Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

Alamar ::
again..
In btw borbe se zacnejo minuto pred iztekom in ne 6 ur prej.. to se bida zadnjo minuto =)
popravek, borba se začne 10 sekun pred koncem, če je artikel vroč.

BadWolf ::
kaj vse ne prodajajao - ps3 box za skor 100$ vse skup
Kako skineš, da ti ne ponuja ves čas ebay international?
kako gre kaj po ugodnosti z ebayi? ameriški se mi zdi dosti ceneje kot angleški in nemški, ki je mogoče še najdražji.
kako gre kaj po ugodnosti z ebayi? ameriški se mi zdi dosti ceneje kot angleški in nemški, ki je mogoče še najdražji.

nejko8 ::
kaj vse ne prodajajao - ps3 box za skor 100$ vse skup
To prodaja sam škatlo (karton in embalažo).

elcielo ::
Živjo!
Preko angleškega ebaya sem kupil jakno, dobil sem jo po enem tednu, ampak nisem zadovoljen z materialom. Ali obstaja možnost, da mi prodajalec vrne denar? Vem da s samim nakupom, še posebej oblačil, nosim neko tveganje...
Hvala
Preko angleškega ebaya sem kupil jakno, dobil sem jo po enem tednu, ampak nisem zadovoljen z materialom. Ali obstaja možnost, da mi prodajalec vrne denar? Vem da s samim nakupom, še posebej oblačil, nosim neko tveganje...
Hvala

Zgoj če je ta, ki si jo dobil drugačna kot tiste oglaševane (npr. če piše da je sestava 100% bombaž, tebi pa na etiketi piše 100% poliester, v tem primeru gre za "item not as described", ali pa če gre za ponaredek oglaševan pa je original).
V takih primeri si upravičen do povračila plačanih sredstev (poštnino nazaj do prodajalca boš moral kriti sam).
V takih primeri si upravičen do povračila plačanih sredstev (poštnino nazaj do prodajalca boš moral kriti sam).

norfeks ::
Živjo!
Hvala
če si kupil od kakšne trgovine... se da vrnit... sam mora pa tudi pisat... v opisu artikla... da se lahko vrne... v tem primeru boš moral sam krit stroške poštnine.
če si kupil... od fizične osebe... nemoreš vrnit.

Sem novinec na ebayu, zato sprašujem..
Piše pa to: Returns Policy, If you are not completley satisfied with your purchase, you can simply return it to us within 7 days of receipt. Prior to returning your item you must contact us stating the reason for returning the item we will not accept returns without our prior knowledge. We will grant a refund (no postage costs are refundable) or exchange the item upon recipt. Please be aware that it is your responsabilty until the item to reaches us so we recommend that you send it using an insured/ recorded service. No postage costs are refundable
Hvala
Piše pa to: Returns Policy, If you are not completley satisfied with your purchase, you can simply return it to us within 7 days of receipt. Prior to returning your item you must contact us stating the reason for returning the item we will not accept returns without our prior knowledge. We will grant a refund (no postage costs are refundable) or exchange the item upon recipt. Please be aware that it is your responsabilty until the item to reaches us so we recommend that you send it using an insured/ recorded service. No postage costs are refundable
Hvala

BadWolf ::
najboljš, da jih kontaktiraš
tle piše, da je možno, zvedel boš pa, ko se pomeniš z njimi, lahko je tud bs..
ali je že več kot en teden?
tle piše, da je možno, zvedel boš pa, ko se pomeniš z njimi, lahko je tud bs..
ali je že več kot en teden?

Ne ne, danes sem dobil pošiljko.
To pa mi je na mailu odgovoril..if you return it i can refund you or exchange it. all poostage is at your own cost and dedcutions will be taken if you want a refund. thanks
Samo s tem verjetno misli, da mi jo zamenja oz. nadomesti z drugim izdelkom?
Hvala
To pa mi je na mailu odgovoril..if you return it i can refund you or exchange it. all poostage is at your own cost and dedcutions will be taken if you want a refund. thanks
Samo s tem verjetno misli, da mi jo zamenja oz. nadomesti z drugim izdelkom?
Hvala

OldSkul ::
to pomeni to, da ti vrne denar (poštnine ti ne vrne), lahko pa ti zamenja izdelek z novim.

Nebula ::
Klicat bi mogu na Ebay pa zmerej ko zavrtim telefonsko številko pravi da številka ne obstaja ozir. da je call failed.
A je kdo že klical tja pa ve kako to gre.Telefonska ki jo moram poklicati je 0800 358 6551
A je kdo že klical tja pa ve kako to gre.Telefonska ki jo moram poklicati je 0800 358 6551

notar312 ::
rad bi kupil windsurf deske na ebay.de vendar je problem ta da pri dostavi pise "osebni prevzem".
Zanima me ce je kdo kupoval kaksno podobno stvar in kako je resil zadevo?
tnx
Zanima me ce je kdo kupoval kaksno podobno stvar in kako je resil zadevo?
tnx

Osebni prevzem pomeni, da se odpelješ v Nemčijo na naslov prodajalca. Načeloma to pomeni da gre za velike in težke predmete, katerih poštnina je visoka. Vsekakor lahko vprašaš prodajalca če je možno poslati npr. z DHL paket international ali GLS ipd., vendar računaj takoj na kakega stotaka za poštnino. Vem, ker sem sam gledal Kettlerjeve orbitreke in malo povprašal :).

gregor ::
ali je že kdo prodajal preko ebaya
ker, ko sem hotel oddat oglas sem moral še navesti št visa kartice, da lahko zaračunajo stroške oglasa, provizijo...to je šlo ok skozi
problem pa je naslednji korak kjer želijo preverit identiteto.... napisano je bilo da bodo po pošti! poslali kodo...., te pa nisem dobil..
ima kdo podobno izkušnjo oz je kakšna druga varianta za preverjanje identitete
hvala
LP
ker, ko sem hotel oddat oglas sem moral še navesti št visa kartice, da lahko zaračunajo stroške oglasa, provizijo...to je šlo ok skozi
problem pa je naslednji korak kjer želijo preverit identiteto.... napisano je bilo da bodo po pošti! poslali kodo...., te pa nisem dobil..
ima kdo podobno izkušnjo oz je kakšna druga varianta za preverjanje identitete
hvala
LP

Alamar ::
Uporabiš svoj POTRJEN paypal račun in ni problemov. Ni treba nič vpisovanja kreditne ali preverjanja identitete. Brez paypala boš veliko težje karkoli prodal, ker velika večina uporablja tale način plačila.

gruntfürmich ::
ja, brez paypala raje ne trguj resno preko ebaya.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

hvala obema, problem je v tem da mi napiše tole:
torej nikjer ni paypal omenjen, očitno so mi poslali neko kodo, ki pa je še nisem prejel... ??
tukaj je nekaj na to temo:
http://pages.ebay.de/help/sell/seller_a...
skratka zmešnjava
LP
Geben Sie Ihren Bestätigungscode ein
Geben Sie den Bestätigungscode aus unserem Brief an Sie ein, und klicken Sie dann auf ,,Bestätigen".
Wie lautet Ihr Bestätigungscode?
in pa še tole:
Haben Sie unser Anschreiben nicht erhalten?
Wir können Ihnen das Schreiben mit Anleitungen zum Abschließen der Anmeldung erneut senden. Bestätigen Sie Ihre Adresse unten und klicken Sie auf ,,Erneut zusenden". Wir versuchen es dann erneut. Bitte beachten Sie, dass es bis zu 3 Werktage dauern kann, bis Sie das Schreiben erhalten.
torej nikjer ni paypal omenjen, očitno so mi poslali neko kodo, ki pa je še nisem prejel... ??
tukaj je nekaj na to temo:
http://pages.ebay.de/help/sell/seller_a...
skratka zmešnjava

LP

zanimivo
danes sem po cca 10 dnevih le dobil pismo iz ebay nemčije v katerem so mi poslali kodo, tako da sedaj sem postal ebay prodajalec :)
LP
danes sem po cca 10 dnevih le dobil pismo iz ebay nemčije v katerem so mi poslali kodo, tako da sedaj sem postal ebay prodajalec :)
LP

dj bridy ::
Pozdravljeni,
Mene zanima kako se prek ebaya kupuje pa s cem lahko placam in al morm ze za vnaprej nakazati denar.
Lp
Mene zanima kako se prek ebaya kupuje pa s cem lahko placam in al morm ze za vnaprej nakazati denar.
Lp
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Gandalfar ()

gruntfürmich ::
Pozdravljeni,
mene zanima kako se prek ebaya kupuje pa s cem lahko placam in al morm ze za vnaprej nakazati denar.
Lp
iz nemčije gre preko bančnega nakazila, drugače za paypal, ki ga imaš z mastercardom ali viso...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,

fosil ::
Jaz bi se bančnim nakazilom izogibal, ker si slabše zaščiten, če gre kaj narobe.
Odpri si paypal račun (za kar rabiš kartico) in nato plačuj s paypalom.
Odpri si paypal račun (za kar rabiš kartico) in nato plačuj s paypalom.
Tako je!

dj bridy ::
Pozdravljeni,
A potem to da si odprem ta paypal racun vpisem stevilko kartice in pol dobim po posti al kaj?
Lp
A potem to da si odprem ta paypal racun vpisem stevilko kartice in pol dobim po posti al kaj?
Lp
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Gandalfar ()

Ne.
Odpreš paypal račun, tam nato potem vpišeš kreditno kartico, počakaš na verifikacijsko kodo (dobiš na bančnem izpisku), jo vpišeš na paypalu. Nato pa lahko veselo plačuješ s paypalom.
Sicer pa mamo že nekaj tem
klik
klik
klik
Odpreš paypal račun, tam nato potem vpišeš kreditno kartico, počakaš na verifikacijsko kodo (dobiš na bančnem izpisku), jo vpišeš na paypalu. Nato pa lahko veselo plačuješ s paypalom.
Sicer pa mamo že nekaj tem
klik
klik
klik
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()

Anonimnež ::
Mene pa zanima nekaj glede limita.
Čeprav razumem, lahko preko ebaya kupujem v vrednosti, za katero imam odobren limit na moji mastercard kartici ?
Ta limit se, da povečat, tako, da vpišeš 4 mestno kodo, ki bi mi jo naj poslali po mailu, pa je že nekaj časa nisem dobil!? Ali je to katera druga koda za zvišanje limita ?
Če si denar iz TRR-ja nakažem na številko kartice Mastercard, se mi ta znesek pojavi tudi v Paypal-u? in lahko kupujem vrednost nad odobrenim limitomm?? Pa tudi obresti za limit ne bom plačal, če prav razmišljam ?
Čeprav razumem, lahko preko ebaya kupujem v vrednosti, za katero imam odobren limit na moji mastercard kartici ?
Ta limit se, da povečat, tako, da vpišeš 4 mestno kodo, ki bi mi jo naj poslali po mailu, pa je že nekaj časa nisem dobil!? Ali je to katera druga koda za zvišanje limita ?
Če si denar iz TRR-ja nakažem na številko kartice Mastercard, se mi ta znesek pojavi tudi v Paypal-u? in lahko kupujem vrednost nad odobrenim limitomm?? Pa tudi obresti za limit ne bom plačal, če prav razmišljam ?

valentin94 ::
zanimam se za nakup iphone 4 preko ebaya.de glede trgovanja z ebayam sem dokaj zelen vsaj tega se nikoli nisem pocev.zanima pa me na kaj vse moram biti pazliv pri nakupu iphona. ter kako ves da je stvar vredu in da ti jo bo trgovec res poslal. in ali za nakup preko ebaya potrebujes racun na ebayu in na paypelu je to vse ali potrebujes se kaj.
Ce taka tema ze obstaja se opravicujem. ter mi prosim kopirajte link.
hvala lepa v naprev za odgovore....XD
Ce taka tema ze obstaja se opravicujem. ter mi prosim kopirajte link.
hvala lepa v naprev za odgovore....XD

valentin94 ::
kot sem gledal je to ameriska stran in ce tu naročim iphona moram placati carino in davek zato se mi gre da lahko kupim iphona v eu npr ebay.de ali ebay.com.uk...

In kako se s tem izogneš carini in davku?
Če naročiš iz us>uk verjetno ravno tako plačaš carino in davek pri uvozu v uk.
Če naročiš iz us>uk verjetno ravno tako plačaš carino in davek pri uvozu v uk.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()

CleanPower ::
js bi neki uprašu. če zmagam eno avkcijo npr. in je moja cena npr. 100eur, izdelek je pa vreden ene 600eur, a je pol tist ponudnik dolžan prodat al se lahko odloči da ne proda?

madog ::
V kolikor si bil najvišji bidder ob koncu avkcije ti to mora prodati po ceni s katero si zmagal, kahko pa malo jebe reče da je poslou ne pošlje ti se prtožš ker nisi dobu on ti vrne denar in je za njega kot da nebi prodal. No razn če mu daš negative feedback :D
tko da če boš dobil si lahko srečen če ne veš kaj je bilo.
tko da če boš dobil si lahko srečen če ne veš kaj je bilo.
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madog ()

T0RN4D0 ::
Prisilit ga ne more nihče, feedback score pa skrbi za to, da bo takšen stunt izvedel enkrat ali dvakrat, potem ga pa nihče ne bo več povohal.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

alpha1 ::
Mene zanima kako je glede carine, ker sem enkrat naročil paket v vrednosti 300$ in nisem plačal davka in niti dobil obvestila od carine, sedaj sem pa naročil paket v vrednosti 40$ pa moram plačati davek?

mihec87 ::
CleanPower je izjavil:
js bi neki uprašu. če zmagam eno avkcijo npr. in je moja cena npr. 100eur, izdelek je pa vreden ene 600eur, a je pol tist ponudnik dolžan prodat al se lahko odloči da ne proda?
Odvisno če si presegel njegovo pridržano ceno...Ponavadi pri teh zadevah prodajalec da eno minimalno ceno ko bi rad dobil sam da je ostali ne vidijo pol se pač bida...
Oba paketa sta bila poslana iz ZDA
Zda ni iz eu..boš plačal 20%ddv ter 5 eur stroškov carinjenja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()

alpha1 ::
Zanimalo me je samo to, kako, da sem pri enem paketu plačal carino (vrednost paketa 40$), pri drugem paketu pa ne (vrednost paketa 300$)? Oba paketa sta bila iz ZDA.

mihec87 ::
Zanimalo me je samo to, kako, da sem pri enem paketu plačal carino (vrednost paketa 40$), pri drugem paketu pa ne (vrednost paketa 300$)? Oba paketa sta bila iz ZDA.
Imel si srečo da ga carinik ni pogledal(pa manjša vrednost je bila verjetno navedena) :)
Če imaš čez njihov trak oz selotejp je bilo pregledano.
do 22eur ne plačaš nič od 22eur pa do nekih 150eur je samo 20%ddv nad 150eur je ddv ter carina..K vsemu še pride 5eur stroškov carinjenja..

Anonimnež ::
Mene pa zanima nekaj glede limita.
Mi lahko kdo razloži? prosim :)

simonsimon ::
a jz prov razumem...iz EU v EU ni NE davka in NE carine ne glede na znesek? se pravi placas dejansko sam uno ceno + dostavo(ce ta je)?!??