» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
52 / 113
»»

Alamar ::

Necrosiss je izjavil:

Kaj če iz EbayUK naročim lap-top za 929 funtov, poštnina je 60 funtov, se pravi skupaj 989. A je to vse kar moram plačat, a še kšna carina al kej podobnega?
To so vsi stroški, če je lokacija pošiljanja znotraj EU, kar pa ni avtomatsko na ebay.co.uk. Pogledati moraš dejansko lokacijo prodajalca.

perci ::

Jst dostikrat kupujem kakšne drobne stvari iz Kitajske, Hongkonga. Vedno kupujem z brezplačnim standard shippingom in vedno stvari pod 25 eur (zaradi DDV), ker se mi ne da zafrkavat s carinsko pošto.

Zadeva včasih traja en mesec, včasih pa presenetljivo hitro (tudi manj kot 14 dni).

Vse do sedaj sem dobil brez problema, kot je bilo dogovorjeno. Zdajle imam naročenih kup accesorijev za Go pro ker bi rad primerjal kvaliteto z originalnimi (cenovno zasoljenimi)deli. Za neoriginalne dele so cene iz Kitajske (s free shippingom) smešne.

Meja je 22 EUR in tudi to ni zagotovilo za "zafrkavanje" s pošto, saj se (po ta novem) lahko vtaknejo v prav vsako pošiljko ne glede na vrednost, če ni pravilno izpolnjena carinska deklaracija (označeno kot gift, nepravilno napisana vrednost, nepravilno imenovan predmet...). V primeru, da pošljejo obvestilo za posredovanje računa, si primoran plačati nekatere manipulativne stroške (cca 4 EUR), ne glede na vrednost pošiljke.

Necrosiss ::

Alamar je izjavil:

Necrosiss je izjavil:

Kaj če iz EbayUK naročim lap-top za 929 funtov, poštnina je 60 funtov, se pravi skupaj 989. A je to vse kar moram plačat, a še kšna carina al kej podobnega?
To so vsi stroški, če je lokacija pošiljanja znotraj EU, kar pa ni avtomatsko na ebay.co.uk. Pogledati moraš dejansko lokacijo prodajalca.

Poslano je iz Stanmore, United Kingdom. To je vredu ane?

Ja, maš prav, 22 eur, jaz razmišljam v USD, kar je pa še malo več kot 25 (skoraj 30).

radmannsdorf ::

necrosiss, ok je ja, ne bo ne carine, ne davka.

mcMatko ::

koliko časa približno traja dostava?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: amacar ()

skyline ::

Odvisno od tega, s kje ti pošljejo artikel. Boš moral dat kej več informacij.

šernk ::

Dostava:

EU: 1-2 tedna v povprečju
ZDA: 2-3 tedne v povprečju
Kitajska in co.: 2-6 tednov v povprečju

tako nekako so moje izkušnje, pol pa kamor padeš padeš :D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

kixs ::

Iz Kitajske narocil en napajalec za notebook. Prisel je poskodovan, ne dela. Kako resujete te reci? Recete samo, da ne dela ali da je poskodovan in ne delujoc? Ne bi rad posiljal reci nazaj, le dobil (vsaj delno) povrnjeno kupnino.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

neon21 ::

Zmeni se z prodajalcem. Pač povej da je pokvarjen pa zahtevaj novega. Ziher ti bo poslal novega da se izogne slabemo feedbacku.Če nebo poslal ne novega ne denarja pa obvesti ebay o tej zadevi.

torres8 ::

jaz bi samo nekaj vprasal. zelo me moti ce so cene v funtih ali dolarjih. kako se use cene ki jih vidim spremenijo v eure?

torres8:
cene so odvisno na katerem ebayu se nahajas. Ce si na .com imas v dolarjih, ce si co.uk imas funte. Ce zelis "enostavno" videt cene v evrih, popravi naslov v .de

www.ebay.com/....... v www.ebay.de/....... artikel in vse ostane isto, le napisi in cena se spremeni.

neon21:
ja, ze vceraj sem mu napisal, da ne dela. Nisem nic omenjal, da je dejansko ohisje poceno in je tudi en pin konektorja odpadel. Zdej mi je odpisal, da mi poslje se enega, ce placam dodatnih 2 dolarja. Verjetno se bom kar za to odlocil.

lp

amacar ::

Nimaš mu kaj doplačevat. Če ne dela ne dela, to te poskuša zmanipulirati. Napiši, da ne veš zakaj bi mu doplačeval 2$, če izdelek ne dela in da boš v tem primeru odprl dispute.

Sej o tem sem pa ravno zdaj razmisljal... meni je edina opcija, da mu doplacam tista 2 dolarja, ko dobim delujoci napajalec. Ce odprem despute, potem moram napajalec po vsej verjetnosti nazaj poslati in to bo drazje kot 2 dolarja.

Se najrajsi bi videl, da mi naredi full refund in potem narocim se enkrat.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Odgovori mu, da je zadeva fizično poškodovana in da ne razumeš, zakaj bi moral doplačevati, če si plačal za delujoč napajalnik. Naj ti lepo pošlje še enega in da mir.

St235 ::

je pa vsekakor možno, da prodajalec zahteva da izdelek vrneš in tudi ebay ti lahko ne uredi disputa dokelr ne pošlješ izdelka. Samo kitajci redko to komplicirajo.

se eno vprasanje ce kupim iz avstralije ali amerike sportne copate za 80 dolarjev koliko me to znese z carino in davkom skupaj in ali se vedno carini ali kak paket spregledajo. hvala

Mr.Nice ::

torres8 pazi na to, da ne kupuješ ponaredka, ker ti znajo na carini zaseči in dati na uničenje. Na koncu ostaneš brez denarja in izdelka ter plačaš kazen cca 60€. Iz ZDA ne vem kako je, ker še nisem naročeval. Je pa ziher za plačat carina oz davek....pri vrednosti 80 dolarjev.

Pozanimaj se preden naročiš, kako je z naročanjem iz Amerike.

lp
Dont worry.......be happy!!!:)

mihec87 ::

Pri 80 dolarjih plačaš samo ddv+ cc6 eur stroškov..

Okapi ::

torres8 pazi na to, da ne kupuješ ponaredka, ker ti znajo na carini zaseči in dati na uničenje. Na koncu ostaneš brez denarja in izdelka ter plačaš kazen cca 60EUR.
Tole o kazni rahlo dvomim. Če kupuješ na ebayu, pošlješ potrdilo od carine, da je bila roba ponarejena (in komisijsko uničena), in dobiš denar nazaj.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

aha to super ce ti ebay vrne stroske ce se ti predmeti unicijo, ceprav se vedno placas kazen pa to?

to je pa link:garantira da ne prodaja fejka
kako se pa ve ali je fejk ali ne, ker ima napisano da sklatle ne poslje zaradi vecjega volumna posilke

http://www.ebay.com/itm/NIKE-5-FIVE-GAT...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: torres8 ()

se eno vprasanje bi postavil. Ce kupim paket iz italije in me pride postnina 20€ je pa moznost da lahko polsem h enemu kolegu v italijo za 5€. je mogoce to izpeljati da zamenjam naslovnika in da on to lepo sprejme brez nekih problemov?

St235 je izjavil:

je pa vsekakor možno, da prodajalec zahteva da izdelek vrneš in tudi ebay ti lahko ne uredi disputa dokelr ne pošlješ izdelka. Samo kitajci redko to komplicirajo.

Iz Slovenije plačaš več poštnine kot je vrednost izdelka. Ne splača se to Kitajcu.

Okapi ::

perci je izjavil:

St235 je izjavil:

Iz Slovenije plačaš več poštnine kot je vrednost izdelka. Ne splača se to Kitajcu.

Poštnino na Kitajsko mora praviloma kriti kupec. Samo od dobre volje prodajalca je odvisno, ali jo bo kril.

se eno vprasanje bi postavil. Ce kupim paket iz italije in me pride postnina 20€ je pa moznost da lahko polsem h enemu kolegu v italijo za 5€. je mogoce to izpeljati da zamenjam naslovnika in da on to lepo sprejme brez nekih problemov?
Ja. Razen pri tistih, ki kaj mutijo in se ne upajo poslati v domačo državo.

O.

Okapi je izjavil:

perci je izjavil:

St235 je izjavil:

Poštnino na Kitajsko mora praviloma kriti kupec. Samo od dobre volje prodajalca je odvisno, ali jo bo kril.
O.

Tudi, če gre za defekten izdelek v štartu? No, kakorkoli že, ni noben problem upalit negative review, ima on bistveno več škode od tega, kot poslati še en napajalc.

Napajalec zelo verjetno ni bil defekten v startu, ker je pac poceno ohisje. Res pa je bil zapakiran samo v bubble-kuverto. Dodatno se je ze takoj izstaknil en pin na napajalcu - lahko je to posledica poskodovanega ohisja oz. ravnanja s to posiljko s strani post, lahko pa gre tudi za nekakovosten izdelek.

Mi ni problem dati dodatna dolarja, ker sem napajalec dobil v avkciji cca 2 dolarja ceneje kot je obicajna cena. Le da je normalno delujoc.

V odgovor sem mu ze napisal dve moznosti, da lahko dodam 2 dolarja, ampak sele po prejetju deljujocega napajalca. Ali, da mi da full refund in ponovno kupim napajalec po buy-now ceni.

lp

perci je izjavil:

Okapi je izjavil:

perci je izjavil:

St235 je izjavil:

O.

Tudi, če gre za defekten izdelek v štartu? No, kakorkoli že, ni noben problem upalit negative review, ima on bistveno več škode od tega, kot poslati še en napajalc.
Ni tako enostavno, kot si to ti predstavljaš. Tudi, če mu stisne negativen feedback, lahko prodajalec zaprosi ebay, da mu ga zbriše in mu ga bo. Enostavno si kot kupec dolžan izdelek poslat nazaj, oziroma na kakšen drugačen način dokazat, da je poškodovan (recimo s fotografijo, če je počen ali razbit).

kixs je izjavil:

Napajalec zelo verjetno ni bil defekten v startu, ker je pac poceno ohisje. Res pa je bil zapakiran samo v bubble-kuverto. Dodatno se je ze takoj izstaknil en pin na napajalcu - lahko je to posledica poskodovanega ohisja oz. ravnanja s to posiljko s strani post, lahko pa gre tudi za nekakovosten izdelek.

Mi ni problem dati dodatna dolarja, ker sem napajalec dobil v avkciji cca 2 dolarja ceneje kot je obicajna cena. Le da je normalno delujoc.

V odgovor sem mu ze napisal dve moznosti, da lahko dodam 2 dolarja, ampak sele po prejetju deljujocega napajalca. Ali, da mi da full refund in ponovno kupim napajalec po buy-now ceni.

lp
Če je počeno ohišje, ga pač poslikaš in mu pošlješ kot dokaz. V tem primeru ti bo skoraj sigurno poslal novega, oziroma še bolje, da zahtevaš refund. Tudi v primeru ebay spora, bodo odločili v tvojo korist, ker boš predložil slikovni dokaz.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Kar tako avtomatsko mu ebay ne bo zbrisal feedbacka.

Če jaz dobim po pošti razbit izdelek, mu ga nisem dolžan na lastne stroške nazaj pošiljat.

Če bi bilo to res, bi lahko kitajčki lepo pošiljali razbite izdelke (namenoma) in potem za doplačilo (ker vedo, da je EU pošta 30-50x dražja (in se ti posledično bolj splača doplačat) poslali nadomesten izdelek.

Itak pa je debata brezpredmetna, ker ebay bistveno bolj ščiti kupce kot prodajalce in ti v primeru disputa skoraj avtomatsko vrnejo denar na paypal, pa naj se prodajalec jebe.

Očitno slabo bereš.
Še enkrat. Izdelek moraš poslat nazaj, oziroma s slikovnim gradivom dokazat, da je razbit. Drugače se bi lahko vsak kekec sproti izmišljeval, da je dobil kao razbito robo. Prodajalec ti je dolžan plačati return poštnino, če se seveda odloči za vračilo razbitega ali napačno poslanega izdelka. Če mu boš kar tako brez disputa stisnil negativen komentar lahko ebay zaprosi za odstranitev in negativen komentar BO odstranjen.

Sivo področje je v primeru, če se pošiljka očitno poškoduje med transportom oziroma dostavo. V tem primeru je načeloma pošta dolžna izstaviti odškodnino, za kar imajo na pošti tudi poseben zapisnik. Na lastnih primerih lahko povem, da mi je prodajalec vseeno vedno vrnil denar na moj račun (seveda spet ob predložitvi slikovnega dokaza). Sicer je vedno šlo za večje trgovine. En tak primer. Sam izdelek je sicer bil minimalno poškodovan, a vendarle...

Pa si se ti potrudil prebrati za sabo? Morda pa le nisi dovolj natančen in se da tvoje stavke interpretirat na več načinov?

Jaz nisem govoril o nobenih slikah ali kakršnemkoli drugem dokaznem gradivu. Jasno je, da jih tip, ki je dobil polomljen napajalec ima. Seveda jih bo poslal ebayu. A je treba o tem razpravljati?

Dejstvo je, da v takem primeru ebay nikoli ne bo brisal negative feedbacka, prav tako mu bo vzel denar lepo iz paypala in ga vrnil kupcu. Mal si preberte izkušnje ljudi po tujih forumih. Pa raje berte, kaj se prodajalcem dogaja, ne kaj se kupcem. Biti prodajalec na ebayu pomeni, da moraš vzdrževati bistveno višji standard kot na ostalih dražbenih siteih (npr. kakšni bolhi) - če hočeš dolgoročno kaj zaslužit, seveda.

Zdravo.

Zanima me , če bi policaji kaj gnjavli glede teh led lučk na ventilčkih na avto gumah.

http://www.ebay.de/itm/4-X-Auto-LED-Neo...

Zglea fajno zvečer :)

ne bi dost gnjavili. nehomologirana svetila, je pač izredni tehnični, prepoved vožnje in 400€.

Eh te pa tak ni panike. Bi šlo skozi zglea. :)

Anney ::

Koliko je že časa, če izdelka ne prejmeš po preteku mesečnega roka, da lahko odpreš case?
Danes poteče 30 dni in mi je prodajalec rekel naj še 10 dni počakam, in če izdelka ne bo naj mu pišem, torej skupaj 40dni. Lahko po 40 dneh še odprem case?

darkolord ::

Danes poteče 30 dni od kdaj?

menjalnik ::

Je kakšen dober trgovec s šolskimi potrebščinami na Ebay-u ali kje drugje?

darkolord je izjavil:

Danes poteče 30 dni od kdaj?

Estimated Delivery: Wed. Jul. 9 - Mon. Jul. 28

darkolord ::

Od 28. julija imaš (danes) imaš še 30 dni časa za odpret case.

Ok hvala.

Kovac93 ::

Kako se pravilno izpolni naslov na ebayu?
Živim na vasi, zato pod naslov napišem "vas + hišna številka", za kraj vpišem "kraj kjer imamo pošto", za regijo pustim prazno, za poštno številko pa samo cifre. Končen izgled:
XXXX XXXXXXX
Zagorje XX
Pivka 6257
Je tako pravilno?

hmm23 ::

menjalnik je izjavil:

Piši mi na zs. Imajo sosedje tako za osnovno kot za srednjo. Je pa vse dobro ohranjeno ter raznovrstno ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hmm23 ()

bansi ::

Živjo!

Imam problem z prodajalcem na ebayu. Med dražbo sem ga vprašal, če pošilja v slovenijo in kakšen je strošek poštnine. Strošek je 30€ in s tem se strinjam. Potem sem dobil dražbo, ki je po njegovih pričakovanjih verjetno precej pod želenim zneskom. Skupen strošek zame je 70€. Ga prosim za predračun in mi zraven nabije še dodatnih 70€, ki so opredeljeni kot "dodatni" stroški. Ima pravico to storiti? Oziroma kakšne so sedaj možnosti zame, ker ta znesek pa ne mislim plačati. Lahko od nakupa odstopim ali lahko zahtevam, da izdelek dobim za 70€? Hvala za odgovor

Prodajalec ti seveda ne mora nebit nekih fiktivnih stroškov in pričakovat, da boš to plačal.

Ne moreš zahtevat izdelka za 70€, oziroma ga ne moreš prisilit da ti ga pošlje. Lahko pa seveda prijaviš zadevo na Ebay in mu prilimaš negativen feedback in bo človek hitro zaključil z prodajo na ebayu. S tem boš tudi rešen kakršnekoli obveze, da izdelek kupiš.

Imho je najbolj enostavno, da predlagaš, če lahko skenslata transakcijo češ, da nisi pripravljen kriti tako visoke stroške manipulacije s pošiljko. Ko ti pošlje predlog za skenslat transakcijo, je vse kar rabiš storit en klik. Če ne bo hotel, ga brez slabe vesti prijavi ebayu.

toplakd ::

Saj zato je dodal manipulativne stroške, v upanju da bo kupec sam hotel odstopiti od nakupa.
Potem mu izdelka ne bo treba prodati po doseženi ceni in dobil bo vrnjeno ebay provizijo.

Zato je boljše odpret dispute in zahtevat da pošlje po originalni ceni in ko ne pošlje pribit negativen feedback.

hmm23 ::

hmm23 je izjavil:

menjalnik je izjavil:

Piši mi na zs. Imajo sosedje tako za osnovno kot za srednjo. Je pa vse dobro ohranjeno ter raznovrstno ;)

Ostali tudi lahko.
Bo zihr ceneje kot na eBayu pa 100% boljše kvalitete.Hvala,lp,M

bansi ::

Alamar je izjavil:

Imho je najbolj enostavno, da predlagaš, če lahko skenslata transakcijo češ, da nisi pripravljen kriti tako visoke stroške manipulacije s pošiljko. Ko ti pošlje predlog za skenslat transakcijo, je vse kar rabiš storit en klik. Če ne bo hotel, ga brez slabe vesti prijavi ebayu.

Sem mu samo zagrozil z prijavo, je takoj poslal drug predračun. :D Hvala za odgovore

šernk ::

Ebay.co.uk nima več opcije: EU only????

ebay.de to opcijo še ima. Brez tega je UK ebay popolnoma neuporaben.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
««
52 / 113
»»