Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

Assass1n ::
Kitajska pa free shipping okol 4 tedne do dobrega mesca vedno.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Malcolm_Y ::

jest10 ::
Ima kdo kaj izkušenj s kitajčki in njihovimi solarnimi celicami?
Bolj natančno, kaj je za njih:
Bolj natančno, kaj je za njih:
These are B Grade with small minor cosmetic defect.

šernk ::
saj nihče ne dvomi da DHL dostavi v 5ih dneh, vendar nikakor ne navadna pošta, pa če ima tracking ali ne.
jest10 naroči pa testiraj, vendar 40 kosov za 18$
iz DX sem nabavil solarni polnilec za mobitel, pa je velikosti nekje 3x6cm za 9€ in lahko rečem da vgrajeno 1000MAh baterijo napolni nekje v 100 urah na soncu
jest10 naroči pa testiraj, vendar 40 kosov za 18$

iz DX sem nabavil solarni polnilec za mobitel, pa je velikosti nekje 3x6cm za 9€ in lahko rečem da vgrajeno 1000MAh baterijo napolni nekje v 100 urah na soncu

In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

jest10 ::

fokz8 ::
pozdravljeni.
potrebujem pomoč pri pozabljenemu geslu. Enkrat sem ga že pozabil, pa me je poklical njihov računalnik in povedal kodo katero sem vtipkal, tokratpa tega ne gre, nevm zakaj in imam možnost samo poklicati njih osebno, kar pa ne želim ker nevem ali je plačljivo ali kako?
Prosim pomoč, saj nujno potrebujem dostop do svojega računa.
hvala in lp
potrebujem pomoč pri pozabljenemu geslu. Enkrat sem ga že pozabil, pa me je poklical njihov računalnik in povedal kodo katero sem vtipkal, tokratpa tega ne gre, nevm zakaj in imam možnost samo poklicati njih osebno, kar pa ne želim ker nevem ali je plačljivo ali kako?
Prosim pomoč, saj nujno potrebujem dostop do svojega računa.
hvala in lp

Alamar ::
Saj imaš dol pod okencem "I forgot my user ID or password" Klikneš na password, vtipkaš svoje uporabniško ime in ti pošljejo navodila.

Saj imaš dol pod okencem "I forgot my user ID or password" Klikneš na password, vtipkaš svoje uporabniško ime in ti pošljejo navodila.
ja sj sm naredo tako, pa ti pol da tisto vprašanje( v mojem primeru --->What is your father's middle name?) in ZIP Code ter tel. št...tole MIDDLE NAME nevem kakšno sem nastavil in nemorem naprej...oz. sem že prekoračil število poskusov, nato pa mi samo še ponudi da pokličem...

ja sj sm naredo tako, pa ti pol da tisto vprašanje( v mojem primeru --->What is your father's middle name?) in ZIP Code ter tel. št...tole MIDDLE NAME nevem kakšno sem nastavil in nemorem naprej...oz. sem že prekoračil število poskusov, nato pa mi samo še ponudi da pokličem...
EDIT: Po 45 minutah sem ugotovil svoje geslo:)

blink ::
21.8. sem preko ebaya kupil nove Allstarke brez embalaže, cena je bila 29.99 + 16.99 shipping, http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi... Na strani prodajalca piše - item location: Paris, France. Prodajalec ima 91 prodaj, videti je povsem OK. Sedaj že tri tedne čakam na pošiljko. Prejšnji teden sem prodajalcu poslal vprašanje koliko časa traja pošiljanje iz Francije v Slovenijo vendar nisem prejel nobenega odgovora. Včeraj pa spet pošljem sporočilo in sicer, ali ima tracking number (pri ogledu nakupa namreč ni nikjer zapisan tracking nr.). Danes dobim nek tracking number....ampak za China Post! To pomeni, da roba sploh ni v Franciji ampak bo prišla iz Kitajske, kar pomeni da mi bodo upalili še DDV, ko/če pride sploh roba do Slovenije.
Kaj mi svetujete tisti, ki imate več izkušenj z Ebay-em?

Pozdravljen. Iz carinske pošte ljubljana sem prejel pismo da so tam zadržali en izdelek ki sem ga naročil na ebayo...ter da jim morač poslati račun(v primeru da gre za internetni nakup, pa internetno stran oz izpis dražbe-ebay)...zanima me kako vem za kateri izdelek se gre,saj imam naročenih več stvari in kaj točno jim moram posredovati?

21.8. sem preko ebaya kupil nove Allstarke brez embalaže, cena je bila 29.99 + 16.99 shipping, http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi... Na strani prodajalca piše - item location: Paris, France. Prodajalec ima 91 prodaj, videti je povsem OK. Sedaj že tri tedne čakam na pošiljko. Prejšnji teden sem prodajalcu poslal vprašanje koliko časa traja pošiljanje iz Francije v Slovenijo vendar nisem prejel nobenega odgovora. Včeraj pa spet pošljem sporočilo in sicer, ali ima tracking number (pri ogledu nakupa namreč ni nikjer zapisan tracking nr.). Danes dobim nek tracking number....ampak za China Post! To pomeni, da roba sploh ni v Franciji ampak bo prišla iz Kitajske, kar pomeni da mi bodo upalili še DDV, ko/če pride sploh roba do Slovenije.
Not allowed
Giving an incorrect item location. For example, indicating that the item is in the U.S. when it is actually being shipped from China. Inaccurate, vague, or misleading descriptions (the city and state or city and country don't match)
http://pages.ebay.com/help/policies/ite...

Magic1 ::
Pošlji mail prodajalcu in ga vprašaj. Lepo piše da je item location Paris, tako da iz Chine ne sme it. Opozori na to v mailu.
Dobra stran ebaya je, da če karkoli ni tako kot piše, daš lahko gladko dispute in dobiš denar nazaj. Vendar se vedno prvo proba pogovorit z prodajalcem.
Magic

Pošlji mail prodajalcu in ga vprašaj. Lepo piše da je item location Paris, tako da iz Chine ne sme it. Opozori na to v mailu.
Dobra stran ebaya je, da če karkoli ni tako kot piše, daš lahko gladko dispute in dobiš denar nazaj. Vendar se vedno prvo proba pogovorit z prodajalcem.
Sem ponovno poslal točno to kar si napisal. Kako pa izgleda dispute? Kolikor sem bral, je treba prijavo izvesti v roku 45 dni? Tukaj gre vsekakor za location abuse, nekdo se je precej razpisal o tej tematiki (če koga zanima): http://reviews.ebay.co.uk/Fake-Location...

Načeloma počakaš do 40. dne, do 45. pa moraš oddat. Lahko na ebayu(account summary) oddaš reklamacijo, lahko pa še tudi dodatno na paypalu.
Zdaj počakaj na odgovor kakšen dan ali dva, če ti ne odgovori v roku parih dni pošlji še enkrat. Dodaj le še grožnjo, da boš prilimal slabo oceno in dispute. Če še to ne bo pomagalo pa reklamiraj na ebayu.
Zdaj počakaj na odgovor kakšen dan ali dva, če ti ne odgovori v roku parih dni pošlji še enkrat. Dodaj le še grožnjo, da boš prilimal slabo oceno in dispute. Če še to ne bo pomagalo pa reklamiraj na ebayu.
Magic

Načeloma počakaš do 40. dne, do 45. pa moraš oddat. Lahko na ebayu(account summary) oddaš reklamacijo, lahko pa še tudi dodatno na paypalu.
Sem dobil odgovor, zgovarja se da čisto spodaj piše "Most Items ship from Europe-Other from RPC". Jaz naj pa voham od kje bo poslal, pa čeprav mu piše lokacijo "Paris, France" ki je ena od najpomembnejših informacij pri odločitvi o nakupu.
Kaj narediti v takem primeru? Tip je že poslal, jaz bi rad prejel ampak ne pod pogoji da moram plačati še DDV in čakati 4 tedne ker je zlorabil informacijo o lokaciji.

Machete ::
A kdo ve zakaj global.ebay.com/ ne deluje in preusmerja na matični ebay, kjer si registriran?
Ali to dela samo meni?
Ali to dela samo meni?

Načeloma iz HK kar hitro pride, ko je enkrat odposlano. Okoli dva tedna. Napiši mu da ti bo refundal vse dodatne stroške, ki jih boš imel zaradi tega. Drugače boš pa reklamiral na ebayu in boš dobil. Ni za skrbet. Samo shrani si potrdilo, ki ga boš dobil od poštarja za plačilo carine.
Magic

MisterR ::
Sem dobil odgovor, zgovarja se da čisto spodaj piše "Most Items ship from Europe-Other from RPC". Jaz naj pa voham od kje bo poslal, pa čeprav mu piše lokacijo "Paris, France" ki je ena od najpomembnejših informacij pri odločitvi o nakupu.
Kaj narediti v takem primeru? Tip je že poslal, jaz bi rad prejel ampak ne pod pogoji da moram plačati še DDV in čakati 4 tedne ker je zlorabil informacijo o lokaciji.
To ne velja, velja le "item location" pod ceno oz. poštnino.

Če je brez embalaže je kar velika možnost, da ne boš deležen carinskega poizvedovanja.
Sicer gre res za zavajanje, čeprav ima v oglasu napisano možnost pošiljanja iz Azije. Na tvojem mestu bi počakal še teden, dva in če pride brez carinjenja pozabiš na vso stvar. Naslednjič pa bo treba bolj pozorno prebrati vsebino oglasa, saj imajo nekateri prodajalci kup trikov noter navedenih. Takih se pač izogibaš.
Ima pa tale prodajalec carski negativen feedback
Sicer gre res za zavajanje, čeprav ima v oglasu napisano možnost pošiljanja iz Azije. Na tvojem mestu bi počakal še teden, dva in če pride brez carinjenja pozabiš na vso stvar. Naslednjič pa bo treba bolj pozorno prebrati vsebino oglasa, saj imajo nekateri prodajalci kup trikov noter navedenih. Takih se pač izogibaš.
Ima pa tale prodajalec carski negativen feedback

Buyer: pants smell of gasoline. how do i return?
Seller: Try to wash up things, before you wear...

IceBoX ::
Zakaj se časi pošiljk tako razlikujejo. Dobil sem že pošiljko v 10 dneh iz kitajske, na neko pa čakam že 23 dni.
Huh...

Alamar tisto kaj imajo napisano v opisih ni obvezujoče!
IceBoX ker je odvisno od tega, ali je kotejner že poln in pripravljen za odpošiljanje ali si naletel na še praznega, ki čaka da se napolni.
IceBoX ker je odvisno od tega, ali je kotejner že poln in pripravljen za odpošiljanje ali si naletel na še praznega, ki čaka da se napolni.

Po moje je bolj problem v odpošiljanju, kot pa v "kontejnerju". Razen v kakih bolj zahojenih provincah, od kjer mora še čez par postojank pošta preden se sploh pošlje izven Kitajske.
Dosti folka prodaja stvari, ki jih sploh nima, vendar jih lahko dosti ceneje dobijo. Potem pa čakajo, da se par naročil nabere, da stvar sploh naročijo. To potem podaljša vso zadevo za teden ali dva.
Dosti folka prodaja stvari, ki jih sploh nima, vendar jih lahko dosti ceneje dobijo. Potem pa čakajo, da se par naročil nabere, da stvar sploh naročijo. To potem podaljša vso zadevo za teden ali dva.
Magic

Alamar tisto kaj imajo napisano v opisih ni obvezujoče!A sem napisal kako drugače? Mislim pa da je pametno, da se tovrstnih oglasov izogibamo, ker so lahko sami problemi.
Dobil sem že pošiljko v 10 dneh iz kitajske, na neko pa čakam že 23 dni.Oboje čisto normalen dostaven čas iz Kitajske tako, da si lahko zadovoljen.

Če si transakcijo izvedel znotraj ebaya (PP) potem ni problemov. Daš mu slab rating + despute pri paypalu in prodajalec je pečen.

SG_101 ::
Ali ima pogovor s prodajalcem na ebayu preko emaila majnšo verodostojnost kot direktno preko ebay sporočil?

Je popolnoma brez verodostojnosti. Obvezno uporabljaj ebay sporočilnik. Zakaj bi sploh ravnal drugače?

SG_101 ::
Aha hvala. Ker je pisalo, da moram kontaktirati prodajalca na email, če želim izdelek vrniti. Sva se zmenila malo po emailu malo po ebay sporočilniku. Vglavnem je rešeno.

Itak ti vsako sporočilo preko ebaya pride tudi v tvoj mail predal. Za tvoje poslane pa lahko spodaj v ebay sporočilniku označiš, da ti kopijo pošlje na tvoj email naslov. Tako imam jaz urejeno in imam vse na enem kupu za leta nazaj na gmail strežniku.

NoXy ::
Ko hočem plačati artikel na Ebayu dobim to sporočilo: Unfortunately, the funding source within your PayPal account was declined.
Kaj zdaj to pomeni in kako rešiti problem?(kartica velja, limita pa tudi nisem prekoračil)
Kaj zdaj to pomeni in kako rešiti problem?(kartica velja, limita pa tudi nisem prekoračil)

Koliko časa ponavadi carinijo pošiljke katerih izvor je izven EU? V torek sem dobil obvestilo carinske pošte o prispeli pošiljki, jim takoj poslal email z zahtevanimi podatki (vrednost cca. 40 eur), danes je petek in še vedno nič.
Do sedaj so mi pošiljke, katerih vrednost je bila pod 22 eur dostavili naslednji dan.
Do sedaj so mi pošiljke, katerih vrednost je bila pod 22 eur dostavili naslednji dan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blink ()

Ponavadi kar hitro kakšna 2 dni. Če v ponedeljek ne bo kaj, jih pokliči in povprašaj.
Sem jih klical in je paket začasno zasežen ker obstaja sum da gre morda za ponarejeno robo (?!?) in naj bi mi v 1-2 tednih poslali obrazec kjer se izjasnim ali gre za ponaredek/original. Kakor vidim tukaj se s temi zadevami ni za hecati: http://www.slovenskenovice.si/novice/sl...
Za Ebay dispute imam čas do 4. 10. prodajalec se je sicer ponudil da mi da full refund. V primeru da bi prodajalec kaj čaral/zavlačeval, ali to pomeni da lahko odprem dispute tudi 4. 10. ali najkasneje 3. 10.? Do katere ure je rok?

Janac ::
Pozdravljen. Iz carinske pošte ljubljana sem prejel pismo da so tam zadržali en izdelek ki sem ga naročil na ebayo...ter da jim morač poslati račun(v primeru da gre za internetni nakup, pa internetno stran oz izpis dražbe-ebay)...zanima me kako vem za kateri izdelek se gre,saj imam naročenih več stvari in kaj točno jim moram posredovati?
po sprejemni stevilki oz tracking number
jaz sem ravno danes poslal po emailu link izdelka

Machete ::
Questions and answers about this item
No questions or answers have been posted about this item.
Ask a question
ali
More actions
Contact seller
?
No questions or answers have been posted about this item.
Ask a question
ali
More actions
Contact seller
?

St235 ::

opeter ::
Ste videli? ebay ima nov logo ...

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Mad_Lion ::
Danes sem dobil od carine pismo naj jim za en izdelek pošljem račun. Gre za rezerven del za računalnik v vrednosti približno 50€ naročen iz azije. Ve kdo koliko približno mi bo naša carina še nabila zraven?

first_line ::

Mad_Lion ::
Banda pokvarjena da lahko računa zraven še 5€ za izdelek z že plačano poštnino. Kaj če jim priredim račun in pošljem bodo ugotovili?