» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
107 / 107
»
»»

roCkY ::

eBay je dejansko postal totalna katastrofa odkar ne moreš normalno iskat po lokacijah s klikom na osnovni strani. Karkoli vklopiš v "naprednih nastavitvah" in iščeš niti ne prav eksotično zadevo so mimgrede na vrhu ZDA ponudbe. Sem cca. 80% prešaltal na Amazon v zadnjem letu. Je pa dostkrat problem ker ne pošiljajo v SLO. ES podrazličica mi je včasih rešitev in tudi cenovno dokaj ugodna napram DE.

darkolord ::

Zaenkrat dela še na ebay.com, kjer lahko izbereš Europe pod Item Location

bastadu ::

Meni tudi na ebay.com ne dela, pod 'Located in' nimam na izbiro Evrope ...
Je pa nekaj zanimivo, na drugem računalniku mi na ebay.de filter za EU še vedno deluje, zgleda je ta nastavitev nekako zapisana v cookije ... Meni je brez teh filtrov ebay totalno neuporaben ...

Našel rešitev, lokacijo pošiljanja (Aktualisieren Sie das Versandziel) sem moral iz SLO nastaviti nazaj na DE in sedaj EU filtri spet so vidni ...

mtosev ::

Za par dni mi zamuja paket. A naj pišem sellerju ali naj še počakam?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 3600mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

kixs ::

Imas sledenje paketa? Ce nimas, mu pisi, da ti jo poslje. Potem bos lahko videl kaj se dogaja s paketom.

bobicek ::

A kdo ve iz katerega skladišča bo ta izdelek poslan, če ga naročim?

8"" Cordless Chainsaw Chainsaw
https://www.ebay.com/itm/284981692968?v...

Piše sicer tole:
Located in: Neumark, Germany

Se mi zdi pa dva tedna, da bi trajal shipping iz Nemčije zelo veliko. Iz Španije Banggood za enak izdelek(a brez baterije) kaže en teden. Iz Češke podobni izdelki samo 5 dni. Iz Nemčije pa bi naj bilo dva tedna.

Potem ko pa grem na Checkout naročila mi pokaže razbit račun:
Subtotal (1 item) EUR 67.21
Shipping EUR 2.18
VAT EUR 15.27
Order total EUR 84.66

Zdaj ne vem, a za izdelke, ki so poslani iz EU se tudi napiše posebej DDV? Le ta je tudi izračunan na idelek + shipping. Al to nima veze, ker to velja tudi za pošiljke iz EU?

Če bi bilo res tu v 14 dnevih bi še vzel, če pa je iz Kitajske in traja 2 mesca, ehhhh pol pa tega to leto skor ne bi več uporabil.

Če bi BG imel z baterijo zadevo, bi takoj tam naročil. Ta žaga je mogoče malenkost boljša od vsega ostalega, ker ima mazanje olja, oz. pri ostalih je treba to ročno početi in potem to več kaplja na tla, ni tolk praktično. Seveda ni na nivoju Makite, Stihla, Millwakeeja,... Sosedu, ki ima velik tudi 4.000L vina velik vinograd letno in še velik sadovnjak(cca 200 sadik) sicer podobna varjanta za 50€ že dve leti dobro služi. Samo on mora olje mazat ročno, kar pa sam nočem.

Rias Gremory ::

Paket manjše vrednosti, ki naj bi okvirno prišel do 14.2., še ni prišel.
Prodajalec me sprašuje, če je že prišel. V tretje sem mu napisal, da še ni prišel ter da naj ponovno pošlje. Odpisal je če lahko počakam še 3-5 dni.

Vidim, da imam 30 dni od predvidenega datuma dostave, da javim da paket ni prišel. Naj še počakam do 13.3. ali naj kliknem, da še ni paketa?
Zaradi varovanja Vašega duševnega zdravja,
Vas prosim, da mojih prispevkov ne jemljete (preveč) resno.

jocoj ::

kixs je izjavil:

Totalno so zasrali s tem, ko so onemogočili paypal za prodajalce.

Drzi.

Meni sicer N26 deluje, tako TRR kot MasterCard.

Pred kratkim sem dobil slovenski račun, ki sem ga končno lahko registriral na ebayu (Unicredit). A tu nastopi naslednja burleska. Kljub temu, da imam 20 let star račun s 100% feedbacka in preko 300 prodanih artiklov, imam omejitev 200$ na mesec za objavo oglasov, ker nekaj časa nisem prodajal in morajo preveriti mojo zanesljivost. OK, objavim dva oglasa in ju v roku par dni prodam. A tu nastopi še tretja burleska. Kljub temu, da sem izdelka poslal s sledilno številko, jo vpisal v njihov sledilni sistem in je prodajalec zadevo dejansko že prejel, imam zadržana sredstva za 1 mesec s strani ebaya, če se prodajalec slučajno kaj premisli ali spomni kakšno neumnost. Skratka do svojega denarja ne moreš en mesec, ker ebay zavaruje svojo rit s tvojim zasluženim denarjem. Za češnjico na torto ti pa gladko TAKOJ ob prodaji izdelka odbijejo svojo provizijo (vključno na poštnino) in z vsemi davki vred, kar reci in piši znaša od oka slabih 25%.

Ebay je kočno postal res prijazna platforma za privat posameznike, ki hočejo prodati kakšno malenkost, ki jo drugje ne morejo.

KTr1sk ::

Je tole zaupanja vreden prodajalec?
https://www.ebay.de/itm/155415226726
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Kako na ebay.de vnovčiti kode za popust? Vedno mi napiše kode za ta nakup ne morem uporabiti, čeprav na idealo.de najde ta izdelek kot najcenejši z uporabo kode za popust ...

KTr1sk je izjavil:

Je tole zaupanja vreden prodajalec?
https://www.ebay.de/itm/155415226726

Glede na to, da ima samo 33 feedbackov in prodanih zgolj 5 artiklov, se ne more biti zaupanja vreden prodajalec. Res pa si, kot kupec, s strani eBaya skoraj 100% zavarovan. Ce rabis, kupi. Gre pa za Poljaka.

bastadu je izjavil:

Kako na ebay.de vnovčiti kode za popust? Vedno mi napiše kode za ta nakup ne morem uporabiti, čeprav na idealo.de najde ta izdelek kot najcenejši z uporabo kode za popust ...

Tudi meni se ni uspelo uporabiti kaksne kode. Ali gledajo tvojo dejansko lokacijo in velja samo za Nemce... ali je pa koda ze potekla.

jocoj je izjavil:

kixs je izjavil:

Drzi.

Pred kratkim sem dobil slovenski račun, ki sem ga končno lahko registriral na ebayu (Unicredit). A tu nastopi naslednja burleska. Kljub temu, da imam 20 let star račun s 100% feedbacka in preko 300 prodanih artiklov, imam omejitev 200$ na mesec za objavo oglasov, ker nekaj časa nisem prodajal in morajo preveriti mojo zanesljivost. OK, objavim dva oglasa in ju v roku par dni prodam. A tu nastopi še tretja burleska. Kljub temu, da sem izdelka poslal s sledilno številko, jo vpisal v njihov sledilni sistem in je prodajalec zadevo dejansko že prejel, imam zadržana sredstva za 1 mesec s strani ebaya, če se prodajalec slučajno kaj premisli ali spomni kakšno neumnost. Skratka do svojega denarja ne moreš en mesec, ker ebay zavaruje svojo rit s tvojim zasluženim denarjem. Za češnjico na torto ti pa gladko TAKOJ ob prodaji izdelka odbijejo svojo provizijo (vključno na poštnino) in z vsemi davki vred, kar reci in piši znaša od oka slabih 25%.

Ebay je kočno postal res prijazna platforma za privat posameznike, ki hočejo prodati kakšno malenkost, ki jo drugje ne morejo.

Nimas kaj. Se pac zavarujejo.

Kakor sem racunal pred kake pol leta, naj bi provizija znasala cca 14%. Je pa tudi precej odvisno od kje je tvoj kupec. Znotraj EMU se gre. Kar je izven tega, pa so visji pribitki.

Sem pa ravno prejsnji teden spet nekaj prodajal in na moje presenecenje, ni bilo prav nobene provizije??? Kako je to mozno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

mipe7272 ::

jocoj je izjavil:

kixs je izjavil:

Drzi.

ja to je jeba...rabiš pozitivne ocene da lahko napredujes...lahko pa se zmenima da das 6pack uniona za dobro ceno gor jaz ti kupim in dobiš positive feedback od mene(morda še tukaj koga najdes da te napumpamo...problem je da mores vsak mesec zaprosit za povečanje limita ki ga oni določajo glede na tvojo prodajo in feedback.jaz recimo sem se mučil pol leta da sem do 100 prilezel.

Sam relativno malo prodajam - morda povprecno ene 2 kosa na mesec. Nikoli nisem prosil za povecanje limita in imam zdaj 150 oglasov na mesec oz. za 8000€ prodaje.

Nazadnje sem prodajal pred novim letom. Zdaj sem spet dal nekaj gor in prodal. Mi je pa malo sumljiva nizka provizija. Prej vem, da je bilo cca 12-15%. Zdej gledam, morda 2-3%?? Ce je to res, je odlicno :))

Če je bil znesek manjši ni takšna provizija...mislim da pod 10eur drugače se suče okoli 15%.
ravno včeraj sem gledal jaz imam račun na uk strani in mi vse v funtih racuna, izplača pa v eur... menjalni tečaj pa je katastrofa že tam mi cuknejo spet kak procent.

Js sem tudi odprl racun v UK. Ko dajem oglase, grem pa direktno na DE stran. Sicer sem pred leti nekaj premescal iz GBP v EUR. Pa je zdaj nekaj mesano.

Ce das oglas na UK stran, bos dobil placano v GBP. Ce gres na .COM stran, v USD. Ce pa DE, pa v EUR. Ker ni vec nakazil na PayPal, kjer si dejansko dobil kar so placali. Ti zdaj pretvorijo v EUR in nakazejo na tvoj TRR.

Naceloma ne prodajam za manj kot 100€. Se ne splaca.

Sem sel pogledat nakazila in je se bolj zanimivo... pri kupcu iz DE je bilo provizije tocno 0€. Pri kupcu iz ZDA pa 3%.

Ni mi prav jasno... ceprav se ne bunim :lol:

jaz se tudi nebi :D Jaz pa nemško vem samo esen drinken pa fiken hehe-tako da DE odpade za mene.Na začetku sem nekaj oglasov dajal gor na ebay.ie, tam je angleščina in euri samo se mi je zdelo da so bli vedno oglasi nekje na podnu(teško si jih nasel recimo na ebay.com in ebay.uk)pa manjka polno nekih opcij recimo pri oddaji oglasa nimaš promoted listings opcije...
Mislim pa da si lahko nekje nastaviš, da mi izplačujeno v funtih pa si potem moja banka zamneja če se ne motim:8)

Js tudi ne znam prakticno nic nemsko. Pac obrazec je tako isti. Oglas kot tak napisem v anglescini. Oznacim mednarodno posiljanje in je viden na vseh eBayjih. Res ne takoj na vrhu. Ampak glede na to, da je polovica mojih kupcev iz ZDA, ocitno najdejo ;)

dbdb ::

Bi rabil malo pomoči pri nakupu iz Ebay-a.
Naročil sem 2 artikla, in zdaj sem iz pošte dobil obvestilo, da je eden prišel na carino. Problem je, ker ima paket gor številko, ki pa je ni nikjer na naročilu na Ebay-u in se na sliki pošiljke se vidi, kot da je pod nalepko s podatki še ena nalepka. Kaj naj zdaj naredim, lahko jim pošljem račun iz Ebay-a ampak tam ni nikjer številke paketa, ki je napisana na paketu?

Si oba narocil izven EU?

Lahko je recikliral skatlo in se zato vidi spodaj se ena nalepka - nic posebnega.

Iz carinskih podatkov bi naceloma moral ugotoviti za katero narocilo gre. Sicer pa jih reci, naj paket odprejo.

barakus ::

Ali kdo ve kako je z naročanjem stvari prek ebay.uk, katere vse dajatve je potrebno plačati? Govorim za rabljen printer za 100 eur + 25 eur poštnine?

Ce posilja v SLO preko Global shippinga, imas obicajno ze v oglasu samem napisano.

Daj link.
««
107 / 107
»
»»