» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
27 / 113
»»

Alamar ::

Če se ne motim, moraš povezat svoj paypal račun z ebay računom. Poglej pod my ebay - my account - paypal account.

tomcat14 ::

Alamar je izjavil:

Če se ne motim, moraš povezat svoj paypal račun z ebay računom. Poglej pod my ebay - my account - paypal account.

Sem preveril, račun imam povezan z ebay-om...

vaiosony ::

zdravo!

Naročil sem eno zadevo iz kitajske in je prišla po cca 1,5 mesecu, vendar zadeva ni delovala zato mi je prodajalec ponudil opcijo da še enkrat pošle. V sporočilu mi je poslal da naj mu zaradi tega ne dam negativnega feedbacka, a ni tako da po 60 dneh ne moreš dati več feedbacka ? Na računalniku izdelka ne morem več ocenit, lahko pa na mobilnem ebayu

Tilen ::

Saj če nisi dal feedbacka, pol mu nisi dal negativnega.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

ViperR ::

http://www.ebay.co.uk/itm/MSI-GT702OD-0...

Pri tem prenosniku piše 445€ import charge, zgoraj pa piše, da ne izračunajo dodatnih uvoznih dajatev. Zdej me pa zanima a šlačaš tistih 445$ ali ne?

tomaz- ::

ja, ob nakupu ti bo avtomatsko dodalo še teh dobrih 400.. Tam ti piše samo, da OB PREVZEMU doma ne boš rabil nič dodatno plačat, ker boš to uredil že ob nakupu. In to je teh 400...

freesty ::

Pred dvem dnem sem se opogumil in dal prvo stvar na ebay. Sedaj pa bi rad umaknil oglas, ker sem nasel kupca v sloveniji. Do sedaj je samo en biddal 1€. Ali je mozno posodobit oglas, ker gre za komplet, sedaj pa bi prodal posebej samo eno stvar.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Ne. Je pa ena možnost, če se bidder odpove oz. nekaj podobnega. Sam za 1 EUR se verjetno ne bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Machete ::

Tako to pride. Jaz ko imam na ebayu in najdem kupca (oz. on mene) v SLO, mu pač povem, da naj počaka da se zaključi zadeva na ebayu in potem bomo videli kaj se da dogovoriti (če nekdo bida) ali pač počaka, da se oglas izteče ;)
Še enkrat in stotič. Ebay ni bolha.

shmandi ::

Še vedno lahko odpoveš, prekineš avkcijo, tudi, če je kdo že bidal.

Zenotite se prosim:)

Kaj samo top bidder se more odpovedat al vsi? Ker ce samo top potem lahko nekdo poznan bidda in se odpove.

amacar ::

freesty je izjavil:

Pred dvem dnem sem se opogumil in dal prvo stvar na ebay. Sedaj pa bi rad umaknil oglas, ker sem nasel kupca v sloveniji. Do sedaj je samo en biddal 1€. Ali je mozno posodobit oglas, ker gre za komplet, sedaj pa bi prodal posebej samo eno stvar.

Tu spodaj imaš vse možnosti: http://pages.ebay.com/help/sell/end_ear...

freesty je izjavil:

Zenotite se prosim:)

Kaj samo top bidder se more odpovedat al vsi? Ker ce samo top potem lahko nekdo poznan bidda in se odpove.

po mojih izkušnjah lahko enostavno zaključiš avkcijo, biderji gor ali dol... mogoče je razlika na katerem ebayu si registriran. sam sem na com

Amacar je dal povezavo, kjer je vse razloženo.

Ending a listing early

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Sem videl. Glede na to, da prodajam DSLR body+grip+objektiv. En pa bi rad kupil samo grip. Bom raje pocakal, da vidim kako se obnese avkcija, kajti v Avstriji imajo te stvari visjo vrednost kot pri nam.

B0rg ::

Gre pa za kartuše za printer. Rad bi kupil več izdelkov istega prodajalca (različne kombinacije kartuš), pri katerem pa ni gumba daj v košarico ampak le kupi-zdaj. Imam kdo izkušnje kako tak nakup poteka: ali naročim vsakega posebej pa se na koncu združi plačilo in dostava ali gre vsako naročilo posebej in plačam vse po dvakrat?

Nad Buy it now ti pise quantity in tam napises koliko jih joces, ce jih le ima na zalogi.

B0rg je izjavil:

Gre pa za kartuše za printer. Rad bi kupil več izdelkov istega prodajalca (različne kombinacije kartuš), pri katerem pa ni gumba daj v košarico ampak le kupi-zdaj. Imam kdo izkušnje kako tak nakup poteka: ali naročim vsakega posebej pa se na koncu združi plačilo in dostava ali gre vsako naročilo posebej in plačam vse po dvakrat?

lahko ga povprašaš glede combined shiping. je pa včasih ceneje pošiljati posamezno kot skupaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shmandi ()

roCkY ::

Odvisno od teže. Če gre skozi včasih skupaj zapakirajo a od P&P tarife precej težko odstopijo. Pač nekaj ekstra €.

Matija0 ::

Pozdravljeni, mene pa zanima ali je na Ebay-u boljše dati avkcijo ali fiksno ceno?
Ali je možno kasneje popravljati oglas (kot na Bolhi), ali je priporočljivo v opis izdelka "vnesti" LINK od proizvajalca za ta izdelek, kjer se vidi kompatibilnost izdelka (namreč prodajam "specifičen" presostat ki je namenjen za več avtomobilov)?

Ali avkcija ali fiksna cena je odvisno od tega, kaj sam hočeš. Če boš dal avkcijo za recimo en teden, bo moral tisti izdelek po enem tednu prodati ne glede na ceno (razen če izbereš plačljivo opcijo pridržana cena, ki deluje podobno, kot na bolhi). Če daš pa fiksno ceno za recimo 30 dni, pa čakaš, da prodaš za to ceno, ki si si jo zamislil. Pri fiksni ceni imaš še vedno opcijo, da dodaš postavko "best offer", ki pomeni, da ti kupec pošlje ponudbo in je na tebi, ali jo boš sprejel, ali ne.

Oglas je možno spreminjat (spremembe se beležijo in jih je mogoče pogledat) edino zadnjih 12 ur pred koncem imaš močne omejitve, kaj lahko spreminjaš. Preberi si tukaj
http://pages.ebay.com/help/sell/revisin...

V opis izdelka je priporočljivo vnesti čim več podatkov, fotografij in povezav. Vse z namenom, da čim bolj podrobno predstaviš svoj artikel, da kasneje ne pride do pritožb zaradi pomanjkljivega opisa.

Ali je potrebno doplačati, če popravim oglas?
Ali se oglas avtomatsko podaljša (po 7 dneh)
Kako dolgo pa vi prodajate kakšno stvar (koliko časa mine od objave oglasa do same prodaje)
Kaj pa pošiljanje(Pošta, DHL, UPS...), kakšne izkušnje?

čuhalev ::

Danes sem dobil artikel, neke solidne cene ~ 150 evrov, ampak zadeva ni nova (kot je napisano) temveč je fizično poškodovana. Sedaj sem mu pisal, poslal slike in ga povprašal, če lahko to razloži. Od naročila je minilo 10 dni.

Ali se lahko dogovoriva, da mi nakaže nek sorazmeren delež nazaj in se zadeva zaključi?

Magic1 ::

Seveda se lahko zmeni. Ti samo pazi, da vmes ne preteče še nadalnih 35 dni. V vsakem primeru si upravičen, da ti na njegove stroške artikel zamenja, ali vrne kupnino+potnino za nazaj, ali se pogodita o ceni, ki je tebi spejmljiva za dobljeni artikel.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Matija0 je izjavil:

Ali je potrebno doplačati, če popravim oglas?
Ali se oglas avtomatsko podaljša (po 7 dneh)
Kako dolgo pa vi prodajate kakšno stvar (koliko časa mine od objave oglasa do same prodaje)
Kaj pa pošiljanje(Pošta, DHL, UPS...), kakšne izkušnje?

Vse to je že 100x napisano. Kaj, ko bi si malo prebral temo.

Na kratko.
1 - ni potrebno doplačati razen, če spremeniš oglas s postavkami, ki so že v osnovi plačljive
2 - načeloma ne. Če je fiksna cena, lahko določiš, da se obnovi, če se ne proda, ampak ti bo vsakič potrgalo začetno provizijo
3 - odvisno od tega, kaj prodajaš. Če je artikel zanimiv in ima ugodno ceno, boš hitro prodal. Seveda boš moral ceno spustiti kakšnih 20-30% pod ceno ostalih ponudnikov, ker te drugače ne bo nihče povohal. To pa zato, ker imaš 0 feedbacka kot prodajalec in prihajaš iz "neznane" države
4 - do 2 KG je navadno pismo preko pošte (opcija priporočeno) daleč najceneje. Večja teža pač povprašaš po cenah, ali pogledaš online cenike

čuhalev je izjavil:

Danes sem dobil artikel, neke solidne cene ~ 150 evrov, ampak zadeva ni nova (kot je napisano) temveč je fizično poškodovana. Sedaj sem mu pisal, poslal slike in ga povprašal, če lahko to razloži. Od naročila je minilo 10 dni.

Ali se lahko dogovoriva, da mi nakaže nek sorazmeren delež nazaj in se zadeva zaključi?
Tukaj je vprašanje, ali je bila stvar poškodovana zapakirana, ali se je poškodovala med transportom (pretrgan - zmečkan paket ipd)? V vsakem primeru si upravičen do povračila sorazmernega deleža škode oziroma vrneš artikel in dobiš nazaj kupnino. Če je bil paket poškodovan med transportom, boš moral biti kar oster boj, da boš dobil denar za poštnino za vračilo izdelka. Najbolje je, če bo pripravljen vrniti del kupnine (če seveda hočeš obdržati artikel)

čuhalev ::

Med transportom se definitno ni, saj je bil konkretno zavit v mehurčkasto embalažo. Pa tudi obložen s stiroporom, praske v plastiki pa so kar konkretne. Izgledajo kot posledica noža, izvijača ipd. ostrih predmetov. Hkrati pa je ohišje izdelka na nekaterih delih napadla rja. Hrapov občutek na kovini.

V bistvu gre za avtoradio, ampak sumim, da je bil ta avtoradio ukraden, saj tudi kode ne najdem, čeprav je v oglasu slikovno prikazano, da je zapisana na ohišju. :8)

Če mi posreduje kodo in dela, bom zahteval zaradi deformacij 50 evrov nazaj, sicer mu pošljem nazaj.

mrTwelveTrees ::

eno vprašanje:

izdelek: US $60.43
Postage: US $12.90
Import charges: US $22.04

jaz v Sloveniji ko pride izdelek plačam davek na 60.43 $ ?

mihec87 ::

nad 22eur se plača ddv.

sprašujem na katero cifro se plača ddv

St235 ::

Nope, ti plačaš DDV na skupni seštevek (poštnina + izdelek). Edino ne vem kaj točno predstaljajo tiste Import charges, če je pod to mišljeno že dejansko carinjenje v Sloveniji ali kaj tretjega.

Glede na številke je možno, da bo že pošiljatelj poskrbel za carinski postopek v RS in ne bo dodatnega doplačila.

Glede na to, da je DDV od 73,33$ cc 15$ je to čisto možno. (razlika do 22,04 so pač stroški carinjenja).

Kje pa naročaš?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

si prepričan ?

račune dajo na ebayu zraven tudi brez poštnine .... ma ne vem

šernk ::

Glede na številke ima lakotnik kar prav in je verjetno pod import charges že všteta carina + stroški carine.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

DDV se brez vprašanja plača na skupno vrednost pošiljke, ki vključuje tudi morebitna zavarovanja, poštnino itd... Lahko pa namesto da sprašuješ stvari, ki smo jih že 100x predebatirali dejansko prebereš temo.

Vprašanje je samo ali zadnja postavka pomeni, da so že pokriti stroški uvoza v EU. Če gre roba z DHL ali čim podobnim je to čisto možno.

kaj.... američanom nakazen denar za carino ?

Kaj je tukaj tako nenavadnega?

Jaz lahko tudi podjetje iz Afganistana plačam, da poskrbi za to, da bo roba kupljena v Bangladešu uvožena v Avstralijo.

Trgovec ima po vsej verjetnosti ustaljene poti uvoza v EU in s tem ko ti njemu plačaš storitev uvoza on (preko špediterja) poskrbi za to, da so opravljeni ustrezni carinski postopki in plačane dajatve.

ok hvala

Ta artikel je verjetno preko global shipping program na ebay.com, ki podpira tudi Slovenijo. Pač en posrednik poskrbi za vse postopke, da se ni treba prodajalcu in kupcu s tem ubadat.

http://pages.ebay.com/sellerinformation...

klihk ::

Pa lahko na ebay.de objaviš brezplačen oglas? Ti kaj računajo ta SMS oz. je bolje da daš po pošti?

Bestätigen Sie Ihre Telefonnummer
Sie erhalten einen automatisierten Anruf oder eine automatisierte SMS-Nachricht an Ihre Telefonnummer. In dieser Nachricht ist ein PIN-Code enthalten. Geben Sie diesen PIN-Code bei eBay ein, um Ihre Telefonnummer zu bestätigen. Der Vorgang dauert nur wenige Minuten.

Bestätigen Sie Ihre Postadresse
Wir senden Ihnen per Post ein Schreiben an Ihre Postadresse. Dieses Schreiben enthält einen Code. Geben Sie diesen Code bei eBay ein, um Ihre Adresse zu bestätigen. Der Vorgang ist innerhalb von 3 bis 5 Werktagen abgeschlossen..

SloSlayer ::

Če naročim ta polnilec z ebaya glede na to, daje iz hong konga ali je to zadnja cena ali je treba plačati še carino?

http://www.ebay.de/itm/Netzteil-Ladeger...

amacar ::

Zadnja cena, ni carine.

Obstaja kakšna zastonj alternativa ebayu, da bi objavil oglas na nemški trg?

finpol1 ::

kaj pa Amazon?

dottor ::

Kako na ebayu nardiš da ti ne pošiljajo You still looking for... in podobnih mejlov ker je nadležno?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Pozbrav:) ali je mogoce kdo od Vas forumasev na Ebay-u prodajalec z dobrim "fitbackom"
In bil pripravljen "posoditi" svoje ime za pomoc pri prodaji. Ker kolikor sem razbral iz te teme novih prodajalcev sploh ne povohajo:(
Vsaka ponudba dobrodosla. Ne bo zastonj.

Lp
Sploh ne povohajo

če je tako se mi itak ne splača objaviti na ebayu? kaj pa če objavim na Amazonu ali še kje drugje?

Če hočeš prodat nekaj, kar bi težko prodal pri nas, se ti splača. Dejstvo je, da mora vsak prodajalec nekje začet. Ni treba takoj z nekimi dragimi predmeti. Probaš par zadev za majhne vsote prodat, da dobiš nekaj feedbacka. Ob primerni ceni (beri 20-30% ceneje kot identični oglasi iz matičnih držav) boš zanimive artikle zlahka prodal. Če pa greš v posel z miselnostjo, da boš iztržil za svoje artikle iztržil najvišje cene, po katerih se prodajajo na ebayih, boš razočaran. Nihče ti ne bo dal 100 dolarjev za fotoaparat iz Sloveniastana od tipa z 0 feedbacka, če ga lahko dobi v ZDA za to ceno. Če ga boš prodajal za 70-80 dolarjev s poštnino, ga boš prodal.

bela120 ::

Ali je res ,da lahko naredim kakšen nakup na ebyu preden verificiram viso.Ali je za eby treb čakati kakšno kodo in kako pride po pošti ali e pošti

šernk ::

Manjše nakupe lahko opravljaš, ne vem pa do kakšnega zneska. Meni je šlo skozi ene 5 nakupov do 7$ max. Koliko je omejitev ne vem.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

seminal ::

Mene zanima če ste kaj zadnje čase preko poštno ležeče dobivali? Se da zmenit s prodajalci al ne gre?
LP
««
27 / 113
»»