) pa nič kaj ne najdem. Rabim neke predloge :) Hvala
Belo tablo (12€ na ebay s poštnino vred, vs. 25€ in več kjerkoli pri nas). Recimo.
Epilator za 60€ namesto 130€.
Sesalec za 60€ namesto 120€.
itd, itd.
Ko kaj rabim pogledam ne ebay (oz. še par drugih tujih trgovin). V večini primerov najdem kar iščem... za cca. pol cene kot pri nas. V marsikaterem primeru pa je za enako ceno izbira neprimerno večja.
Kar ne potrebujem nič pa pač ne kupujem.
Life is as complicated as we make it...

Jaz kupim ogromno stvari ki jih dejansko popolnoma nič ne rabim. Je pa fajn ko prideš domov in: you've got mail (3
A kdo ve za kakšen dober poceni robotski sesalec?!!?
A kdo ve za kakšen dober poceni robotski sesalec?!!?

SG_101 ::
eno vprašanje. zaradi neke napake prodajalca, se je izdelek vrnil njemu nazaj. to mi je povedal in mi dal refund. po 2 dneh je tudi dal kao preklic nakupa oz. transakcije na ebayu. Lahko to normalno potrdim, da se s preklicem strinjam, ali pa bo to preklicalo še tisto refund transakcijo oz. kaj podobnega?
pri izdelku mi piše to:
Your action is required to cancel this transaction. Take action
pri izdelku mi piše to:

klihk ::
Zakaj sem dobil 4,33€ od carine za plačat, ker so ustavili paket z zimskimi čevlji za slabih 10€ cene, 1,28 za obvestilo in nekih 3,05€ za predložitev pošiljke v carinski pregled (uvoz) oz. posredovalnina, obkljukane so tudi uvozne dajatve na kuverti, a ni navedenega dodatnega zneska?
A bi lahko v prihodnje carini vnaprej posredoval račun in ne bi ustavili paketa, če je pod 22€?
A bi lahko v prihodnje carini vnaprej posredoval račun in ne bi ustavili paketa, če je pod 22€?

klihk ::
Zakaj sem dobil 4,33€ od carine za plačat, ker so ustavili paket z zimskimi čevlji za slabih 10€ cene, 1,28 za obvestilo in nekih 3,05€ za predložitev pošiljke v carinski pregled (uvoz) oz. posredovalnina, obkljukane so tudi uvozne dajatve na kuverti, a ni navedenega dodatnega zneska?
Ampak nekdo zgoraj je pisal, da je dobil 2,3€ za plačat, zakaj sem jaz dobil 4,33€? Isto so ustavili paket za brezveze?

SG_101 ::
eno vprašanje. zaradi neke napake prodajalca, se je izdelek vrnil njemu nazaj. to mi je povedal in mi dal refund. po 2 dneh je tudi dal kao preklic nakupa oz. transakcije na ebayu. Lahko to normalno potrdim, da se s preklicem strinjam, ali pa bo to preklicalo še tisto refund transakcijo oz. kaj podobnega?
pri izdelku mi piše to:
lahko kdo, ki ve, dogovori na to prosim?

Take action pomeni da potrdiš preklic tega nakupa in kar lahko mirno storiš, da nimaš potem tega unpayed item ali nevem kaj na računu.
Ne refund to ne vpliva.
Ne refund to ne vpliva.

Alamar ::
Tole ti je poslal, da bo lahko dobil provizijo od ebaya povrnjeno. Namreč tudi, če ti je izdal refund, mu ebay še vedno trga provizijo za prodan izdelek, razen seveda če sporazumno prekličeta transakcijo.

St235 ::
Ampak nekdo zgoraj je pisal, da je dobil 2,3€ za plačat, zakaj sem jaz dobil 4,33€? Isto so ustavili paket za brezveze?
najprej povej kdo je opravljal carinski postopek.

St235 ::
carina ja, sami manipulativni postopki pa so odvisni od tega kdo jih izvaja. Če je bila to carinska pošta potem so ali spremenili cenike ali naredili napako.

hmm23 ::
Zakaj sem dobil 4,33EUR od carine za plačat, ker so ustavili paket z zimskimi čevlji za slabih 10EUR cene, 1,28 za obvestilo in nekih 3,05EUR za predložitev pošiljke v carinski pregled (uvoz) oz. posredovalnina, obkljukane so tudi uvozne dajatve na kuverti, a ni navedenega dodatnega zneska?
A bi lahko v prihodnje carini vnaprej posredoval račun in ne bi ustavili paketa, če je pod 22EUR?
Kaj pa če jih v prihodnje vseeno pošlješ nekaj dni vnaprej, glede na to da imaš kontakt? ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hmm23 ()

A resno pričakuješ da bodo pol pa ravno tvoj paket nestrpno pričakovali in ga lovili? To bojo zaračunal pa še to.

Oldi ::
Od iste trgovine hočem kupiti dva izdelka in pri obeh mi zaračunajo poštnino kot bi šlo za ločena nakupa, čeprav piše, da je dodatna poštnina minimalna. Sistem mi ponuja pridobitev predračuna kjer prodajalec poračuna pošto kot se šika ali da popust. Ko sem kliknil to opcijo sem zasledil, da če pošljem tovrstno zahtevo, se obvezujem, da bom robo naročil.
Enkrat sem že kliknil to opcijo, ker sem hotel popust ker sem vzel ene 8 majhnih zadev vse brez poštnine. Prodajalec me sploh ni šmirglal, Ebay je začel težiti, naj že plačam, jaz pa debelo gledal kako če nimam ponudbe. Izgleda, da je šlo za to isto meni nerazumljivo foro.
Enkrat sem že kliknil to opcijo, ker sem hotel popust ker sem vzel ene 8 majhnih zadev vse brez poštnine. Prodajalec me sploh ni šmirglal, Ebay je začel težiti, naj že plačam, jaz pa debelo gledal kako če nimam ponudbe. Izgleda, da je šlo za to isto meni nerazumljivo foro.

A še kdo zadnje 2 meseca veselo čaka pošto, te pa od nikjer? Sploh iz Azije, tudi iz UK mi je hodilo 3 tedne?

V zadnjem mesecu:
4xUK - slab/dober teden.
Koreja - 12 dni
USA - 12-14 dni
HK - slabe 3 tedne
Je pa res da dve pošiljki s kitajske 'čakam' več kot pol leta.
4xUK - slab/dober teden.
Koreja - 12 dni
USA - 12-14 dni
HK - slabe 3 tedne
Je pa res da dve pošiljki s kitajske 'čakam' več kot pol leta.

Je*a, meni so celo zadnjič nazaj poslali (zavrnili) en paket, brez da bi bil jaz karkoli obveščen (carina ne ve nič, pošta takisto). Čeap šit noname bluetooth zvočnik :/

eales ::
Meni iz kitajske hodi v cca 30ih dneh, kar je glede na razmere iz pred parih mesecov, ko sem pakete čakal tudi dva meseca in več, čisto zadovoljivo.

še eden polpismen. Gre za strošek, ki nastane ker paket že v osnovi ni imel ustreznih papirje. Smo o tem že debatirali na dolgo in široko.
Moraš pri prodajalcu zahtevat, da doda določene papirje, da ne pride do takih težav? To samo če je cena nad 20EUR?
Ja, lahko ob nakupu zatežiš, naj priloži račun in (pravilno) izpolnjeno carinsko deklaracijo.
Velja za vsa naročila ne glede na vrednost - če je dokumentacija pomanjkljiva in morajo preverjati dejansko vrednost, doplačaš 2,30 EUR.
Prodajalec je pristal, da račun da v paket, ne pa nalepi nanj. Je to dosti za našo carino, da mi ne pošiljajo obvestil več?
Sicer še vedno ne razumem, zakaj noben dosljen ni pristal na to,da račun nalepi na paket? Gre za Kitajce z ebay.fr
Ne ve nihče?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hmm23 ()

še eden polpismen. Gre za strošek, ki nastane ker paket že v osnovi ni imel ustreznih papirje. Smo o tem že debatirali na dolgo in široko.
Moraš pri prodajalcu zahtevat, da doda določene papirje, da ne pride do takih težav? To samo če je cena nad 20EUR?
Ja, lahko ob nakupu zatežiš, naj priloži račun in (pravilno) izpolnjeno carinsko deklaracijo.
Velja za vsa naročila ne glede na vrednost - če je dokumentacija pomanjkljiva in morajo preverjati dejansko vrednost, doplačaš 2,30 EUR.
Prodajalec je pristal, da račun da v paket, ne pa nalepi nanj. Je to dosti za našo carino, da mi ne pošiljajo obvestil več?
Sicer še vedno ne razumem, zakaj noben dosljen ni pristal na to,da račun nalepi na paket? Gre za Kitajce z ebay.fr
Ne ve nihče?
Po dopisovanju, da priloži račun dobim to suspenz računa:
Mit Ihrer Anmeldung bei eBay haben Sie unsere Allgemeinen Geschäftsbedingungen (AGB) anerkannt. Darin wird Gegenstand und Umfang des Nutzungsvertrags geregelt.
Nach §1 Absatz 6 der Allgemeinen Geschäftsbedingungen kann eBay die Nutzung der eBay-Dienste oder einzelner Funktionen der eBay-Dienste oder den Umfang, in dem einzelne Funktionen genutzt werden können, an bestimmte Voraussetzungen knüpfen, wie z.B. Prüfung der Anmeldedaten, Nutzungsdauer, Kontotyp (privat/gewerblich), Status des Bewertungsprofils (einschließlich detaillierter Verkäuferbewertungen), Zahlungsverhalten oder von der Vorlage bestimmter Nachweise (z.B. Identitäts-, Einkaufs-, Zahlungs-, oder Eigentumsnachweise) abhängig machen.
Nach §4 kann eBay ein Mitgliedskonto vom Handel ausschließen, um die Sicherheit aller eBay-Mitglieder zu gewährleisten. Wenn Zweifel zur Konformität zu unseren AGB bestehen, behalten wir uns jederzeit das Recht vor, derartige Mitgliedskonten auszuschließen.
Wir haben in dieser Angelegenheit sorgfältig recherchiert und können auch nach mehrfacher Prüfung den Ausschluss vom Handel nicht revidieren. Aus diesem Grund bitten wir Sie um Verständnis, dass wir Ihnen bei weiteren Mitteilungen in dieser Angelegenheit nicht mehr antworten können.
Torej zaradi tega dopisovanja je taka sankcija in ne morem več nazaj? Hvala

Me prav zanima kakšne dopise si pošiljal prodajalcu, da so ti na koncu zablokirali račun.
Lahko da so ti ga po krivici zablokirali, če pa si po nepotrebnem grozil s kakšnimi
negativnimi feedbacki pa bi hitro verjel v blokado.
Lahko da so ti ga po krivici zablokirali, če pa si po nepotrebnem grozil s kakšnimi
negativnimi feedbacki pa bi hitro verjel v blokado.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toplakd ()

Puzzle ::
Pozdravljeni,
oseba, ki se spozna oz. je prodajala že veliko stvari prek ebaya, me naj prosim kontaktira.
Lep pozdrav.
oseba, ki se spozna oz. je prodajala že veliko stvari prek ebaya, me naj prosim kontaktira.
Lep pozdrav.

Gregor5816 ::
Zdaj sem prek ebaya naročil nekaj stvari, pa so me kitajci kar presenetili. Najprej sem naročil en artikel v vrednosti 12 funtov iz ebay.co.uk, nekaj dni kasneje drugi artikel za 2 dolarja iz ebay.com in potem še tretji izdelek (isti kot drugi, isti prodajalec) za 2 dolarja iz ebay.com. Pri vseh treh je bilo na obrazcu CN22 označeno gift. Najprej sem dobil drugi artikel, vrednost na obrazcu je bila 2 dolarja. Potem sem dobil tretji izdelek, vrednost na obrazcu 8 dolarjev. Danes pa še prvi naročen izdelek, pa na kuverto pogledam, kar 150 dolarjev. Na srečo nisem rabil plačat nič. Je to normalno, da na obrazec napišejo nekajkrat večjo vrednost, kot je dejanska?