Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

Janac ::
Rias Gremory je izjavil:
Če je paket pod 22€ plačam samo paket ane? Da.
Kaj pa če je nad 22€, plačam carino in ddv? Da.

freesty ::
Ne!
Ce je nad 22€ placas samo DDV, ce je nad 150€ placas pa ddv in carino.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Alamar ::
Znesek carine pri vrednosti nad 150 EUR je odvisen od kategorije izdelka. Za nekatere je tudi 0%. Tisto kar je mihec87 napisal, so pa stroški postopka (obdelave).

IQmanager ::
Rias Gremory je izjavil:
Kje dobivate te dezinformacije?
Točno vam piše da se za blago do vrednosti 150 eur ne plača carina, še manj pa kao DDV.
Do sedaj sem naročil najmanj 10 stvari in nikoli plačal nič, razen da sem v par primerih poslal račun na carinsko upravo(preko maila), da se prepričajo o verodostojnosti podatkov na paketu. Ceno na paketih pa itak napišejo minimum zaradi stroškov, ki jih imajo z dostavo. ja in vedno naročim z free shipping.
Prejšnji teden dobil telefon v vrednosti 54 eur-nobenih dodatnih DDV, carine ali karkoli.
lp,
Ne!
NE DRŽI...tole je dezinformacija.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: tlozej ()

Ajrina ::
@IQmanager imel si srečo. Nad 22€ se definitivno plača davek. Je pa možno, da tvoj paket spregledajo oz. se jim ne zdi vreden več. Posledično ti ni potrebno plačati.

Modri dirkač ::
@IQmanager imel si srečo. Nad 22€ se definitivno plača davek. Je pa možno, da tvoj paket spregledajo oz. se jim ne zdi vreden več. Posledično ti ni potrebno plačati.
Ali je pa naročeval robo iz EU.
Everybody lies!

Ajrina ::
Modri dirkač je izjavil:
Ali je pa naročeval robo iz EU.
True :) Opcija, na katero sem pozabila.. Davek v večini primerov plačaš poštarju. Drugje ti ga obračunajo že pri nakupu izdelka (npr. amazon.com).

mihec87 ::
Kako pa plačaš tisti davek? Kaj nakažeš na kakšen račun?
Greš na carino osebno prevzet jim tam daš na roko ali pa poštarju ko ti prinese...

Rias Gremory je izjavil:
Kje dobivate te dezinformacije?
Točno vam piše da se za blago do vrednosti 150 eur ne plača carina, še manj pa kao DDV.
Do sedaj sem naročil najmanj 10 stvari in nikoli plačal nič, razen da sem v par primerih poslal račun na carinsko upravo(preko maila), da se prepričajo o verodostojnosti podatkov na paketu. Ceno na paketih pa itak napišejo minimum zaradi stroškov, ki jih imajo z dostavo. ja in vedno naročim z free shipping.
Prejšnji teden dobil telefon v vrednosti 54 eur-nobenih dodatnih DDV, carine ali karkoli.
lp,
Ne!
NE DRŽI...tole je dezinformacija.
Če si res naročil izven EU in moral poslati kopijo računa preko maila. Sta samo dve možnosti
- se lažeš
- si priredil račun na manjšo vrednost, kot je dejanska, da se izogneš dajatvam
Ni šans, da bi se cariniki ubadali s pošiljanjem obvestila in ti potem nič zaračunali za 54 EUR poslan račun iz tvoje strani. Skregano z logiko. Napisana vrednost na paketu nima veze. Je pa seveda možno, da si imel srečo in so šli paketi (predvsem zaradi majhnih dimenzij) čez brez postopka.

Stark ::
Peticija za izboljšanje customer supporta in vrnitev email supporta:
http://www.change.org/petitions/ebay-be...
Ajde, da vidmo, če se lahko eBay izboljša. :)
http://www.change.org/petitions/ebay-be...
Ajde, da vidmo, če se lahko eBay izboljša. :)

freesty ::
Prosim za pomoč.
Preko ebaya sem ze veliko kupoval a nikoli prodajal. Za prodat imam par kosov foto opreme in imam nekaj vprasanj, ce mi lahko kdo odgovori.
1. Bidanje. Ali lahko nastavis, da bidajo od 1€ dalje in skriti minimalni znesek? Recimo, da enega objektiva nebi dal pod 150€, realna cena je 180€. Lahko naredim tako, da ce je najvisji bid 130€, da ga skensla?
2. Se nanasa na 1. vprasanje, ali so kaksni penali, ce se ne doseze bid v prvo?
3. Koliko provizije placam? Samo 4% paypalu?
4. Prva slika pri oddaji oglasa je zastonj, ce sem prav razumel? A lahko druge slike dodas v html kodi, pac v opisu produkta?
5. Ce se da, a lahko napises vrstico kode, ki doda sliko glede na URL in jo pomanjsa na 1000 pixlov po x osi?:)
6. Postnina. Se najbolj splaca uporabit posto Slovenije?
7. Kaksni so odzivi kupcev, ko prodajate in jim povete, da je za artikel vreden 150€ postnine 20-30€?
8. Postnina je verjetno enaka za vse EU drzave tako, da bom isto placal za ebay.co.uk ali pa .at?
9. Ker sem iz Maribora bi mogoce prodajal v ebay.at in bi se potem zapeljal v avstrijo in dal tam na posto. Ima kdo podobne izkusnje? In pa ce pozna kdo avstrijske cene?
To je to zaenkrat, upam, da si bo kdo vzel cas in mi odgovoril.
Preko ebaya sem ze veliko kupoval a nikoli prodajal. Za prodat imam par kosov foto opreme in imam nekaj vprasanj, ce mi lahko kdo odgovori.
1. Bidanje. Ali lahko nastavis, da bidajo od 1€ dalje in skriti minimalni znesek? Recimo, da enega objektiva nebi dal pod 150€, realna cena je 180€. Lahko naredim tako, da ce je najvisji bid 130€, da ga skensla?
2. Se nanasa na 1. vprasanje, ali so kaksni penali, ce se ne doseze bid v prvo?
3. Koliko provizije placam? Samo 4% paypalu?
4. Prva slika pri oddaji oglasa je zastonj, ce sem prav razumel? A lahko druge slike dodas v html kodi, pac v opisu produkta?
5. Ce se da, a lahko napises vrstico kode, ki doda sliko glede na URL in jo pomanjsa na 1000 pixlov po x osi?:)
6. Postnina. Se najbolj splaca uporabit posto Slovenije?
7. Kaksni so odzivi kupcev, ko prodajate in jim povete, da je za artikel vreden 150€ postnine 20-30€?
8. Postnina je verjetno enaka za vse EU drzave tako, da bom isto placal za ebay.co.uk ali pa .at?
9. Ker sem iz Maribora bi mogoce prodajal v ebay.at in bi se potem zapeljal v avstrijo in dal tam na posto. Ima kdo podobne izkusnje? In pa ce pozna kdo avstrijske cene?
To je to zaenkrat, upam, da si bo kdo vzel cas in mi odgovoril.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Machete ::
čisto na hitro in pomankljivo
1. Da. Preberi o 'reserved price'
2. Ne, ker je rezervirana cena večinoma plačljiva.
3. +Ebayu. Poglej pod kategorije koliko je kje provizije. (nekaj so v kratkem spreminjali)
4. Ne html ne gre. Prva đabe. JAz jih imam zastonj 5, vendar sem dolgoletni uporabnik (od 06) in imam 100% feedback. Nevem če je za vse 5 slik zastonj.
5. Ne. Lahko daš pač link do slike. Vendar so tudi pri linkih tečni. Samo meni je linkanje slink do sedaj šlo čez.
6. Da. Pazi da primerno daš zaščito paketa, priporočeno (za tracking number, ki itak ne dela, vendar imaš backup če nekdo trdi da ni dobil) itd..
7. Večinoma to pričakujejo. Skoraj nujno pa ceno poštnine napiši v oglas, če ti njihov shipping calculator ne bo nudil, kar rabiš. Itak pa v oddaji oglasa določiš poštnino!
8. Mislim da je enaka celo za ves svet in ne samo Eu. Samo v Slo je ceneje. Torej je tarifa Slovenija in Tujina. Poglej si na strani pošte cenik za bolj točne info.
9. ..nevem.. jaz ne bi kompliciral. najbolje je biti na ebay.com, določiti da pošiljaš worldwide in je. Pa še zdaj so dodali opcijo, da je tvoj oglas viden globalno, kar je bilo včasih plačljivo (spet odvisno od kategorij itd..)
ps: če si nov in imaš 0 feedbacka, pričakuj slabši odziv. Sploh pri dragih zadevah, kar na ebayu čez 100EUR že nekako je. Jaz bi se (in se) izognil človeku, ki nima še enobene ocene ali zgolj ene par. Pač neveš zakaj se gre, dokler nekdo nima več feedbackov..
lp
1. Da. Preberi o 'reserved price'
2. Ne, ker je rezervirana cena večinoma plačljiva.
3. +Ebayu. Poglej pod kategorije koliko je kje provizije. (nekaj so v kratkem spreminjali)
4. Ne html ne gre. Prva đabe. JAz jih imam zastonj 5, vendar sem dolgoletni uporabnik (od 06) in imam 100% feedback. Nevem če je za vse 5 slik zastonj.
5. Ne. Lahko daš pač link do slike. Vendar so tudi pri linkih tečni. Samo meni je linkanje slink do sedaj šlo čez.
6. Da. Pazi da primerno daš zaščito paketa, priporočeno (za tracking number, ki itak ne dela, vendar imaš backup če nekdo trdi da ni dobil) itd..
7. Večinoma to pričakujejo. Skoraj nujno pa ceno poštnine napiši v oglas, če ti njihov shipping calculator ne bo nudil, kar rabiš. Itak pa v oddaji oglasa določiš poštnino!
8. Mislim da je enaka celo za ves svet in ne samo Eu. Samo v Slo je ceneje. Torej je tarifa Slovenija in Tujina. Poglej si na strani pošte cenik za bolj točne info.
9. ..nevem.. jaz ne bi kompliciral. najbolje je biti na ebay.com, določiti da pošiljaš worldwide in je. Pa še zdaj so dodali opcijo, da je tvoj oglas viden globalno, kar je bilo včasih plačljivo (spet odvisno od kategorij itd..)
ps: če si nov in imaš 0 feedbacka, pričakuj slabši odziv. Sploh pri dragih zadevah, kar na ebayu čez 100EUR že nekako je. Jaz bi se (in se) izognil človeku, ki nima še enobene ocene ali zgolj ene par. Pač neveš zakaj se gre, dokler nekdo nima več feedbackov..
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

Nekaj zgornjih nasvetov ni čisto točnih.
5. Html kodo za slike v oglas se lahko da. Sam to uporabljam že mnoga leta.
6. Ni nujno, da tracking number ne bi delal. Odvisno od države, moraš pa potem gledat na stran države prejemnice.
9. Na katerem ebayu boš objavil oglas, je odvisno od robe, ki jo ponujaš. Preveri po kakšnih cenah in količinah se prodajajo tvoji artikli. Avstrijska pošta nima ugodnih cen za pošiljanje v tujino in se ti ta tvoja metoda ne splača.
opombe:
- Oglasi s pridržano ceno niso posebej priljubljeni, zato se bi jih jaz na tvojem mestu izogibal. Seveda je tukaj tudi dodatna začetna provizija, ki jo boš v vsakem primeru plačal. Priporočam ti oglase na ebay.com, kjer imaš 50 oglasov na mesec brez začetne provizije, ne glede na začetni znesek in pač določiš najnižjo ceno, po kateri si izdelek še pripravljen prodati.
- Pri določanju poštnine bodi pošten in vedno določi dejanski znesek poštnine (uporabi kalkulator na strani pošte) plus še nekaj malega lahko dodaš za stroške embalaže. Izogibaj se služenju na račun poštnine, ker ljudje vidijo dejanske zneske na nalepki paketov in boš doživel slab odziv. Za pošiljke do 2kg VEDNO pošlji kot prednostno pismo (opcija priporočeno), ker je veliko ugodneje kot paketno pošiljanje. Res nujno je, da doplačaš tistega pol eura za prednostno, kar v bistvo pomeni airmail po razlagi naše pošte.
5. Html kodo za slike v oglas se lahko da. Sam to uporabljam že mnoga leta.
6. Ni nujno, da tracking number ne bi delal. Odvisno od države, moraš pa potem gledat na stran države prejemnice.
9. Na katerem ebayu boš objavil oglas, je odvisno od robe, ki jo ponujaš. Preveri po kakšnih cenah in količinah se prodajajo tvoji artikli. Avstrijska pošta nima ugodnih cen za pošiljanje v tujino in se ti ta tvoja metoda ne splača.
opombe:
- Oglasi s pridržano ceno niso posebej priljubljeni, zato se bi jih jaz na tvojem mestu izogibal. Seveda je tukaj tudi dodatna začetna provizija, ki jo boš v vsakem primeru plačal. Priporočam ti oglase na ebay.com, kjer imaš 50 oglasov na mesec brez začetne provizije, ne glede na začetni znesek in pač določiš najnižjo ceno, po kateri si izdelek še pripravljen prodati.
- Pri določanju poštnine bodi pošten in vedno določi dejanski znesek poštnine (uporabi kalkulator na strani pošte) plus še nekaj malega lahko dodaš za stroške embalaže. Izogibaj se služenju na račun poštnine, ker ljudje vidijo dejanske zneske na nalepki paketov in boš doživel slab odziv. Za pošiljke do 2kg VEDNO pošlji kot prednostno pismo (opcija priporočeno), ker je veliko ugodneje kot paketno pošiljanje. Res nujno je, da doplačaš tistega pol eura za prednostno, kar v bistvo pomeni airmail po razlagi naše pošte.

Rias Gremory ::
Živjo,
Biddal sem nek izdelek in sem zmagal. Kaj zdaj če izdelka nočem več?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Rias Gremory je izjavil:
Živjo,
Načeloma se lahko poskušaš pogovorit s prodajalcem, če se da. Pač napišeš, da si se zmotil, ker nisi pozorno prebral opisa in prosiš, če lahko prekineš nakup. Če ima še kakšen bid pod tvojim, bo načeloma pristal, saj ne bo veliko na izgubi. Vse je odvisno od dobre volje prodajalca.
Seveda pa ni lepo, da se tako premisliš.

Ok, hvala.
Bom plačal, ker se gre samo za kabel in je bil zelo poceni.
Bom plačal, ker se gre samo za kabel in je bil zelo poceni.

Stark ::
Ko bidaš se obvežeš, da boš plačal (imaš napisan en ep, ko klikneš na bid/buy). To ni tko kot na Bolhi, kjer ti nekdo reče, da bo kupil pa potem ne odgovarja več na maile. Prodajalec celo lahko nosi določene stroške.
Na splošno bi oni morali malo poenostaviti pravila oz. jih ljudem razložiti bolj jasno. Se mi je zgodilo, da nekdo, ki ima rating čez 350 ni vedel, da mora plačat zadevo. Sedaj bom moral plačat fee za izdelek, ki sploh ni bil prodan!!!
Customer support je postal (še večji) obup. Na mail se jih sploh ne da dobit, samo preko telefona.
Očitno nimajo resne konkurence in se lahko zajebavajo...
Na splošno bi oni morali malo poenostaviti pravila oz. jih ljudem razložiti bolj jasno. Se mi je zgodilo, da nekdo, ki ima rating čez 350 ni vedel, da mora plačat zadevo. Sedaj bom moral plačat fee za izdelek, ki sploh ni bil prodan!!!
Customer support je postal (še večji) obup. Na mail se jih sploh ne da dobit, samo preko telefona.
Očitno nimajo resne konkurence in se lahko zajebavajo...

Zakaj bi moral plačat provizijo? Prijavi kupca, da ni plačal (unpaid item case) in boš dobil znesek provizije nazaj.

BC3 ::
a je že kdo naročal iz amerike preko global shipping program?
menda v tem primeru ni potrebno plačati davka na carini in dobiš paket direktno na dom, ker se plača davek vnaprej...
na carini pa pravijo, da to ni mogoče in da v vsakem primeru plačaš davek (če je vrednost nad mejo), ko pride paket v slovenijo.
tole je primer takšnega oglasa.
menda v tem primeru ni potrebno plačati davka na carini in dobiš paket direktno na dom, ker se plača davek vnaprej...
na carini pa pravijo, da to ni mogoče in da v vsakem primeru plačaš davek (če je vrednost nad mejo), ko pride paket v slovenijo.
tole je primer takšnega oglasa.

St235 ::
The Global Shipping Program is a new program that makes it easy to sell to buyers in many countries around the world--simply by shipping your items domestically to a US shipping center. Once received by the US shipping center, international shipping will be handled for you, including preparing customs forms, remitting applicable import charges that are pre-paid by your buyer , and international shipping to the buyer--with tracking--using a fast, reliable carrier. Enrollment is FREE!
To ni namenjeno kupcu ampak prodajalcu. PReko tega sistema se lokalcem ni treba zajebavat z mednarodnim pošiljanjem ampak to za njih naredi GSP.
OB uvozu robe izven EU se pač plača DDV in to je to, pa da se na glavo postaviš. GSP pač omogoča, da oni opravijo carinski postopek in, da plačaš vse v naprej potem ti pa dostavijo direktno na dom.
Pač podobno kot počne Amzazon z kindlom. Samo to samo pomeni, da plačaš dajatve v naprej preko posredinina in ne direktno carini. Če pa nekdo pošlje dirketno do tebe pa plačaš dajatve neposredno carini.
Suma sumarum te bo izdelek stal bolj kot ne enako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()

to nima veze z mojim vprašanjem oz. si samo ponovil, kar sem jaz že napisal.
jaz ne sprašujem kaj je Global Shipping Program, ker sem si že vse prebral. zanima me, če je že kdo na ta način kupoval, ker na carini pravijo, da to ni mogoče...
jaz ne sprašujem kaj je Global Shipping Program, ker sem si že vse prebral. zanima me, če je že kdo na ta način kupoval, ker na carini pravijo, da to ni mogoče...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BC3 ()

Tilen ::
To bi skoraj moralo delovati, ker takšno možnost ponuja tudi Borderlinx. TI njim plačaš dajatve vnaprej in nimaš kasnejših težav s paketom. Saj Carina ti je prav povedala, davek plačaš v vsakem primeru, samo da oni dobijo ta denar takoj, brez da tebe gnjavijo, ko paket pride v Slovenijo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

to nima veze z mojim vprašanjem oz. si samo ponovil, kar sem jaz že napisal.
seveda je mogoče, samo ti narobe sprašuješ.
Nakup brez plačila dajatev (nad 22€) ni možen.
Je pa možen nakup tako, da plačaš dajatve neposredno carini, ali pa da jih plačaš posredniku (v tem primeru GSP), ki zate uredi carinske posotopke. Pismo rosno to je isto, kot da bi v vprašal če gre lahko tvoja mama plačat na carino al moraš nujno sam. In potem bi trdil, da ker je plačala mama ni blo treba plačat uvoznih dajatev.

To bi skoraj moralo delovati, ker takšno možnost ponuja tudi Borderlinx. TI njim plačaš dajatve vnaprej in nimaš kasnejših težav s paketom. Saj Carina ti je prav povedala, davek plačaš v vsakem primeru, samo da oni dobijo ta denar takoj, brez da tebe gnjavijo, ko paket pride v Slovenijo.ne, oseba zaposlena na carini pravi, da plačam davek osebno v vsakem primeru, ko pride paket v slovenijo, v tem primeru bi ga torej plačal dvakrat.
seveda je mogoče, samo ti narobe sprašuješ.ne sprašujem narobe, ti narobe bereš. nikjer nisem omenjal uvoz brez davka. beri zgoraj ponovno.
Nakup brez plačila dajatev (nad 22€) ni možen.
Je pa možen nakup tako, da plačaš dajatve neposredno carini, ali pa da jih plačaš posredniku (v tem primeru GSP), ki zate uredi carinske posotopke. Pismo rosno to je isto, kot da bi v vprašal če gre lahko tvoja mama plačat na carino al moraš nujno sam. In potem bi trdil, da ker je plačala mama ni blo treba plačat uvoznih dajatev.

Sem klical na Carinsko pošto. Najprej so me 6x prevezali, potem so pa povedali, da oni ne poslujejo na tak način in da bo potrebno dajatve v vsakem primeru še 1x plačati, ker nimajo pogodbe z nikomer. Pravijo, da je to zato, ker lahko pride do napačnega obračuna dajatev s strani ponudnika storitve v tujini in je tako še najmanj težav.

Janac ::
20.4.2013 sem naročil neko zadevo iz HongKonga. Moje vprašanje pa se glasi: Jo lahko pričakujem ta teden?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()

mihec87 ::
20.4.2013 sem naročil neko zadevo iz HongKonga. Moje vprašanje pa se glasi: Jo lahko pričakujem ta teden?
Ja lahko, lahko jo tudi drugi teden pa naslednji...Gdaj pa ti lahko odgovori samo vedeževalka oz tracking če si plačal pa še tist že imaš včasih v rokah ko gor piše da je komaj zapustilo prodajalca..Usa,kitajska kot je predhodnik napisal od 10 dni naprej..

darkolord ::
Sem klical na Carinsko pošto. Najprej so me 6x prevezali, potem so pa povedali, da oni ne poslujejo na tak način in da bo potrebno dajatve v vsakem primeru še 1x plačati, ker nimajo pogodbe z nikomer. Pravijo, da je to zato, ker lahko pride do napačnega obračuna dajatev s strani ponudnika storitve v tujini in je tako še najmanj težav.Mislim pa da je možno tako, da carinski postopek opravi špediter v tvojem imenu. Pošta Slovenije tega ne dela, DHL in podobni pa mislim da.

Sem klical na Carinsko pošto. Najprej so me 6x prevezali, potem so pa povedali, da oni ne poslujejo na tak način in da bo potrebno dajatve v vsakem primeru še 1x plačati, ker nimajo pogodbe z nikomer. Pravijo, da je to zato, ker lahko pride do napačnega obračuna dajatev s strani ponudnika storitve v tujini in je tako še najmanj težav.
Treba ločit med carino in carinsko pošto. Carinska pošta niso edini, ki lahko opravijo carinski postopek. Obstaja nebroj špediterjev, ki naredi isto. Tako na primer če naročaš kindla pri amazonu le ta pride direktno do tebe brez, da bi se ukvarjal s carinsko pošto.
To bi skoraj moralo delovati, ker takšno možnost ponuja tudi Borderlinx. TI njim plačaš dajatve vnaprej in nimaš kasnejših težav s paketom. Saj Carina ti je prav povedala, davek plačaš v vsakem primeru, samo da oni dobijo ta denar takoj, brez da tebe gnjavijo, ko paket pride v Slovenijo.ne, oseba zaposlena na carini pravi, da plačam davek osebno v vsakem primeru, ko pride paket v slovenijo, v tem primeru bi ga torej plačal dvakrat.
Oceba na Carini ali oseba na Carinski pošti? To dvoje namreč ni isto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()

Živjo,
Naročil bi izdelek v vrednosti 46€. Carine bo izdelek oproščen, DDV-ja pa ne. Stopnja je 20% in bom plačal 55,2€, imam prav?
1. Kaj če izdelek pride iz območja EU, še vedno plačam DDV?
2. Ali DDV plačam ko izdelek prispe ali..?
Hvala za odgovore.
Naročil bi izdelek v vrednosti 46€. Carine bo izdelek oproščen, DDV-ja pa ne. Stopnja je 20% in bom plačal 55,2€, imam prav?
1. Kaj če izdelek pride iz območja EU, še vedno plačam DDV?
2. Ali DDV plačam ko izdelek prispe ali..?
Hvala za odgovore.

SG_101 ::
če je izdelek iz EU se DDV ne plača.
če je izven EU se plača 20% DDV (nad 22€) in carina nad 150€. K vsemu temu pa prištej še stroške carinjenja cca. 5€.
to se plača poštarju, ko ti prinese izdelek na dom.
če je izven EU se plača 20% DDV (nad 22€) in carina nad 150€. K vsemu temu pa prištej še stroške carinjenja cca. 5€.
to se plača poštarju, ko ti prinese izdelek na dom.

Torej carina != carinjenje.
In carinjenje mi bodo še zaračunal. Pfuj.
In carinjenje mi bodo še zaračunal. Pfuj.

roCkY ::
Iz EU območja ni dajatev.
Carinjenje se posebaj zaračuna = strošek postopka + carina odvisno od vrednosti blaga s poštnino in carinske stopnje.
Dajatve iz tretjih držav pa v praksi glede na moje izkušnje kakor kdaj.?? Včasih gre zadeva za nekaj 100 € mim. Včasih za vrednost 30 € držva in uradniki poberejo kar jim gre.
Skratka morda zadevo dobiš brez plačila državi in uradnikom vkolkor naročap izven EU.
Carinjenje se posebaj zaračuna = strošek postopka + carina odvisno od vrednosti blaga s poštnino in carinske stopnje.
Dajatve iz tretjih držav pa v praksi glede na moje izkušnje kakor kdaj.?? Včasih gre zadeva za nekaj 100 € mim. Včasih za vrednost 30 € držva in uradniki poberejo kar jim gre.
Skratka morda zadevo dobiš brez plačila državi in uradnikom vkolkor naročap izven EU.

Magic1 ::
Rias Gremory je izjavil:
Torej carina != carinjenje.
In carinjenje mi bodo še zaračunal. Pfuj.![]()
Ja če bi bili vsi pošteni in bi v vsakem paketu bil račun s točnim zneskom, potem nebi bilo potrebno zaračunat storitev carinjenja. Ker pa temu ni tako, morajo vsak paket preverit, če vrednost ustreza, ni ponarejeno,... in to delo ni zastonj. Bodi vesel, da te za vsako nepravilnost ne pošteno oglobijo.
Magic

darkolord ::
Gre predvsem za splošno nerazumevanje koncepta DDVja.
Na vsako stvar se plača DDV, ne glede na to, ali je kupljena tukaj ali kjerkoli v tujini. Je pa nekaj izjem za oprostitev plačila DDVja, med katerimi so tudi priložnostne pošiljke manjše vrednosti fizičnim osebam.
DDV tako plačaš tudi, ko kupuješ iz Anglije ali Nemčije, vendar ga plačaš že ob nakupu, zato ga ob uvozu ni potrebno (ponovno) plačevati. Ko pa kupuješ iz tretjih držav, njihov DDV ni obračunan in ga zato plačaš Sloveniji ob uvozu.
Na vsako stvar se plača DDV, ne glede na to, ali je kupljena tukaj ali kjerkoli v tujini. Je pa nekaj izjem za oprostitev plačila DDVja, med katerimi so tudi priložnostne pošiljke manjše vrednosti fizičnim osebam.
DDV tako plačaš tudi, ko kupuješ iz Anglije ali Nemčije, vendar ga plačaš že ob nakupu, zato ga ob uvozu ni potrebno (ponovno) plačevati. Ko pa kupuješ iz tretjih držav, njihov DDV ni obračunan in ga zato plačaš Sloveniji ob uvozu.

Magic1 ::
Oziroma jih ne zanima, če je bil obračunan izven EU in ga moraš plačat.(lahko pa ponekod po svetu zahtevaš vračilo davka, če si stvar izvozil)
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

SG_101 ::
če naročim komplet 50 škatl za CDje iz kitajske (cena pod 22€) se lahko na carini kaj zaplete zaradi količine?

_commandos_ ::
Imam problem
Iz Anglije sem hotel naročit eno posebno rezilo.
Piše, da pošljejo worldvide. jaz sem kliknil buy in potem dal request za poštnino. Prodajalcu sem poslal 3 sporočila ampak nisem dobil nobenega odgovora. Potem sem čakal in nič. Sedaj sem pa dobil avtomatični open case za unpaid item. Torej mene ne spusti čez proces plačila, ker mi nemore obračunat poštnino a te butci mi v enem mesecu niso znali poslat za poštnino.
Kaj se tukaj da naredit, da zaključim z caseom?
Iz Anglije sem hotel naročit eno posebno rezilo.
Piše, da pošljejo worldvide. jaz sem kliknil buy in potem dal request za poštnino. Prodajalcu sem poslal 3 sporočila ampak nisem dobil nobenega odgovora. Potem sem čakal in nič. Sedaj sem pa dobil avtomatični open case za unpaid item. Torej mene ne spusti čez proces plačila, ker mi nemore obračunat poštnino a te butci mi v enem mesecu niso znali poslat za poštnino.
Kaj se tukaj da naredit, da zaključim z caseom?

Ja v case napisi, da ne mores placat, ker nimas podatka o postnini? Sicer je pa vse skupaj cudno, ker brez postnine on niti ne more dat gor itema, razen ce je free postnina. Ce ne posilja v Slovenijo (excluded), pa ti tako ali tako ne bi smelo pustiti, da sploh kupis artikel. Za kateri item pa gre, če ni skrivnost?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Vanadium ::
Pozdravljeni.
Na avkciji se potegujem za neko zadevo in me zanima kako se naštima autobid? Sem opazil pri enem drugem predmetu da me je nekdo skos outbidal z ebay autobid. Baje to ebay podpira samo mi ni čisto jasno kako to naštimam pri določenem izdelku. Tista navodila od ebaya so mi bolj tako tako. Hvala za pomoč.
L.P.
Na avkciji se potegujem za neko zadevo in me zanima kako se naštima autobid? Sem opazil pri enem drugem predmetu da me je nekdo skos outbidal z ebay autobid. Baje to ebay podpira samo mi ni čisto jasno kako to naštimam pri določenem izdelku. Tista navodila od ebaya so mi bolj tako tako. Hvala za pomoč.
L.P.

PAč napišeš koliko si max pripravljen plačat za artikel in bo sistem avtomatično dvigal dokler ne doseže max vrednosti, ki si jo napisal. Ni treba ne vem kajštimat in tako dalje.