» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
54 / 113
»»

darkolord ::

Da tvojo ponudbo odda res v zadnjih sekundah dražbe - če ti svojo najvišjo ponudbo oddaš prej, lahko nekdo malo pred koncem dražbe viša in te prehiti za mišji prdec.

Fukomuko ::

Potem bom raje uporabil kar auction sniperja. Katerega pa priporočate, ker jih je kar precej?

amacar ::

Ja problem pri teh sniperjih je, ker jim moraš zaupati geslo ali ima ebay kak api za bidanje?

Jaz sem uporabil kar auctionsniper.com. Mislim da ti zmaga tri dražbe brez provizije.

šernk ::

Osebno uporabljam justsnipe že vsaj 3 leta in nisem imel nobenih težav še: http://www.justsnipe.com/

imaš pa 5 dražb tedensko brez provizije, če se ne motim.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

driver_x ::

Jaz uporabljam goofbid, zaenkrat nisem plačeval nobene provizije, sem pa z njim dobil že precej dražb.

_commandos_ ::

za moje pojme je gixen zakon

rimljan ::

šernk je izjavil:

Osebno uporabljam justsnipe že vsaj 3 leta in nisem imel nobenih težav še: http://www.justsnipe.com/

imaš pa 5 dražb tedensko brez provizije, če se ne motim.

justsnipe ima sam en minus, 8 sekund v zastonjski verziji, drugače pa tudi moj glas zanj
rimljan

GrimReaper ::

Tale Global Shipping Program očitno ni fail proof, ker imam pošiljko že 1 teden na carini. Seveda sem jim poslal vse možne screenshote, tako da vedo da sem carino že plačal.
Kaj torej človek sploh lahko stori, razen da 2x plača carino (s tem da jo prvič eBayu kar nekaj preplačaš)?

Pa kar je še čudno, prodajalec je enako kot jest moral plačat celih $170, da je sploh lahko poslal. Seveda je bila to zelo prijazna poteza, če nebi bila avkcija, seveda nebi pošiljal izven US.
Na carini pa pravijo, da sploh ni tako poslal, da gre brez davkov čez carino. To je pa to, če kupuješ od prodajalcev z manj kot 100 feedbacka.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Tu je nekaj precej sumljivo. Če si plačal dajatve nekomu v ZDA, se pritoži na ebayu/paypalu, priložiš potrdilo carine, da dajatve niso bile plačane in bi moral dobiti denar nazaj. Ali pa od tistega, ki naj bi dajatve že plačal (oziroma ki je pošiljko pripeljal iz ZDA), dobi potrdilo, da so dajatve plačane in jih pošlji naši Carini. Čisto možno pa je tudi, da je kdo kaj goljufal in ti zaračunal dajatve, čeprav jih potem v resnici sploh ni plačal.

Na carini pa pravijo, da sploh ni tako poslal, da gre brez davkov čez carino.
Si prepričan, da s Carino govorite o isti stvari. Ker namreč ni stvar v tem, da bi šla pošiljka brez davkov čez carino, ampak da davke plača firma, ki je pošiljko dostavila v Slovenijo. AFAIK denar dobi Carina pri nas, to ne gre tako, da bi nekdo iz ZDA nakazala denar in bi imel samo potrdilo, da je DDV že plačan.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Tisto zadnje sem sam dodal, ni dobesedni quote.
Prodajalec skoraj 100% ni goljuf, v bistvu sploh ni vedel za ta GSP, to itak eBay sam vsiljuje.

Zgodovina sprememb…

V glavnem, za začetek se pozanimaj pri firmi, ki je pošiljko dostavila v Slovenijo. Ta bi morala plačati DDV.

O.

Loser ::

A je mogoče ratalo komu nastavit Skrill kot plačilno sredstvo za prodajalca ? Ne bi rad,da se mi nakaže na paypal,ampak direktno v skrill.

Hvala
" Ad omnia parati sumus "
https://youtu.be/W-gRKjqP7IU

Doubleslit ::

Zdravo
Naše podjetje namerava začeti prodajati preko ebaya in pojavilo se je nekaj vprašanj.
1. Če oseba iz določene države (npr. Nemčije) kupi nekaj od nas, ali veljajo Slovenski ali Nemški zakoni za njega oz. nas?
2. Ali sploh smemo prodajati kot firma d.o.o?
3. Kakšne dokumente potrebujemo za prodajo v tujino?
4. Ali potrebujemo kakšen specifičen dokument za vsako državo posebaj?

Namreč, ko smo hoteli prodajati na Hrvaški so nam rekli, da moramo imeti firmo registrirano tudi na Hrvaškem.

Najlepša hvala za odgovore

Na ebayu samo oglašuješ, prodajaš v Sloveniji (oziroma izvažaš iz Slovenije), se pravi velja samo slovenska zakonodaja. Ali sme d.o.o. prodajati je pa odvisno od tega, za kaj vse je firma registrirana. Ampak tudi če ni, lahko trgovske dejavnosti brez problema dodaš na seznam dejavnosti.

O.

Zgodovina sprememb…

@Doubleslit

Še to - dokler letni promet v neko drugo državo znotraj EU ne preseže nekega zneska (odvisen od posamezne članice), je vse precej enostavno. Če/ko dosežeš ta znesek, moraš pa DDV začet obračunavat v tej drugi državi, ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

an3333 ::

ne pozabit - če nisi podpisal, nisi dobil in zahtevaj denar nazaj

an3333: kaj točno si hotu s tem povedat?

točno to kar piše

če nisi podpisal odpri dispute da nisi dobil in dobil boš denar nazaj

To je goljufija.

Dispute da nisi dobil odpreš če nisi dobil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

ni goljufija

si kaj podpisal? ne? kje so potem dokazi da si karkoli dobil?

Alamar ::

Jao, že vidim, kako bomo vse bolj na black listah prodajalcev, v družbi z Italijani in Hrvati...;((

Alamar ::

darkolord je izjavil:

Zanimivo, zgleda grejo na isti princip kot ga ima Aliexpress, kjer prodajalec ne dobi denarja, dokler ni izdelek dostavljen in ni odprt dispute?
Zdaj sem prodal en rabljen artikel v isti kategoriji za 3x višjo ceno kot prej omenjenega in sem dobil denar takoj na paypal. Za tisti prejšnji izdelek je pa predviden datum 31.08. Vse skupaj je zgleda kar nekaj na random tole.

Drugače je danes prišel v poštni predal nov update za user agreement
http://pages.ebay.com/help/policies/use...

an3333 je izjavil:

ni goljufija

si kaj podpisal? ne? kje so potem dokazi da si karkoli dobil?
Če ni dokazov, ne pomeni, da ne goljufaš. Če se boste šli takih "igric", bo prej ali slej prišlo do ene izmed dveh opcij:
- vedno bo treba plačati dražje priporočeno pošiljanje
- prodajalci ne bodo več pošiljali k nam (kar se tu in tam že dogaja)

Bi rekel, da samo zato, ker smo majhen trg, še nismo na črni listi kot Lahi.

Pithlit ::

Bomo pa zato ker kekci goljufajo.
Life is as complicated as we make it...

Bom ponovil počasi - ker nas je malo, je tudi kekcev, ki goljufajo, malo (v absolutnih številkah) in zato ostajamo 'pod radarjem'.

Zgodovina sprememb…

neon21 ::

Iz nemčije sem naročil foljo za telefon. Prvič so mi poslali napačno vredi jim povem , pošljem slike napačne folje , zmenjeno da dobim novo pošiljko. In spet glej napačna folja.

Zdaj pa nevem al naj spet čakam na novo foljo , ki je lahko spet napačna , al zahtevam denar nazaj al jim naj postim teh 3€ al kaj nevem. Več jih bo koštala poštnina kot pa ena folja :) .

St235 ::

GrimReaper je izjavil:

Tale Global Shipping Program očitno ni fail proof, ker imam pošiljko že 1 teden na carini. Seveda sem jim poslal vse možne screenshote, tako da vedo da sem carino že plačal.
Kaj torej človek sploh lahko stori, razen da 2x plača carino (s tem da jo prvič eBayu kar nekaj preplačaš)?

Pa kar je še čudno, prodajalec je enako kot jest moral plačat celih $170, da je sploh lahko poslal. Seveda je bila to zelo prijazna poteza, če nebi bila avkcija, seveda nebi pošiljal izven US.
Na carini pa pravijo, da sploh ni tako poslal, da gre brez davkov čez carino. To je pa to, če kupuješ od prodajalcev z manj kot 100 feedbacka.

Ponavadi do te situacije pride kadar prodajalec "zajebe" in ne preda pošilke Global Shipping Programu ampak sam pošlje.

Glede na opisano se je zgodilo to točno to. Ti si plačal Global shipping programe, prodajalec pa namesto, da bi njim (oziroma ustrezni pooblaščeni kurirski družbi) predal dostavo, je sam poslal (in še enkrat plačal poštnino). Namreč, če gre za zadeva preko Global shipping programa je to ločena posatavka na računu (razvido tako na ebayu kot na paypalu) in tega denarja prodajalec nikoli ne dobi. On dobi samo kupnino za predmet.

Postopek v tem primeru ni nič drugačen kot takrat ko gre kaj drugega narobe. Odpreš dispute in bo Ebay ugotavljal kje je prišlo do napake.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Ajnstajn` ::

kaj pomeni točno tale Global shipping program ?
kaj je vse tu všteto v ceno, če recimo naročaš iz US ?
//

Global shipping program je storitev, ki jo trži Ebay. Gre za to, da njihova špedicijska služba (ozriroma njihov pogodbeni partner), poskrbi za uvoz pošiljke iz US v EU.

Na ta način ne prodajalec ne kupec nimata ceremonij z uvozom. Ko zadevo kupiš plačaš posebej izdelek, poštnino in carinske dajatve. Kupec dobi denar za izdelek, Ebay pa ostalo. Potem kupec izdelek pošlje Ebayu(oziroma njihovemu partnerju), ki zadevo uvozi v EU in dostavi. Če je vse pravilno narejeno ti za izdelek ne doplačaš NIČESAR. Torej kar plačaš ob nakupu je ves strošek.

Problem pa se pojavi, kot je napisano zgoraj ko prodajalec zadevo proda preko GSP potem pa izdelek pošlje neposredno kupcu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

St235 je izjavil:

Ponavadi do te situacije pride kadar prodajalec "zajebe" in ne preda pošilke Global Shipping Programu ampak sam pošlje.

Tako je ja. Pač prodajalec s samo 86 feedbacka, in je normalno da nima pojma o tem GSP. Paypal dispute sem že dal 5 dni nazaj, potem lahko izbereš da daš samo za Pitney Bowes, in ne za prodajalca.
Še odgovor Pitney Bowes:
Thank you for contacting Pitney Bowes.

In regards to your inquiry tracking shows that this parcel was shipped outside of the Global Shipping program. Your seller sent this parcel directly to you this is why you have to pay the shipping fees to customs again. Please pay the fees to customs and I will contact eBay on your behalf and advise of this matter. Please allow eBay 7-10 business days to contact you. I sincerely apologize for the inconvenience.

Pod črto ti nisi oškodovan. Pač boš sam plačal uvozne dajatve in je to to. Se je pa prodajalec grdo nategnil.

menjalnik ::

Mi lahko kdo linka kakšnega dobrega prodajalca z led žarnicami(E27):)

kdaj daš lahko na paypalu item not received dispute?

za oglase pri katerih je napisano pričakovano trajanje se najprej probam zmenit s prodajalcem, ampak kej pa če piše da ni znan? koliko je razumna doba za potovanje pošte iz danske k nam?

En teden.

toplakd ::

3-28 dni, odvisno če med tranzitom še kaj zašuštrajo. Se dogaja.

Okapi je izjavil:

En teden.

nisem mislil tega, ampak recimo en tak minimum v po katerem je čisto normalno da počasi dvomiš v vse skupaj

En teden, kaj ti ni jasno? Iz Danske sicer pride roba v 2-4 dneh. Če mi nekdo reče, da je poslal pošiljko pred enim tednom iz Kopenhagna in je jaz danes še nimam, me začne skrbeti, da je bodisi sploh ni poslal, ali da se je izgubila. Če pošilkja ni priporočena oziroma s sledenjem, pa ti itak ne preostane nič drugega, kot da čakaš.

O.

lej še enkrat pošta ni garantirana storitev in včasih traja dalj, v teoriji je td uk -> slo 1 teden pa včasih traja 20 dni... če ima dobre ocene in lepo prosi, če je možnost počakat še kak dan sem se vedno pripravljen zmenit

itak imaš 45 dni čaa

če pa hočeš nategovat najdi najdražji predmet poslan brez sledenja, po osmih dneh zahtevaj denar in ni šans da ne rata, ali pa daj item not as received pa pošlji kamen nazaj

šernk ::

Meni je nazadnje iz UK hodil paket čez 30 dni.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

jap se zgodi, še posebej uni brez sledenja

še s sledenjem je minimalno teden

royalmail je šel v rit od privatizacije naprej

kixs ::

Meni je hodil iz Nemcije dobre tri tedne. Bil pa je priporocen s sledenjem. Sled se je "izgubila" nekje med DE in SLO - enostavno ni bilo podatka kje caka, potem pa se je le pojavil postar.

an3333 je izjavil:

Poslano v ponedeljek. Prejela danes. Brez sledenja. Mora bit taka lepa, prijetna rit.

MasterKiD ::

Naročil izdelek za 15€, neke plastika in me zanima ali je možno, da bo carina želela račun? Namreč nevem kaj jim naj pošljem, saj sem prodajalca vprašal ali je poslal tudi račun in je rekel, da ne. Vprašal sem ga tudi, kaj narediti, če bodo zahtevali račun in je rekel, da ne bo problema bla bla.. (izgovori pač). Če ma kdo izkušnje naj prosim pove. :)

Pithlit je izjavil:

an3333 je izjavil:

Poslano v ponedeljek. Prejela danes. Brez sledenja. Mora bit taka lepa, prijetna rit.

glej povprečje ne izjem, za hec sem šel pogeldat 8 internatinal signed for pošiljk iz vb, niti ena ni potovala manj kot 7 dni, talenti od glsa jih najprej malo furajo okoli pe po nemčiji

pogledal sem še par navadnih airmail pošilk (še vedno pošta slo), večina je bila kak dan hitrejpša, vendar pa ko zamudi zna zamudit orenk, tudi po 20 dni

recimo prej je internatinal signed for/airsure vozila slo poštal paket poslan v pon si dobil v petek

sedaj ga vozi gls in ga zelo verjetno dobiš šele v ponedeljek

je pa fino to, da so razne kurirske službe ala ups postale cenejše za večje trgovce in se da dosti krat za malenkostno doplačilo dobiti dostavo v 24j

še ena ebay bedastoča glede dovoljenih in nedovoljenih oglasov (sry mail je pokvaril oblikovanje):

Hi, I've read your listing policy, especially 'Drugs and drug paraphernalia policy', 'Medicine and healthcare products policy' and 'Hazardous and explosive materials policy' parts and still do not completely understand them. For example various racetams (oxiracetam, pramiracetam, piracetam, coluracetam ...), noopept, phenibut, modafinil, DMAA, superdrol, harmine, PRL-8-53 and more are available. Yet all of these might be considered either drugs or medicines. I will not point you to the listingd since you neither pay me to find them nor do I think that they shouldn't be allowed. You should rather list all prohibited substances by IUPAC/CAS/structural formula so that it would be completely clear what is allowed and what is not. The current situation reminds me too much of the USA and their most likely unconstitutional federal analogue act. Regards!

Odgovora valjda ni... kako naj potem človek ve a krši neko pravilo ali ne, če niti ne piše kaj je in kaj ni dovoljeno?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Qcube ()

an3333 je izjavil:

glej povprečje ne izjem

Mhm... tam 7 dni (če štejem tudi vikende... drugače pa 5 delovnih dni).

an3333 je izjavil:

vendar pa ko zamudi zna zamudit orenk, tudi po 20 dni

In? To je še vedno čisto normalno. Se zgodi, ja. Izjemoma.

an3333 je izjavil:

še ena ebay bedastoča glede dovoljenih in nedovoljenih oglasov ... ... ... kako naj potem človek ve a krši neko pravilo ali ne, če niti ne piše kaj je in kaj ni dovoljeno?

Lahko si kakšen zakon prebereš. Pa boš vedel kaj je in kaj ni dovoljeno. Al mogoče od ebay-a pričakuješ da bojo poznali slovenske zakone (pa njihove finese)?

MasterKiD je izjavil:

Naročil izdelek za 15€, neke plastika in me zanima ali je možno, da bo carina želela račun? Namreč nevem kaj jim naj pošljem, saj sem prodajalca vprašal ali je poslal tudi račun in je rekel, da ne. Vprašal sem ga tudi, kaj narediti, če bodo zahtevali račun in je rekel, da ne bo problema bla bla.. (izgovori pač). Če ma kdo izkušnje naj prosim pove. :)

Pošlješ jim link do izdelka ki si ga kupil. Pa zaslonski posnetek transakcije.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

MasterKiD ::

1.Naročil nekaj in preko tracking (China Air Post Mail) piše Dispatching - v koliko dneh približno lahko pričakujem pošiljko na moj dom?
2. Zanima me če kdo ve za kakšno poceni nočno lučko na eBayu in pa da skup z poštnino stane tam do 6€? Pa da je prodajalec nekje iz Nemčije oz. da hitro pride. Nekaj takega (namizna svetilka):

_geek_ ::

Imam hud problem. In sicer naročil sem si prenosnik iz Nemčije http://www.ebay.de/itm/MyBook-Laptop-/2... in sedaj sem prejel paket in zadeva je v takšnem stanju:

Torej na prvi sliki se vidi celotna vsebina paketa (praktično nobene prave zaščite) vse ostalo pa mislim da ni potrebno razlagati. Na sami nalepki kjer so moji in pošiljateljevi podatki ni nobene omembe, da bi se ta paket ravnal s previdnostjo (tudi na sami škatli ni nobene nalepke za previdnejše ravnanje - tisti kozarec imam v mislih).

Sedaj pa me zanima, na žalost je paket prevzel moj brat se pravi poštar ni bil prisoten ob odpiranju paketa. Ampak glede na to da je prenosnik bil neustrezno zaščiten in paket neustrezno označen, a ima tukaj pošta sploh kaj krivde? Verjetno je najbolje da se obrnem na prodajalca in z njim rešima zadeve, ali?
««
54 / 113
»»