Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

rokokoko ::
Lep pozdrav. Na držbi sem bil najvišji ponudnik za nakup določenega artikla.
Zdaj preden sem sploh kaj plačal sem si premislil.
zanima me kaj zdaj¨?
Ali enostavno pustim vse pri miru ali moram koga obvestit?
Zdaj preden sem sploh kaj plačal sem si premislil.
zanima me kaj zdaj¨?
Ali enostavno pustim vse pri miru ali moram koga obvestit?

mihec87 ::
Ka to kar tako malo iz dolgega časa bidate.....
hja kontaktiraj prodajalca in magari plačaš morebitne nastale stroške..definitivno ne kar tako pustit
hja kontaktiraj prodajalca in magari plačaš morebitne nastale stroške..definitivno ne kar tako pustit

Novi smo na ebayu pa res nismo vedli.
Jaz bom poklical prodajalca pa se mu opravičil, zanima me ali lahko jaz zaključim z ebayom se odjavim ne plačam artiklov in to je to. Ali?????
Jaz bom poklical prodajalca pa se mu opravičil, zanima me ali lahko jaz zaključim z ebayom se odjavim ne plačam artiklov in to je to. Ali?????

Okapi ::
Policije ti ne bodo na dom poslali, če te to skrbi. V najslabšem primeru ti bodo ukinili registracijo na ebay in ne boš več mogel zgage tam delati.
O.

O.

Saj moraš plačat, ampak če ne plačaš, ti ne bodo poslali policije na dom, ali položnice.
O.
O.

Saj moraš plačat, ampak če ne plačaš, ti ne bodo poslali policije na dom, ali položnice.
O.
[Ebay] Terjatva zaradi neplačila
Kaj pa terjatve tudi ni.

Excessive unpaid items on a buyer's account may result in a range of consequences, including limits on or loss of buying privileges. Even if you don't have excessive unpaid items, we may limit your buying until you've established a good buying history or paid for the items you've committed to.
Če ne plačaš, se to zabeleži in prodajalci s takimi, ki ne plačujejo, nočejo imeti opravka, lahko pa ti tudi ebay sam omeji kupovanje. In to je to. Drugega se ne zgodi tistim, ki ne plačajo. Se pa spodobi vsaj obvestiti prodajalca, da si si premislil.
Če je prodajalec podjetje iz EU, ti tudi mimo ebaya ne more nič, ker imaš pravico odstopiti od nakupa na daljavo. Če je zasebnik iz EU ali podjetje izven EU te lahko teoretično zasebno toži, v praksi pa tega nihče ne počne, ker je predrago in brez pravega upanja na uspeh. Se pa lahko zgodi, da ti pošiljajo uradno zveneča grozilna pisma, ker jim tu in tam kdo nasede in plača. Morda obstaja tudi kakšen primer, ko je kdo h kupcu, ki ni hotel plačati, poslal Črnogorca, ampak bo treba šele ugotoviti, ali se je to res že kdaj zgodilo;-)
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

E hvala. Vsaka šola nekaj stane.
Pred kratkim sem se prijavil na ebay in sem malo sprobaval tole dražbo.
Sicer naj bi kupil 4 artikle po ceni cca 15€. tak da neke vsote ni. Nebi pa rad to plačeval ,ker ne rabim.
Sej pravim NISEM VEDEL. Prodajalca sem pa obvestil.
Kaj pa tale tema o terjatvi a je to mogoče?
Pred kratkim sem se prijavil na ebay in sem malo sprobaval tole dražbo.
Sicer naj bi kupil 4 artikle po ceni cca 15€. tak da neke vsote ni. Nebi pa rad to plačeval ,ker ne rabim.
Sej pravim NISEM VEDEL. Prodajalca sem pa obvestil.
Kaj pa tale tema o terjatvi a je to mogoče?

kixs ::
Tole je sicer brez predmetno... ampak me je res presenetilo... nisem hotel na prvo zogo kupit artikla... ko pa pogledam cez par dni, pa je en kupil vse WTF! 
http://offer.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dl...
in se danes mi ne gre v glavo

http://offer.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dl...
in se danes mi ne gre v glavo

Ve kdo kako je s posiljanjem baterij za prenosnik iz ZDA? So pri tem lahko kaksne tezave na nasi strani?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()

keitai ::
Sem že nabavil baterije iz Kitajske in ZDA, naročil, dobil. Poglej, če ne dobiš iz UK po podobni ceni (računaj da je iz ZDA + ddv, če ni cena pod 24e).
@Rokokoko: a to si biddal za trening? Ponavadi greš samo na listo neplačnikov + par kletvic prodajalca.
@Rokokoko: a to si biddal za trening? Ponavadi greš samo na listo neplačnikov + par kletvic prodajalca.

Mislim, da je bilo enkrat receno, da se "kao" ne sme posiljat baterij??
Ta ima kar dobro ceno, skupaj s postnino znese 21.5€.
lp
Ta ima kar dobro ceno, skupaj s postnino znese 21.5€.
lp

Sem že nabavil baterije iz Kitajske in ZDA, naročil, dobil. Poglej, če ne dobiš iz UK po podobni ceni (računaj da je iz ZDA + ddv, če ni cena pod 24e).
Eh nevednos! Nov sem bil na tem pa sem res imel malo trening.
Mislil sem, da ti po par dnevih če ne plačaš enostavno stornirajo oz avtomatsko odstopaš od pogodbe.
Jebiga za drugič bom vedel.

negotiator ::
LP!
Prejle sem iz ebaya naročil en izdelek s poštnino skupaj 15.5GBP, kar naj bi bilo okoli 18.96EUR, po vseh internetnih pretvornikih (sem probal na več mestih), razen na ebayu imajo očitno kar neko svojo cifro za pretvarjanje in sicer: 1eur = 0.783132gbp, tako da sem plačal cca 19.8eur. Je to normalno? Ker se ne spomnim, da bi ponavadi takole čudno preračunavali.
Hvala, LP!
Prejle sem iz ebaya naročil en izdelek s poštnino skupaj 15.5GBP, kar naj bi bilo okoli 18.96EUR, po vseh internetnih pretvornikih (sem probal na več mestih), razen na ebayu imajo očitno kar neko svojo cifro za pretvarjanje in sicer: 1eur = 0.783132gbp, tako da sem plačal cca 19.8eur. Je to normalno? Ker se ne spomnim, da bi ponavadi takole čudno preračunavali.
Hvala, LP!
All easy problems have already been solved.

Pithlit ::
PayPal uporablja svojo konverzijo. Lahko pa ti spremeniš v nastavitvah naj ti zaračunajo v original valuti pa pol tvoja banka opravi konverzijo.
Life is as complicated as we make it...

PayPal uporablja svojo konverzijo. Lahko pa ti spremeniš v nastavitvah naj ti zaračunajo v original valuti pa pol tvoja banka opravi konverzijo.
Kaj pa to pomeni? Da bo potem banka uporabila kakšno cenejšo konverzijo ali po možnosti še dražjo od paypal-ove?
Hvala, LP

Banka bo pač uporabila svoj tečaj. A bo to ceneje ali dražje je pa v rokah ekonomije. Ponavadi je cenejše, ni pa nujno. Pač poglej tečajno listo in če misliš da se bo konverzija toliko poslabšala da prideš s paypal-ovo cenej skoz... uporabi paypal konverzijo. Drugače pa pač bančno.

PS: sem pogledal na tiste kalkulatorje valut na abanki, ki jo uporabljam za paypal in res je bilo tam ceneje, kot pri paypalovi konverziji.

eales ::
negotiator je izjavil:
PS: sem pogledal na tiste kalkulatorje valut na abanki, ki jo uporabljam za paypal in res je bilo tam ceneje, kot pri paypalovi konverziji.
Evo na tem linku imaš še opis, kako se to nastavi.

radmannsdorf ::
ma to bi si mogl vsi nastavit. jaz mam že par let in še vsak nakup je bil cenejši.
je pa res da na računu ki ga dobiš na mail, ne veš točno kolko EUR so ti odtrgali, če si kupil izdelek ki ima ceno v drugi valuti. lahko pa to vidiš potem na svoji spletni banki recimo, ali na izpisku.
je pa res da na računu ki ga dobiš na mail, ne veš točno kolko EUR so ti odtrgali, če si kupil izdelek ki ima ceno v drugi valuti. lahko pa to vidiš potem na svoji spletni banki recimo, ali na izpisku.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: radmannsdorf ()

radmannsdorf je izjavil:
To je pač tist rizik ki ga moraš bit pripravljen sprejet. Isto kot trgovanje na borzi. Sam da se pri teh konverzijah res mora že ena grozna katastrofa zgodit da te 'zajebe'.

Oldi ::
Od Kitajcev sem dobil slabe LEDke in odprl case. Ponudili so mi vračilo in polni refund. Zatežil sem jim, da sem jih že lotal in da jih ne bodo mogli prodati, nakar brez besede vrnejo kupnino.

mailer ::
Pri naročilu baterije se mi je tri dni nazaj spremenil status, da v našo državo ne pošiljajo več. Pisal sem prodajalcu in dobil naslednji odgovor:
V kolikor bo imel kdo težave pri pošiljkah v katerih so polnilne celice.
Recently the Swedish Post / Hong Kong / Singapore / China Post announced that all items shipping by air are now subject to x-ray, screening for regulated materials.
Postal system to strengthen control of parts of the battery, resulting in longer accept batteries shipping.
Temporary, we can not ship to Slovenia.
V kolikor bo imel kdo težave pri pošiljkah v katerih so polnilne celice.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

torres8 ::
zdravo ze kako leto nisem nic kupil z ebaya pa me zanima samo eno vprasanje. Ali so v tem novem letu kaj spremenili glede carine in te zadeve ali je se vedno enako
znotraj EU zastonj
iz amerike, kitajske pa od 24 € brez carine od 24 do 150 samo ddv naprej pa carina+ddv
a je tako ali so kake spremembe
hvala za odgovor
znotraj EU zastonj
iz amerike, kitajske pa od 24 € brez carine od 24 do 150 samo ddv naprej pa carina+ddv
a je tako ali so kake spremembe
hvala za odgovor

blblb ::
Torej mali problem :>
Narocen artikel 3. aprila torej je danes 43 dan. Izdelka se ni pri meni.
Ko sem hotel odpreti case (oz. vprasanje prodajalcu kje je stvar :) me je eBay opozoril da je datum prihoda dolocen od 23. aprila do 20. maja in do takrat ne morem odpreti case-a.
20. maja je 47 dan in takrat po mojem poznavanju eBaya izgubim pravico do pritozbe.
Ze imel kdo podoben primer? Kaj narediti?
Sicer ni za velik znesek sam vseeno... :>
lp, blblb
Narocen artikel 3. aprila torej je danes 43 dan. Izdelka se ni pri meni.
Ko sem hotel odpreti case (oz. vprasanje prodajalcu kje je stvar :) me je eBay opozoril da je datum prihoda dolocen od 23. aprila do 20. maja in do takrat ne morem odpreti case-a.
20. maja je 47 dan in takrat po mojem poznavanju eBaya izgubim pravico do pritozbe.
Ze imel kdo podoben primer? Kaj narediti?
Sicer ni za velik znesek sam vseeno... :>
lp, blblb

Danes sem prejel izdelek, ki sem ga kupil preko ebay in plačal preko paypal. Ker izdelek ni tak, kot je bil opisan ga bom vrnil. Pisal sem tudi že prodajalcu, da mu ga pošljem nazaj. Kako zdaj poteka stvar naprej? Kaj naredim na ebay in kaj na paypal?

Počakaj da ti prodajalec odgovori. Ti bo on povedal kaj in kako. Če se bo pretirano upiral pa pač odpri case.

blblb ::

šernk ::
eBay je spremenil pravila. Časa imaš 30 dni od zadnjega predvidenega roka za dostavo.
bil že čas, da so uvedli to. Tistih 45 dni je mnogokrat pomenilo da je paket prišel ravno med 45 in 50. dnevom. In itak so mi vedno vsi po default vrnili denar takoj, pol pa se 3x ukvarjat z njim.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

DDevil ::
zdravo, okoli 5.5. sem naročil tale case za Nexus 5. Danes sem pošiljko dobil in case je prišel počen. Mail sm že poslal pošiljatelju (in slike počenega izdelka), na kaj naj bom pozoren?

Najbrž ti bo ponudil da pošlje ponovno. Jaz bi vztrajal na vračilu kupnine, ker od tistih dveh obljubljenih ponovnih pošiljanj iz kitajske ni prišlo nobeno do mene.

Hvala, bom videl kakšen bo odgovor potem se bom pa odločil. Ja mi je že na začetku bilo malo žal da sem kupil iz Kitajske (je bilo pa najbolj pocen heh).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DDevil ()

Še eno vprašanje, pošiljatelj me je vprašal kaj bi raje (še enkrat novo poslat al refund) in najraje bi denar nazaj. Moram uradno kaj naredit prek PayPal/eBay al sam odgovorim za refund ?

Odgovori za refund, jutri ga dobiš. Zadeva rešena, mogoče boš mogu še naročilo skenslat, če bo to želel, ker eni vprašajo po temu eni ne.

čuhalev ::
Torej moja situacija ja taka, da se mi tisti 45 dnevni oziroma, kolikor pač imam časa, da se pritožim, poteče prej, 23. 5., kot je predvidena dostava 26. 5. in artikla nisem še dobil. Ideje?

Ideja? Beri pravila na ebayu, ali slo-tech, kjer je bilo to pred kratkim razloženo.
Pritožiš se lahko v 30 dneh po predvidenem datumu dostave.
O.

Pritožiš se lahko v 30 dneh po predvidenem datumu dostave.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

čuhalev ::
Ja, nekje na ebayu piše do 30 dni po predvidenem roku dostave, drugje na ebayu piše 45 dni. Zmešnjava.

Oldi ::
Danes je bilo na TV, da so pokradli nekaj gesel od ebay-a, zato so svetovali zamenjavo gesla. Poleg tega sem preklical direktno povezavo iz njihove strani na PayPal.

driver_x ::
Nisem bral celotne teme, ker je predolga, me pa zanima, če kdo uporablja Cheaper & More za nakupe iz DE in UK za artikle, ki jih ne pošiljajo v Slovenijo.

V eni od prejšnjih objav sem napisal, da sem dobil izdelek, ki ni bil tak kot v opisu. Na dan prejema pisal prodajalcu, da ga vrnem nazaj in po sledenju pošiljke ga je včeraj tudi prejel. Plačal sem preko paypala in zdaj ta denar nekako visi v zraku. Nima ga ne prodajalec ne jaz. Ocene prodajalcu še nisem dal. Kaj moram storiti, da se stvar zaključi?