Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

Alamar ::
Če se ne motim, se to več ne da pogledati, prav tako ne razloga, zakaj je prodajalec prekinil licitacijo.
Licitacijo lahko prekine kadarkoli, če je več kot 12 ur pred iztekom. Če je manj kot 12 ur pa le licitacijo brez bidov oziroma je zavezan prodat artikel najvišjemu ponudniku. Prekinejo pa iz različnih razlogov (recimo sprejmejo najvišji bid do tistega trenutka, ugotovijo da je z artiklom nekaj narobe, prodajo artikel po drugem kanalu izven ebaya (to je največkrat, pač prodajo lokalnežu, ki pride osebno iskat in da keš na roke = nimaš provizij))...
Dosti kupcev tudi "izsiljuje" predčasno prekinitev avkcije z določenimi ponudbami, ki ji nekateri prodajalci potem sprejmejo. Večina pa ne in ti imajo pogosto v oglasih napise tipa "no early auction ending"
Licitacijo lahko prekine kadarkoli, če je več kot 12 ur pred iztekom. Če je manj kot 12 ur pa le licitacijo brez bidov oziroma je zavezan prodat artikel najvišjemu ponudniku. Prekinejo pa iz različnih razlogov (recimo sprejmejo najvišji bid do tistega trenutka, ugotovijo da je z artiklom nekaj narobe, prodajo artikel po drugem kanalu izven ebaya (to je največkrat, pač prodajo lokalnežu, ki pride osebno iskat in da keš na roke = nimaš provizij))...
Dosti kupcev tudi "izsiljuje" predčasno prekinitev avkcije z določenimi ponudbami, ki ji nekateri prodajalci potem sprejmejo. Večina pa ne in ti imajo pogosto v oglasih napise tipa "no early auction ending"

Tilen ::
Mislim, da je zraven licitacije še včasih možnost "make offer" in če tisto prodajalec sprejme, se zadeva zaključi.
Edit: Alamar je bil hitrejši.
Edit: Alamar je bil hitrejši.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Da, to je velikokrat opcija za takojšnjo kupčijo "buy it now" zraven avkcije, vendar ta izgine takoj, ko se pojavi prvi bid. To sicer nima veze z zgornjim vprašanjem, ki govori o skenslanju avkcije s strani prodajalca.

Racunalnik ::
Ja zdej se je ze parkrat zgodil in v ebay mailu pise naj si pogledam bid history zakaj je temu tako.

opeter ::
Imam izkušnje v obe smeri. Brez problema in pride v normalnem roku. Z dostavno službo imam sicer le kot kupec, ampak je potekalo brez problema.
Najlepša hvala za informacijo! Lep večer še naprej.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Vcer sem hotel placat izdelek in danes gledam da je na paypalu se vedno isti znesek in pogledam podrobneje da je izbrano pay on pick up. A je to bilo avtomaticno ker kej ne stima na paypalu? Kako se skensla tak order da se ponovno placa takoj prek paypala?

Zgleda nisem naredil napake ker me je prodajalec kontaktiral in napisal da nima paypal accounta in mi sedaj posilja da naj mu zgleda nakazem denar na banko in mi je dal iban in bic, torej ime priimek racun in zgleda bic, to imam dost podatkov za nakazilo? V oglasu pa naj bi napisal da na tak nacin posluje sam zgleda nisem tega opazil?
Ali lahko preko paypala placam na njegov account ali se da samo preko banke, ker bi rad spraznil paypal account raje kot bancnega.
Ali lahko preko paypala placam na njegov account ali se da samo preko banke, ker bi rad spraznil paypal account raje kot bancnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Racunalnik ()

kixs ::
Placas lahko le preko "poloznice" - UPN (kje? pa si sam izmisli - spletna banka, x banka, Posta, Tus, Mercator...).
lp
lp

Ampak kje mam pa kaksno zagotovilo da sem mu placal in da ima to veze z ebay prodajo? Tle ce rece da ni dobil denarja sem oplel? Ali lahko pod namen kaksno cifro iz ebaya uporabim ki bi nakazovala na izdelk ki sem ga kupil?
Zgodovina sprememb…

skyline ::
Če boš plačeval prek svoje banke (prek neta oz. na šalterju), lahko IIRC naročiš potrdilo o plačilu (stane te nek drobiž). S tem banka potrjuje izvršitev transakcije, in če robe ne dobiš, na ebayju odpreš case in ebayju dokazuješ s tem potrdilom.
Poleg imena ponavadi potrebuješ še njegov naslov, v namen plačila oz. referenco pa daj številko ebay transakcije.
Poleg imena ponavadi potrebuješ še njegov naslov, v namen plačila oz. referenco pa daj številko ebay transakcije.

Ok IIRC se rece tej funkciji torej? Za referenco pa dam tisto vec mestno stevilko oglasa ali kje dobim ebay stevilko transkacije?

mailer ::
Danes prejel izdelek kupljen 20.11, čakam še enega od 17.11 in enega izpred slabega meseca.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Racunalnik je izjavil:
Ampak kje mam pa kaksno zagotovilo da sem mu placal in da ima to veze z ebay prodajo? Tle ce rece da ni dobil denarja sem oplel? Ali lahko pod namen kaksno cifro iz ebaya uporabim ki bi nakazovala na izdelk ki sem ga kupil?
Ze prej so nekateri napisali, da s tistimi, ki nimajo PayPala pac ne poslujejo. To se mora vsak sam odlocit. Za sebe lahko recem, da imam s placili preko banke zaenkrat samo pozitivne izkusnje. Ebay-jeva zascita pa velja samo za placila preko PayPala!
lp

Racunalnik, brez zamere, samo kakšne ti serješ tukaj zadnjih par tednov.
Delaš osnovne napake in včasih sploh ne veš, kaj delaš. Vidiš nek izdelek in ga kupiš, ne da bi si pogledal glavo oglasa, plačilne roke, načine plačila, pošiljanje...osnovne zadeve se moraš najprej naučiti in ne kar tam v tri dni naročevat.
Daj si temeljito preberi pomoč na ebayu (imaš v več jezikih), preberi zadnjih 10 strani te teme in paypal teme.

Daj si temeljito preberi pomoč na ebayu (imaš v več jezikih), preberi zadnjih 10 strani te teme in paypal teme.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()

slovenec_89 ::
A kdo ve, kako na eBuy-u nastavit filter, da mi ne kaže prodajalcev iz Kitajske, Hong Konga in Tajvana? Se to sploh da?

dr.Akula ::
Mislim da ne. Sam uporabljam tisto varianto na levi "item location".
Kje na levi pa je ta opcija? A lahko narediš en screenshot pri enem random item searchu, da vidim kako to zgleda :)
ni podatka

_commandos_ ::

dr.Akula ::
Hvala, sem iskal to opcijo na .com strani, zdaj vidim da je samo na ostalih domenah.
Sem pa tudi sam pred kratim nekaj naročil iz UK, ker naj bi bil izdelek tam, ampak je potem hodil več kot 3 tedne, zato sklepam da je prišel iz Azije.
Sem pa tudi sam pred kratim nekaj naročil iz UK, ker naj bi bil izdelek tam, ampak je potem hodil več kot 3 tedne, zato sklepam da je prišel iz Azije.
ni podatka

fopi ::
Mene pa zanima ali ima kdo izkušnje z tistim "nobenih dodatnih stroškov carine...", ki včasih piše pri artiklih iz ZDA?
Torej a to velja tudi za našo carino, da je več ni?

Tilen ::
_commandos_ je izjavil:
ampak to še vedno ni nobena garancija , ker nekateri kitajci napišejo da je izdelek v evopi na koncu pa je poslan s kitajske kjer te potem še carina dodatno ostriže
Hehe, tale izbira je zelo tricky. Item location Ebay.co.uk (spletna stran) ima lahko iteme iz Kitajske, "European Union" pa ne bi smela prikazovat takšnih zadetkov. Si probal?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Jaz to uporabljam in mislim da kar deluje. Res pa je da na ebay.uk najde več UK stvari, na de več DE stvari...

_commandos_ ::
_commandos_ je izjavil:
ampak to še vedno ni nobena garancija , ker nekateri kitajci napišejo da je izdelek v evopi na koncu pa je poslan s kitajske kjer te potem še carina dodatno ostriže
Hehe, tale izbira je zelo tricky. Item location Ebay.co.uk (spletna stran) ima lahko iteme iz Kitajske, "European Union" pa ne bi smela prikazovat takšnih zadetkov. Si probal?
Ta PrtScn je samo za prikaz opcij. Kitajc me je pa nategnu tako da je pod item location napisal da se izdelek nahaja v Liverpoolu v resnici ga je pa poslal iz neke njegove luknje na kitajskem.

[ecstazy] ::
Danes dobil paket iz Hong Konga, narocen 17.12. Cakam se par stvari, narocenih par dni prej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [ecstazy] ()

Kje se da videti podatke prodajalcev ki prodajajo na nacin bank transferja, torej kej se da videti njihov naslov ulico itd?

Zgleda da ne ker vsakega ki ga vprasam mi govori naj si pogledam to nevem kje.
Z enim imam celo probleme ker sem ga vprasal za naslov in ze hoce skenslat vse skupaj, nevem v cem je problem.
Z enim imam celo probleme ker sem ga vprasal za naslov in ze hoce skenslat vse skupaj, nevem v cem je problem.
Zgodovina sprememb…

Če ti bo hotel robo prodat prek bank transferja, ti bo tko al tko moral dat svoj naslov.
Preden ti kupec klikne Buy, pa tudi jst ne bi lih vsakemu razlagal, kje živim...
Preden ti kupec klikne Buy, pa tudi jst ne bi lih vsakemu razlagal, kje živim...

Mene pa zanima ali ima kdo izkušnje z tistim "nobenih dodatnih stroškov carine...", ki včasih piše pri artiklih iz ZDA?
tole mislim
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fopi ()

Ja, sam sem konec novembra kupil tablico iz Amerike preko tega Global Shipping Programa.
Velja tudi za našo carino, paket dobiš direktno domov. Jaz sem ga dobil z GLS-jem.
Velja tudi za našo carino, paket dobiš direktno domov. Jaz sem ga dobil z GLS-jem.

LuGi ::
ČE pride na carinsko pošto boš kar lepo plačal dajatve,.
Zanimalo vas je, ali carina prejme uvozne dajatve za primere nakupov na eBay-u, ko ta nudi t.i. "Global Shipping Program", pri katerem pri eBay-u zaračunajo tudi uvozne dajatve?
Ali je potrebno dejanske uvozne dajatve plačati ob prispetju pošiljke še enkrat ?
Sporočamo vam, da bodo uvozne dajatve ob prispetju s strani carinskega organa obračunane, ne glede na t.i. "Global Shipping Program" ali podobne drugih ponudnikov. Prav tako tudi DDV. Seveda pa se upošteva zneske oprostitev, v kolikor so vrednosti pošiljke v okviru le teh. Svetujemo vam nakup brez uvoznih dajatev.
V upanju, da ste z odgovorom zadovoljni, vas vljudno pozdravljam.
Zanimalo vas je, ali carina prejme uvozne dajatve za primere nakupov na eBay-u, ko ta nudi t.i. "Global Shipping Program", pri katerem pri eBay-u zaračunajo tudi uvozne dajatve?
Ali je potrebno dejanske uvozne dajatve plačati ob prispetju pošiljke še enkrat ?
Sporočamo vam, da bodo uvozne dajatve ob prispetju s strani carinskega organa obračunane, ne glede na t.i. "Global Shipping Program" ali podobne drugih ponudnikov. Prav tako tudi DDV. Seveda pa se upošteva zneske oprostitev, v kolikor so vrednosti pošiljke v okviru le teh. Svetujemo vam nakup brez uvoznih dajatev.
V upanju, da ste z odgovorom zadovoljni, vas vljudno pozdravljam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()

V mojem primeru sem dobil na dom in nisem nič doplačeval....
Verjetno gre zmeraj preko GLS-ja in imajo že oni rešeno tako, da se nič ne doplačuje.
Pošiljka je najprej prišla v Nemčijo, in potem z GLS-jem do mene..
Verjetno gre zmeraj preko GLS-ja in imajo že oni rešeno tako, da se nič ne doplačuje.
Pošiljka je najprej prišla v Nemčijo, in potem z GLS-jem do mene..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [ecstazy] ()

Mislim, da je ravno to fora, da gre najprej v Nemčijo in potem v Slo. Se pravi mimo naše "mi se tega ne gremo" carine.

Nič ne gre "mimo". GLS ureja carinske postopke, pa naj bo to v Sloveniji ali v Nemčiji ... ti kot kupec boš to v vsakem primeru plačal.

Če ti bo hotel robo prodat prek bank transferja, ti bo tko al tko moral dat svoj naslov.
Kliknu sem mu buy in vse kar je bilo treba. Pri podatkih sem rekel da rabim se ulico in takrat je ratal problem da mi vsi njegovi podatki pisejo na ebay ampak nevem kje bi to bilo. On je poznal samo SEPA transfer kjer mogoce ne rabis podatkov jest pa placujem preko UPN kjer rabis vse podatke. Denarja pa zal ne mislim nakazovat nekam kjer niti naslova ne poznam.

Napiši mu, da rabiš IBAN in BIC, ter njegovo ime in priimek, naslov (ulica, številka, poštna številka in kraj). Če to noče dati, zahtevaj oz. ga prosi, da tvoj nakup stornira.
S storniranjem ne bo imel nobenih stroškov, saj mu bo Ebay povrnil/skensla prodajne stroške.
S storniranjem ne bo imel nobenih stroškov, saj mu bo Ebay povrnil/skensla prodajne stroške.

Nič ne gre "mimo". GLS ureja carinske postopke, pa naj bo to v Sloveniji ali v Nemčiji ... ti kot kupec boš to v vsakem primeru plačal.
Saj to sem mislil, mimo naše carine, ki tega ne ponuja, pač gre na nemško carino in tam plačaš in gre v nemški proračun. Tako pač naša država deluje.

Narobe si predstavljaš.
Ob nakupu dajatve plačaš neposredno špediterju, ki namesto tebe uredi carinski postopek (carinska pošta ni edina firma, ki opravlja to storitev). Dajatve vseeno pridejo v slovenski proračun.
Tisti ovinek preko Nemčije nima veze (redkokateri paket pride iz ZDA direktno v SLO, ampak jih najprej spravijo v nek večji distribucijski center, ki jih je v Nemčiji na tone).
Ob nakupu dajatve plačaš neposredno špediterju, ki namesto tebe uredi carinski postopek (carinska pošta ni edina firma, ki opravlja to storitev). Dajatve vseeno pridejo v slovenski proračun.
Tisti ovinek preko Nemčije nima veze (redkokateri paket pride iz ZDA direktno v SLO, ampak jih najprej spravijo v nek večji distribucijski center, ki jih je v Nemčiji na tone).

finpol1 ::
Kako je s tem sledenjem? Naročil nekaj kar nima trackinga in že dolgo traja, pa bi si rad pogledal kje se nahaja. Prodajalec pravi, da to ni mogoče, je to res?
Torej za izdelke pod 50$ res ni NIKOLI trackinga, kot je napisal prodajalec?

darkolord ::
Kako je s tem sledenjem? Naročil nekaj kar nima trackinga in že dolgo traja, pa bi si rad pogledal kje se nahaja. Prodajalec pravi, da to ni mogoče, je to res?Ja če nima trackinga, potem si valda ne moreš pogledat, kje se nahaja.
Tracking je lahko tudi za prazno kuverto, če se tako dogovorita s prodajalcem.

malat ::
Racunalnik je izjavil:
Kliknu sem mu buy in vse kar je bilo treba. Pri podatkih sem rekel da rabim se ulico in takrat je ratal problem da mi vsi njegovi podatki pisejo na ebay ampak nevem kje bi to bilo. On je poznal samo SEPA transfer kjer mogoce ne rabis podatkov jest pa placujem preko UPN kjer rabis vse podatke. Denarja pa zal ne mislim nakazovat nekam kjer niti naslova ne poznam.
Preveri na računu, ki ti ga je izstavil, ali pa na sporocilu ki ti ga poslje ebay.

Napiši mu, da rabiš IBAN in BIC, ter njegovo ime in priimek, naslov (ulica, številka, poštna številka in kraj). Če to noče dati, zahtevaj oz. ga prosi, da tvoj nakup stornira.
To mi je vse dal samo pri naslovu se mu je snel in zdej sva skenslala vse, cist prepotenten tip. Z drugimi pa cist enostavno sodelujem.

Racunalnik je izjavil:
To mi je vse dal samo pri naslovu se mu je snel in zdej sva skenslala vse, cist prepotenten tip. Z drugimi pa cist enostavno sodelujem.
Hja, nič. Če sta skenslala, je zadeva urejena. Pozabiš in greš naprej ...

Tud hudic. Dobim robo... a en del je drugacen kot opis v oglasu. Placal sem preko banke. Me prav zanima kaj bo naredil prodajalec. Gre pa za taksno razliko, da verjetno tega sploh ne bi kupil/biddal ali pa bi morda ponudil 1/3 zmagovalne avkcije - verjetno so tudi ostali bidderji zaradi iste zadeve visoko biddali

kema95 ::
Zdravo imam manjso tezavo ! Ali kdo ve kaj narediti ? Kupil sem razer miško verjetno 200% ponaredek od prodajalca iz kitajske ki je imel 49 prodanih izdelkov in oceno 99 % . pisalo je da letalo odleti cez 11 ur in sem narocil . prodajalec je imel se 12 artiklov na zalogi . zjutraj sem pogledal na mail in ni bilo potrdila o posiljanju na ebayu pa sem ugotovil da je prodajalec izbrisal ta oglas in nima niti 1 vec . torej dobil je moj denar izdelek bi naj prisel od 3 do 6 vendar dvomim kaksne so moznosti da dobim denar nazaj oz kaj storiti ?