Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

CoolBits ::
Piše, da je zraven...
Je pa to čista kopija slušalk priloženih k iphone 5, sam kvaliteta pa ni primerljiva.
klik
Je pa to čista kopija slušalk priloženih k iphone 5, sam kvaliteta pa ni primerljiva.
klik

Racunalnik ::
Pri bidanju izdelka od fizicne osebe na ebayu sem za izdelek zmagal s svojim ebay accountom, ali lahko sedaj placam preko kolegovega paypal accounta ker moj nima nic nalozeno denarja in se mi mudi, mislim ce nebi potem od prodajalca dobil kar sem kupil, ali bi ebay motilo da ni placano preko mojega paypal accounta?

St235 ::
Racunalnik je izjavil:
Pri bidanju izdelka od fizicne osebe na ebayu sem za izdelek zmagal s svojim ebay accountom, ali lahko sedaj placam preko kolegovega paypal accounta ker moj nima nic nalozeno denarja in se mi mudi, mislim ce nebi potem od prodajalca dobil kar sem kupil, ali bi ebay motilo da ni placano preko mojega paypal accounta?
ko te ebay preusmeri na payplaovo stran za plačilo lahko vneseš podatke od kolega. Edino upoštevaj, da bo potem prišlo na njegov naslov, če se ne boš s prodajalcem dogovoril drugače.

Aja ne uposteva naslova iz ebaya? To moram kupcu preko sporocila sporocit da poslje na moj naslov?

prodajalci včasih nočejo pošiljat na drug naslov, kot ta, ki je v paypalu zaradi zlorab, zato se moraš to v naprej dogovorit.

OK.d ::
Racunalnik je izjavil:
naj ti kolega nakaže na tvoj račun kot - gift
LPOK.d

Od tega ni nic ker pride 25eur provizije ce nakazujes med paypalom za okol 700eur zneska.
Zakaj potem pise pri ebayu predno placam oz predno me usmeri na paypal, shipping adresse pa moj naslov, pa se moznost je spremembe. Kako to da pay palov naslov uposteva?
Zakaj potem pise pri ebayu predno placam oz predno me usmeri na paypal, shipping adresse pa moj naslov, pa se moznost je spremembe. Kako to da pay palov naslov uposteva?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Racunalnik ()

klihk ::

Ja no sej sprasujem zakaj uposteva paypalov naslov posiljanja ce pa kupujem prek ebaya in tam pise shipping na moj naslov kot more. Zakaj bi torej ce placam preko kolegovega paypala prisel paket do kolega?

Okapi ::
Ko plačaš, moraš napisati, na kateri naslov naj pošljejo. Če ne napišeš posebej, upošteva privzeti naslov lastnika računa.

Ravno zaradi preprečevanja zlorab je to problem. Piši prodajalcu pred nakupom, pa ti bo povedal ali se strinja s tem, da pošlje na drug naslov, kot je plačnik.

Alamar ::
No, to je bolj neprevidnost ali nesposobnost. Če si pazljiv se nimaš kaj bat, da bi izgubil denar.Nič te ne zavezuje, ni tvoja krivda, da je potrebovalo toliko časa. Je to rizik prodajalca.
kar je seveda samo in le balkanska mentaliteta. Če si prejel dva izdelka, si jih dolžan plačat. Ali to storiš ali ne je pač tvoja odločitev. Enako kot je tvoja odločitev ali vrneš refunded znesek, če izdelek vseeno pride.
Moja balkanska mentaliteta mi je kar nekajkrat omogočila, da sem izdelek plačal in ga nisem dobil. Nikoli pa obratno.

čuhalev ::
Ko plačaš, moraš napisati, na kateri naslov naj pošljejo. Če ne napišeš posebej, upošteva privzeti naslov lastnika računa.
Če bi bilo to res, potem mi ne bi sedaj poslali dve pošilki enemu kolegu, za katerega sem vzel nekaj pred tem, čeprav sem tokrat izbral svoj naslov tako v ebayu kot v paypalu.
Tako, da imate nekateri problem, ker bi radi pošiljali drugam, drugi pa imamo problem, ko bi radi poslali zopet sebi.

Racunalnik je izjavil:
Ja no sej sprasujem zakaj uposteva paypalov naslov posiljanja ce pa kupujem prek ebaya in tam pise shipping na moj naslov kot more. Zakaj bi torej ce placam preko kolegovega paypala prisel paket do kolega?Zaradi zlorab. Mnogi prodajalci pošiljajo samo na paypal naslov, ki je potrjen. Na ebay lahko vpišeš karkoli. Tudi sam vedno pošljem le na paypal naslov, kljub temu, da je na ebayu velikokrat drugačen. Če imaš nizek feedback in visok račun za plačat, je precejšnja verjetnost, da ti bo prodajelec zavrnil pošiljanje na drug naslov.
Za malenkosti se ne sekirajo. Pri višjih zneskih so bolj previdni.Ko plačaš, moraš napisati, na kateri naslov naj pošljejo. Če ne napišeš posebej, upošteva privzeti naslov lastnika računa.
Če bi bilo to res, potem mi ne bi sedaj poslali dve pošilki enemu kolegu, za katerega sem vzel nekaj pred tem, čeprav sem tokrat izbral svoj naslov tako v ebayu kot v paypalu.
Tako, da imate nekateri problem, ker bi radi pošiljali drugam, drugi pa imamo problem, ko bi radi poslali zopet sebi.![]()
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()

Racunalnik je izjavil:
Od tega ni nic ker pride 25eur provizije ce nakazujes med paypalom za okol 700eur zneska.Če izbereš "send money to friends" je brez provizije, če imaš denar na paypalu (paypal balance). Če ti trga iz kartice je pa provizija.

Že drugič sem se zaplezal ker sem hotel ugodnejšo ponudbo zaradi več artiklov istega prodajalca (5) pri freepost sistemu (kliknem ustrezen link in prodajalcu napišem stavek). Cena artiklov je bila od 1,3 do 8$.Večina ne rada da popustov na količino tako, da tukaj ne boš čez prišel. Po štirih dneh neplačila bi te osebno že zdavnaj prijavil, ker roki so od letos konkretno krajši (48 ur). Opcija za združitev poštnine je uporabna le, če ima prodajalec to urejeno v posameznih oglasih. Če nima, ga moraš prej kontaktirat in prosit za združitev. Če ti ugodi, ti po končanih nakupih pošlje invoice z reducirano poštnino. Kitajčki imajo itak tako poceni poštnino, da jim je čisto vseeno, večji prodajalci/trgovine pa že po defaultu pošiljanja v posameznih paketih, kljub enkratnemu naročilu več izdelkov.
Tokrat sem se po 4 dneh čakanja na odgovor odločil, da ene stvari ne vzamem in link na preurejanje naročila ne dela, javlja da mene ali prodajalca ni v njihovem seznamu?? ali nekaj podobnega. Ponujajo mi tudi možnost, da v spisku neplačane robe lahko posamezno skenslam, vendar ko to kliknem me opozorijo, da je ta roba že rezervirana zame in da me prodajalec zaradi tega lahko označi za nesolidnega.
Skratka ne morem nič, samo plačam lahko. Čemu potem ta opcija combining post ali nekaj takega.
Prvič, ko sem kompliciral s tem (kupil sem kup enih prekonektorjev po cca 3EUR in se mi je zdelo res bedno, da mi ne da popusta) smo prišli tako daleč, da me je prodajalec blokiral in pri njem nisem več mogel ničesar kupiti, s pomočjo od ebaya nisem mogel nič urediti.
Skratka te mone delajo vse, da bi kupoval ločeno stvari po 1EUR, jaz budala pa vedno gledam, kaj še kupiti, da ne bodo imeli več stroškov s pošto kot je vredna roba. Potem pa še pošljejo s tremi paketki, ker sem pozabil klikniti, da naj pošljejo v enem paketu, ko bo vsa roba na voljo.
Sicer sem naletel tudi na trgovine, ki imajo skladišča na različnih krajih in zato dobiš 2 paketa.

kixs ::
Kolikokrat ste dobili posiljko v roku 1 meseca po odprtju Desputa? Ali je smiselno ze takoj zahtevati refund? Gre za posiljko iz Hong Konga. Cez nekaj dni pa bom imel en primer se iz Nemcije.
lp
lp

Racunalnik je izjavil:
Od tega ni nic ker pride 25eur provizije ce nakazujes med paypalom za okol 700eur zneska.Če izbereš "send money to friends" je brez provizije, če imaš denar na paypalu (paypal balance). Če ti trga iz kartice je pa provizija.
Ja nevem ce je res, sem izbral friends in ti ze glede na vpisan znesek avtomaticno izracuna 25eur na 700eur transferja, pa je posiljanje denarja iz paypala na katerem je denar na paypal.
Ce pa izberes prvo opcijo placilo nevem cesa, ti pa pise da ne racuna nic, ker racuna prejemniku.
Tako da me sedaj res zanima kaj je res in kaj ne.
Koliko casa imas za placilo ko zbidas stvar?
Zgodovina sprememb…

Assass1n ::
Kolikokrat ste dobili posiljko v roku 1 meseca po odprtju Desputa? Ali je smiselno ze takoj zahtevati refund? Gre za posiljko iz Hong Konga. Cez nekaj dni pa bom imel en primer se iz Nemcije.
lp
Počakaj 14 dni, če ne bo refund. Če pa naknadno dobiš pa pošlji sporočilo za paypal invoice pa pošteno plačaj.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Zdej sm slucaj pri svojem paypalu pogledal za send money in ce uporabim family/friend dobim dve opciji, ce je kartica je 25eur ce je pa balance iz paypala nalozenga denarja pa nic, ampak to je moj paypal ki nima kreditne kartice, od kolega ki ima kreditno ima pa samo opcijo posiljanje preko kartice, kljubtemu da ima denar nalozen na paypal accountu? A se da to kako spravit v dve moznosti balance in kreditno kartico pri kolegu?
Zgodovina sprememb…

malini ::
Pozdravljeni!
Na ebayu mi je izpisalo, da prodajalec ni več registriran uporabnik. Kaj sedaj? Čakadi da dobim naročeno ali takoj zahtevati denar nazaj ?
lp
Na ebayu mi je izpisalo, da prodajalec ni več registriran uporabnik. Kaj sedaj? Čakadi da dobim naročeno ali takoj zahtevati denar nazaj ?
lp

Pozdravljeni!Počakaj do razumnega roka, odvisno od kje je bilo poslano. Če ne boš dobil pošiljke, ti bo ebay v vsakem primeru povrnil sredstva.
lp
Racunalnik je izjavil:
Po 48 urah te lahko prijavi kot neplačnika. Lahko se probaš zmenit s prodajalcem za nek razumen podaljšan rok.
Koliko casa imas za placilo ko zbidas stvar?
Racunalnik je izjavil:
Zdej sm slucaj pri svojem paypalu pogledal za send money in ce uporabim family/friend dobim dve opciji, ce je kartica je 25eur ce je pa balance iz paypala nalozenga denarja pa nic, ampak to je moj paypal ki nima kreditne kartice, od kolega ki ima kreditno ima pa samo opcijo posiljanje preko kartice, kljubtemu da ima denar nalozen na paypal accountu? A se da to kako spravit v dve moznosti balance in kreditno kartico pri kolegu?Zmotil sem se, že nekaj časa je provizija tudi za paypal balance (free imajo samo znotraj US računov). Je pa ta provizija mnogo nižja pri paypal balance pošiljanju denarja, kot pri trganju iz kartice.
Samo opcijo pošiljanja preko kartice ima verjetno zato,ker nima denarja na paypalu (paypal balance). Jaz sem sedaj probal in imam obe opciji (balance in credit card)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()

Anney ::
Kaj se zgodi v primeru, da se ''Open Case'' avtomatično zapre jutri (pretečen 1 mesec od odprtja), jaz pa sem danes pisal za refound, ker sem na zadevo čisto pozabil. Se sreča, da me je ta tema spomnila da malo počekiram ebay, kaj se dogaja.

Če nisi dal escalate to ebay, se lahko obrišeš pod nosom po zaprtju primera, oziroma si odvisen od dobre volje prodajalca. Če pa pred potekom odpreš primer na ebayu (escalate) imaš še mesec dni časa za rešitev.

Morenov ::
14 dnevni dobavni rok iz Honk Konga je odlično. Problem je v tem času, ko vsi paketi zamujajo vsaj za pol meseca ali več. Jaz bi mu vseeno dal pozitiven feedback.
pošiljka bi morala prit 3 tedne nazaj preko air maila, prišla je pa 2 tedna nazaj. kakšen pozitiven feedback, če me je tip dejansko zajebal, ker se ni držal napisanega. konec koncev si on, s tem ko ima napisan kratek dostavni čas, pridobiva konkurenčno prednost. za moj primer lahko rečem da je to na podlagi laži!

Machete ::
A kdo ve kako poteka, če označiš da sprejemaš plačila samo preko - Merchant credit card: Mastercad/Visa.
Rabiš biti za to registriran kor trgovec na ebayu ali oni zmučkajo na kartico vezano na paypal?
*ok sem ugotovil, da rabiš met nek store itd..
delete
Rabiš biti za to registriran kor trgovec na ebayu ali oni zmučkajo na kartico vezano na paypal?
*ok sem ugotovil, da rabiš met nek store itd..
delete
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

finpol1 ::
Moraš biti pri nakupu baterij (to vem, da naprave na vtičnico morajo met EU oznako) prek ebaya na kaj posebnega pozoren ali je enako kot v Slo.?

Mam problem. Sedaj sem preko paypala hotel placat malce vecji znesek za ebay stvar in mi je zatezil get verified s kreditno kartico ki je nimam ali da preko bancnega racuna, in ko pridem na paypal get verified vidim samo moznost vpisa kreditne kartice, kaj je zdej narobe?

čuhalev ::
Včasih ti je po prvem vnosu paypal vzel nek mali znesek (1 evro) s kartice, nato pa si moral prepisati kodo iz namena plačila iz bančnega izpiska. Če kartice nimaš, potem moraš poskenirat nek svoj račun (bančni ali storitveni - brez zneska), da vidijo kontakne podatke. Mislim, da je bilo to pri paypalu.

Za kreditno vem kako gre, ampak moznosti ni za bancni racun. Pravtako ce grem pod my account in add or edit bank account pise da sem iz USA in ni druge moznosti.
Imam kolega ki ima kreditno kartico pa si sploh ne upam vprasat kaksne komplikacije lahko to spet prinese, ce uporabim njegovo kartico mi bodo pa kaj posiljali stvari na njegov naslov?
Kar gledam po netu za navodila imajo vsi cist drugace kot jest pod profilom tko da niti koristnih informacij ne dobim. Jest imam edit bank account ali edit credit card. In ce grem pod bank account imam izbrano USA in nemorem nic drugega.
Ce mi rata to nastavit ali sem omejen z mesecnimi placili? Nekaj mi govori da ja. Nisem vedel da sem omejen z placili preko ebaya.
Imam kolega ki ima kreditno kartico pa si sploh ne upam vprasat kaksne komplikacije lahko to spet prinese, ce uporabim njegovo kartico mi bodo pa kaj posiljali stvari na njegov naslov?
Kar gledam po netu za navodila imajo vsi cist drugace kot jest pod profilom tko da niti koristnih informacij ne dobim. Jest imam edit bank account ali edit credit card. In ce grem pod bank account imam izbrano USA in nemorem nic drugega.
Ce mi rata to nastavit ali sem omejen z mesecnimi placili? Nekaj mi govori da ja. Nisem vedel da sem omejen z placili preko ebaya.
Zgodovina sprememb…

Poglej, ebay=paypal. Običajen bančni račun ne moreš vpisat v Sloveniji. Sem že 100x napisal, da je potrebno paypal račun verificirat, če hočeš višje zneske plačevat. Verificiraš ga lahko edino s kartico, kolikor mi je znano. Z mesečnimi plačili si omejen glede na vrsto kartice. Če imaš klasično viso ali mastercard, si omejen z mesečnim limitom, ki ga določiš na tej kartici. Če imaš predplačniško viso, si omejen s sredstvi, ki jih iz nje naložiš na paypal.

Noben prodajalec ti ne more jamčit dostavni čas. On ti pač pove, kolikšen je okvirni dostavni čas za določeno državo. To se lahko pozanima na pošti in ta podatek ti je povedal. To pa kar ima tam v oglasu napisano pod dostavni čas, je le ebayeva šablona in prav smešno se mi zdi, ko se kupci ob to obregnejo. Če je odposlal pošiljko v oglasu navedenem roku (pod dispatch time), je storil vse, kar je lahko. Od poštnih ponudnikov je odvisno, ali bodo dostavni čas ujeli, ali ne.14 dnevni dobavni rok iz Honk Konga je odlično. Problem je v tem času, ko vsi paketi zamujajo vsaj za pol meseca ali več. Jaz bi mu vseeno dal pozitiven feedback.
pošiljka bi morala prit 3 tedne nazaj preko air maila, prišla je pa 2 tedna nazaj. kakšen pozitiven feedback, če me je tip dejansko zajebal, ker se ni držal napisanega. konec koncev si on, s tem ko ima napisan kratek dostavni čas, pridobiva konkurenčno prednost. za moj primer lahko rečem da je to na podlagi laži!
Dva tedna iz HK je zelo razumen rok in nima smisla zaradi tega dajat prodajalcu negativen feedback. Tudi, ko greš na našo pošto, ti dajo takšne dostavne čase, ki se le redko uresničijo. Za USA je 4 do 7 dni, če se ne motim, pa se mi je samo 2x zgodilo, da je kupec dobil v 7-8 dni.
Skratka pravilo je, da se iz Azije ne naroča, če se ti mudi, ker dostavni časi zelo nihajo (beri so že nekaj časa vse slabši) razen seveda , če izbereš drage ekspres dostavne službe.

Poglej, ebay=paypal. Običajen bančni račun ne moreš vpisat v Sloveniji. Sem že 100x napisal, da je potrebno paypal račun verificirat, če hočeš višje zneske plačevat. Verificiraš ga lahko edino s kartico, kolikor mi je znano. Z mesečnimi plačili si omejen glede na vrsto kartice. Če imaš klasično viso ali mastercard, si omejen z mesečnim limitom, ki ga določiš na tej kartici. Če imaš predplačniško viso, si omejen s sredstvi, ki jih iz nje naložiš na paypal.
Torej sem v zosu in lahko z mojim paypal accountom placujem zneske po okol 20eur?
Kartice pa tudi od kolega nemorem uporabit ker ni moj naslov gor ne?
Koliko je sploh tega limita na paypalu? Vidim da 500eur na leto in 2500 prejemka na leto.
Kaj pa metoda na ebayu k vidim da se placa paket po prejemu, kako to izgleda?
Zgodovina sprememb…

To bi moral misliti preden naročuješ stvari. Ne vem točno, koliko je limit na neverificiran račun. Saj ti tam piše točno, ali je na mesec ali leto in zneske.
Lahko plačaš preko kolegovega računa, samo se moraš zmenit, da ti pošljejo na tvoj naslov. Če prodajalec ne bo hotel, boš pač moral paket k njemu it iskat. Seveda je treba upoštevati limit na kolegovi kartici, če je kreditna. Če ima mesečni limit recimo 400 EUR, ne boš mogel plačati računa višjega od 400 EUR, ob predpostavki, da ni še nič limita porabil v zadnjem obračunskem obdobju.
V Sloveniji ne moreš plačati pošiljk iz ebaya po prevzemu.
Lahko plačaš preko kolegovega računa, samo se moraš zmenit, da ti pošljejo na tvoj naslov. Če prodajalec ne bo hotel, boš pač moral paket k njemu it iskat. Seveda je treba upoštevati limit na kolegovi kartici, če je kreditna. Če ima mesečni limit recimo 400 EUR, ne boš mogel plačati računa višjega od 400 EUR, ob predpostavki, da ni še nič limita porabil v zadnjem obračunskem obdobju.
V Sloveniji ne moreš plačati pošiljk iz ebaya po prevzemu.

Vem da ima kolega toliko denarja kot rabim ze na paypalu, ali ima to se vedno veze koliko ima potem mesecnega limita na kreditni kartici ali samo koliko ima limita preko paypala kar pa lahko pogledam?
Kaj se tudi zgodi ce paketa ne prevzames na naslovu, ti pustijo sporocilo? Ker je kolega v sluzbi ta cas ko postarji nosijo pakete pa vrjetno je tudi odvisno ce ti DHL poslje moras na DHL slovenije it iskat ali kako to gre?
Kaj se tudi zgodi ce paketa ne prevzames na naslovu, ti pustijo sporocilo? Ker je kolega v sluzbi ta cas ko postarji nosijo pakete pa vrjetno je tudi odvisno ce ti DHL poslje moras na DHL slovenije it iskat ali kako to gre?
Zgodovina sprememb…

Kartice pa tudi od kolega nemorem uporabit ker ni moj naslov gor ne?Ob plačilu lahko vpišeš poljuben naslov (v Sloveniji ali ZDA) za pošiljanje.
O.

in prodajalec lahko mirno zavrne pošiljanje na nevertificiran naslov oziroma na drug naslov, kot je naveden v paypal. Če gre za karkoli več od par 10€ bo to tudi storil.

Bom probal zrihtat s kolegom pa bomo videli kaj bo. Imam pod sending limits na paypalu 500eur letnega limita, ali se ta sending steje tudi pod to da bi kolegu iz mojega paypal racuna nakazal na njegov racun denar, ker potem sem spet v zosu.

zato, ker ni neumen, da bo poslal artikel na drug naslov kot je na paypalu, ker je velika verjetnost zlorabe. Če nato lastnik paypal računa odpre claim, da izdelka ni naročil bo ob izdelek in denar.

??? Saj v paypalu je črno na belem zabeleženo, da si naročil, in na kateri naslov si naročil.

jap in lastnik paypal računa se mirno sklicuje na zlorabo. Vertified paypal address pomeni za prodajalca jamstvo, da obstaja povezava med lastnikom paypal računa, lastnikom kartice in naslovom kamor pošiljam in se mu ne bo kar brezveze odpovedal. Hočem samo poudarit, da tukaj ni avtomatizma in se je treba s prodajalcem v naprej dogovorit ali je pripravljen poslat na drug račun.

Men je pa to sila nelogicno, narocil je blago ebay member posilja se pa na placilnega memberja iz paypala. Zakaj koga briga kako in scim je placano, razn da je placano in da posljejo ebay memberju ki je kupec, tja kjer jim to na ebayu pise?
Zgodovina sprememb…

Glede tega ima Lakotnik prav - lahko bi ukradel paypal račun od nekoga in z njim plačeval robo, ki bi jo pošiljali na tvoj ebay naslov. Ampak v praksi še nisem naletel, da bi kdo zaradi tega kompliciral. Konec koncev le "izdaš" svoj naslov, na katerem te lahko iščejo, če se izkaže, da je kaj narobe. Drugo je pošiljanje na poštne predale in razne bolj ali manj anonimne naslove (kjer ne preverjajo osebnih podatkov).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()