Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

Stark ::

Alamar ::
Ja v case napisi, da ne mores placat, ker nimas podatka o postnini? Sicer je pa vse skupaj cudno, ker brez postnine on niti ne more dat gor itema, razen ce je free postnina. Ce ne posilja v Slovenijo (excluded), pa ti tako ali tako ne bi smelo pustiti, da sploh kupis artikel. Za kateri item pa gre, če ni skrivnost?Zelo pogosto ima prodajalec lahko določeno poštnino za eno ali par držav, za ostale pa piše, da kontaktiraj prodajalca. V tem primeru ni blokade in ti pusti bidat oziroma kupit izdelek. Na tebi je, da se prej pozanimaš za stroške pošiljanja oziroma, če ti je vseeno, je seveda na prodajalcu, da ti na koncu pošlje "invoice" z vključeno poštnino.
Že nisi prav naredil. Je primer zaključen (case closed)? Če ni ustrezno ukrepaj, če pa je, potem si nekaj v postopku narobe kliknil.Zakaj bi moral plačat provizijo? Prijavi kupca, da ni plačal (unpaid item case) in boš dobil znesek provizije nazaj.
Sem to naredil, pa so mi še vedno zaračunali. :/ Sedaj je pa edina možnost klic...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()

Tilen ::
As we have already stated on Ebay, we do not send packages to Slovenia because we get a lot of problems with the delivery.
Hvala lepa vsem, ki ne sprejemate paketov ali kako drugače nečedno poslujete in nam dajete slab zgled. :/
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

gazibo ::
zdravo.
zanime me kaksne so omejitve pri novih clanih (prodajalcih) na ebayu ? ce me spomin ne vara lahko listas na mesec za 500€ vrednosti ?
lp
w
zanime me kaksne so omejitve pri novih clanih (prodajalcih) na ebayu ? ce me spomin ne vara lahko listas na mesec za 500€ vrednosti ?
lp
w

gendale ::
As we have already stated on Ebay, we do not send packages to Slovenia because we get a lot of problems with the delivery.
Hvala lepa vsem, ki ne sprejemate paketov ali kako drugače nečedno poslujete in nam dajete slab zgled. :/
če ne sprejme paketa, a moraš sploh vrnit kupnino? Mislim krivda je na strani kupca ne prodajalca....
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gendale ()

mihec87 ::
če ne sprejme paketa, a moraš sploh vrnit kupnino? Mislim krivda je na strani kupca ne prodajalca....
Veliko prodajalcev da lahko ponudi cenejšo poštnino pošilja kot navadno in ne signed,tracking..Sedaj pa ker kak slovenček frajer pogrunta da če reče da ni dobil oz odpre primer bo dobil refundano tistih par dolarjev, saj prodajalec nima z čim dokazat razen računa za znamke..Smo pač bananastan in na takem seznamu na koncu pristanemo...

Aja, to je pa možno ja.... samo pri tistih, kjer moraš podpisat, pa je pomoje malo druga zgodba + kupci majo dostikrat radi take s trackingom, ker lahko gledajo kje je njihov paket.

Aja, to je pa možno ja.... samo pri tistih, kjer moraš podpisat, pa je pomoje malo druga zgodba + kupci majo dostikrat radi take s trackingom, ker lahko gledajo kje je njihov paket.
Ja tako je ne možno..Samo pri manjših stvareh bo poštnina enostavno prevelik del cene...Ker večina na ebay klikne cenejše z poštnino naprej...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()

malih stvari se imo sploh ne splača prodajat, ker te pojejo trgovci s pogodbami s pošto, ki jim ne morš realno gledano konkurirat

malih stvari se imo sploh ne splača prodajat, ker te pojejo trgovci s pogodbami s pošto, ki jim ne morš realno gledano konkurirat
To nima veze z trenutno debato..
Sploh pa ne govorimo o prodaji po slo pač pa ebay roba iz kitajske,zda

ja vem, govorimo, o prodajalcih, ki nočejo pošiljat v slo, ker so meli preveč 'zgubljenih' pošiljk, jaz pa pravim, da se meni kot posamezniku praktično ne splača prodajat takih drobnarij, ker ni šans, da konkuriram raznim kitajcm po ceni poštnine

primo ::
Sem že veliko stvari kupil preko ebaya, tako drobnarij, kot tudi večjih stvari in nikoli nisem imel problemov. Dvakrat se mi je zgodilo, da robe nisem dobil in so mi brez problemov še enkrat poslali. Tako , da sem mišljenja, da je kupovanje preko ebaya precej sigurna zadeva. Seveda moraš kupovati malo tudi z glavo. Ker tudi tukaj so možne prevare. Recimo kako lahko ta prodaja telefon vreden $699.99 za US $29.99 ? http://www.ebay.com/itm/Huawei-Ascend-D... In če nekateri tako delajo, zgleda da neprevidni kupci niso popolnoma zaščiteni in nepošteni prodajalci niso kaznovani.

Zaupaš oglas, kjer je to objavljeno.
Ni objavljeno. Prodajalca sem kontaktiral in prosil, če lahko z doplačilom za zavarovano pošiljko s trackingom vseeno pošlje in je napisal, da ne bo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

ja vem, govorimo, o prodajalcih, ki nočejo pošiljat v slo, ker so meli preveč 'zgubljenih' pošiljk, jaz pa pravim, da se meni kot posamezniku praktično ne splača prodajat takih drobnarij, ker ni šans, da konkuriram raznim kitajcm po ceni poštnine
Govorimo o kitajcih oz zakaj nas imajo nekateri na seznamu izključenih držav..Ne kaj se nam splača..

plytestca ::
Tisti, ki ste prodajali na Ebayu, kateri shipping service ste izbrali (Fedex, DHL, UPS,...) in zakaj?
LP,P
LP,P

st.citat]Že nisi prav naredil. Je primer zaključen (case closed)? Če ni ustrezno ukrepaj, če pa je, potem si nekaj v postopku narobe kliknil.
Sem to naredil, pa so mi še vedno zaračunali. :/ Sedaj je pa edina možnost klic...
Odprl dispute in zaprl. Sem klical včeraj tja in so rekli, da mi bodo odšteli ta fee. Sem pričakoval kakšnega Indijca, pa se je oglasila izjemno prijazna ženska. :)
Vseeno malo moteče, da so skenslali email support.

Zakaj si ga pa zaprl? Po parih dneh itak avtomatsko dobiš provizijo nazaj, če kupec ne plača oziroma te kontaktira. Ebay zapre primer in dobiš nazaj provizijo.
Tisti, ki ste prodajali na Ebayu, kateri shipping service ste izbrali (Fedex, DHL, UPS,...) in zakaj?Pošta Slovenije - navadno pismo. Do 2 kg najcenejša opcija, imaš možnost doplačila za sledenje (priporočeno).
LP,P
Zgodovina sprememb…

Tisti, ki ste prodajali na Ebayu, kateri shipping service ste izbrali (Fedex, DHL, UPS,...) in zakaj?
LP,P
pošta slovenije, nikol prodaju nč tok vrednega/kupec hotu tok hitr, da bi se splačalo ukvarjat z raznimi upsi in podobnimi, čeprav če bi kupec posebej zahteval in je pripravljen plačat nimam načeloma nič proti

Zakaj si ga pa zaprl? Po parih dneh itak avtomatsko dobiš provizijo nazaj, če kupec ne plača oziroma te kontaktira. Ebay zapre primer in dobiš nazaj provizijo.
Tisti, ki ste prodajali na Ebayu, kateri shipping service ste izbrali (Fedex, DHL, UPS,...) in zakaj?Pošta Slovenije - navadno pismo. Do 2 kg najcenejša opcija, imaš možnost doplačila za sledenje (priporočeno).
LP,P
Ker s tistim buyerjem nisem hotel imeti več nobenega opravka. :) Če se primer avtomatično zapre eBay nič ne raziskuje primer. Vsaj tako je bilo včasih.

Fukomuko ::
Kupujem novo baterijo squ-809-f02 za Fujitsu Amilo. Iz Hong Konga so od 29 € naprej, kar najbrž pomeni, da bi bilo treba plačati še davek + poštnino iz carine? Koliko običajno to nanese vse skupaj? Verjetno se potem bolj splača vzeti iz EU?

#000000 ::
Ja treba plačat DDV ker carina je šele od 150 evrov naprej + mislm da je za večino rač komponent ni. Bo pa treba plačat 20% ddv ampak moraš poleg kupnine prištet še poštnino, nakar izračunat 20%, ker enako dela naša carina.
uglavnem DDV se plača na vse kar je dražje od 22 evrov
carina se plača samo na pošiljke nad 150 evrov, če seveda spadajo pod carinsko blago
plus vedno seštevajo cena+poštnina šele nato začnejo računat dajatve !!
uglavnem DDV se plača na vse kar je dražje od 22 evrov
carina se plača samo na pošiljke nad 150 evrov, če seveda spadajo pod carinsko blago
plus vedno seštevajo cena+poštnina šele nato začnejo računat dajatve !!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()

St235 ::
Kupujem novo baterijo squ-809-f02 za Fujitsu Amilo. Iz Hong Konga so od 29 € naprej, kar najbrž pomeni, da bi bilo treba plačati še davek + poštnino iz carine? Koliko običajno to nanese vse skupaj? Verjetno se potem bolj splača vzeti iz EU?
29 usd je ravno na meji, tako da bo precej odvisno od tega kakšno bo menjalno razmerje in kolk bo carinik zatežen.

prox ::
Zanima me če naročim ta lcd iz kitajske, ali bi ga na carini uničili? Pa kakšna bi bila pribljižna cena na koncu z carino in ostalim DDV itd.. Galaxy s2 lcd
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

bf4ed ::
Uničili ga nebodo, mogoče ti ga celo skozi pustijo brez plačila DDV.
Jaz sem naročeval lcd za I9000 ko je koštal 90€ pa so skozi pustili brez plačila DDV.
Jaz sem naročeval lcd za I9000 ko je koštal 90€ pa so skozi pustili brez plačila DDV.

prox ::
@bf4ed pa si ga naročil iz kitajske in je bil original?
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<

bf4ed ::
Ja iz kitajske in ja original.
Sem ga primerjal z originalnim ko sem menjal pa je bilo vse enako(čipi, kabli,..).
Še danes mi deluje na Galaxy S, tega je zdaj že malo več kot 2 leti.
Sem ga primerjal z originalnim ko sem menjal pa je bilo vse enako(čipi, kabli,..).
Še danes mi deluje na Galaxy S, tega je zdaj že malo več kot 2 leti.

Fukomuko ::
Torej npr. za izdelek v vrednosti 30 € lahko pričakujemo še 6 € davka in 5 € slovenske poštnine iz carine? Je treba stroške carinjenja tudi plačati?

Tistih 5€ je v bistvu strošek carinjenja. DDV je pa treba plačat pri praktično vsaki stvari.

comp007 ::
Mene pa zanima postopek disputa na ebay.de; in sicer sem pri prodajalcu s 100% oceno (sicer le okrog 30 ocen v roku 2 let) z dražbo kupil telefon in ga plačal s paypalom. V opisu izdelka je pisalo da je na njem ris, ki uporabnika ne moti, po prejetju pa sem videl da ima skoraj celoten počen zaslon. Ker mi po prejetju paketa več ni odovarjal, sem odprl na ebayu spor (moj prvi primer) in označil da bi rad dobil odškodnino, ker se izdelek bistveno razlikuje od opisanega. Kolikor razumem po prebiranju helpa, če v 10 dneh od odprtja disputa prodajalec še vedno ne odgovori, predam primer ebayu, ki nato v 48 urah odloči o primeru, prodajalca pa lahko ocenim v roku 2 mesecev po končanju dražbe. Zanima pa me kaj lahko pričakujem recimo v primeru za mene ugodne rešitve ebaya - odškodnino, kot sem jo zahteval (ali manjšo) ali se lahko odloči tudi da moram vrnit telefon ob povrnitvi denarja (čeprav je prodajalec v opisu napisal da ne pristaja na vračilo)? Gre odškodnina iz zavarovanja pri paypalu (zadržano plačilo prodajalcu)?

Kupec praktično nikoli ne potegne ta kratko. Ebay ponavadi naredi full refund in potem terja prodajalca za denar. Pač poveš, da to kar si kupil ni to kar je prodajalec oglaševal in da tega nočeš v takšni obliki. Ebay včasih celo zahteva, da pošlješ dokazilo o uničenju (npr. replike), če je prodajalec prodajal kopijo/repliko, oglaševal pa original. Ne dobiš refunda dokler ne uničiš in priložiš dokazov. :)
PayPal 'made eBay buyer destroy' $2,500 violin after it was 'deemed counterfeit'
PayPal 'made eBay buyer destroy' $2,500 violin after it was 'deemed counterfeit'
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Upam, da si za dokaz zadevo dobro poslikal in slike poslal prodajalcu preko dispute opcije. Tako bo sam videl, da ni šale. Verjetno ti bo dal 2 opciji. Ali boš zadevo poslal nazaj (obvezno zahtevaj naj ti plača poštnino za nazaj, ker nisi sam kriv, da je telefon počen) ali še bolj verjetno hotel vrniti del kupnine (kar seveda zavrneš in vztrajaš na celotni kupnini). Kot si napisal, ima za odgovor določen rok. Če ne bo odgovora, daš escalate to ebay opcijo in ebay praktično takoj odloči. V tvojo korist, če boš predložil dokazne slike.
Zgodovina sprememb…

comp007 ::
Sem takoj poslikal in to tudi sporočil prodajalcu ja (on se sicer zdaj izgovarja da sem vedel da je izdelek tako poškodovan). Najboljša možnost za mene bi bila odškodnina in da nebi vrnil telefona (ker sem na dražbi dosegel ugodno ceno) in zanima me ravno to - če v 10 dnevnem roku ne doseževa dogovora s prodajalcem in dam opcijo escalate to ebay, ter nato ebay odloči v mojo korist - je ebayeva odločitev potem to kar sem sam zahteval (celoten znesek odšodnine), ali lahko odloči tudi kaj vmes (manjša odškodnina, ali vračilo izdelka z vrnitvijo kupnine)?

Ebay odloči na podlagi dokaznega gradiva in vpogleda v debato med tabo in prodajalcem. Brez problema lahko določijo tudi, da moraš vrniti izdelek, če hočeš kupnino nazaj. Njihova odločitev je dokončna in nimaš možnosti pritožbe. Kakor vidim, je v tvojem primeru prišlo do problema pri interpretaciji poškodbe. Vprašanje je, ali so te poškodbe vidne tudi na slikah, ki jih je imel prodajalec v oglasu in kakšno stanje izdelka je bilo opisano v glavi oglasa. Tu imaš lahko težave. Če hoče prodajalec telefon nazaj in je pripravljen kriti poštnino, si vsekakor dolžan telefon vrniti.

MIRKOKING ::
Zdravo
Zanima me, ce cena, ki jo vidim na ebay.de ze vkljucuje DDV? Ce stane nekaj 600Eur ali moram potem se dodati ddv?
Hvala
Zanima me, ce cena, ki jo vidim na ebay.de ze vkljucuje DDV? Ce stane nekaj 600Eur ali moram potem se dodati ddv?
Hvala

Če je izdelek dejansko že v EU, potem vključuje tudi DDV. Če pa izdelek pride izven EU potem se DDV doplača. Pri tem je važno kje se izdelek nahaja in ne na katerem ebayu gledaš.

šernk ::
Kako je že tista zadeva, ko lahko paket naročiš v anglijo in nato ti oni pošljejo naprej v slovenijo? Hočem seveda zanesljivo in preverjeno trgovino, ker se mi gre za cca 800€ vreden paket.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

včasih je bil to http://www.izanglije.com/, do sedaj še nisem slišal, da bi imel kdo težave z njimi.

Bolj varno kot paypal je težko in uporablja ga praktično vsak, ki karkoli prodaja/kupuje online.

Izanglije saj res oziroma sedaj cheaper&more, hvala

AlienRex ::
Paypal in mastercard imam že od prej - sedaj bi odprl račun na ebayu (mislim kupovat predvsem kartuše in LED trakove). Nekje sem bral da ebay.co.uk najmanj komplicira glede odprtja (na nemškem baje kar komplicirajo in traja da ti odprejo račun) in da je vse v angleškem jeziku (stran in maili ki ti jih pošiljajo). Na kaj paziti pri odprtju računa - na kaj vpliva kje odpreš račun (npr. ebay.de, ebay.co.uk...) in katerega priporočate.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors
No brain - No tumors
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AlienRex ()

jaz sem ga na .com pol pa itak povsod uporabljas. odpri ga pac v tebi najbolj domacem jeziku.
komlikacije pridejo le v primeru ce prodajas zadeve, za nakupe pa komplikacij ni nikjer.
komlikacije pridejo le v primeru ce prodajas zadeve, za nakupe pa komplikacij ni nikjer.

mn ::
jaz sem ga na .com pol pa itak povsod uporabljas. odpri ga pac v tebi najbolj domacem jeziku.
Točno tako. Odpri ga v tebi najbolj domačem jeziku. Večina korespondence, ki jo dobivaš iz ebay-a bo v jeziku domačega ebay-a in to se NE DA spremeniti. V mojem primeru, ker sem odprl na .de, v nemškem jeziku. Na nakupe ali prodajo pa nikakor ne vpliva - beri z vsakim računom lahko kupuješ ali prodajaš na kateremkoli ebayu.

tomcat14 ::
Pozdravljeni!
Prvič kupujem na eBay-u in me nekaj zanima.
Naredil sem si PayPal račun in nanj preko spletne strani paypal-topup naložil nekaj denarja. Denar sedaj vidim na računu, vendar, ko hočem nekaj kupiti na eBay-u pri checkoutu zahteva, da dodam kreditno kartico. (To pay for this purchase right now, link a debit or credit card to your PayPal account.)
Je kreditna kartica pogoj, da opravim nakup?
Hvala za odgovor!
Prvič kupujem na eBay-u in me nekaj zanima.
Naredil sem si PayPal račun in nanj preko spletne strani paypal-topup naložil nekaj denarja. Denar sedaj vidim na računu, vendar, ko hočem nekaj kupiti na eBay-u pri checkoutu zahteva, da dodam kreditno kartico. (To pay for this purchase right now, link a debit or credit card to your PayPal account.)
Je kreditna kartica pogoj, da opravim nakup?
Hvala za odgovor!