Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

skyline ::
A je tako težko pred nakupom kontaktirat prodajalca?
Mel sem podobno situacijo (plačano s slovenskim paypalom, dostava kolegu v UK, ker seller ni hotel poslat direkt v SLO). Poslal mail prodajalcu, vse sva zrihtala brez komplikacij.
Mel sem podobno situacijo (plačano s slovenskim paypalom, dostava kolegu v UK, ker seller ni hotel poslat direkt v SLO). Poslal mail prodajalcu, vse sva zrihtala brez komplikacij.

finpol1 ::
Ali je tudi za nakupe potrebno verificirati kartico (tisto da ti paypal vzame 2€ in vrne)?

Ne, vendar boš imel neverificiran naslov za dostavo (nekateri prodajalci včasih nočejo pošiljati nanje).

St235 ::
predevsem pa imaš zelo nizek limit za nakupe dokler ne vertificiraš kartice.
ja, problem je tudi v tem, da nek kitajc / američan težko ve ali je naslov na katerega se pošilja (pa je drugačn od vetificiranjega) dejansko fizičen naslov (ker gre lahko za predal, fiktiven naslov s preusmerjanjem v nigerijo itd., itd...) zato so pri večjih zneski po mojih izkušnjaš še kar zadržani pri pošiljanju na nevertificirane naslove.
Glede tega ima Lakotnik prav - lahko bi ukradel paypal račun od nekoga in z njim plačeval robo, ki bi jo pošiljali na tvoj ebay naslov. Ampak v praksi še nisem naletel, da bi kdo zaradi tega kompliciral. Konec koncev le "izdaš" svoj naslov, na katerem te lahko iščejo, če se izkaže, da je kaj narobe. Drugo je pošiljanje na poštne predale in razne bolj ali manj anonimne naslove (kjer ne preverjajo osebnih podatkov).
ja, problem je tudi v tem, da nek kitajc / američan težko ve ali je naslov na katerega se pošilja (pa je drugačn od vetificiranjega) dejansko fizičen naslov (ker gre lahko za predal, fiktiven naslov s preusmerjanjem v nigerijo itd., itd...) zato so pri večjih zneski po mojih izkušnjaš še kar zadržani pri pošiljanju na nevertificirane naslove.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()

Alamar ::
Verificiran je le paypal račun medtem, ko naslov za pošiljanje je potrjen (confirmed). Zdaj ne vem, kako je z novimi verifikacijami, če ti avtomatsko potrdi naslov, samo še ne dolgo nazaj v Sloveniji nisi mogel imeti potrjenega paypal naslova. Nakar se je status naslova za pošiljanje kar sam od sebe spremenil v potrjenega, čeprav imam popolnoma drug naslov, kot tisti, ki je vezan na kartico.

kixs ::
Da od Kitajcev zahtevas full refund, ce ne pride roba v roku 45 dni, mi je jasno. Zanima pa me kaksen je obicaj za nakup rabljenega izdelka v EU (moj primer iz DE), ki mu jutri potece 45 dnevni rok. Zahtevas full refund ali "I still want the item" - ker tega izdelka nima vec kosov, pa tudi zelo redko se pojavijo na ebayu? Kar zelim povedat, se vedno bi rad to rec dobil, cetudi cakam se mesec dni. Ne vem pa kako potem poteka ta postopek. Ali po tem mesecu se vedno lahko zahtevas full refund, ceprav si prej izbral, da bi se vedno rad ta izdelek.
Placal sem sicer DHL registered shipping, vendar mi prodajalec ni posredoval stevilke za sledenje (medtem casom sem ga ze kontaktiral, da nisem prejel in je hitro odgovarjal, da bo preveril in tudi poslal tracking info). Tako da malo dvomim, da je tako poslal. Najraje bi izbral full refund.
lp
Placal sem sicer DHL registered shipping, vendar mi prodajalec ni posredoval stevilke za sledenje (medtem casom sem ga ze kontaktiral, da nisem prejel in je hitro odgovarjal, da bo preveril in tudi poslal tracking info). Tako da malo dvomim, da je tako poslal. Najraje bi izbral full refund.

lp

Okapi ::
Nimaš kaj izbirati. Ko ti bo vrnil denar, lahko nakup pri njem začneš znova, če boš še pri volji.
O.
O.

Hmmm... kako naj zacnem znova? Recimo, da je on res poslal, potem tega izdelka nima vec. Gre za nakup od privat prodajalca za en rabljen izdelek. Tudi, ce ga ni poslal, ga verjetno zdaj ne bo relistal. Pri kitajskih trgovcih je drugce, ker imajo na 1000 kosov junk robe

Če je poslal, potem boš itak dobil (če se ni izgubilo po poti) in mu boš pač znova plačal. Če ga ni poslal in ga vseeno misli prodati, se bosta že kako zmenila, tudi če boš zahteval denar nazaj, če si je premislil in ti ga ne misli prodati, ti pa itak ne preostane drugega kot vračilo denarja.
O.
O.

Kaj se razume pod "full refund" - celoten znesek skupaj s postnino ali samo cena izdelka brez postnine?
lp
lp

davidre ::

Danes sem odprl Despute z full refundom. Tole mi je odpisal:
Gre pa za Nemca. V glavnem pri meni je izgubil vso verodostojnost. Tudi v tem odgovoru mi precej smrdi. Pravi, da je paket prisel nazaj in ga je se enkrat poslal. Na koncu pa pravi, da bo pocakal na moj odgovor. Pazi to, dogovorila sva se, da mi poslje z DHL in to priporoceno s sledenjem. Ze na zacetku je potraboval cca 14 da je sploh poslal - seveda, ce je poslal, ker mi ni javil nobene sledilne stevilke. Ceprav bi rad dobil to rec, ampak zdaj tudi dvomim v to kar je imel napisano v oglasu in kar mi je posebej na moje vprasanje odgovoril pred koncem avkcije - da je vse v 100% brezhibnem stanju.
Bom zahteval kar full refund.
PS:
V 99% mora posiljka priti iz Nemcije v cca 5-7 dneh (delovnih). Samo enkrat se mi je zgodilo, da je trajalo cca 14 delovnih dni - veliko, vendar sem imel sledilno stevilko in je prodajalec res oddal takrat kot je rekel.
lp
hi, the package came back. its sended again. im very very sorry about this, a few buyers worldwide didnt get their packages too. i send them all a mail, please to wait until the next sending is shipped to you again. please i am very sorry about this situation. but if you want me to send your money back i can do it as well. but please dont give me a negative feedback. please, i am sorry about the long delivery time. i will wait till you answered. bye bye
Gre pa za Nemca. V glavnem pri meni je izgubil vso verodostojnost. Tudi v tem odgovoru mi precej smrdi. Pravi, da je paket prisel nazaj in ga je se enkrat poslal. Na koncu pa pravi, da bo pocakal na moj odgovor. Pazi to, dogovorila sva se, da mi poslje z DHL in to priporoceno s sledenjem. Ze na zacetku je potraboval cca 14 da je sploh poslal - seveda, ce je poslal, ker mi ni javil nobene sledilne stevilke. Ceprav bi rad dobil to rec, ampak zdaj tudi dvomim v to kar je imel napisano v oglasu in kar mi je posebej na moje vprasanje odgovoril pred koncem avkcije - da je vse v 100% brezhibnem stanju.
Bom zahteval kar full refund.
PS:
V 99% mora posiljka priti iz Nemcije v cca 5-7 dneh (delovnih). Samo enkrat se mi je zgodilo, da je trajalo cca 14 delovnih dni - veliko, vendar sem imel sledilno stevilko in je prodajalec res oddal takrat kot je rekel.
lp

Nemci velikokrat nimajo PayPal racuna in placas preko svoje banke. Velikokrat se tudi avtomaticno ne generira racun za koncno placilo, ker nimajo vnesenih cen za postne stroske. Kako placate v tem primeru. Pocakate na koncni racun z vsemi stroski ali placate ze pred tem kakor sta se zmenila po sporocilih?
Po navadi takoj po zakljucku avkcije kontaktiram prodajalca in mu sporocim, da popravi ceno postnine. Navadno to tudi storijo v parih dneh. Nato placam in do zdaj je bilo se vedno vse OK.
Pri zadnjem primeru sem naredil enako kot vedno, pa clovek se v 5-ih dneh ni popravil racuna - sem mu dvakrat pisal naj popravi, da lahko placam. Ne bi rad placal pred izdanim koncnim racunom.
Po navadi takoj po zakljucku avkcije kontaktiram prodajalca in mu sporocim, da popravi ceno postnine. Navadno to tudi storijo v parih dneh. Nato placam in do zdaj je bilo se vedno vse OK.
Pri zadnjem primeru sem naredil enako kot vedno, pa clovek se v 5-ih dneh ni popravil racuna - sem mu dvakrat pisal naj popravi, da lahko placam. Ne bi rad placal pred izdanim koncnim racunom.

Ali je tudi za nakupe potrebno verificirati kartico (tisto da ti paypal vzame 2€ in vrne)?
Sem to naredil. Zdaj sem dobil mail:
Congratulations! Your withdrawal limit has now been lifted. You can now withdraw unlimited funds from your PayPal account.
Please keep in mind that there is a minimum withdrawal amount. For more information, go to
To pomeni,da zdaj nimam več limita?

Withdrawal je prenos sredstev s PayPal računa na kartico/TRR.
Za plačilo velja podobno, zdaj imaš višji limit.
Za plačilo velja podobno, zdaj imaš višji limit.

Nemci velikokrat nimajo PayPal racuna in placas preko svoje banke. Velikokrat se tudi avtomaticno ne generira racun za koncno placilo, ker nimajo vnesenih cen za postne stroske. Kako placate v tem primeru. Pocakate na koncni racun z vsemi stroski ali placate ze pred tem kakor sta se zmenila po sporocilih?Ma jaz se jih kar izogibam, če nimajo paypala, ker so lahko same komplikacije. Sicer sem v preteklosti kupil par redkih stvari preko bančnega nakazila, ker drugače nisem mogel dobit željenega artikla tisti trenutek. Sedaj pa raje počakam, da se pojavi kakšen s paypal računom. Jih ima precej več paypal račun kot recimo 5 let nazaj.
Pri zadnjem primeru sem naredil enako kot vedno, pa clovek se v 5-ih dneh ni popravil racuna - sem mu dvakrat pisal naj popravi, da lahko placam. Ne bi rad placal pred izdanim koncnim racunom.![]()

Res jih cedalje vec uporablja PayPal, vendar jih vseeno se veliko posluje le z bancnim racunom. Naceloma imam vec slabih izkusenj s PayPal uporabniki kot pa z bancnimi. Danes sem mu nakazal, bom videl kako se bo izteklo...

opeter ::
Ima kdo kakšen nasvet, kaj naj napravim?
Na nemškem ebayu sem s pomočjo avkcije prodal en procesor, od takrat je minilo pet dni. Kupcu, ki je zmagal na avkciji sem poslal "račun" a se mi še ni oglasil. Tudi pisal sem mu dve sporočili, če je prejel seštevek, ampak do zdaj še nobenega odziva.
Kaj naj sedaj napravim, koliko časa naj še čakam?
Na nemškem ebayu sem s pomočjo avkcije prodal en procesor, od takrat je minilo pet dni. Kupcu, ki je zmagal na avkciji sem poslal "račun" a se mi še ni oglasil. Tudi pisal sem mu dve sporočili, če je prejel seštevek, ampak do zdaj še nobenega odziva.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jebiveter2 ::
Da od Kitajcev zahtevas full refund, ce ne pride roba v roku 45 dni, mi je jasno. Zanima pa me kaksen je obicaj za nakup rabljenega izdelka v EU (moj primer iz DE), ki mu jutri potece 45 dnevni rok. Zahtevas full refund ali "I still want the item" - ker tega izdelka nima vec kosov, pa tudi zelo redko se pojavijo na ebayu? Kar zelim povedat, se vedno bi rad to rec dobil, cetudi cakam se mesec dni. Ne vem pa kako potem poteka ta postopek. Ali po tem mesecu se vedno lahko zahtevas full refund, ceprav si prej izbral, da bi se vedno rad ta izdelek.
lp
Full refund in je rešeno. Če noče, na ebay dispute in se načeloma reši v tvojo korist.
Po enem mescu in pol čakanja ti lahko na komot "dopizdi" in greš stvar reševati tako

Tilen ::
Ima kdo kakšen nasvet, kaj naj napravim?
If a buyer doesn't pay within 2 days, a seller can open an unpaid item case in the Resolution Center. If the buyer still doesn't pay or reach some other agreement with the seller, eBay may record the unpaid item on the buyer's account.
When an unpaid item case closes without payment from the buyer, the seller is eligible to receive a final value fee credit to their seller account. Also, if the seller relists the item and it sells the second time, eBay may refund the insertion fee for the relisting. Learn more about managing unpaid items and receiving insertion fee credits.
Unpaid item policy
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Hvala za informacijo. Nič, bom počakal do petka (27. decembra) in potem sprožil "varnostni mehanizem". Da kupec slučajno ne bi rekel, da nisem fer.

CMpunk ::
Pozdravljeni!
Ker nimam časa brati cele teme, bi rabil en nasvet pri nakupu. Ogledujem si neko avkcijo(oz.whatever), do izteka katere je še 2 uri. Zaenkrat je cena zelo ugodna. Kaj lahko pričakujem v naslednjih 2 urah? Da bo cena narasla( bo kdo dal višji bid) in se sploh ne bo več splačalo?
Če je tako, potem je ubistvo bolje gledati samo buy it now iteme?
pa še nekaj: kdo potem ''zmaga'', tisti ki zadnjo sekundo klikne bid ki je malenkost nad prejšnjim? Torej ali odločajo sekunde na koncu?
Ker nimam časa brati cele teme, bi rabil en nasvet pri nakupu. Ogledujem si neko avkcijo(oz.whatever), do izteka katere je še 2 uri. Zaenkrat je cena zelo ugodna. Kaj lahko pričakujem v naslednjih 2 urah? Da bo cena narasla( bo kdo dal višji bid) in se sploh ne bo več splačalo?
Če je tako, potem je ubistvo bolje gledati samo buy it now iteme?
pa še nekaj: kdo potem ''zmaga'', tisti ki zadnjo sekundo klikne bid ki je malenkost nad prejšnjim? Torej ali odločajo sekunde na koncu?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CMpunk ()

Če je artikel zanimiv in iskan, potem se seveda vse odloči v zadnjih sekundah. Lahko daš že sedaj najvišjo ponudbo, kolikor si pač pripravljen plačat (seveda nekaj manj, kot buy now za identičen artikel) in boš videl, kako se bo izteklo. Velikokrat avkcija zaradi "zavzetosti" bidderjev doseže višjo ceno od buy it now za isti artikel, ni pa pravilo.
Hvala za informacijo. Nič, bom počakal do petka (27. decembra) in potem sprožil "varnostni mehanizem". Da kupec slučajno ne bi rekel, da nisem fer.Koliko pa ima kaj feedback ta kupec in kdaj se je registriral na ebay? Če je frišen, je velika verjetnost, da ne bo plačal. Prijavi na ebay, da dobiš nazaj vsaj njihovo provizijo, ki jo boš sicer plačal tudi, če ne boš dobil njegovega plačila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()

dejansan ::
Ker je bilo ravno govora o bančnih nakazilih na nemškem ebayu, velja pa tudi za ostale, se jih raje izogibajte. Zadeva ne spada pod ebay buyer protection, sem pa sam nažalost to izkusil na težji način :( ( in ja imel je 100& feedback, account je imel že par let,... )
dejansan

Drzi. Ebay zascitna shema velja samo za PayPal uporabnike.
Opazam pa, da se prodajalci bojijo negativnega feedbacka kot hudic kriza. Tale moj prodajalec, od katerega nisem uspel dobili paketa v 45 dneh iz Nemcije, mi zdaj pravi, da mi ga bo se enkrat poslal. Pravtako mi bo vrnil denar. Samo naj mu pustim pozitiven feedback. Je pa res, ce ne bi bilo tole preko PayPal-a, je vprasanje kako bi se resilo.
Pred kaksnim mesecem sem imel tak primer. Prodajalec iz DE, placilo preko banke, kupim eno starejso rabljeno graficno. Dobim v enem tednu in sprobam. Deluje... dokler ne startas kaksne igre. Potem se pokazejo artefakti in vcasih tudi zamrzne. Nic. Malo sem jezen. Posljem sporocilo prodajalcu, ce je ziher, da je graficna pri mnjemu 100% delovala - tudi v 3D nacinu? Da pri meni ne dela. Clovek mi je samo napisal, da kakor jo je on sprobal, je delovala, ni pa 100%. Takoj mi je predlagal poplacilo vseh stroskov in sploh ni delal problemov. Dal sem mu svoje bancne podatke in imel povrnjen denar v parih dneh.
lp
Opazam pa, da se prodajalci bojijo negativnega feedbacka kot hudic kriza. Tale moj prodajalec, od katerega nisem uspel dobili paketa v 45 dneh iz Nemcije, mi zdaj pravi, da mi ga bo se enkrat poslal. Pravtako mi bo vrnil denar. Samo naj mu pustim pozitiven feedback. Je pa res, ce ne bi bilo tole preko PayPal-a, je vprasanje kako bi se resilo.
Pred kaksnim mesecem sem imel tak primer. Prodajalec iz DE, placilo preko banke, kupim eno starejso rabljeno graficno. Dobim v enem tednu in sprobam. Deluje... dokler ne startas kaksne igre. Potem se pokazejo artefakti in vcasih tudi zamrzne. Nic. Malo sem jezen. Posljem sporocilo prodajalcu, ce je ziher, da je graficna pri mnjemu 100% delovala - tudi v 3D nacinu? Da pri meni ne dela. Clovek mi je samo napisal, da kakor jo je on sprobal, je delovala, ni pa 100%. Takoj mi je predlagal poplacilo vseh stroskov in sploh ni delal problemov. Dal sem mu svoje bancne podatke in imel povrnjen denar v parih dneh.
lp

Opazam pa, da se prodajalci bojijo negativnega feedbacka kot hudic kriza.Kar je precej logično, ker konkurenca je huda, na desetine trgovin ponuja enako robo po enakih cenah in potem ljudje raje kupijo pri tistem, ki ima 99,4 kot pri tistem, ki ima 99,3%
O.

V takšnem primeru se splača pogledat vzroke za negativen feedback, ker bo verjetno samo en ali dva. Včasih nekdo napiše, da je vse ok in vseeno stisne minus.

Opazam pa, da se prodajalci bojijo negativnega feedbacka kot hudic kriza.Kar je precej logično, ker konkurenca je huda, na desetine trgovin ponuja enako robo po enakih cenah in potem ljudje raje kupijo pri tistem, ki ima 99,4 kot pri tistem, ki ima 99,3%
O.
Vecinoma kupujem rabljeno robo od privat prodajalcev. Navadno iz Nemcije. Kljubtemu da je na Ebayu na milijone razlicne robe, je stvari, ki jih iscem relativno malo - tu in tam kaksen kos za sprejemljivo ceno.

Racunalnik ::
Licitiral sem stvar ,dal max bid 350eur, bidi od ostalih so bili do konca 290eur, nato pa v zadnjih minutah nekdo zmaga za 351eur, torej 1 eur vec kot jest. A to je delo tistih programov za bidanje ker malo se mi cudno zdi, al je enostavno nekdo ponudil vec kot jest z auto bidom in ker ni bilo vecjega od mojih 350eur je zmagal 351 eur ceprav je lahko ponudil 360eur?
Cudno mi je dostkrat k se zmaguje za 1 ali 5eur, dost natancno, vrjetno ker je veliko zanimanja?
Cudno mi je dostkrat k se zmaguje za 1 ali 5eur, dost natancno, vrjetno ker je veliko zanimanja?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Racunalnik ()

Če je zmagal v zadnjih minutah, je verjetno kar ročno vpisal neko višjo cifro. Lahko tudi 500 evrov, na koncu vedno plačaš samo toliko, da ravno premagaš prejšnjega najvišjega. Če je zmagal v zadnjih sekundah, je bil pa na delu program.

BlueXX ::
Zanima me kaj ponavadi nardite če pač mine 45dni zahtevate full refund in potem v našo odmaknjeno slovenijo po dveh mesecih izdelek pride. Ali denar vrnete? Pač pošteno je ampak recimo veliko jih ima spodaj v tabeli(kjer piše koliko časa potuje v države) da če izdelek v 30 dneh ne pride dobiš refund.

Anney ::
Pošteno je, izbira je pa tvoja. Zdaj če je malenkost po par dolarjev, se jaz nebi obremenjeval, če pa je večja vsota pa je pošteno vrnit denar.

amacar ::
Torej odprl sem case, počakal še dodatna 2 tedna, sedaj pa sem pisal prodajalcu, da nisem dobil, če lahko da refund, pa mi je napisal tole:
"dear thanks for your msg. so sorry for all. i just try to refund you the money, but paypal not allow me to do that since the transaction is over 2 months. what shall we do now ? so sorry for all Best Regards "
Je to res, da po 60 dneh ne more dati refunda ali si je vse samo izmislil?
"dear thanks for your msg. so sorry for all. i just try to refund you the money, but paypal not allow me to do that since the transaction is over 2 months. what shall we do now ? so sorry for all Best Regards "

Na pamet receno nimam pojma ali je res ali ne. Vseeno pa lahko case eskaliras in ti potem ebay vrne denar - vsaj tako js razumem ta Ebay Protection program.
lp
lp

Anney ::
Jaz sem odprl case, pozabil nanj in se spomnil zadnji dan. Pisal sem prodajalcu za refund, ker mi je rok na casu pretekel, se avtomatsko zaprl in dobil normalno vračilo od prodajalca, dva dni po pretečenem času.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

Torej odprl sem case, počakal še dodatna 2 tedna, sedaj pa sem pisal prodajalcu, da nisem dobil, če lahko da refund, pa mi je napisal tole:
Eskaliraj na Ebay. Naj se oni ukvarjajo z njim.
Zgodovina sprememb…

Berem malo google glede teh 60dni. PayPal ima limit za Refund 60 dni od datuma placila. Sicer ne vem kako se to veze na Ebay, ki ima 45 dni + 1 mesec, ko odpres despute. Tako sem tudi sam zdaj pri cca 55 dneh od prodajalca zahteval kar full refund.
https://www.paypal.com/webapps/helpcent...
Od drugega prodajalca sem ze od zacetka zahteval full redund, kar mi je tudi obljubil. Po petih dneh se vedno ni nic na PayPalu. Zdaj sem mu se nekrat napisal, da nisem se nic dobil - me prav zanima kaj bo napisal. Ebay je sicer sporocil, da naj bi denar dobil do 27.12.
Damn, mi ni prav nic vsec, ko se stvari zakomplicirajo!
https://www.paypal.com/webapps/helpcent...
Od drugega prodajalca sem ze od zacetka zahteval full redund, kar mi je tudi obljubil. Po petih dneh se vedno ni nic na PayPalu. Zdaj sem mu se nekrat napisal, da nisem se nic dobil - me prav zanima kaj bo napisal. Ebay je sicer sporocil, da naj bi denar dobil do 27.12.
Damn, mi ni prav nic vsec, ko se stvari zakomplicirajo!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()

bajsibajsi ::
Pogosto narocim kaksno malenkost iz Kitajske/HK in vcasih se zgodi, da po cca. 40 dneh naroceno se vedno ne prispe. Pri povracilu kupnine ni problema, saj cel proces naceloma poteka znotraj 45 dni. Kaksno zavarovanje pa imamo kupci, ki se vedno zelimo predmet? Npr. 40 dan obvestim prodajalca, da predmeta se vedno nisem prejel, traja 2 dni, da mi odgovori... jaz njemu nazaj... bla bla.. S ponovnih posiljanem predmeta se vsa procedura mocno podaljsa. Lahko preseze 45 dni + dodatnih 30 dni, da prispe nova zadeva po posti. Je v takem primeru sploh se kaksna varna opcija, kot enostavno poslati zahtevo po povracilu kupnine in narociti zadevo pri kom drugem?

Najbolj varno je zahtevati refund in narociti ponovno. Lahko tudi pri istem prodajalcu.

Nekaj sem nabavil 12. Novembra in 18 decembra dobil mail
We're very sorry to inform you that your parcel had been return from Beijing air port,because can't pass through security in air port,and we have resend your parcel ,but your parcel will be delay 1-2 weeks,i think you will get it soon.
Jest sem mu napisal ok, nevem pa ce je resen ker tudi nevem ce bom lahko zavrnil ker datum nakupa pa ni prenovljen ampak tece od Novembra dalje.
We're very sorry to inform you that your parcel had been return from Beijing air port,because can't pass through security in air port,and we have resend your parcel ,but your parcel will be delay 1-2 weeks,i think you will get it soon.
Jest sem mu napisal ok, nevem pa ce je resen ker tudi nevem ce bom lahko zavrnil ker datum nakupa pa ni prenovljen ampak tece od Novembra dalje.

Spet jaz ... torej, prvotni kupec/zmagovalec avkcije je sedaj odstopil, jaz pa sem zdaj robo ponudil tistemu, ki je bil drugi na lestvici. Ta je ponudbo sprejel a sem komaj zdaj opazil, da živi v Bolgariji. Sicer je slednji že deset let prijavljen na nemškem eBay-u in ima ogromno pozitivnih ocen tako v smislu prodajalca kot tudi kupca.
Ima kdo izkušnje s pošiljanjem stvari v Bolgarijo? Poslal bi s pomočjo GLS.

Racunalnik je izjavil:
Nekaj sem nabavil 12. Novembra in 18 decembra dobil mail
V kolikor še vedno imaš možnost, odpri case in napiši, da nisi prejel izdelka, potem izberi "I still want the item" in napiši, da je prodajalec še enkrat poslal. Si pa danes že zamudil rok...
Zgodovina sprememb…

Spet jaz ... torej, prvotni kupec/zmagovalec avkcije je sedaj odstopil, jaz pa sem zdaj robo ponudil tistemu, ki je bil drugi na lestvici. Ta je ponudbo sprejel a sem komaj zdaj opazil, da živi v Bolgariji. Sicer je slednji že deset let prijavljen na nemškem eBay-u in ima ogromno pozitivnih ocen tako v smislu prodajalca kot tudi kupca.Imam izkušnje v obe smeri. Brez problema in pride v normalnem roku. Z dostavno službo imam sicer le kot kupec, ampak je potekalo brez problema.

Tilen, sm napisal.
Zakaj nekateri iz Nemcije nocejo posiljat izven drzave in ti pravi da zato ker ima slabe izkusnje. Kako ima lahko slabe izkusnje ce mu pa placas?
Dostikrat vidim da se nekateri bidi kr kesnlajo,premislijo nisem vedel da to obstaja.
Opazam da nekateri sellerji tudi kr naenkrat umaknejo izdelek na katerega se ze bida.
Zakaj nekateri iz Nemcije nocejo posiljat izven drzave in ti pravi da zato ker ima slabe izkusnje. Kako ima lahko slabe izkusnje ce mu pa placas?
Dostikrat vidim da se nekateri bidi kr kesnlajo,premislijo nisem vedel da to obstaja.
Opazam da nekateri sellerji tudi kr naenkrat umaknejo izdelek na katerega se ze bida.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Racunalnik ()

amacar ::
Slabe izkušnje ima, ker potem "balkanci" pišejo da niso dobili pa jih more refundati. Ga čisto razumem, tako kot se jaz ne grem več pošiljanja po povzetju, ker folk bi vse naročil prevzel pa ne.