» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
53 / 113
»»

ETI3n ::

Imam eno vprašanje, ki ni vezano za Ebay ampak vseeno bom vprašal.Namreč iz US si bom naročil en paket (sicer gre za takšno zadevo, http://store.xim4.com/assets/images/xim... Vse skupaj me bo stalo točnih $168 ter paket bo poslan preko FEDEX - FedEx International Priority.Sedaj me zanima, ali na teh zadevah plačam carino ter davek? Kdo točno potem dostavlja te pakete pri nas v Sloveniji? Hvala vsem za odgovore

amacar ::

šernk je izjavil:

Ebay.co.uk nima več opcije: EU only????

ebay.de to opcijo še ima. Brez tega je UK ebay popolnoma neuporaben.

Je še opcija, sam je glupo skrita. On iskanju greš pod advanced in spodaj izbereš EU.

šernk ::

Hjoj kam ti skrijejo zadevo...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

mailer ::

Prodajalec ima na ebayu ceno določeno. Poslal sem ponudbo za malo nižjo ceno in je sprejel. Napisal mi je naj mu pošljem paypal naslov za račun... Kako mi on lahko direktno pošlje ceno, ki je nižja od nastavljene? Nekateri to naredijo brez problema.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

St235 ::

Zakaj pa ne? pač ti pošlje individualno ponudbo.

Tipka ::

Na ebay.de sem izbrala tri artikle od istega prodajalca in dala zahtevo za skupen račun zaradi nižje poštnine. No poštnina se mi zdi še vedno pretirano visoka glede na vrednost nakupa, pa me zanima, če lahko naročilo enostavno storniram ali moram nujno kontaktirat prodajalca?

eales ::

Predno si potrdila nakup, bi lahko preverila poštnino.

Se mi je pa že zgodilo, da sem pri istem prodajalcu naročil dva različna artikla in so mi dvakrat računali poštnino. Prodajalcu sem poslal mail, če bi lahko poslal v enem paketu in že isti dan sem dobil nazaj na paypal vrnjeno eno poštnino in čez par dni obe stvari v enem paketu.

Odvisno, a si artikle že "kupila" - Commit to buy?

negotiator ::

Pithlit je izjavil:

radmannsdorf je izjavil:

je pa res da na računu ki ga dobiš na mail, ne veš točno kolko EUR so ti odtrgali, če si kupil izdelek ki ima ceno v drugi valuti. lahko pa to vidiš potem na svoji spletni banki recimo, ali na izpisku.

To je pač tist rizik ki ga moraš bit pripravljen sprejet. Isto kot trgovanje na borzi. Sam da se pri teh konverzijah res mora že ena grozna katastrofa zgodit da te 'zajebe'.

Jaz imam kar na telefonu, da lahko preverim stanje in takoj vidim, koliko so mi odtrgali. Samo na začetku sem rabil dat 5eur in to je to, pa lahko delaš marsikaj s tem programom, tudi položnice lahko plačuješ baje.
All easy problems have already been solved.

St235 je izjavil:

Odvisno, a si artikle že "kupila" - Commit to buy?

Mislim, da ne. Dobila sem ponudbo po mailu in zdaj ne vem, kako naprej.

Če si dobila ponudbo in nisi dejansko kliknila comit to buy an ebayu potem lahko mirno ne narediš nič, lahko pa kulturno prodajalcu pošlješ odgovor, da hvala za ponudbo vendar je poštnina nesorazmerno visoka in ne boš naročila..

kixs ::

Kako pa lahko dobis ponudbo na mail, ne da bi rec kupil? Ce izberes Buy Now, si stvar kupil. Ce sodelujes v avkciji, dobis pa samo obvestilo o sodelovanju v avkciji.

A kaj pogresam?

kixs je izjavil:

Kako pa lahko dobis ponudbo na mail, ne da bi rec kupil? Ce izberes Buy Now, si stvar kupil. Ce sodelujes v avkciji, dobis pa samo obvestilo o sodelovanju v avkciji.

A kaj pogresam?

Ja, nikjer ne piše Move to basket in Buy now ker je nemški ebay :D

Sem pogledala stanje naročila, je bil že invoice, pa sem plačala, ker je bila moja napaka, stvari so mi pa všeč.

hvala obema

Ampak tako na splošno, a se še komu zdi, da so se poštnine za Slovenijo na ebayu in Amazonu v povprečju precej zvišale?

Alamar ::

šernk je izjavil:

Saj tam je bila vedno, le s prve strani so jo zgleda umaknili.

mailer je izjavil:

Prodajalec ima na ebayu ceno določeno. Poslal sem ponudbo za malo nižjo ceno in je sprejel. Napisal mi je naj mu pošljem paypal naslov za račun... Kako mi on lahko direktno pošlje ceno, ki je nižja od nastavljene? Nekateri to naredijo brez problema.
Tole ni v skladu z ebay politiko (normalno, saj ostanejo brez svoje provizije) tako, da moraš potem kupit direktno preko paypala. Če se ne motim ti tudi ne bo pustilo poslati svoj paypal mail naslov preko ebay sporočilnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

kixs je izjavil:

Ce izberes Buy Now, si stvar kupil.

V bistvu nisi, ker so pred časom uvedli, da si zadevo kupil šele, ko je plačana. Res pa je, da imajo mnogi prodajalci zahtevo po takojšnjem plačilo, ko klikneš na buy it now gumb.

Tipka je izjavil:

kixs je izjavil:

A kaj pogresam?

Ja, nikjer ne piše Move to basket in Buy now ker je nemški ebay :D

Sem pogledala stanje naročila, je bil že invoice, pa sem plačala, ker je bila moja napaka, stvari so mi pa všeč.

hvala obema

Ampak tako na splošno, a se še komu zdi, da so se poštnine za Slovenijo na ebayu in Amazonu v povprečju precej zvišale?
Moraš vzet v zakup, da mnogi prodajalci ne ponujajo združevanja poštnine pri nakupu več artiklov. Mnogi to tudi jasno napišejo v sam oglas. Seveda ima marsikakšen prodajalalec tudi artikle z nizko ceno in visoko poštnino in seveda ne bo združil poštnine, ker bo ob zaslužek. Poštne storitve so se dejansko najbolj zvišale iz UK in to najmanj faktor x2 v zadnjih dveh letih. Iz Nemčije in USA nisem zaznal občutnega zvišanja.

Alamar je izjavil:

šernk je izjavil:

mailer je izjavil:

Tole ni v skladu z ebay politiko (normalno, saj ostanejo brez svoje provizije) tako, da moraš potem kupit direktno preko paypala. Če se ne motim ti tudi ne bo pustilo poslati svoj paypal mail naslov preko ebay sporočilnika.

V bistvu ti lahko direktno na ebay pošlje individualen invoice, tako da gre vsa zadeva preko ebaya. Ali pa direkt na paypal.

Alamar je izjavil:

kixs je izjavil:

Ce izberes Buy Now, si stvar kupil.

V bistvu nisi, ker so pred časom uvedli, da si zadevo kupil šele, ko je plačana. Res pa je, da imajo mnogi prodajalci zahtevo po takojšnjem plačilo, ko klikneš na buy it now gumb.

Hmm... Ko klines na "Buy it now", dobis stran za "Commit to Buy" in spodaj tekst:

By clicking Commit to buy, you are agreeing to and entering into a legally binding contract to purchase the item from the seller

lp

Ne vem, kje točno ti je to prikazalo. Ko kliknem na "buy it now" gumb, me pripelje na stran, kjer zgoraj piše "You're almost done. Until you complete checkout, another eBay user may buy this item." Na desni strani imam okence za paypal plačilo in artikel je moj šele, ko uspešno izvedem plačilo.

Kar sem postal, imam v spominu ze od "nekdaj". Zato tudi vedno, ko kaj kliknem na Buy it now, enostavno takoj tudi placam.

To obvestilo dobim pri kupovanju na .com in .de. Na .co.uk pa dejansko odpre "Checkout" - kar ti opisujes. V bistvu pa je vse eno in isto. Ce kliknes na gumb pri eni ali drugi varianti, si izdelek tudi "kupil".

.

.

Na e-mail pa dobis obvestilo tudi sele potem, ko si dejansko zadevo placal. Ce ne zakljucis nakupa, ne dobis nic.

lp

Hm, ravnokar sem probal na ebay.com in je identično mojemu opisu. Ne odpre mi tako, kot na tvoji sličici

St235 je izjavil:

Alamar je izjavil:

šernk je izjavil:

mailer je izjavil:

V bistvu ti lahko direktno na ebay pošlje individualen invoice, tako da gre vsa zadeva preko ebaya. Ali pa direkt na paypal.
Ja, ampak načeloma mu ni v interesu, ker preko ebaya mora plačat 10% provizijo. Sam se pri privat trgovcih včasih lahko zmenim za direktno plačilo preko paypala. Tip umakne izdelek iz ebaya, pošljem mu svoj paypal email naslov direktno na njegov email in dobim izdelek 10% ceneje.:)

Zgodovina sprememb…

Tisti screenshot sem naredil pred dobre pol ure. Tako je pri meni.

mitkos ::

Mene pa zanima, kako ste pošiljali robo nazaj prodajalcu? Z našo pošto, DHL-om (kako, Postojna, v LJ ne bi glih hodil)? Na pošti sem vprašal za ceno paketa do 2kg v Nemčijo in če omogočajo sledenje. Cena naj bi bila cca. 15€ in sledenje naj bi bilo tudi. Prebral sem prvih 20 strani teme in naletel na različne odgovore glede pošiljanja nazaj. Ne skrbi me, da roba ne bi prišla do prodajalca, bolj me skrbi kakšno dokazovanje potem, če mi ne bo želel vrniti denarja, da je paket dobil. Ni pa nič kompliciral in odgovor sem tudi takoj dobil. Je pa že en mesec od prejetja pošiljke.

Hvala.

Js sem poslal grafično kartico normalno preko pošte. Za v tujino mislim da je že itak v ceni vključen tracking, dodal sem še prednostno. Paket je bil čez 2 dni v nemčiji v zbirnem centru, potem je pa trajalo še 2 dni da so ga razvrstili na pravo pošto (sodeč po trackingu). Cena mislim da je bila nekje 12-13€.

T_F_7 ::

import charges

import charges

Zanima me kaj pomeni 'Import charges' na sliki?

Hvala.

Pithlit ::

Tolk ti ebay skozi Global Shipping Program zaračuna in s tem uredi vse uvozne obveznosti da se tebi ni treba s carino jajcat.
Life is as complicated as we make it...

T_F_7 ::

Pithlit je izjavil:

Tolk ti ebay skozi Global Shipping Program zaračuna in s tem uredi vse uvozne obveznosti da se tebi ni treba s carino jajcat.

Čaki nekaj mi ni jasno. Js plačam 99,99$ + 19,05$ prodajalcu. Ko pride zadeva v Slovenijo, mi carina zaračuna 22% davka na to ceno in to je to. Torej je ta cifra 25,64$ zgolj ocena s strani eBaya?

Ne ti plačaš vse, ko pride paket v slovenijo ti nič več ne zaračunajo.

Pithlit ::

Tako je... ti s carino sploh nimaš več opravka.
Life is as complicated as we make it...

ETI3n je izjavil:

Imam eno vprašanje, ki ni vezano za Ebay ampak vseeno bom vprašal.Namreč iz US si bom naročil en paket (sicer gre za takšno zadevo, http://store.xim4.com/assets/images/xim... Vse skupaj me bo stalo točnih $168 ter paket bo poslan preko FEDEX - FedEx International Priority.Sedaj me zanima, ali na teh zadevah plačam carino ter davek? Kdo točno potem dostavlja te pakete pri nas v Sloveniji? Hvala vsem za odgovore

Anyone please?

mitja_n ::

Alamar je izjavil:

Hm, ravnokar sem probal na ebay.com in je identično mojemu opisu. Ne odpre mi tako, kot na tvoji sličici

St235 je izjavil:

Alamar je izjavil:

šernk je izjavil:

mailer je izjavil:

Ja, ampak načeloma mu ni v interesu, ker preko ebaya mora plačat 10% provizijo. Sam se pri privat trgovcih včasih lahko zmenim za direktno plačilo preko paypala. Tip umakne izdelek iz ebaya, pošljem mu svoj paypal email naslov direktno na njegov email in dobim izdelek 10% ceneje.:)

kje je tle problem? oba sta v +
paypal ima pa lih tko buyer protection če te proba nategnit

Nikjer ni problema. Probleme dela ebay, ker je ob prodajno provizijo (10%) in ne dovoli posredovanje paypal e-maila preko njihovega internega sporočilnika.

ETI3n je izjavil:

ETI3n je izjavil:

Anyone please?
Plačal boš 22% davka plus manipulativne stroške. Predvidevam, da pakete verjetno dostavlja Fedex Slovenija tako, da se na njih obrni, koliko znašajo manipulativni stroški. Pri SLO pošti so 7-8 EUR, če se ne motim.
http://www.fedex.com/si/contact/

menjalnik ::

Danes sem prvič prek Ebaya naročil eno stvar in sicer usb čitalec kartic in piše, da je predvidena dostava po 20. avgustu:)Če slučajno nebi dobil izdelka, kje najdem tisto stvar open case al refund?

neon21 ::

Koliko časa ima prodajalec , da ti da feedback? Gre se za to , da seveda boljši feedback imaš potem tudi drugi prodajalci gledajo na tebe drugače. Povedali so mi za primere , da se je z prodajalci dalo tudi dogovorit za pošiljanje v Slovenijo , čeprav niso bili pripravljeni pošiljat sem , in prav pozitivni feedback.i , ki jih imajo kupci so pripomogli k tudi dobrim dogovorom za pošiljanje v Slovenijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neon21 ()

peterp111 ::

Alamar je izjavil:

Nikjer ni problema. Probleme dela ebay, ker je ob prodajno provizijo (10%) in ne dovoli posredovanje paypal e-maila preko njihovega internega sporočilnika.

vse se da če se hoče k te ebay provizije so res oderuške

@mnenjalnik:
na paypalu se mi zdi da ga lahko odpreš po 7 dneh, se pravi ti najprej vpraši prodajalca, če ti lahko pošlje št. za sledenje, če reče da ne, potem pač takoj k lahko na paypalu odpreš item not received dispute in takoj k je možno daš escalate to a claim
prodajalec itak ne bo mogu dokazat, da ti je karkol poslal (je že prej rekel da nima št za sledenje), in paypal bo odločil tebi v prid, ti boš dobil stvar + denar nazaj
tl;dr ni sledenja/podpisa = nisi dobil = paypal bo razsodil tebi v prid in ti vrnil denar

@neon:
pozabi na ta to res, če ti ga noče dat mu daj ti negativnega pa je

Milim, kake imate. Zakaj že bi mu dal negativen feedback? Feedback se daje na prostovoljni bazi in ni obvezen. Ponavadi dajo prodajalci feedback, ko ti prejmeš izdelek in mu podaš svoj feedback. Mnogi, predvsem Kitajci, dajo feedback takoj po plačilu. Nekateri pa sploh ne dajejo feedbacka. Pri prodajalcih je to sicer bolj redko, pri kupcih pa kar pogosto. Meni več kot pol kupcev noče podat feedbacka in potem lahko samo čakam do izteka pritožbenega roka, da me ne prijavi zadnji trenutek (sicer, zaenkrat je šlo vse OK čez).

menjalnik je izjavil:

Danes sem prvič prek Ebaya naročil eno stvar in sicer usb čitalec kartic in piše, da je predvidena dostava po 20. avgustu:)Če slučajno nebi dobil izdelka, kje najdem tisto stvar open case al refund?
Če si iz Kitajske naročil je predvidena dostava med 20.8 in verjetno do sredine septembra. Tako, da boš kar lepo moral počakat na iztek tega roka, preden lahko podaš prijavo na ebayu. Pa tisto, kar je peterp111 napisal ne drži, ker si izdelek kupil preko ebaya in te bo paypal lepo tam usmeril.

Zgodovina sprememb…

Fukomuko ::

Še nikoli nisem sodeloval na avkciji, zato bi prosil za malo pomoči. Želim kupiti tale artikel:

Ker si ga res želim, me zanima me, kako bi bilo najbolje postopati? Kdaj naj začnem zviševati ceno? Tik preden se avkcija zaključi? Bi bilo smiselno uporabiti Auction Sniper? Kako vem, kakšna je minimalna cena, za katero bo prodajalec dejansko moral prodati ta artikel?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Fukomuko ()

darkolord ::

Ha, ni univerzalnega nasveta. Včasih je bolje, da licitiraš zgodaj (in s tem odvrneš tiste, ki se jim ne ljubi "boriti" s tabo), včasih je bolje, da licitiraš čisto na koncu (tako da izgleda, da za izdelek ni zanimanja in ne bodo pripravljeni nate).

Načeloma ti ebay sam viša do najvišje cene, ki jo vneseš, tako da lahko tudi takoj vneseš najvišjo ceno, ki si jo pripravljen ponuditi za izdelek, če zmagaš, pa plačaš samo toliko, kolikor je bilo potrebno, da si zmagal. Npr. če vneseš $50 in ne bo nihče drug licitiral, boš izdelek dobil za $0.99. Če nekdo drug vnese $40, boš izdelek dobil za $41 (oz. po kolikor se pač viša).

Če pa si pripravljen dati $80 in ne želiš tvegati, uporabi opcijo Buy It Now in bo izdelek takoj tvoj - ta opcija izgine, ko prvi licitira.

Auction Sniper deluje - dvakrat sem ga uporabil in sem zmagal kljub velikemu zanimanju za izdelek.

Rezervirane cene pa ne moreš izvedeti, ravno v tem je finta :)

Alamar je izjavil:

ETI3n je izjavil:

ETI3n je izjavil:

Anyone please?
Plačal boš 22% davka plus manipulativne stroške. Predvidevam, da pakete verjetno dostavlja Fedex Slovenija tako, da se na njih obrni, koliko znašajo manipulativni stroški. Pri SLO pošti so 7-8 EUR, če se ne motim.
http://www.fedex.com/si/contact/

Aha, kako pa je kaj paket iz Belgije? Se plača davek?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ETI3n ()

Ne

Siegreicher ::

Kakšno je sedaj stanje z baterijami?
Moram v PS3 kontrlerju menjat akumulator :/

RejZoR ::

Mi zna kdo povedat kaj pomeni:
Zwischen Di. 12 Aug. und Mi. 13 Aug. bei heutigem Zahlungseingang Mit Kostenlos & Schnell

Če kliknem vprašaj poleg mi napiše tole:
Das Lieferdatum bezieht sich auf einen Zahlungseingang (z.B. per PayPal) am Tag des Kaufs und basiert auf der vom Verkäufer angegebenen Bearbeitungszeit und der vom Versanddienstleister angegebenen Versandzeit. Bei einem späteren Zahlungseingang verschiebt sich das Lieferdatum entsprechend. Die tatsächliche Versandzeit kann in Einzelfällen, insbesondere zu Spitzenzeiten, abweichen. Erfahren Sie mehr über eBay Kostenlos & Schnell.

...na nemškem eBay-u?

Moja nemščina je precej zarjevela in translatorji dajo mal čuden rezultat. Al zgornje pomeni, da bo dostava brezplačna in hitra če naročim (in plačam) znotraj danega datuma ali pomeni kaj drugega? Sem precej kupoval prek eBay-a pa na tak note še nisem naletel in sem mal zbegan.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Če plačaš danes, bo dostava v torek ali sredo (ampak morda to velja samo za Nemčijo?)

O.

https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/s...

Lol, kaj so se zdaj spomnili. Nekakšno vrsto mesečnega ocenjevanja za prodajalce. Danes sem prodal en artikel in imam pridržana sredstva do 31.08. Še par dni nazaj je bilo vse običajno. Performance level imam standard. Feedback imam 100%, nikdar dobil negativnega, tudi neutral ne. Tudi vse ostale pogoje izpolnjujem. Kar je najbolj smešno, sem artikel prodal na ebay.co.uk, ki sploh ni med naštetimi stranmi. Če hočeš denar prej dobit, hočejo, da natisneš naslov preko paypala (ne uporabljam) in da pošlješ preko točno določenih poštnih ponudnikov (ne uporabljam). Vedno nove in nove omejitve, tudi za poštene prodajalce.;(

If you mark the item as shipped in My eBay but don't upload tracking information, funds should be available 7 days after your latest estimated delivery date OR
If you don't provide tracking information, mark the item as shipped, or the estimated delivery date cannot be calculated, funds should be available in 21 days.

RejZoR ::

Nič, sem probal zdele, pa napiše, da je poštnina neki čez 6 EUR. Očitno al ne velja za danes al pa velja samo za nemčijo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

an3333 ::

ebay/paypal sta pač nateg za prodajalce... what else is new

Zanimivo, zgleda grejo na isti princip kot ga ima Aliexpress, kjer prodajalec ne dobi denarja, dokler ni izdelek dostavljen in ni odprt dispute?

an3333 ::

že prej je blo tko dokler nisi presegel neke meje (št transakcij s + oceno, skupni znesek, ....), edino če so šli zdj spreminjat za vse?

Fukomuko ::

darkolord je izjavil:

Ha, ni univerzalnega nasveta. Včasih je bolje, da licitiraš zgodaj (in s tem odvrneš tiste, ki se jim ne ljubi "boriti" s tabo), včasih je bolje, da licitiraš čisto na koncu (tako da izgleda, da za izdelek ni zanimanja in ne bodo pripravljeni nate).

Načeloma ti ebay sam viša do najvišje cene, ki jo vneseš, tako da lahko tudi takoj vneseš najvišjo ceno, ki si jo pripravljen ponuditi za izdelek, če zmagaš, pa plačaš samo toliko, kolikor je bilo potrebno, da si zmagal. Npr. če vneseš $50 in ne bo nihče drug licitiral, boš izdelek dobil za $0.99. Če nekdo drug vnese $40, boš izdelek dobil za $41 (oz. po kolikor se pač viša).

Če pa si pripravljen dati $80 in ne želiš tvegati, uporabi opcijo Buy It Now in bo izdelek takoj tvoj - ta opcija izgine, ko prvi licitira.

Auction Sniper deluje - dvakrat sem ga uporabil in sem zmagal kljub velikemu zanimanju za izdelek.

Rezervirane cene pa ne moreš izvedeti, ravno v tem je finta :)

V čem pa je potem sploh prednost Auction Sniperja pred eBayevo vgrajeno funkcionalnostjo za samodejno zviševanje bidov?
««
53 / 113
»»