» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
45 / 113
»»

toplakd ::

Prodajalec bi v svoje dobro in v dobro kupca moral popolno opremit paket.
Ampak ker vsi kupci radi špekulirajo, so se kitajci navadli da kar na vse
pakete pišejo gift ali pa vrednost 1$ :)

Jaz raje kupcu ne prodam, kot pa da bi moral pisati napačne podatke na priloge pošiljki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toplakd ()

skyline ::

hmm23 je izjavil:

St235 je izjavil:

še eden polpismen. Gre za strošek, ki nastane ker paket že v osnovi ni imel ustreznih papirje. Smo o tem že debatirali na dolgo in široko.

Moraš pri prodajalcu zahtevat, da doda določene papirje, da ne pride do takih težav? To samo če je cena nad 20EUR?

Ja, lahko ob nakupu zatežiš, naj priloži račun in (pravilno) izpolnjeno carinsko deklaracijo.

Velja za vsa naročila ne glede na vrednost - če je dokumentacija pomanjkljiva in morajo preverjati dejansko vrednost, doplačaš 2,30 EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyline ()

Clubraider ::

Pozdravljeni.

Lepo vas prosim za pomoč.

Po pošti sem dobil Bestätigungscode.
Ko grem na eBay strani, da bi jo vpisal mi napiše: Es tut uns leid. Leider ist ein technisches Problem aufgetreten. Der Vorgang konnte nicht abgeschlossen werden.

To se zdaj že vleče več kot en teden.

Ima kdo kako idejo?

Hvala že vnaprej.

Lp
|Corsair ATX RM 850W|RYZEN 5800X3D 3,8GHz+NEPTUNE 240|
Gigabyte X570 Aorus Elite|4x16GB DDR4|ZOTAC RTX 4090 AMP EXTREME AIRO|
Crucial BX500 240 GB|27" ACER Nitro x273kpb 4K HDR|Headset SteelSeries|

Clubraider ::

|Corsair ATX RM 850W|RYZEN 5800X3D 3,8GHz+NEPTUNE 240|
Gigabyte X570 Aorus Elite|4x16GB DDR4|ZOTAC RTX 4090 AMP EXTREME AIRO|
Crucial BX500 240 GB|27" ACER Nitro x273kpb 4K HDR|Headset SteelSeries|

Zgodovina sprememb…

finpol1 ::

skyline je izjavil:

Ja, lahko ob nakupu zatežiš, naj priloži račun in (pravilno) izpolnjeno carinsko deklaracijo.

Velja za vsa naročila ne glede na vrednost - če je dokumentacija pomanjkljiva in morajo preverjati dejansko vrednost, doplačaš 2,30 EUR.

Kako bi to rekel v angleščini: naj priloži račun in (pravilno) izpolnjeno carinsko deklaracijo?

Hvala

CN23 Customs declarations.

Gor se napišejo vsi podatki pošiljatelja in prejemnika.
V spodnja polja se potem napišejo izdelki, njihove količine in vrednosti.
In v posebno polje stroški poštnin.

Zadeva se ponavadi vloži v prozorno pvc vrečko, katera se zalepi na paket.

Potem naš carinik lepo odpre vrečico in če je zadovoljen opisom vsebine,
potem ne bo šel odpirat paketa.

LP

Ta dokument velja tudi, če je Kitajec pošiljatelj?

Ta dokument je mednarodno priznan.
Kitajec pa najraje napiše vrednost 1$ ali pa gift, ker so kitajci take dobre
duše da celemu svetu darila pošiljajo.

Dobiš pa marsikje tole zraven. Tudi jaz na vsak svoj EU-export paket to nalimam,
ker sem potem oproščen plačila DDV za izvoz izven EU. Enega nalimam na paket,
enega mi potrdi na pošti zame oz. za DURS.

Če bi dal samo račun v prozorno pvc vrečko, pa najbrž ni dost?

skyline ::

Tile ebay Kitajci ponavadi znajo poslat kar v kuvertah, ki imajo na zadnji strani že naprintan carinski obrazec, ki ga izpolnijo pred pošiljanjem, račun pa priložijo v paketu.

Rabiš pa oboje, račun + deklaracijo.

d4vid ::

Živjo, mi lahko kdo tole "prevede"? Kaj se je zgodilo, bom donil svoj izdelek? Gre se za matično ploščo vrednosti 60€...
Hello David Bajda,

Adrian Parsons has cancelled the postage label for the reason below:

Postage Lost

Your package will no longer be sent using PayPal Postage with Royal Mail.

Sent From:
Adrian Parsons
11 Barn Owl Drive
Bracknell, Berkshire
RG12 8FA
United Kingdom

Sent To:
Moj naslov...

Posting Status: Refund Pending

If you have questions about why this posting was cancelled, please contact Adrian Parsons.

Email Message From Seller: Item not collected by Royal Mail due to localised flooding, will be collected today.

Service Type: RM Airmail (Small Packets) (3-5 working days)
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Okapi ::

Verjetno boš dobil. Velja sporočilo od prodajalca, tisti "postage lost" je generično sporočilo od ebaya.

O.

Ja, sem kontaktiral prodajalca je rekel da so mel nekaj težav in da bom dobil kak dan kasneje...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

MeGreat ::

Na ebayu sem vrnil telefon na kitajsko v vrednosti 75usd, ker specifikacije niti slučajno niso bile take kot pišejo na oglasu.

Imam return številko, vpisal sem jo na hong kong stran, piše da je prodajalec dobil paket. Odprl sem ebay case dal dokaze o vrnitvi, reply od ebaya "item not eligible for ebay money guarantee", čeprav piše da je, prav tako piše da prodajalec sprejema refunde..

Zgleda sem pihnil skoraj 90 dolarjev.......Prodajalec pravi da ni dobil paketa

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MeGreat ()

St235 ::

Ebay money guarantee in to da prodajlec sprejema refunde sta dve popolnoma različni zadevi. Odpri case še na paypalu.

Hvala! Sem zdaj dobil refund

Gogo ::

Na ebay sem kupil stvar, ki jo bom vrnil. Prodajalca sem kontaktiral in mu povedal da zadevo vračam. Dal mi ji njegov naslov za vračilo. Zadevo sem označilo tudi na ebayu, da jo vračam.
Zanima me kako je z plačilo stroškov vračila? Nosim jaz, prodajalec? Plačam, pa mi refundira ob vračilu? Kako je s tem? Prvič vračam in ne poznam postopka. Mi ebay pošlje kakšne dokumente, nalepnico ali kaj podobnega?
Bom zelo hvaležen za pojasnila.

thx
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|Gainward RTX 2060 Ghost, 6 GB GDDR|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Okapi ::

Odvisno, zakaj vračaš, ampak običajno je poštnina tvoj strošek.

O.

Ha, da še malo informacij dam o svojem case-u. Torej dobil sem telefon ki ni imel niti približno karakteristik ki pišejo v oglasu. Zadevo sem poslikal, dal v case, in zahteval vrnitev. Dal sem tracking številko. Po 30 dneh prodajalec ni vrnil denarja, ker kao ni dobil paketa (res pa da sem v ebay case dal za tracking naslov od pošte slovenije in ne od hong konga). No potem sem dal resolve case by ebay, prvič sem dal tracking številko in naslov pošte slovenije, stvar odločena v prodajalčevo korist (jaz brez denarja).

Dal sem pritožbo in stran od hong kong pošte tracking. Imel sem 100% dokaze da sem poslal, na pošti sem poslikal paket, imel sem račun, ki sem ga skeniral, in na strani potrdilo da je prodajalec dobil paket. Ebay SPET zavrnil. Nato sem pisal prodajalcu ki mi je vrnil denar in poštnino, kot sva se zmenila (poštenost ali nevem kaj)
Torej skoraj bi ostal brez denarja in sploh ne razumem zakaj mi je ebay 2x zavrnil. Ko sem zdaj hotel pustiti feedback, mi je ebay še zbrisal feedback zaradi njihove odločitve pri case-u (pustil sem pozitiven feedback!).

Niti slučajno nevem kaj sem naredil narobe, na paypalu pa tudi nisem mogel odpreti dispute ker sta bili zadevi med ebayom in paypalom povezani

slovenec_89 ::

Alamar ::

Kaj je tukaj nenavadnega? Itak ne pošiljajo izven ZDA...

amacar ::

Na linku je bil galaxy S4 za 20$.

D-PaX ::

Pozdravljeni!

Potrebujem pomoč glede odprtja trgovine na ebay at. ali de. kot firma.
Če kdo te zadeve obvlada, mi naj prosim pošlje privatno sporočilo.
Meni nikakor ne uspe potrdit zadnjega koraka.
Ne uspe mi nikakor da bi spremenil poštnino za mednarodno pošiljanje itd...
Vse produkte in cene že imam pripravljene, tako tudi splošne pogoje poslovanja itd...
Če je kdo pripravljen pomagat se lahko zmenimo za termin, da te zadeve uredimo tako kot treba. Za to pomoč sem pripravljen tudi plačat ampak more stvar delovat.
Paxy

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D-PaX ()

kakačura ::

hei, imam eno zelo hitro in kratko vprašanje,
če kupim iz kitajske izdelek v vrednosti 10€ ne plačam nobenega ddvja in carine, to je ves moj strošek?
poštnina piše da je v slovenijo oz. eu brezplačna.
hvala in lp

darkolord ::

Če tvojo pošiljko vseeno carinsko pregledajo, plačaš 2,3 eur.

Qcube ::

To pa je bil pravi rekord, od naročila do doma 4 mesece. Še sreča da je paket sploh prišel, ker sem zamudil rok za dispute. Od zdaj naprej ne naročam več iz kitajske dokler se čas dostave ne normalizira na maksimum 20 dni, kot je bilo včasih. Na srečo se večino stvari da dobiti iz EU za malenkost več denarja.

dr.Akula ::

darkolord je izjavil:

Če tvojo pošiljko vseeno carinsko pregledajo, plačaš 2,3 eur.

What? Od kje ti pa to?

Še sam bi imel eno vprašanje; danes sem na ebay-u prodal en key za igro (moja prva prodaja) ameriškemu kupcu. Key sem mu poslal po privat sporočilu, mi je tudi odpisal nazaj da vse deluje in je v redu. Torej nakup je zaključen, tudi označil sem ga kot "shipped" v meniju za prodajo.
Zanima me pa kaj naj bi bilo tole:
 shipping label?

shipping label?

Mi lahko prosim nekdo na kratko razloži kaj je to in če je obvezno opraviti ta korak...? Da vsaj vem za drugič, če bom še kaj prodajal kar bom dejansko moral fizično poslati. Hvala.
ni podatka

Tilen ::

Qcube je izjavil:

To pa je bil pravi rekord, od naročila do doma 4 mesece. Še sreča da je paket sploh prišel, ker sem zamudil rok za dispute. Od zdaj naprej ne naročam več iz kitajske dokler se čas dostave ne normalizira na maksimum 20 dni, kot je bilo včasih. Na srečo se večino stvari da dobiti iz EU za malenkost več denarja.

4 mesece je res veliko časa. Dispute lahko odpreš tako, da imaš skupno skoraj 3 mesece časa, kar bi moralo zadostovati v večini primerov. Okoli 43. dneva preventivno odpreš case, napišeš, da itema nisi prejel in da pač prosiš za rešitev v skupno dobro. V večini primerov se potem dogovoriš za dodatne 2-3 tedne (sebi kupiš čas) in če itema ne dobiš, ti Kitajec vrne denar ali pa eskaliraš na Ebay. Na tak način si zavarovan cca 3 mesece.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

šernk ::

Meni so zadnji paketi s kitajske kar lepo v roku 3-4ih tednov prišli. Je pa res da sem samo 2 paketa imel letos začetek januarja.

so pa britanci postavili nov rekord pri meni. Zadeva naročena v petek ob 12. uri, plačano enkrat po 15. uri in danes se je znašel paket pri meni, praktično čez vikend :))
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

LJ4L ::

Kitajci so kar ok. HK bolš. VB pa najbolš.
LP from LJ

Dobim FULL refund (že drugič) in znesek na kartici je za 20 centov nižji od vplačanega (izdelek je stal samo ca. 8$). Kako je to mogoče?

šernk ::

Menjava banke. Nakupni težaj je drugačen od prodajnega.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Torej je vse odvisno od banke? Če bi bila pa ista valuta, pa najbrž tega ne bi bilo?

Shad0wM4n ::

Če še koga zanima... sem iskal kar precej časa:
http://www.mojmikro.si/preziveti/in_se/...

Živjo, mesec in pol sem čakal nek izdelek iz kitajske za okoli 37€, od tega 2€ za izdelek in 35 za poštnino (bila je licitacija in je zgleda tako nastavil začetno ceno). Danes sem dobil pošto iz carine, da moram poslat račun ali link, sam sem poslal link od ebaya ter screenshot. Kolk približno me bo stalo vse skupaj in koliko časa bojo mel na carin?

22% od 37 EUR plus cca 7 EUR manipulativnih stroškov. Najverjetneje boš dobil v ponedeljek, če si danes poslal povezave.

Shad0wM4n je izjavil:

100x predebatirano na tem forum v različnih temah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Shad0wM4n je izjavil:

Jaz to že uporabljam, tko da je razlog razlike v refundu nekje drugje

D-PaX ::

Wichtiger Hinweis für Verkäufer:
Sie haben Ihr Limit für den internationalen Versand erreicht
Sie können auf jeder internationalen eBay-Website jeweils 10 Artikel verkaufen.
Obwohl Sie Ihre internationalen Verkaufslimits erreicht haben, können Sie möglicherweise weitere Artikel im Inland einstellen.

Ali morem kupit ebay shop oz. topshop? to za 20€? da bom lahko prodajal, kar se tiče mednarodne prodaje?

Sem že ugotovil.
Paxy

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D-PaX ()

bubanstix ::

kakšen feedback daste, ko ne dobite izdelka v določenem roku in vam prodajalec vrne denar brez problema?

Ali na ebay.com Kitajci imajo tudi izdelke v €, glede na to, da imajo v AU$?

bubanstix: pozitivnega ali pa brez feedbacka

d4vid je izjavil:

Živjo, mesec in pol sem čakal nek izdelek iz kitajske za okoli 37EUR, od tega 2EUR za izdelek in 35 za poštnino (bila je licitacija in je zgleda tako nastavil začetno ceno). Danes sem dobil pošto iz carine, da moram poslat račun ali link, sam sem poslal link od ebaya ter screenshot. Kolk približno me bo stalo vse skupaj in koliko časa bojo mel na carin?

načeloma ne bi smel plačat nič , če bo carina sprejela obrazlžitev, da jeizdelek res vreden 2 EUR.

Alamar je izjavil:

22% od 37 EUR plus cca 7 EUR manipulativnih stroškov. Najverjetneje boš dobil v ponedeljek, če si danes poslal povezave.

in še vedno ljudje dajeno popolnoma napačne nasvete.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Ja gospod Lakotnik. Carina je verjetno tako naivna kot vi, da bo sprejela ceno 2 EUR in 35 EUR poštnine.

načeloma ne bi smel plačat nič , če bo carina sprejela obrazlžitev, da jeizdelek res vreden 2 EUR.
2,3 EUR bo plačal v vsakem primeru

finpol1 je izjavil:

RES ne razumem zakaj imajo v GBP, NE PA TUDI V €??

Kaj pa ima veze v kateri valuti imajo.
Kar rabiš kupiš in to je to.

LP

Banka ne pobere razlike ker Nakupni težaj je drugačen od prodajnega. Kot mi je nekdo napisal:

finpol1 :: 26. feb 2014, 10:41:29citiraj
#
Dobim FULL refund (že drugič) in znesek na kartici je za 20 centov nižji od vplačanega (izdelek je stal samo ca. 8$). Kako je to mogoče?
šernk :: 26. feb 2014, 10:57:16citiraj
#
Menjava banke. Nakupni težaj je drugačen od prodajnega.
Zgodovina ni pomembna, prihodnosti ni, pomemben je le ta trenutek

Na ebay.com je edina valuta ameriški dolar. Vse oglase v drugih valutah pobere ebay.com iz preusmeritev iz drugih ebay strani. Zato imaš oglase tudi v AUD, CAD, GBP in tudi v EUR, ki pa so precej redki. Če hočeš obilo kitajske robe v EUR poglej na ebay.de. Samo se splača prej preveriti, če artikel kljub tečajni konverziji ni cenejši v dolarjih, ker Kitajčki radi zaokrožijo. Npr 0,99$ na ebay.com, isti oglas 0,99 EUR na ebay.de

Alamar je izjavil:

Ja gospod Lakotnik. Carina je verjetno tako naivna kot vi, da bo sprejela ceno 2 EUR in 35 EUR poštnine.

Predvidevam, da si carinik z 30 let delovne dobe, da lahko tako enoznačno postaviš tako utemeljitev? In tudi točno veš, da je izdelek, ki ga je kupiv v resnici vreden 22€? Al samo še eden ki ne loči med mejo za oprostitev DDV in carisnke osnove?

finpol1 je izjavil:

finpol1 je izjavil:

RES ne razumem zakaj imajo v GBP, NE PA TUDI V €??

Verjemi, da boš v primeru ko konverzacijo opravjla Ebay/paypal izgubil precej več kot 20c.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Vidim, da imaš zelo omejeno zmožnost sklepanja. Če so mu poslali obvestilo verjetno pomeni, da se ne strinjajo s kitajčkovim napisom na deklaraciji, ki je bržkone v rangu par dolarjev. Posledično hočejo zvedeti koliko je dejansko izdelek vreden. Če bi bil ta izdelek npr folija za mobilni telefon, verjetno nobenemu cariniku ne bi prišlo na pamet, da bi se, poleg tisočih bolj vabljivih paketov, ukvarjal še s tem. Zato je verjetno v paketu nekaj, za kar je ocenil, da bi bilo možno sprocesirat.

Seveda je po prejetem računu za 2 EUR in 35 EUR poštnine od carinika odvisno, ali se bo pozanimal na netu, koliko je izdelek dejansko vreden in ali bo zadevo sprocesiral, ali spustil čez.
««
45 / 113
»»