» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
35 / 113
»»

finpol1 ::

Alamar je izjavil:

Počakaj tam do 42-43 dneva odpri resolve problem in povej Kitajcu, da še nisi prejel artikla. Na tvojem mestu bi dopisal, da boš počakal še dodatna dva tedna, če slučajno vmes pride, sicer naj ti izda refund. Ko odpreš resolve imaš potem še mesec dni časa za prijavo na ebay tako, da ni panike.

kaj če pride blago potem ko si že dal refund? Ima prodajalec kakšno možnost, da zahteva plačilo? me zanima predvsem z lastnega vidika, če bom kaj prodajal in v podobni situaciji?

Machete ::

Kupec bo gledal iz istega stališča kot ti. Saj nihče ne ve da sem dobil, o ampak če bi bil pa jaz prodajalec, pa bi bilo to nezaslišano..

Alamar ::

Ja glejte no fantje, malo poštenosti. Če ste že dobili refund in šele nato artikel, je edino pošteno, da se denar prodajalcu še enkrat nakaže.

finpol1 ::

To že. Ampak kot prodajalec nimam nobene legalne možnosti zahtevati ponovnega plačila?

darkolord ::

Lahko zahtevaš vračilo izdelka. Samo prek sodišča, ne prek ebaya...

hmm23 ::

Zakonodaja v mednarodnih zadevah je bol tko...

IceBoX ::

Kaj je zdaj s temi Kitajci pa res ne vem. Čakaš 45 dni, odpreš case, napišeš da boš še počakal, prodajalec pa ti vrne denar. Zakaj? A mi izdelka sploh ni poslal?
Huh...

Tilen ::

V večini primerov Kitajec nima pojma oz. ne razume o čem mu sploh pišeš. Poznajo samo refund ali pa da izdelek še enkrat pošljejo. Pošteno bi bilo, da mu vseeno plačaš, če artikel pride čez kakšne tri tedne. Ebay je objavil obvestilo, da prihaja do zamud v kombinaciji s China Post.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

_geek_ ::

A mi lahko kdo razloži kako je z plačilom davka naprimer če jaz naročim iz ebay.co.uk kjer piše:

Postage:
Free Standard Int'l Postage | See details
See details about international postage here.

Item location:
HK, Hong Kong

Post to:
Worldwide See exclusions

a je tu potrebno plačati davek ali ne. Namreč moti me da naprimer na ebay.com je načeloma pripisano:

Shipping:
$6.00 Standard Int'l Shipping | See details
International items may be subject to customs processing and additional charges.

Item location:
??, ???, China

Ships to:
Worldwide See exclusions

tukaj pa tega ni pripisanega. Me lahko kdo razsvetli? :)

Anney ::

To ni davek, ampak poštnina. Davek je na vse izdelke katerih vrednost presega 23€. (če ga seveda na carini odprejo in sklepajo da vrednost presega omenjenih 23€)

_geek_ ::

Aha, ok hvala :)

slovenec_89 ::

Hm. čudno. Sam sem nazadnje navedel, da je vrednost 40€, pa min niso zaračunali nobenega davka.

Kaj navedel? Si carini posredoval račun na katerem je razvidna cena 40 EUR?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Racunalnik ::

Ok za en izdelek za 20eur se ne placa carina ker ne presega 23eur, kaj pa ce narocim 10 istih izdelkov po 20eur?

St235 ::

če so pakirani skupaj potem se gleda skupna vrednost.

Sem predvideval ja, torej bi nujno moral vsakega posebaj pakirati in bi slo cez.

Kaj pa ce je kupljeno znotraj eu, tam pa lahko kupis ne glede na ceno kar ti je zelja pa ni nobenih carin?

znotraj EU ni dodatnih carisnkih in davčnih obveznosti. Tam pač plačaš DDV v državi izvora.

Okapi ::

torej bi nujno moral vsakega posebaj pakirati in bi slo cez.
Ja, cariniki bodo spustili skozi, dobil pa boš poziv od tržnega inšpektorja (ali kdor pač že preganja neprijavljene trgovce in prekupčevalce).>:D

O.

Magic1 ::

IceBoX je izjavil:

Kaj je zdaj s temi Kitajci pa res ne vem. Čakaš 45 dni, odpreš case, napišeš da boš še počakal, prodajalec pa ti vrne denar. Zakaj? A mi izdelka sploh ni poslal?

Večina Kitajcev ima napisano, da avtomatično refundajo, če izdelka ne dobiš v 40 dneh.
Magic

darkolord ::

Avtomatično

Avtomatično

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

SodVina ::

Jest imam občutek, da "resend" pri njih pomeni samo to, da počakajo še par tednov, če tisti prvotni paket pride. Rekel bi, da nikoli ne pošiljajo še enkrat, saj nikoli(to je od cca 300 kitajskih naročil do zdaj in od tega kakih 15 resendov) nisem potem "slučajno" dobil dveh paketov...

...no razen enkrat, ampak to je bilo z angleškega ebaya in je na enem paketu jasno pisalo "resend", drugi (original) je bil pa čez pol leta pri meni in je očitno šel najprej v kanado :)

Okapi je izjavil:

torej bi nujno moral vsakega posebaj pakirati in bi slo cez.
Ja, cariniki bodo spustili skozi, dobil pa boš poziv od tržnega inšpektorja (ali kdor pač že preganja neprijavljene trgovce in prekupčevalce).>:D

O.

A to ti sigurno? Toroej nesmem zase kupiti 10 istih artiklov?

Lahko, samo inšpektorju boš moral razložiti, zakaj jih potrebuješ.

O.

doker jih kupiš zase načeloma ni problema. Problem je količina ki presega osebno rabo. Karikirano: Če kupiš 10 žarnic se ne bo nihče spotaknil, ker lahko rečeš da si kupil letno zalogo. Če pa boš na primer kupil 10 mobitelov, pa že težje utemeljiš, da gre za osebno rabo.

Sem bidal eno stvar in pri ceni 140eur napisem 150 in ven vrze da sem avtomaticno prebidan od drugegqa prodajalca in tako sem probaval do 300eur, vec pa zal nisem upal. Kaj to pomeni in zakaj potem cena stoji na 140eur, v cem je smisel. Tako lahko bidas dokler ne presezes predhodnika, ampak nic drugace nebi bilo ce bi pisala realna cena da ves kaj in kako in nebi rabil ugotavljat.

St235 je izjavil:

doker jih kupiš zase načeloma ni problema. Problem je količina ki presega osebno rabo. Karikirano: Če kupiš 10 žarnic se ne bo nihče spotaknil, ker lahko rečeš da si kupil letno zalogo. Če pa boš na primer kupil 10 mobitelov, pa že težje utemeljiš, da gre za osebno rabo.

Ampak eno je ce to delas iz drzav ki niso eu in nimajo placanih davscin, v eu je pa ze bila placana davscina in zakaj potem to skrbi inspektorat? Kaj bi moral biti registriran prodajalec in pri izdaji racuna se enkrat racunat ddv, ali samo razliko ki je od drzav drugacna?

Zgodovina sprememb…

fora je v tem, da vsak, ki bida lahko nastavi max kolikor je pripralvjen plačat. Sistem potem sam dviga do te mere. ČE mera ni dosežena pa seveda lahko dobiš nekaj tudi za manj denarja.

Maš izdelek kjer je bid 100. Jaz sem za zadevo pripravljen dat 300. Ampak nima smisla da cena tako jskoči iz 100 na 300, mogoče pa nikogar drugega ne zanima pa bom dobil za 101.

Ne gre pa za nikakršno ugibanje. Če se najde nekdo ki je pripravljen ponudi 350, bo cena skočila avtomatično na 301.

v eu je pa ze bila placana davscina in zakaj potem to skrbi inspektorat?
Govora je bilo o pošiljkah izven EU.

O.

Racunalnik je izjavil:

Sem bidal eno stvar in pri ceni 140eur napisem 150 in ven vrze da sem avtomaticno prebidan od drugegqa prodajalca in tako sem probaval do 300eur, vec pa zal nisem upal. Kaj to pomeni in zakaj potem cena stoji na 140eur, v cem je smisel. Tako lahko bidas dokler ne presezes predhodnika, ampak nic drugace nebi bilo ce bi pisala realna cena da ves kaj in kako in nebi rabil ugotavljat.

St235 je izjavil:

Ampak eno je ce to delas iz drzav ki niso eu in nimajo placanih davscin, v eu je pa ze bila placana davscina in zakaj potem to skrbi inspektorat? Kaj bi moral biti registriran prodajalec in pri izdaji racuna se enkrat racunat ddv, ali samo razliko ki je od drzav drugacna?

ni problem v DDV, problem je v tem da večja količina lahko pomeni preprodajo izdelkov. Za to pa rabiš ustrezno registirirano dejavnost.

darkolord je izjavil:

Avtomatično

Avtomatično

Če jim poveš seveda;)

SodVina je izjavil:

Jest imam občutek, da "resend" pri njih pomeni samo to, da počakajo še par tednov, če tisti prvotni paket pride. Rekel bi, da nikoli ne pošiljajo še enkrat, saj nikoli(to je od cca 300 kitajskih naročil do zdaj in od tega kakih 15 resendov) nisem potem "slučajno" dobil dveh paketov...

To je dobra informacija, če ti prodajalec ponudi resend ali refund, se vedno odloči za refund, ker drugače lahko hitro čas disputa preteče in Kitajcu se bo smejalo. Tudi jaz se ne spomnim, da bi dobil na koncu dva izdelka. So poslali še enkrat le, ko sem reklamiral izdelek.
Magic

Magic1 je izjavil:

darkolord je izjavil:

Avtomatično

Avtomatično

Če jim poveš seveda;)

SodVina je izjavil:

To je dobra informacija, če ti prodajalec ponudi resend ali refund, se vedno odloči za refund, ker drugače lahko hitro čas disputa preteče in Kitajcu se bo smejalo. Tudi jaz se ne spomnim, da bi dobil na koncu dva izdelka. So poslali še enkrat le, ko sem reklamiral izdelek.

Ko je ticket enkrat odprt, 45 dnevni rok ne velja več. Komot počakaš 20 dni in boš še vedno imel veljaven ticket za refund (npr. 60. dan). Edino ne smeš se pustiti počakat čez 45. dan brez odprtega ticketa.

Primer :

42. dan nisi prejel svojega artikla.

1. Desni klik na artikel "resolve issue"
2. Pošlješ zahtevek Kitajcu za refund ali predlog o rešitvi
4. Kitajec predlaga, da bo item še enkrat poslal oz. te prosi da počakaš še 2 tedna, ker so težave s China Post
5. OK, počakaš 14 dni. (primer je odprt in še vedno lahko zahtevaš refund!)
6. Tvoj artikel ne pride, preko odprtega ticketa odpišeš Kitajcu, da nisi zadeve dobil in da hočeš denar nazaj.
7. Če Kitajec ne bi refundal v dveh dneh, eskaliraš ticket na Ebay.

Eskalacija ticketa ima nek določen rok, ki je viden po odprtju ticketa oz. ko se rok za eskalacijo počasi izteka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Če na 40. dan odpreš dispute in ti Kitajc reče čez par dni, da ti bo spet poslal, potem zelo dvomim, da boš iz kakšne Kitajske province dobil paket prej kot bo dispute pretekel... Tako da take refund only, sej lahko spet naročite, ali počakate, ali bo sploh kdaj prišlo.
Magic

Paket lahko komot pride iz Kitajske v treh tednih.

Samael ::

IceBoX je izjavil:

Ponavadi pošljejo vendar se jim glede na maso naročil enostavno ne zdi vredno ukvarjati z vsako pritožbo pri tem pa tvegati negativni feedback. Slab rating na eBayu zna biti preklemansko boleča zadeva, ki se ji želi vsak seller izogniti za vsako ceno.

Tilen je izjavil:

Lahko, vendar se to pogosto ne zgodi ker gre za kontejnerske letalske pošiljke, ki so v čakalni vrsti. To je eden razlogov, zakaj s strani kitajcev zastonj poštnina.

kixs ::

Iz Japonske ti pride paket normalno v enem tednu tudi pri zastonj postnini. Govorim za opticne medije.

Tilen je izjavil:

Izdelek, ki štarta iz Honk Konga, res pride v enemu do treh tednih. Ker pride takoj v vrsto...
Iz drugih provinc pa traja da izdelek sploh pride do te vrste, kar privede do dostavnih rokov v okviru 3 do 6 tednov. Komot tud več.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Štos je v tem, da ti, ko odpreš case, začne teči eno mesečni rok, do takrat, ko lahko prijaviš ebayu (escalate). Velika verjetnost je, da boš paket v tem času dobil. Če ga ne boš se je 90% izgubil. Tako se ne rabiš ubadat s ponovnim nakazilom Kitajcu, če ti da takoj refund.

Oziroma, če si lopov, potem itak zamolčiš in sploh ne plačaš, če zadeva eventuelno pride.

Hehe kolk so pozresni po celem svetu.

Narocim nekaj za 19.90$, dobim, mi je vsec, ga vprasam kaksna bi bila cena za 10 komadov in mi napise tole v slovenskem slogu.

Hello friend,
Thanks for your interest in our product.
It is our great honor to serve you.
Friend, the price in our listing is reasonable i think.
In fact, our worker made a mistake , she was so careless to wrote the wrong price.
Because she mistook it as another similar one, hope you can understand it.
You can see , the price is $21.99 now after changed to the right one.
If in this case, the best price we can offer is;$ 21.59.
For the first order, we lost some money.

Is it acceptable to you?

Looking forward to your reply.
Best wishes!

amacar ::

Napiši da mu daš 19$, ker dobiš drugje za 20, vendar ker si bil z njihovo storitvijo že zadovoljen jim daš možnost.

Hehe, splošna praksa Kitajčkov.

Kupiš nekaj preko avkcije, potem pa vprašaš še za kakšen kos in ti ponudi precej višjo ceno, plus še par $$$ za poštnino hoče.

Kupil sem preko redne cene, sedaj ko je zavohal da bi jest tega za vec kosov se kaksen skonto je pa zacel spreminjati cene in da ta ni prava. Takoj k zavohajo povprasevanje dvignejo ceno.

Glede primera bidanja k sm ga ze opisal:
Pri eni stvari sem licitiral in sedaj koncno prisel preko avtomaticnih najvisjih bidov in sedaj ko gledam bide kaze vse moje ponudbe in zgledam kot nek obsedenec k je zadnji 15 ponudb mojih?

mailer ::

Nekateri artikli imajo možnost pod ceno tudi dopis "or best offer". Je to na nak način bidanje? Sem poslal svoj best offer, kjer tekmujem še z petimi ostalimi. Sem sedaj pogledal še enkrat preden napišem, da nisem dobil odgovora pa sem zdaj dobil odgovor "declined". Vam uspe kdaj dobit izdelke na ta način?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

amacar ::

Se da ja, pravkar kupil grafično za 65€, imel pa je ceno 80€.

mailer je izjavil:

Nekateri artikli imajo možnost pod ceno tudi dopis "or best offer". Je to na nak način bidanje? Sem poslal svoj best offer, kjer tekmujem še z petimi ostalimi. Sem sedaj pogledal še enkrat preden napišem, da nisem dobil odgovora pa sem zdaj dobil odgovor "declined". Vam uspe kdaj dobit izdelke na ta način?
Velikokrat, samo moraš dat dost dobro ponudbo. Ni pa to bidanje. Običajen oglas, le prodajalec da možnost, da lahko ponudiš svojo ceno. Čim bo en kupec kliknil na buy it now se seveda vse ponudbe izničijo.

Pa mislim da to spuscajo po 0.50$ od cene ki prodaja oziroma tako ponudbo se vzame, da mu pa ponudis 5$ manj je pa ze decline. Vrjetno te moznosti samo dajejo da kupca privlecejo, kej prevec spuscat pa nimajo namena.

Machete ::

Drugače se lahko ob oddaji oglasa z ceno, ki jo lahko ponudiš, nastavi nad katero ceno avtomatsko sprejme ponusbo in pod katero jo avtomatsko odkloni ;)

Eni oglasi oz USA imajo
ceno, potem
Shipping: $90 International Priority Shipping to Slovenia | See details

Item location: Columbus, Ohio, United States

Ships to: United States and many other countries | See details

Import charges: $55.94 (estimated and based on current bid)

Potem pa se import charges. Cigavi import charges so to? In to pomeni cena izdelka, shiping 90$ plus se 55$ pri komplet ceni?

Zgodovina sprememb…

skyline ::

To so uvozne dajatve (DDV + morebitna carina), ki bi jih v nasprotnem primeru plačal, ko bi roba prišla v Slovenijo. Nekateri prodajalci ti pač ponujajo, da ti uvozne dajatve uredijo že sami.

Ja, plačaš ceno artikla + poštnino + uvozne dajatve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyline ()

mat11 ::

Prodajal sem artikel, in ga nisem prodal( zadržana cena ni bila dosežena), sedaj pa sem dobil račun od ebaya za 21 evrov. Je to normalno?
mat

skyline je izjavil:

To so uvozne dajatve (DDV + morebitna carina), ki bi jih v nasprotnem primeru plačal, ko bi roba prišla v Slovenijo. Nekateri prodajalci ti pač ponujajo, da ti uvozne dajatve uredijo že sami.

Ja, plačaš ceno artikla + poštnino + uvozne dajatve.

Torej imam stem placan tudi ddv pri nas in me carina nemore vec zafrkavat stem in ce slucajno bi me bi jim samo pokazal printscreen?
««
35 / 113
»»