» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
44 / 113
»»

Anney ::

V nastavitvah paypala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

PauseBreak ::

Lahko prilepiš povezavo do objave (lojtra zraven objave), ker ne najdem oziroma nisem prepričan, če je pravo! :(

Profile -> My money -> Currencies in nastavim na U.S. Dollar? Je to to?

Ok, sem našel v drugi temi. (tukaj)!

Se iz UK tudi plača davek nad 150€ in carinjenje, glede na to, da je UK v EU?

Mogoče kdo ve kaka je carinska stopnja za LED svetila?

toplakd ::

PauseBreak je izjavil:

Se iz UK tudi plača davek nad 150EUR in carinjenje, glede na to, da je UK v EU?

Ti se šališ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toplakd ()

Hayabusa ::

Se iz UK tudi plača davek nad 150EUR in carinjenje, glede na to, da je UK v EU?

Znotraj Eu ne nič čez carino.

PP tečaji
http://slo-tech.com/forum/t450878/p3191...

http://mailboxde.com
Je že kdo naročal tu ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Alamar ::

Sumljivo je, da ti je dal invoice v dolarjih. Preveri lokacijo tega prodajalca, predvsem od kje pošiljajo robo. Nič ti ne pomaga, če je UK trgovina, robo pa pošlje iz Azije. V tem primeru boš plačal carinske postopke.

toplakd nisem se šalil! :D So me malo zmedli na drugih forumih, ker eni še očitno vedno ne vejo, da UK spada pod EU! :)

Gre za genuine priznano kitajsko firmo, ki imajo zalogo v UK! Baje po novem pogosta praksa na ebayu? Našel sem jo na alibabi. So "Verified Supplier", imajo "5th Year Gold Supplier" značko in sami pozitiven feedback, tako da mislim, da ne bo težav.

Moram pa povedat, da se je splačalo poiskat pravo firmo in ne kupit iste zadeve od prvega preprodajalca na ebayu! Dobil bom zadnjo "2014" serijo modela, dodatni popust, nadomestne dele in ponudili so mi celo custom izvedbo, če bi bil zainteresiran za več kosov. Me je kar malo sezulo, glede na to, da prvič kupujem iz kitajske :)

A lahko daš prosim link do te firme.

fopi ::

Baje vsi ti "super" nazivi v nekaterih kitajskih trgovinah ne veljajo nič. To sem nekje bral, se pa ne spomnim če se je omenjalo tudi Alibabo.

bubanstix ::

lp

mi lahko kdo pomaga, kaj naj bi to pomenilo?! Pred kakim letom so me benali na ebayu, vćeraj sm si naredil nov račun, danes pa dobim tole. A to pomeni, da čez 90 dni mi poteče blokada, da bom lahko potem, spet normalno kupoval na ebayu?

hvala za odgovor

lp

Dear xxxxx

Based on your account information and activity, it looks like user ID xxxxx is associated with your account. This usually indicates that both accounts belong to the same person.

Because the other account is restricted, you won't be able to bid on items or use Buy It Now for 90 days. You'll still be able to sell and pay for items you've won or already bought through Buy It Now. This limit will be automatically lifted after 90 days have passed.

Also, please be aware that your purchases are no longer eligible for eBay Buyer Protection, which means you won't be able to open any cases in the Resolution Center.

St235 ::

ja, to pomeni, da imaš sedaj tudi ta račun blokiran za 90 dni in da si ostal brez ebay zaščite. Po 90 dneh bo ta ban odstranjen (po vsej verjetnosti sovpada s sankcijo na osnovni račun). blokada uporabe resolution centra pa ostane.

a mislis da bo kdaj odpravljena blokada uporabe resolution centra v prihodnosti? ali se da odpreti "dispute" tudi prek paypala?

hvala za hiter odgovor

lp

OK.d ::

In kaj si delal, da so te blokirali?
LPOK.d

bubanstix je izjavil:

a mislis da bo kdaj odpravljena blokada uporabe resolution centra v prihodnosti? ali se da odpreti "dispute" tudi prek paypala?

hvala za hiter odgovor

lp

kolikor poznam zadevo je odgovor ne in ne. Oziroma lahko preko paypala odpreš dispute za stvari, ki niso vezane na ebay.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

prek prejšnega računa sem naročil okoli 25 izdelkov od tega jih nisem dobil okoli 5 in sem odprl dispute na resolution center in to je to :(

blokiral so ti ebay ker si odprl dispute za izdelke, ki jih dejansko nisi prejel? Pol pa svizec zavije čokolado.

tako je, preveč disputov sem odprl na preveč naročenih izdelkov

roCkY ::

po katerem pravilu pa je to?

hmm23 ::

bubanstix je izjavil:

prek prejšnega računa sem naročil okoli 25 izdelkov od tega jih nisem dobil okoli 5 in sem odprl dispute na resolution center in to je to :(

5 disputov istočasno ali kako?

Skratka od zdaj naprej raje ne bom več naročal preko ebaya, ker ne veš, kako te bojo nategnili...

right, ker vsaka neumnost, ki jo povejo uporabniki tega foruma je resnična?

Torej to je popolnoma izmišljen primer (v pravilih ebaya tega ne najdem)? Hvala za info ;) Drugače sem sam sicer vedno odprl "case"

Brias ::

PauseBreak je izjavil:

toplakd nisem se šalil! :D So me malo zmedli na drugih forumih, ker eni še očitno vedno ne vejo, da UK spada pod EU! :)

Gre za genuine priznano kitajsko firmo, ki imajo zalogo v UK! Baje po novem pogosta praksa na ebayu? Našel sem jo na alibabi. So "Verified Supplier", imajo "5th Year Gold Supplier" značko in sami pozitiven feedback, tako da mislim, da ne bo težav.

Moram pa povedat, da se je splačalo poiskat pravo firmo in ne kupit iste zadeve od prvega preprodajalca na ebayu! Dobil bom zadnjo "2014" serijo modela, dodatni popust, nadomestne dele in ponudili so mi celo custom izvedbo, če bi bil zainteresiran za več kosov. Me je kar malo sezulo, glede na to, da prvič kupujem iz kitajske :)

daj pokazi kaj si kupil :)

MeGreat ::

Sestri so tudi poslali opozorilo ker je odprla prevec disputov.. Pomoje gledajo koliko casa si ze pri ebayu in koliko si ze zapravil in ce je procentualno prevec disputov te blokirajo

Disputov ali caseov?

To pa nevem cisto tocno, pomoje disputov. Jaz imam 300 nakupov ter 30 case-ov, mogoce 10 disputov. Nobenih problemov nisem imel

smoze13 ::

bubanstix je izjavil:

lp

mi lahko kdo pomaga, kaj naj bi to pomenilo?! Pred kakim letom so me benali na ebayu, vćeraj sm si naredil nov račun, danes pa dobim tole. A to pomeni, da čez 90 dni mi poteče blokada, da bom lahko potem, spet normalno kupoval na ebayu?

hvala za odgovor

lp

Dear xxxxx

Based on your account information and activity, it looks like user ID xxxxx is associated with your account. This usually indicates that both accounts belong to the same person.

Because the other account is restricted, you won't be able to bid on items or use Buy It Now for 90 days. You'll still be able to sell and pay for items you've won or already bought through Buy It Now. This limit will be automatically lifted after 90 days have passed.

Also, please be aware that your purchases are no longer eligible for eBay Buyer Protection, which means you won't be able to open any cases in the Resolution Center.

Mogoče nisi plačal 2$ za članarino al kaj so neko foro zdej mel. Ker jst tud nism plačal in dokler mi niso zagrozil da me bojo benal

Kakšna pa je razlika, če odpreš dispute ali case, če izdelka nisi prejel, ker jaz imam na voljo samo case?

Okapi ::

"Dispute" je ena od oblik "case-a". Naslednja stopnja je "claim".

Najprej odpreš dispute s prodajalcem in če si z dogovorom zadovoljen (lahko ti pošlje še enkrat, lahko ti vrne denar ...), ga zapreš. Paypal se v to ne vmešava. Če z dogovorom nisi zadovoljen (recimo da ti hoče poslati še enkrat, ti bi pa rad imel denar nazaj), odpreš claim in Paypal razsodi, kdo ima prav.

O.

Jaz nisem nobene clanarine placeval, kdaj je bilo to?

smoze13 ::

dobu sm tako sporočilo

We appreciate your business and thank you for choosing eBay. Your eBay invoice for the period from November 16, 2013 through December 15, 2013 is now available to view in any web browser. eBay seller invoices are not available on mobile devices.

poslal so mi pa 15.12.13

je pa sošolc dobil isto sporočilo in do januarja nisem plačal so mi pa poslal kot opomin

Frequently asked questions:

What happens if I don't pay my fees?
Your buying and selling privileges will be limited and/or restricted, as well as your ability to communicate with other members through eBay messages. We will continue to assess a 1.5% late charge to your past due balance. Your account may be sent to a collection agency for the balance owed.

I have added an automatic payment method (PayPal, bank account, credit card), but eBay has not taken out the money.
You may have added it after your monthly billing was already in process for this month. Please make a one-time payment by following the steps listed above. The automatic payment method will be used to pay your next (and future) invoices.

I do not want to pay or do not understand why I should pay.
Fees are charged for eBay listings and services. When you list an item on eBay, you may be charged an insertion fee (just as you would pay to advertise an item for sale in a newspaper). If the item sells, you are also charged a final value fee. The total cost of selling an item is the insertion fee plus the final value fee.

I have additional questions and require further support.
Please use our Help system by clicking on the Help link at the top of most eBay pages. You may also click on the Contact Us link to send an email to Customer Support.

kixs ::

Ce prodajas, moras seveda to storitev placati. Kot kupec pa nimas prav nobenih stroskov.

Machete ::

MeGreat je izjavil:

To pa nevem cisto tocno, pomoje disputov. Jaz imam 300 nakupov ter 30 case-ov, mogoce 10 disputov. Nobenih problemov nisem imel

10% težav? wow.
Jaz sem na ebayu 7 let in zelo redno kupujem/prodajam. Opravka sem imel z mogoče petimi disputi vse skupaj.
Kaj vi počnete mi nebo nikoli jasno.

O članarini pa nevem kaj bluzite. Članarina so visoke provizije, ki jo plačaja prodajalci. To je pa to.

folk odpira dispute preden sploh poteče čas za dostavo,
folk odpira dispute kljub temu, da ima prodajalec črno na belem, da je bilo poslano in dostavljeno
folk escalate claim brez da počaka na odgovor prodajalca

In to narediš 5x po tem, ko si dva tedna uporabnik in je ban logičen ukrep Ebaya.

first_line ::

PauseBreak je izjavil:

Mene je pri eni srajci skrbelo, da mi biceps ne bo šel skozi rokav (kratki rokavi)..... in so mi predelali na gumbe. Kdaj te res sezuje :)

šernk ::

Ko sem odprl cca 7 case-ov zaporedoma (tist problem s pošto, ko se je šele začelo, jaz pa 10 naročil zunaj istočasno), so mi na mail samo poslali obvestilo da naj preverjam da imajo prodajalci čimvišji feedback.

zakaj sem odprl 7 zapored? Ker je novi sistem ebaya en drek vreden...greš 40 dan contact seller in ti avtomatsko case odpre. Sedaj konkatiram vedno iz drugačnega ebaya kjer sem kupil, da se najprej preko sporočil zmeniva.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Racunalnik ::

Iz nemcije kupil privat, poslano 27ga in sprejeto danes 29ga. Ponavad je vec kot teden dni.

finpol1 ::

šernk je izjavil:

Ko sem odprl cca 7 case-ov zaporedoma (tist problem s pošto, ko se je šele začelo, jaz pa 10 naročil zunaj istočasno), so mi na mail samo poslali obvestilo da naj preverjam da imajo prodajalci čimvišji feedback.

zakaj sem odprl 7 zapored? Ker je novi sistem ebaya en drek vreden...greš 40 dan contact seller in ti avtomatsko case odpre. Sedaj konkatiram vedno iz drugačnega ebaya kjer sem kupil, da se najprej preko sporočil zmeniva.

kako se pa lahko zmenta preko sporočil, ker meni tudi avtomatsko odpre case?

darkolord ::

Namesto "I haven't received my item yet" izbereš "Other"

kixs ::

Js dam kar Reply na stara email sporocila, ko sem ga kaj vprasal pred nakupom.

NordStar ::

Se opravičujem, če je odgovor na moje vprašanje že bil podan, ampak jaz ga nisem našel. Rad bi prodajal prek e-buy. Prijavil sem se na .com in me je nekaj gnjavilo pri shiping service. Potem sem hotel dati predmet na prodaj, pa mi ni šlo skozi, ker je zahteval, da izberem shiping service, ponuja pa mi samo ameriške pošte (UPS...) Tudi če izberem eno od njih, me ne pelje naprej. Ali sem na napačni strani? Bi se moral prijaviti kje drugje? Vprašanj imam še, ampak naj bo to za sedaj dovolj. Hvala za morebitne odgovore.
Nord

Iz Minhna poslano 29. danes ze pri meni.

Dobil sem iz carine ker sem narocil iz USA stvar za 21eur ampak skupaj z postnino pride 27eur da jim prilozim racun od nabave, samo zdej na oglasu pise da sem kupil za okol 28 eur ker uposteva postnino, a se da dobiti racun kjer pise loceno kaj sem placal?

odvisno kje si kupil. Na računu od ebaya paypala je načeloma ločena postavka zapoštnino.

NordStar je izjavil:

Se opravičujem, če je odgovor na moje vprašanje že bil podan, ampak jaz ga nisem našel. Rad bi prodajal prek e-buy. Prijavil sem se na .com in me je nekaj gnjavilo pri shiping service. Potem sem hotel dati predmet na prodaj, pa mi ni šlo skozi, ker je zahteval, da izberem shiping service, ponuja pa mi samo ameriške pošte (UPS...) Tudi če izberem eno od njih, me ne pelje naprej. Ali sem na napačni strani? Bi se moral prijaviti kje drugje? Vprašanj imam še, ampak naj bo to za sedaj dovolj. Hvala za morebitne odgovore.
Nord

Izbrati moras eno od opcij za shipping outside US. Imas cisto na koncu, ko odpres meni za domestic shipping. Potem pa za international shipping izberes enake pogoje in ceno.

Racunalnik je izjavil:

Dobil sem iz carine ker sem narocil iz USA stvar za 21eur ampak skupaj z postnino pride 27eur da jim prilozim racun od nabave, samo zdej na oglasu pise da sem kupil za okol 28 eur ker uposteva postnino, a se da dobiti racun kjer pise loceno kaj sem placal?
Posljes jim link do oglasa, kjer pise cena samo za artikel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Join eBay Bucks and earn % back on this item

Pozna kdo to akcijo? Je kak trik?

mat xxl ::

Racunalnik je izjavil:

To nima veze, tako ali tako plačaš dajatve na izdelek z dostavo !

skyline ::

Ja, ampak DDV plačaš šele, kadar je vrednost samega izdelka/izdelkov (brez poštnine) višja od 22 eur. Ko pošiljka izpolnjuje ta pogoj, pa se v osnovo za izračun DDV šteje tudi poštnina.

Tko da njemu je zelo v interesu dokazat, da je izdelek stal manj kot 22 EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyline ()

Racunalnik je izjavil:

Visek nesramnosti, torej sem poslal dokaz carini da izdelek stane manj kot 22eur z postnino vec, ni bil sicer razclenjen racun iz paypala ampak iz oglasa in mi postar danes prinese paket in hoce 2.30eur, 1,28 za obvestilo in 1eur za tiskanje dokumentov. Torej total nepotrebni stroski ker ustavljajo pakete.

še eden polpismen. Gre za strošek, ki nastane ker paket že v osnovi ni imel ustreznih papirje. Smo o tem že debatirali na dolgo in široko.

toplakd ::

Če bi bile vse pošiljke opremljene kot je treba, bi jih pol manj odprli.
Pošiljanje obvestil in odpiranje paketov pa tudi ni zastonj. Nekako si
morajo plačo zaslužit.

Jaz vse svoje pakete kateri gredo izven EU opremim s CN23 in CN22 da je
čimmanj komplikacij na poti do kupca.

LP

St235 je izjavil:

še eden polpismen. Gre za strošek, ki nastane ker paket že v osnovi ni imel ustreznih papirje. Smo o tem že debatirali na dolgo in široko.

Moraš pri prodajalcu zahtevat, da doda določene papirje, da ne pride do takih težav? To samo če je cena nad 20€?
««
44 / 113
»»