» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
43 / 113
»»

šernk ::

Najprej piši prodajalcu in ga povprašaj o zadevi. Neglede na to kaj obljubljajo iz kitajske hodi zadeva minimalno 10 dni, razen če ne doplačaš 20€+ za ekspress dostavo, potem je v 4-5 dneh tu.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

kema95 ::

potrdila o pošiljanju nisem dobil . od prodajalcu sem poslal že 5 mailov vendar brez uspeha

kixs ::

Koliko casa je minilo od kar si placal? Ce ne dobis robe v roku cca 5 tednov od nakupa, potem odpres "case", da posiljke nisi prejel. Pocakas na odgovor prodajalca... ce ga ni, ta primer eskaliras naprej in ce se vedno prodajalec ne povrne tvojih stroskov, dobis denar od Ebaya. Za denar se ne rabis bat, le rokov za pritozbe ne smes zamuditi. Ko se bliza rok, ti pri narocenem izdelku to dodatno pise (v summary pogledu).

Sicer pa malo hecno pises... kdaj letalo leti nima prav nobene veze z narocanjem in tudi ne sme vplivati na tvojo odlocitev za narocilo - letala letijo vsak dan! Oglasa tudi ne more izbrisat - ti lahko vedno pogledas kaj si narocil - v spisku narocenih izdelkov v "Summary view" lahko vedno pogledas tudi originalen oglas - klikni na link izdelka. In ja, iz Kitajske le redko kdo dobi prej kot v treh tednih (to je moj rekord, obicaj pa je cca 5-6 tednov).

lp

Racunalnik ::

thinker je izjavil:

Naročaš kaj sumljivega ?

Naročam samo dele za elektroniko.

Men so tudi del za elektroniko skenslal in je prodajalec se enkrat poslal, samo ga se nisem dobil po slabem mesecu.

@ ostali
Narocam nekaj pod 22eur iz USA, potem je tle se postnina, ali se postnina uposteva pri ceni izdelka in bom tako prekoracil znesek in ga bodo pri nas carinili, kajti na ebay placilu je skupni znesek?

St235 ::

še 1001 ker je res tako težko prebrat kaj na to temo.

Plačila uvoznih dajatev so opravičeni izdelki, ki so vredni manj kot 22€, torej poštnina nima veze.

Okapi ::

Samo je pogosto težko (oziroma nemogoče) Carini prikazati vrednost izdelka, ločeno od poštnine.

O.

šernk ::

Eno neumno vprašanje: kaj je za carino realna cena izdelka?

sicer sem za vse skupaj sedaj plačal 23$, tako da znese pod 22€ tudi s poštnino vred, ampak sem bil blizu temu da naročim za s poštnino vred za okoli 23€. Od tega bi prišla poštnina 18€. In sedaj realna cena v ameriki za izdelek je 5€ za 100 komadov, pri nas je realna cena za 100 komadov 50€. Oni njihovo cenitev gledajo glede na internet ali glede na ostale cene? Isti izdelek je iz angleškega ebay recimo dražji kot pri nas in se dobi zadevo samo iz USA po tako nizki ceni.

da ne govorim če gremo na 200 komadov (gre se za foto papir), ker pride razlika v ceni x10 v USA stane 200 komadov toliko kot pri nas 20 komadov. Skratka če se oni odločijo da cena, ki si jo plačal ni realna, se jim da s tremi spletnimi ponudbami dokazat da gre za realno ceno v USA?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Načeloma je dovolj račun, oziroma cenik, kjer si kupil.

100 kitajskih baterij za ure je recimo 15 evrov, pri nas je cena 150 evrov.

O.

fopi ::

Eno vprašanje glede avkcij na ebayu. Trenutno nekaj spremljam nexus 4 in se večkrat pojavi, da nekdo prodaja nov nexus 4, ga uspešno proda na avkciji potem pa se drugi dan pojavi kot ponovno postavljen oglas. Možno je, da bi nekdo imel več jih za prodat, samo se je to že pojavilo večkrat in pri posameznikih ne podjetjih. Ali se veliko dogaja, da ljudje ne kupijo potem ko zmagajo na avkciji ali je tu kaka prevara ali kako?

Okapi je izjavil:

Samo je pogosto težko (oziroma nemogoče) Carini prikazati vrednost izdelka, ločeno od poštnine.

O.

? Kako to misliš? 99% računov z ebaya in paypala ima ločeno postavko za pošnino.

Noben račun s "free shipping" nima ločene postavke za poštnino. In tudi marsikateri račun, ko je bila ob nakupu poštnina posebej zaračunana, na paypalovem računu nima ločene postavke za poštnino.

O.

Pri računi, ki ima free shipping se logično upošteva celoten račun kot vrednost blaga. Saj tudi pakiranja v škatlo, odgavarjanja na emaile itd. ni na ločenih postakah. Če si kupil izdelek kjer je cena poštnine vključena v ceno to pač pomeni višjo ceno blaga.

In tudi marsikateri račun, ko je bila ob nakupu poštnina posebej zaračunana, na paypalovem računu nima ločene postavke za poštnino.
odvisno, stari kupljene na ebyu imajo vedno ločeno postavko. Ravno tako 99% računov iz drugih spletnih trgovin. Edina izjema so custom invoice zahteve, kjer je prodajalec prelen, da bi vpisal poštnino na ločeno postavko. Samo to je pa stvar komunikacije s prodajalcem.

Če si kupil izdelek kjer je cena poštnine vključena v ceno to pač pomeni višjo ceno blaga.
Ne vem, zakaj se sprenevedaš? Pri vsakem v tujini kupljenem izdelku cena v resnici vključuje tudi poštnino in je čisto vseeno, ali jo navidez posebej plačaš ali pa je vključena v ceno izdelka. Zato tudi plačaš DDV na skupno vrednost.

O.

ne vem, zakaj delaš budalo iz sebe?

Cena vsakega izdelka vsebuje tako strošek materiala, kot strošek dela, oglaševanja, ebay provizije, poštnine, marže itd...

Samo to nima popolnoma nobene veze z konjskimi dirkami. Za presojo ali je izdelek oproščen plačila carine pa šteje SAMO vrednost blaga (brez poštnine, zavarovanja itd...) in tukaj JE bistveno ali ti nekdo proda nekaj za 30EUR z brezplčano poštnino ali pa ti proda za 20EUR in 10EUR poštnine. Za izdelek bo prodajalec v vsakem primeru dobil 30EUR, samo razlika je v temu ali boš plačal DDV ali ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Ne vem, zakaj delaš budalo iz sebe? Izdelek sam v vsakem primeru stane 20 evrov, 10 evrov pa je poštnina. Razlika je samo v tem, da boš v enem primeru to naši Carini težje razložil (jim pa lahko vseeno pokažeš "znamko" na paketu, ki bi jo potem morali odšteti od skupne "cene", ki si jo plačal Kitajcu.)

Tu se pogovarjamo o tem, kako Carini povedati, da "free shipping" ne obstaja, ker tudi kitajska pošta v resnici kasira za poštnino.

In kaj misliš, kaj bi ti rekli na Carini, če bi jim razlagal, da si na ebayu kupil izdelek, ki je bil "free", samo poštnina je bila zelo draga?

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

kot že 1001 napisano, carini dol visi kako si se ti dealal z Kitajcem in kaj sta se zmenila. Njih zanima ali je blago, ki ga kontrolirajo več ali mnaj vredno od 22€. To dokazuješ na podlagi računa. Če zadeva bistveno odstopa lahko carina ceno preveri tudi na drug način in upošteva takšno cenitev. Vedno imaš pravico zahtevat in tudi plačat neodvisnega cenilca. Samo za izdelke za 20€to nima smisla in o tem razmišljaš prede naročiš. Če malo pogledaš po ebayu (kar vem, da bo na splošno pomanjkanje funkcionalne pismenosti za večino prevelik problem) hitro najdeš enake izdelke za različno ceno in poštnino, seštevek je pa vedno enak. Pri izdelkih majhne vrednosti se to splača kontrolirati. Pri dražjih stvareh pa je popolnoma vseeno, ker se poštnina šteje v carinsko osnovo.

Vem, da zdaj že kar precej sprašujem, ampak sem neizkušen in rešujem en "case".

A je ok nekomu dati paypal email, se pravi email na katerega je vezan paypal? Prodajalec me zanj sprašuje, ker je izgubil moj ID za vračilo in bi sedaj imel moj email.

if you send me your paypal adress i send refund immediately. -> pošljem fizični naslov in on napiše
i need your paypal email to send refund.

Seveda preko ebaya ne gre pošiljati email naslovov.

Hvala.

opeter ::

Saj s tvojim e-mailom ne more nič počnet (dokler mu ne daš gesla in upam, da slednjo zadevo ne storiš). Razen, da ti nakaže denar.

Torej, brez obotavljanja mu daj e-pošto, da ti bo nazaj poslal tvoj denar.

fopi je izjavil:

Seveda lahko pošlješ. Saj imaš interno pošiljanje sporočil in tja not napišeš tvoj naslov e-pošte.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

malini ::

Pozdravljeni!

Sem začetnik pri nakupih preko ebay. No danes sem dobil pošto od carinske pošte da moram predložit račun koliko je zadeva vredna. Problem je ker ne vem za katero naročeno zadevo oni hočejo dokazila, saj sem naruočil več zadev. Na dopisu so dve številki (sprejemna številka in št.naročila), vendar ko gledam po paypal transakcijah ni nikjer take številke.

Hvala za pomoč

Imaš v glavnem 4 možnosti:
1) Pošlji najnižji račun. Če ne bodo zadovoljni z njim, ti bodo že sporočili, in boš povedal, da si se zmotil.

2) Pošlji najstarejši račun. Če ne bo pravi, ti bodo že sporočili, in boš povedal, da si se zmotil.

3) Pošlji vse račune in povej, da ne veš, katerega bi radi imela. Carina bo z malo sreče izbrala pravega.

4) Kliči na Carino in vprašaj, kaj je v pošiljki. Če boš imel dovolj sreče, te bodo znali prevezati na pravi konec in boš celo izvedel.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

amacar ::

Js se grem vedno četrto opcijo, torej pokličem, mi gospa prijazno pove kaj je, ter jim pošljem račun.

malini je izjavil:

Pozdravljeni!

Sem začetnik pri nakupih preko ebay. No danes sem dobil pošto od carinske pošte da moram predložit račun koliko je zadeva vredna. Problem je ker ne vem za katero naročeno zadevo oni hočejo dokazila, saj sem naruočil več zadev. Na dopisu so dve številki (sprejemna številka in št.naročila), vendar ko gledam po paypal transakcijah ni nikjer take številke.

Hvala za pomoč

ponavadi na teh papirjih od carine piše kdo je pošiljatelj in včasih to ustreza temu kar imaš v paypal statementu.

darkolord ::

Sprejema številka je tracking number. Tam kjer si kupil to navadno piše zraven naročila, ko ti stvar pošljejo.

Hayabusa ::

fopi je izjavil:

Vem, da zdaj že kar precej sprašujem, ampak sem neizkušen in rešujem en "case".

A je ok nekomu dati paypal email, se pravi email na katerega je vezan paypal? Prodajalec me zanj sprašuje, ker je izgubil moj ID za vračilo in bi sedaj imel moj email.

if you send me your paypal adress i send refund immediately. -> pošljem fizični naslov in on napiše
i need your paypal email to send refund.

Hvala.

Kakor jaz vem se paypal transtakcij v tvojem (njegovem) računu ne da izbrisati v zgodovini, tako da ne vem kaj bi on s tvojim emailom.
ti poglej kdaj si mu plača (datum, ura, znesek) oz mu daj ID transakcije

malat ::

rabi samo ID transakcije - https://www.paypal-community.com/t5/How...

OK.d ::

new rules
LPOK.d

finpol1 ::

Sedaj lahko case odprem 30 dni po Estimated Delivery: Mon. Jan. 6 - Fri. Jan. 17 ? Torej od 18. 1. 30 dni?

Rabil bi še malo pomoči, ko se ukvarjam z mojim primerom. :)

Zadeve nisem dobil, zato bi mi naj prodajalec vrnil denar. On pravi da je, jaz pa nisem dobil ne maila, niti na paypalu ni nič pod all activities, ne pod refunds, pač ne najdem nikjer. Kje bi se to moralo videti?

Tilen ::

V Paypalu najdi plačilo temu trgovcu. Tam mora biti vidno, da si dobil refund.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Tilen je izjavil:

V Paypalu najdi plačilo temu trgovcu. Tam mora biti vidno, da si dobil refund.

Aha hvala. Sem pogledal, pa ni plačila. Ne vem zakaj tako nateguje, pa je italijan ne kitajec. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fopi ()

Alamar ::

Ti to resno? Zakaj misliš, da pol ebaya ne posluje z Italijo.:)).

Ja no fino da zdaj vem. Drugič pa prej povejte ali pa dajte v vodič. :)

Razumemo, šef!

bipolarna ::

Pozdrav!

Pred kratkim sem na ebayu začela prodajati eno stvar, avkcija se je včeraj zaključila, kupec iz Chicaga mi je že nakazal denar na paypal račun. Vse je teklo kot po maslu, stvar sem že pripravila za pošiljanje, problem pa je nastal ko sem izbrala Purchase and print USPS postage. Nad podatki pošiljatelja, torej mene piše ''You need to have USA address. Click "Change" to create new address or select an already added USA address.''.

Predvidevam, da sem v nastavitvah nekaj narobe nastavila, zdaj pa me zanima kaj lahko naredim glede tega.

A njegov naslov vidiš?

Da, vidim njegov naslov.

OK, v čem je potem problem - zapakiraš in pošlješ?

Machete ::

Ne moreš printati usps obrazcev, ker ne pošiljaš preko ups ampak ps. Če bi bila iz Usa, bi lahko poslal preko usps.
Drugače pa nima veze. Napiši ročno, ali sprintaj iz worda. Pošlji priporočeno, če imaš kupca rada, tudi prednostno. Pod add tracking number vpiši 13mestno kodo pod črtno kodo, nalepke, ki jo dobiš na obrazcu za priporočeno pošiljanje ko je plačan in dopiši carrier: Posta Slovenije

Me prav zanima kaksen je znesek postnine - mislim, ce je pravi od Poste Slovenije (oz takega, ki posluje v Slo)?

Najlepša hvala!

krOOokO ::

Prvič nakupujem na Ebayu pa me nekaj zanima.

Npr. tale miške http://www.ebay.com/itm/SteelSeries-KIN...

Je to kakšen scam ali je res? Ker cena je sumljivo poceni, prodajalec pa ima dobro oceno.

Lp

Bellzmet ::

Zgleda vse OK. Samo boš pa čakal verjetno vsaj 30 dni.

Ajnstajn` ::

Mi lahko pove kdo tisto nemško stran, na katero lahko naročiš in tista pošilja potem naprej v slo ? (je že blo omenjeno pa ne najdem več)
//

amacar ::

cheaperandmore.com

Ajnstajn` ::

se vam ne zdi ta stran prekeleto draga ? (cheaperandmore.com)
//

Nekaj pa morajo zasluzit. Poznas cenejso alternativo?

_commandos_ ::

mailboxe.de

Hvala za info... verjetno pa mislis tega:

http://mailboxde.com/

_commandos_ ::

da tega

PauseBreak ::

Odprl sem PayPal račun, na katerega sem uspešno dodal in verificiral predplačniško viso electron. Zdaj bi rad od ene firme iz UK kupil par LED sijalk in trakcev v vrednosti 300$. Prodajalec mi je na PayPal poslal zahtevek za plačilo v dolarjih, zdaj pa me zanima, kje lahko nastavim, da bo banka pretvarjala med valuto in ne PayPal? Ali je to že default pri trganju iz kartice? Vse kar lahko naredim pri tem zahtevku za plačilo je, da kliknem gumb "Pay" ali "Cancel Money Request", nikjer ne najdem opcije "Other Conversion Options".
««
43 / 113
»»