» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
10 / 113
»»

btree ::

simonsimon je izjavil:

a jz prov razumem...iz EU v EU ni NE davka in NE carine ne glede na znesek? se pravi placas dejansko sam uno ceno + dostavo(ce ta je)?!??

davek je večinoma vračunan v ceni artikla, carine ni. Plačaš artikel+poštnino, ti piše v ebayu kolikšna je

Anonimnež je izjavil:

Anonimnež je izjavil:

Mene pa zanima nekaj glede limita.

Čeprav razumem, lahko preko ebaya kupujem v vrednosti, za katero imam odobren limit na moji mastercard kartici ?
Ta limit se, da povečat, tako, da vpišeš 4 mestno kodo, ki bi mi jo naj poslali po mailu, pa je že nekaj časa nisem dobil!? Ali je to katera druga koda za zvišanje limita ?

Če si denar iz TRR-ja nakažem na številko kartice Mastercard, se mi ta znesek pojavi tudi v Paypal-u? in lahko kupujem vrednost nad odobrenim limitomm?? Pa tudi obresti za limit ne bom plačal, če prav razmišljam ?

Mi lahko kdo razloži? prosim :)

pokličeš banšnika in prosiš za dvig limita

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: btree ()

simonsimon ::

aha..no vids..nisem vedu. Sm mislu da povsod vela un 0-22EUR=0 in 22EUR-150EUR=20% pravilo. Odlicno...zdej pa na shopping

Gandalfar ::

davka ne placas, ce kupis na firmo

Anonimnež ::

btree je izjavil:

simonsimon je izjavil:

a jz prov razumem...iz EU v EU ni NE davka in NE carine ne glede na znesek? se pravi placas dejansko sam uno ceno + dostavo(ce ta je)?!??

davek je večinoma vračunan v ceni artikla, carine ni. Plačaš artikel+poštnino, ti piše v ebayu kolikšna je

Anonimnež je izjavil:

Anonimnež je izjavil:

Mene pa zanima nekaj glede limita.

Čeprav razumem, lahko preko ebaya kupujem v vrednosti, za katero imam odobren limit na moji mastercard kartici ?
Ta limit se, da povečat, tako, da vpišeš 4 mestno kodo, ki bi mi jo naj poslali po mailu, pa je že nekaj časa nisem dobil!? Ali je to katera druga koda za zvišanje limita ?

Če si denar iz TRR-ja nakažem na številko kartice Mastercard, se mi ta znesek pojavi tudi v Paypal-u? in lahko kupujem vrednost nad odobrenim limitomm?? Pa tudi obresti za limit ne bom plačal, če prav razmišljam ?

Mi lahko kdo razloži? prosim :)

pokličeš banšnika in prosiš za dvig limita

Je pa problem z dvigom limita, saj sem študent in kaj več kot 300€ ti ne odobrijo limita.

LP

Kakšna pomoč glede prejšnjega vprašanja - nakazilo na MC ?

fosil ::

Vzemi viso electron. Kot študent jo lahko dobiš zastonj pri študentskem računu na abanki.

Pri visi electron je pa limit, mislim da 3000EUR na dan, oziroma toliko kolikor imaš denarja na računu.
Tako je!

alessio2 ::

fosil je izjavil:

Vzemi viso electron. Kot študent jo lahko dobiš zastonj pri študentskem računu na abanki.

Pri visi electron je pa limit, mislim da 3000EUR na dan, oziroma toliko kolikor imaš denarja na računu.

Jp, to sem si tudi jaz nabavu. Sem šaltal na Abankino Viso Electron in lahko porabim kolikor imam na osebnem računu.
Prej z 300 EUR mesečnega limita nisem mogel niti letalske karte kupit, če ni bla ravno od RyanAira ;)

ekon ::

Mene zanima če je kdo že prodajal preko .com ebaya v Ameriko (ali kam drugam) in kakšno poštnino ste zaračunali? Prodajalci v Ameriki, ki prodajajo international (se pravi tudi v Slovenijo) imajo zelo nizke poštnine medtem ko so na uradni strani od UPS-a tarife tudi 10x višje. Npr. poštnina za 0.5 kg paket (npr majca s kratkimi rokavi) iz Amerike v Slovenijo je 15$, iz Slovenije v Ameriko je pa po UPS tarifi okrog 80EUR.

A v takem primeru uporabite navadno pošto oz. a mogoče kdo ve kako se pošilja prek navadne pošte, koliko stane in koliko časa traja, da prispe pošiljka v Ameriko?

hvala za pomoč

toplakd ::

Na strani od Pošte Slovenije, so ceniki za pošiljke v mednarodnem prometu.
Pa tam poglej koliko te bo stala poštnina za tvoj artikel.

Poštnina je odvisna od tega, ali boš pošiljal gumo od tovornjaka ali škatlico dvd-jev z xxx vsebino.

LP, Dejan

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toplakd ()

arno101 ::

Lep pozdrav!

Zanima me če opraviš naročilo preko ebaya in da robe nočeš kupiti,te lahko prodajalec da izterjevalcem in potem oni terjajo od tebe.....

LuGi ::

Ne. Negativni feedback dobis in (nas) postavljas v slabo luc

arno101 ::

me samo zanima če je možno

sss ::

LOL

Uglavnem dobr premisl kaj kopuješ in če se premisliš med bidanjem je dobro, da izstopiš čimprej :)

GeForce ::

Sicer ne gre za Ebay ampak enako iz Amerike! Torej naročil bi nekaj v vrednosti okoli 70$ - 100$ iz NHL Shopa. Kjer lahko vpišem naslov za dostavo lahko izberem Country: Slovenia se pravi lahko naročim v Slovenijo? Je že kdo naročeval, ter kakšnen je način plačila (PayPal?)? Pod "Estimated Shipping and Handling Subtotal" (saj so to stroški pošlijanja kajne?) piše nekaj čez 8$. Skupno potem malo čez 100$ in me zanima kaj in koliko moram k temu strošku še prišteti (poštnina v Sloveniji ali še kaj drugega)?

+DDV
Tako je!

GeForce ::

Slovenski DDV? +20%?

Da.
Tako je!

St235 ::

ja, slovenski ddv v višini 20% na celoten znesek (artikli+poštnina).

drugače pa, če bi si vzel 2 minute in pogledal stran na kateri kupuješ bi našel sledeče:
Payment Methods
Credit cards accepted:

o MasterCard
o Visa
o American Express
o Discover Card

Other forms of payment:
o Online Gift Certificate
o NHL Gift Card

Storm ::

Mene zanima dvoje, pri temle NHL nakupu ko se pogovarjate, a je poleg DDV treba plačati tudi carino, glede na to da je iz USA?

Zanima me pa še uvoz iz anglije in sicer tenis loparja, in sicer tam že plačam VAT, ali potem tu še enkrat opalijo DDV ali ne, in če da , ali je možno VAT potem kje nazaj zahtevat?
Markec The Great

še stotič:
Carine se plača za artikle v skupni vrednosti več kot 150 EUR.
Znotraj Evropske unije NI carinskih dajatev in se NE plača dodaten DDV, in ja anglija, oziroma Velika Britanija JE del Evropske Unije. DDV se obračuna v državi nakupa tako,da ni mogoče zahtevat VAT.

Mare01 ::

Mam eno vprašanje. Če naročaš nekaj iz Hongkonga in prodajalec pravi, da "Item will be decleared in low value and mark as gift.", to pomeni da se lahko izognem plačiju tako carine kot ddv-ja? Gre za vrednost 140€, toda če prav razumem, se da prikazati, da gre za izdelek z nižjo ceno?

Gandalfar ::

Nič ne verjamejo

Mare01 ::

Sem že našel odgovor, da ne gre tako zlepa :) Hvala

Anonimnež ::

Prosil bi če mi lahko kdo po domače razloži katero 4 mestno cifro moran vpisati v sistemu Paypal za zvišanje limita ?? Kje to cifro najden?

Trenutno imam status: Unverified in ne znam najdi te 4 mestne kode

Prosim prosim za pomoč

Nwanko ::

Na izpisek od mastercarda poglej,tam ti pol pise ta cifra.

Izzys112 ::

Imam eno vprašanje. Ko gledam izdelke na eBay je veliko izdelkov, kjer je napisano, da ga pošljejo le v UK ali pa ZDA in me zanima ali to 100% velja in ali se vseeno lahko poteguješ na avkciji in boš vseeno dobil tudi v Slovenijo. Enostavno, ko gledam nemški in angleški ebay je vedno pod informacije o plačilu in nakupu napisano, da pošljejo le v Nemčijo, Anglijo.

Hvala za odgovor

LP

PINki ::

Lahko uporabiš posrednika (npr: http://www.izanglije.com/).

Jaz imam pa drugačno težavico, naročil igro novo, zapakirano, vendar ima xbox težave z branjem te igre, ki je iz kitajske (je imel prodajalec vseeno dober feedback pa sem tvegal).

Pisal sem mu že za refund in čakam na njegov odgovor. Zanima pa me kako bom jaz Paypalu dokazal, da igra ne deluje tako kot mora? Izpiše mi napako: Cannot read disc

Pošiljko sem moral podpisat preden sem dvignil paket, tako da je pomoje prodajalec v nekakšni prednosti pred mano...

Se pa tudi na dvdju vidi, da ni takšne kvalitete kot bi moral biti, čeprav je nov.

Iz Italije sem 30.3. naročil očala, ki ša še niso prišla.
Prrodajalec je rekel da bi mogla pridt pred 2 dnevoma. Kaj storiti?
Počakam še teden dni?

madog ::

Malo je dolga, si prepričan da so bila očala poslana iz italije ali morda iz kakšne druge države? drugače pa se obrni na prodajalca ali pa v kolikor se prodajalec ne odzove na ebay oziroma paypal v roku!
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

Paypal se pri tranzakcijah preko ebaya načeloma postavi na stran kupca, tako da če si odpr claim preko paypala je velika verjetnost,da se bo rešilo.

Kar se tiče bidanja na artikle, ki jih ne dostavljajo v slovenijo. Dostikrat sploh ne bo sprejelo tvoje ponudbe, če pa jo bo sprejelo pa reskiraš, da boš fasal ogromno poštnino/slab rating. Vedno se vnaprej dogovori z trgovcem, če bo poslal tudi v druge države in koliko te bo to stalo.

Alamar ::

Imam eno vprašanje. Ko gledam izdelke na eBay je veliko izdelkov, kjer je napisano, da ga pošljejo le v UK ali pa ZDA in me zanima ali to 100% velja in ali se vseeno lahko poteguješ na avkciji in boš vseeno dobil tudi v Slovenijo. Enostavno, ko gledam nemški in angleški ebay je vedno pod informacije o plačilu in nakupu napisano, da pošljejo le v Nemčijo, Anglijo.

Pošlji mu vprašanje, če pošlje v SLO in koliko bi hotel imeti za poštnino. Če tega ne storiš in vseeno bidaš, te lahko legitimno odere pri poštnini.
Iz Italije sem 30.3. naročil očala, ki ša še niso prišla.
Prrodajalec je rekel da bi mogla pridt pred 2 dnevoma. Kaj storiti?
Počakam še teden dni?
Kot je že gor napisal, preveri lokacijo odpošiljanja. Lahko je čisto druga država. Italijanska pošta je ena najslabših na svetu. Mnogo ljudi na ebayu iz tega razloga ne pošilja tam, oziroma pošilja le priporočeno. Drugače se čakal tudi par tednov za paket iz Italije, če je slučajno zbluzil, a sem na koncu vedno dobil.
Jaz imam pa drugačno težavico, naročil igro novo, zapakirano, vendar ima xbox težave z branjem te igre, ki je iz kitajske (je imel prodajalec vseeno dober feedback pa sem tvegal).

Pisal sem mu že za refund in čakam na njegov odgovor. Zanima pa me kako bom jaz Paypalu dokazal, da igra ne deluje tako kot mora? Izpiše mi napako: Cannot read disc

Pošiljko sem moral podpisat preden sem dvignil paket, tako da je pomoje prodajalec v nekakšni prednosti pred mano...
Poglelj pod njegove pogoje poslovanja. Če ima napisano, da ne sprejema artiklov nazaj, potem si oplel. Tudi, če si mu že pustil pozitiven feedback si načeloma oplel. Sicer pa lahko sprožiš spor preko ebaya, pa boš videl, če ti bo potem odgovoril.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Glede očal; naročil sem jih 30.3. dobil sem jih pa včeraj, 12.4.

KTr1sk ::

Glede feedbacka me zanima, kako lahko vidim za nazaj več kot 60 dni

ker imam eno stvar, ki sem dobil po 60 dneh in bi rad dal feedback, ter tudi ne email sem dobil sporočilo, če lahko prosim oddam feedback in zadevo vem da sem že dobil a zgleda da sem pozabil oddati feedback sporočilo da je ok, torej kako lahko več kot 60 dni za nazaj pogledam kaj sem kupil?
i5-14500k,32gb ddr5,rx6800,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Steinkauz ::

Feedback lahk daš sam 45 dni se mi zdi

Hja kar je do 60 dni mislim da sem vedno lahko jim pisal, saj škoda je tud za prodajalca, jaz vedno čakam da dobim robo in potem napišem fedback, včasih pa traja dlje kot 60dni in ne morem pozitivnega/negativnega mnenja oddat, imam že prek sto nakupov in večkrat se mi je zgodilo da sem čakal dva meseca da sem prejel robo, včasih pa tud v 14dneh dobim, seveda to mislim na zadeve iz kitajske!

Kar je več kot 30 dni se jaz ne menim več za nič drugega kot REFUND!!!!

Torej v 29 dnevu jim napišem fedback oz prej napišem email da naj pošljejo ponovno čene dam negativni fedback?

ne feedback dobijo od mene pozitiven če vrnejo denar, v kolikor denarja ne vrnejo in hočejo poslat zamenjavo jim dam tamo/tamo, če ne pošljejo niti ne vrnejo potem pa dispute direkt na paypal in ne na ebay ( preveč komplicerajo)

barakus ::

Jaz sem naročil kamero A, kitajc mi ja pa poslal neko kamero X. Po sporočilih je priznal, da se je zmotil in sem mu rekel, da mu pošljem nazaj, če mi plača poštnino. Je rekel, da je to predrago, pa sem predlagal, da mi vrne polovico zneska, jaz pa obdržim to kamero. Zdaj mi ni odgovoril že 3 dni.

Malo me skrbi, če se obrnem na ebay, tam imajo oni samo opcijo "I'd like to return the item to seller and get a full refund". Kaj to pomeni, da moram jaz na moje stroške nazaj pošiljat, ali da kitajcu oni še poštnino dodatno trgajo? Nekako mam občutek, da me bojo nategnili tako ali drugače...

odpri dispute na paypalu - item not as described

nejko8 ::

barakus je izjavil:

Jaz sem naročil kamero A, kitajc mi ja pa poslal neko kamero X. Po sporočilih je priznal, da se je zmotil in sem mu rekel, da mu pošljem nazaj, če mi plača poštnino. Je rekel, da je to predrago, pa sem predlagal, da mi vrne polovico zneska, jaz pa obdržim to kamero. Zdaj mi ni odgovoril že 3 dni.

Malo me skrbi, če se obrnem na ebay, tam imajo oni samo opcijo "I'd like to return the item to seller and get a full refund". Kaj to pomeni, da moram jaz na moje stroške nazaj pošiljat, ali da kitajcu oni še poštnino dodatno trgajo? Nekako mam občutek, da me bojo nategnili tako ali drugače...

Poštnino moraš sam plačat za nazaj, torej vračaš na svoje stroške. Vsaj jaz imam take izkušnje z ebay dispute centrom, pri čemer si shrani dokaz da si poslal (listek s šifro za sledenje pri Pošti Slovenije oziroma potrdilo o oddaji pošiljke) od mene so ga v enem primeru zahtevali.
V vsakem primeru pa tako kot ti je svetoval Lakotnik29 odpri dispute "item not as described", sicer sam predlagam prek ebaya, kjer ti dajo točna navodila, kako ravnati v postopku.

PINki ::

Koliko pride poštnina do Kitajske, če pošiljam dvd igo z ovitkom? Z sledljivostjo. Vsaj okvirno.

Imam še 2 dni časa da odprem dispute, če ga ne odprem, lahko še zmeraj dam feedback, right?

Samo zakaj morem jaz nazaj pošiljat v mojo škodo? Saj nisem jaz nič narobe naredil...

ender ::

barakus: meni se je zgodilo, da sem naročil en adapter, dobil sem pa nek daljinec. Sem se zmenil s prodajalcem, da pošljem nazaj, in da mi vrnejo denar, stroškov pošiljanja nazaj mi pa ni želel kriti. Potem sem mu zagrozil, da bom dal negativni feedback, so mi pa takoj nakazali še tiste 4€ za poštnino.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Ja ma tukaj se gre za 60eur. On mi je ponudil 25eur in da obdržim artikel. Samo jaz tega ne rabim, se mi zdi absurdno, da v takem primeru nisem 100% zaščiten. Ali obstaja kakšen način, kjer mi ni potrebno ničesar kriti, pa da mi refundajo vse? (brez izsiljevanja s feedbackom)?

nejko8 ::

Probaj "item not as described" na ebay resolution centru in jim jasno napiši da je pošiljanje izdelka nazaj na tvoje stroške zate predrago.

mgermo ::

Ok, kupil eno stvar in šele pol vido da prodajalec sprejema samo bank transfer in ne paypal.
Preko bančnega nakazila mu ne mislim pošiljat, ker nimam nobene varnosti. Če odstopim od nakupa (kar bom, če ne bo sprejel Paypala) so kake sankcije za mene?

negative fedback.....

mgermo ::

Seller ne more dat buyerju neg feedback, ali?

Zakaj pa ne?
Potem je tvoj fedback povsem brez pomena,

lahko bi samo napisali recimo kupil 67 stvari na ebay-u. Pa tega ni je ravno tako skala procentov.

LuGi ::

Seller ne more dati negativnega feedbacka.. le pozitivnega.. ce stranka odda negativni feedbacka lahko kot prodajalec komentiras stvar.
««
10 / 113
»»