» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
38 / 113
»»

St235 ::

ebay/paypal te krije v kolikor pošiljatelj ni poslal izdelka. V kolikor pošiljatelj lahko dokaže,da je izdelek poslal (z trackingom) pa je izdelek izginil potem ne.

LuGi ::

Global Shipping Program strosek se pojavi ob placilu in ne mores izbrati brez tega.. Na ebay forumu se najde dosti jeznih kupcev

deleted ::

Zmagal sem v eni Ebay avkciji, dobil telefonski aparat po smešni ceni. Tipo je rabil en teden za odziv in na koncu naštimal poštnino 30eur. Seveda tega ne mislim plačat, kdo pa bi, kaj lahko storim? Poslal sem mu link, kjer piše, koliko pride poštnina za dotičen paket, pa se spet dolgo ne odziva (tip ima drugače 300 kupcev, 100% feedback). Telefon bi pa imel, če mi da 10eur poštnine max.

mihec87 ::

Za v prihodnje če ni navedeno koliko je za to stvar poštnina preden začneš licitirat kontaktiraj prodajalca koliko je poštnina ter če pošilja...

Alamar ::

Je bila določena cena poštnine za Slovenijo? Če ni bila določena v oglasu, ti lahko zaračuna 30 EUR.

Ni bila navedena cena poštnine v Slovenijo, samo za Nemčijo je bila.
Avkcijo sem opazil, ko je bilo še uro do konca, zato ga nisem mogel kontaktirati.
Lahko mi torej zaračuna 30e poštnine, vendar - ali sem v tem primeru dolžan plačati?

darkolord ::

Si, ja.

seminal ::

Točno zaradi takih potem vedno več nemcev raje ne pošilja v SLO. Vedno ko kupujem kaj sploh kaj večjega prvo vprašam če lahko pošlje v SLO z DHL ali hermesom mu dam zraven še link da vidi kakšne so cene in odgovori.

deleted je izjavil:

Ni bila navedena cena poštnine v Slovenijo, samo za Nemčijo je bila.
Avkcijo sem opazil, ko je bilo še uro do konca, zato ga nisem mogel kontaktirati.
Lahko mi torej zaračuna 30e poštnine, vendar - ali sem v tem primeru dolžan plačati?
Jao, ne tega delat v bodoče, preden ne vprašaš za poštnino. Lepo ga prosi, če ti lahko pošlje preko Deutsche Post Einschreiben Großbrief International, kar ga bo stalo med 5.5 in 9 EUR, odvisno od teže plus nekaj mu dodaš za kuverto in bencin. Recimo 12 EUR vse skupaj. Seveda je na njemu, če bo sprejel.

seminal je izjavil:

Točno zaradi takih potem vedno več nemcev raje ne pošilja v SLO. Vedno ko kupujem kaj sploh kaj večjega prvo vprašam če lahko pošlje v SLO z DHL ali hermesom mu dam zraven še link da vidi kakšne so cene in odgovori.

Ob dobri komunikaciji se vedno najde dogovor.

@Alamar, hvala, mu bom poslal konkreten predlog za dogovor. Upam, da se bo končno odzval ...

šernk ::

a ste vsi dobili vse narocene pakete iz kitajske od konca avgusta naprej? od kar je tist problem z skeniranjem kitajcev, se mi je izgubilo vsaj 30% pošiljk. to pomeni da cakam nanje ze vec kot 2 meseca in pol.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

bf4ed ::

Presenetljivo sem nekatere dobil. Razni USB kabli.

1. poslano 19.11. - dobil 4.12.
2. poslano 19.11. - dobil 9.12.
3. poslano 20.11. - dobil 10.12.

Čakam še na 4 pošiljke.

Anney ::

Meni od devetih naročenih stvari dve nista prispele, malenkosti po cca 2$.

eales ::

Jaz sem eno pošiljko dobil po dveh mesecih, drugo pa tud čakam(oz. sem že nehal čakati) že skor dva meseca...

Bellzmet ::

In kaj se dogaja, da so zadnje mesece takšne zamude s Kitajske?

mailer ::

Predvidevam, da je stanje umetno ustvarjeno. Nekdo se trudi, da bi čimbolj zmanjšali naročila iz kitajske.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

slabo predvidevaš, gre za postren nadzor direktno s strani kitajske, ki povzroča zamudo. Iz honkonga poteka vse normalno.

Blazz ::

seminal je izjavil:

kater link pa mu daš?

šernk ::

St235 je izjavil:

Iz honkonga poteka vse normalno.

a to je potem 100%? ker od konca septembra nisem naročil nič več, saj se mi ne splača čakat pol leta na en izdelek in zahtevat refund, pa pol ponovno iskat trgovca za plačat.

je pa res, da so dostavni roki vsako leto od oktobra naprej katastrofa iz tistega konca.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

zdaj so vsi dostavni roki katastrofa zaradi novega leta.

finpol1 ::

http://www.ebay.com/itm/New-Retractable...

A imajo te slušalke 3.5mm jack, kar pomen: a jih lahko priklopim kamorkoli, kjer imam tak vhod (npr. komp...)?

skyline ::

Da.

Blazz ::

St235 je izjavil:

zdaj so vsi dostavni roki katastrofa zaradi novega leta.

in nato še cel januar zaradi kitajskega novega leta, ki je 31.1.

OK.d ::

in tako pol leta mine:P
LPOK.d

hmm23 ::

finpol1 je izjavil:

A imajo te slušalke 3.5mm jack, kar pomen: a jih lahko priklopim kamorkoli, kjer imam tak vhod (npr. komp...)?

po sliki bi res tako sklepal,a ni nikjer navedeno,niti da je universal. tko da jaz nism zihr:S?

lucinciner ::

Od 10.10.2013 čakam na pošiljko.....kot že prej napisano, se je za sprijaznit.
Zanima me, kako pa je v primeru: UPS express mail za 30 USD, do sedaj se tega še nisem posluževal, ker mi 25-35 dni ni bilo problem počakat. LP

hmm23 je izjavil:

finpol1 je izjavil:

po sliki bi res tako sklepal,a ni nikjer navedeno,niti da je universal. tko da jaz nism zihr:S?

seveda je navedeno:

Cord: 0.65 with 3.5 dia stereo plug

klihk ::

Odprl sem case, ker izdelek ni prišel v roku 40 dni.Kako je če se odločiš za RESHIPEMENT in če blago ne pride do konca case-a (še 29 dni)? Lahko zahtevaš refund?

Kaj pa če dobiš oba. Plačaš oba? Thanx

Tilen ::

Za reshipment brez razumnega roka (več kot 14 dni) se ne odločiš. Odločiš se za refund in ponoven nakup enakega izdelka, ker imaš v tem primeru ponovno dovolj časa za vse kolobocije. Jaz ponavadi kontaktiram prodajalca in povem, da artikla nisem prejel. Potem se dogovoriva, da počakam še dodaten teden ali dva in če paket ne pride, zahtevam refund. Za pakete, katere si res želim in ne pridejo, jih naročim ponovno (ločen nakup).

V primeru, da tudi prvi paket pride, prodajalcu vrneš denar.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Žal prepozno videl in izbral še RESHIPEMENT prej. Če prav razumel, če ne pride do konca casa, lahko zahtevam refund?

čuhalev ::

Tudi jaz že čakam 40 dni in sem pisal, dobil sem odgovor ...

Could you please confirm with us whether ... is your paypal email address? If it is, we will send the refund to this paypal account as soon as we receive your reply, thank you for your patience.

BTW,As the new policy from ebay,they will take more higher final value fee than before.Do you agree us to cancel the order after refund?If ok,we'll send an Email of order cancellation from EBay for confirmation after refund.And hope you can accept the cancellation.

Torej, če prav razumem, bi mi oni vrnili na paypal, preklicali naročilo in jaz nato potrdim njihov preklic? Ima to kakšne negativne posledice zame?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: čuhalev ()

Ne, hočejo dobiti nazaj pobrano ebay provizijo, ki jo s samim refundom ne dobijo. Če pa po vrnjenem denarju oba soglasno prekličeta naročilo (cancel order), bo dobil nazaj začetno in končno ebay provizijo.

čuhalev ::

Okej, in zato mi želi vrniti denar ,,mimo" ebaya oziroma direktno na paypal? Oziroma, zakaj sprašuje po mojem paypal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: čuhalev ()

paypal=ebay. Zakaj sprašuje, ne vem. Če je naveden email pravi, mu naroči, naj ti izda full refund.

Morenov ::

Kupil sem izdelek iz Hong Konga za katerega je proizvajalec izjavljal da se bo dostavil v 5-9 dneh. Prav zaradi hitre dostave sem se odločil kupiti izdelek, ker sem ga nujno rabil v tistem roku. Namesto max 9 dni sem ga čakal 16 dni, torej cel teden več. Jasno da mu sedaj ne bom dal pozitivnega feedbacka, ker je zajebal na celi črti s praznimi obljubami oz. izjavami o dostavi. Vleče me da bi mu dal negativen feedback, vendar ne bi rad zajebal tako kot je to storil prodajalec, zato sprašujem kakšen feedback se da v takšnih primerih? Nevtralen ali negativen?

mailer ::

14 dnevni dobavni rok iz Honk Konga je odlično. Problem je v tem času, ko vsi paketi zamujajo vsaj za pol meseca ali več. Jaz bi mu vseeno dal pozitiven feedback.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Racunalnik ::

Sprasujem da se da nebi kje zafrknil, zanima me kako se nakaze denar iz kolegovega paypal accounta na moj account, ali se to najde memberja po imenu, kaksni cifri? Ce so kje kaksne skrite fore, ali se placa provizija od zneska za prenos ali samo transfer znesek ki je?

Kako se sprejme denar s katerim ukazom, ker vem da obstaja tudi refund in podobni?

Zanima me tudi za ebay ko kupis od privat osebe pise pay ali pa pay on pickup? Kako izgleda pay on pickup in kako da je to sploh mozno, kaj ce jest tega nebi prevzel ker nebi bil resen?

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

klihk je izjavil:

Žal prepozno videl in izbral še RESHIPEMENT prej. Če prav razumel, če ne pride do konca casa, lahko zahtevam refund?

Če poteče čas, se tvoj primer zaključi in ti niso dolžni vrniti ničesar. V tem primeru si odvisen le od dobre volje prodajalca in upanja na to, da bo paket dejansko prišel.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Ampak, ker je obljubil da reshipment pride v roku 20 dni, case pa je imel še 9 dni več, predvidevam, da v kolikor ne pride 20.dan, lahko zahtevam refund?

Okapi ::

Sprasujem da se da nebi kje zafrknil, zanima me kako se nakaze denar iz kolegovega paypal accounta na moj account, ali se to najde memberja po imenu, kaksni cifri? Ce so kje kaksne skrite fore, ali se placa provizija od zneska za prenos ali samo transfer znesek ki je?
Vpišeš e-naslov tistega, ki bi mu rad nakazal denar, in označiš, a je plačilo za nakup blaga ali kar tako pošiljaš denar prijatelju. Če je plačilo za nakup, plača provizijo prodajalec, sicer pa ni provizije.

O.

Magic1 ::

Poglej, pozabi na reshipement, ker nikoli ne pošljejo še enkrat, temveč si samo pridobijo čas, da vse skupaj na koncu preteče. Zaenkrat še nikoli nisem dobil dveh izdelkov!

Pravtako je zahteva za paypal naslov zajebavanje v glavo, ker ga ne moreš poslat!(ni dovoljeno dodajat e-mail naslovov na ebayu).

Preprosto bodi korekten in zahtevaj refund, lahko se tudi zmenita, da počakata teden ali dva po disputu, če slučajno pride in to je to.

Ne se pustit nategnit, ker če dispute preteče, mu tudi slabe ocene ne morač več dat!
Magic

darkolord ::

Zaenkrat še nikoli nisem dobil dveh izdelkov!
Parkrat sem dobil dva, sem pa VEDNO (to je recimo 20x) dobil vsaj tistega drugega. OK, lažem, v enem primeru sem dobil v tretje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

hmm23 ::

plačaš potem oba?

Racunalnik ::

Okapi je izjavil:

Vpišeš e-naslov tistega, ki bi mu rad nakazal denar, in označiš, a je plačilo za nakup blaga ali kar tako pošiljaš denar prijatelju. Če je plačilo za nakup, plača provizijo prodajalec, sicer pa ni provizije.

O.

Torej je potreben samo email, kaj pa ce napacno napises 1 crko v emailu je denar kr izgubljen na nekem naslovu al ga je treba sprejet se na drugem naslovu? Kaj pa ce je napacen naslov ki je veljaven, torej bo kr nekdo dobil ta denar in adijo?

bastadu ::

Okapi je izjavil:

O.

Provizijo je vedno treba plačati, pri ebay nakupu jo vedno prodajalec, če denar nakazuješ direktno na Paypalu kakšnemu frendu, pa imaš opcijo, da plačaš provizijo ti ali on ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

Okapi ::

Torej je potreben samo email, kaj pa ce napacno napises 1 crko v emailu je denar kr izgubljen na nekem naslovu al ga je treba sprejet se na drugem naslovu?
Paypal pozna e-naslove vseh svojih uporabnikov. Če se zmotiš tako, da je e-naslov neobstoječ, te bo paypal opozoril, če se zmotiš tako, da vpišeš veljaven e-naslov nekoga drugega, pa bo ta dobil denar in potem je bolj ali manj od njegove dobre volje odvisno, ali ga boš dobil nazaj.

O.

darkolord je izjavil:

Zaenkrat še nikoli nisem dobil dveh izdelkov!
Parkrat sem dobil dva, sem pa VEDNO (to je recimo 20x) dobil vsaj tistega drugega. OK, lažem, v enem primeru sem dobil v tretje.

Zanimivo, jaz še nikoli nisem dobil drugega izdelka.

Če pa ga dobiš, je pa le od tebe odvisno, ali hočeš plačat(oz koliko). Nič te ne zavezuje, ni tvoja krivda, da je potrebovalo toliko časa. Je to rizik prodajalca. Če ti dodaten izdelek prav pride, se mi zdi fer da nekaj plačaš, drugače pač ne.
Magic

Oldi ::

Že drugič sem se zaplezal ker sem hotel ugodnejšo ponudbo zaradi več artiklov istega prodajalca (5) pri freepost sistemu (kliknem ustrezen link in prodajalcu napišem stavek). Cena artiklov je bila od 1,3 do 8$.
Tokrat sem se po 4 dneh čakanja na odgovor odločil, da ene stvari ne vzamem in link na preurejanje naročila ne dela, javlja da mene ali prodajalca ni v njihovem seznamu?? ali nekaj podobnega. Ponujajo mi tudi možnost, da v spisku neplačane robe lahko posamezno skenslam, vendar ko to kliknem me opozorijo, da je ta roba že rezervirana zame in da me prodajalec zaradi tega lahko označi za nesolidnega.
Skratka ne morem nič, samo plačam lahko. Čemu potem ta opcija combining post ali nekaj takega.

Prvič, ko sem kompliciral s tem (kupil sem kup enih prekonektorjev po cca 3EUR in se mi je zdelo res bedno, da mi ne da popusta) smo prišli tako daleč, da me je prodajalec blokiral in pri njem nisem več mogel ničesar kupiti, s pomočjo od ebaya nisem mogel nič urediti.
Skratka te mone delajo vse, da bi kupoval ločeno stvari po 1EUR, jaz budala pa vedno gledam, kaj še kupiti, da ne bodo imeli več stroškov s pošto kot je vredna roba. Potem pa še pošljejo s tremi paketki, ker sem pozabil klikniti, da naj pošljejo v enem paketu, ko bo vsa roba na voljo.
Sicer sem naletel tudi na trgovine, ki imajo skladišča na različnih krajih in zato dobiš 2 paketa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

Nič te ne zavezuje, ni tvoja krivda, da je potrebovalo toliko časa. Je to rizik prodajalca.

kar je seveda samo in le balkanska mentaliteta. Če si prejel dva izdelka, si jih dolžan plačat. Ali to storiš ali ne je pač tvoja odločitev. Enako kot je tvoja odločitev ali vrneš refunded znesek, če izdelek vseeno pride.

St235 je izjavil:

Nič te ne zavezuje, ni tvoja krivda, da je potrebovalo toliko časa. Je to rizik prodajalca.

kar je seveda samo in le balkanska mentaliteta. Če si prejel dva izdelka, si jih dolžan plačat. Ali to storiš ali ne je pač tvoja odločitev. Enako kot je tvoja odločitev ali vrneš refunded znesek, če izdelek vseeno pride.

Moja balkanska mentaliteta mi je kar nekajkrat omogočila, da sem izdelek plačal in ga nisem dobil. Nikoli pa obratno. So Kitajci veliko bolj vešči v nategovanju, kot mi... Sploh o lokaciji izdelka dostikrat lažejo. Vedno naročim iz HK in se potem jajcam z refundi, ker oni pošlejo iz ene druge province in traja 50+ dni.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()
««
38 / 113
»»