Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

SG_101 ::
Dispute --> You received an item that was not as described in the item description.
sem naredil to. kaj se pa lahko pričakuje kot rezultat? da bi na svoje stroške na kitajsko pošiljal nazaj ne pride v poštev oz. da bi na prodajalčeve stroške najbrž tudi ne, saj bi poštnina bila po mojem kar blizu cene torbe (20€)?

Alamar ::
Verjetno ti bo dal na izbiro, ali pošlje nov artikel, ali vrne kupnino. Sam se odloči, kaj ti bolj ustreza.

šernk ::
Zmeni se pač s prodajalcem, če ti zniža ceno ali kaj takega in povej da pošiljanje nazaj ne pride v poštev, ker je cena poštnine višja od cene torbe. Nekateri pošljejo kar še 1x, drugi vrnejo denar, tretji pa hja... Odvisno od njihove volje.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Tretji ne obstaja. Če je do napake prišlo s prodajalčeve strani in se dokumentirano (fotografija) pošlje zahtevek za napačno poslal artikel, nisi dolžan izdelka pošiljati nazaj. Razen seveda, če prodajalec plača poštnino za nazaj, kar pa kitajček 100% ne bo, ko mu boš povedal, koliko ga bo poštnina prišla.

Huh pa res, tega pa nisem vedel 
škoda da nisem prej tega vedel

If you're returning an item because it isn't as described in the listing, the seller is responsible for return shipping charges.
škoda da nisem prej tega vedel

SG_101 ::
ok hvala :) bom videl kaj bo rekel, čakam na njegov odgovor.
EDIT: Aja pa še to... če recimo pošlje še 1x nov izdelek, se potem pri tem izdelku znova šteje tisti ebay rok 45 dni, da lahko daš dispute (če bi recimo ponovno poslal napačnega oz. če ga sploh nebi prejel)?
EDIT: Aja pa še to... če recimo pošlje še 1x nov izdelek, se potem pri tem izdelku znova šteje tisti ebay rok 45 dni, da lahko daš dispute (če bi recimo ponovno poslal napačnega oz. če ga sploh nebi prejel)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SG_101 ()

Ne, imaš pa en mesec časa odkar si odprl dispute, da dobiš predmet in v tem času lahko zapreš dispute, ali prepustiš v odločanje ebayu. Na tvojem mestu bi se zmenil, da ti da delni refund zaradi napake, ki verjetno ni bila namerna. Seveda, če nisi striktno proti temu, da bi uporabljal napačno barvo.

Free Bird ::
http://www.ebay.com/itm/Better-Call-Sau...
Kaj mislite o tem podajalcu je varno naročiti? Sem še čisti zelenec na ebay in rabim malo pomoči.
Kaj mislite o tem podajalcu je varno naročiti? Sem še čisti zelenec na ebay in rabim malo pomoči.

IceBoX ::
100% positive feedback, top rated seller, prodanih več kot 400 izdelkov. Jaz bi komot kupil
Huh...

hmm23 ::
http://wpo.posta.si/IzracunPostnine/#
in ti izračuna.
Tega ne razumem. Tu je cena za npr. paket 2,5 KG samo po EU 25€. Kako pa oni prodajajo iz kitajske po 4$ poštnine za enako težke izdelke?

Hja pošta slovenije pač in mali uporabnik 
če bi imel ti letno za poslati 10000 takih paketov, bi podpisal s pošto pogodbo, ki bi bila mnogo ugodnejša.
en kabel te pride po EU dobre 4€ poštnine, če pošlješ s sledenjem.

če bi imel ti letno za poslati 10000 takih paketov, bi podpisal s pošto pogodbo, ki bi bila mnogo ugodnejša.
en kabel te pride po EU dobre 4€ poštnine, če pošlješ s sledenjem.

Okapi ::
Kitajska s poceni poštnino za podjetnike v bistvu subvencionira izvoz. Njihova poštnina je povsem neprimerljiva z našo, oziroma z evropskimi ali ameriškimi na splošno.
O.
O.

Free Bird ::

kixs ::
Sodeloval bi v eni avkciji, vendar nisem se dobil odgovora, ce posilja v Slo
Konec bo pa cez pol ure. Sicer po izkusnjah vecina vseeno poslje v Slo, ceprav nima napisano. A vseeno ne bi riskiral.

Kaj pa se lahko zgodi, če ne pošilja? Pač ne plačaš. A te lahko prisili, da plačaš neko astronomsko poštnino, za katero nisi vedel?
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Vseeno te lahko kar lepo opali za visoko poštnino. Lahko seveda tudi zavrne pošiljanje v SLO in ponudi artikel drugemu najvišjemu bidderju (second chance opcija). Krivda je seveda na tvoji strani, saj se nisi prej prepričal, ali pošilja v SLO. Lahko, da ima blokado in potem sploh ne moreš bidat. Če pa nima blokade, moraš vseeno vprašat, ali je pripravljen poslat v SLO za normalno poštnino. Ker mnogi ne odgovorijo sam delam tako, da pogledam feedback od njegove prodaje. Kakšno ima tam oceno za stroške poštnine (nekateri imajo slabo kljub 100% feedbacku) in pregledam posamezne feedbacke, če je kaj pošiljal izven svoje države.

jizzer ::
Zdravo!
Včeraj sem prvič naročil z eBay-a in me je presenetiklo kak enostavno gre to :) Naročil sem si ovitek za telefon. Ali lahko pričakujem kake zaplete? PLačal sem že zato me skrbi, da izdelka nebi dobil (ker je iz kitajske pa to, pa dobavni rok je od 15-31 dni.)
Zanima me ker bi si sedaj naročil še gamepad za PC (xboxov orginalni mi je v tem trenutku malo predragi pa čeglih je le 10€), namreč tudi ta je iz kitajske, rating je sicer dober ampak sem skeptičen.
Hvala za pomoč, pa če ma še kdo kaki hint glede nakopuvanja prek ebaya z besedo na dan :)
Včeraj sem prvič naročil z eBay-a in me je presenetiklo kak enostavno gre to :) Naročil sem si ovitek za telefon. Ali lahko pričakujem kake zaplete? PLačal sem že zato me skrbi, da izdelka nebi dobil (ker je iz kitajske pa to, pa dobavni rok je od 15-31 dni.)
Zanima me ker bi si sedaj naročil še gamepad za PC (xboxov orginalni mi je v tem trenutku malo predragi pa čeglih je le 10€), namreč tudi ta je iz kitajske, rating je sicer dober ampak sem skeptičen.
Hvala za pomoč, pa če ma še kdo kaki hint glede nakopuvanja prek ebaya z besedo na dan :)

Začni brati temo od začetka, boš dobil vse potrebne hinte.
Kakšne zaplete lahko pričakuješ?
Roba ne pride. Če čez 40 dni ne pride, sprožiš spor na eBayu.
Roba pride polomljena. Sprožiš spor na eBayu.
V paketu dobiš nekaj drugega, kot si naročil. Sprožiš spor na eBayu (ali pa tudi ne, če ti stvar ustreza).
V glavnem, ne skrbi.
O.

Kakšne zaplete lahko pričakuješ?
Roba ne pride. Če čez 40 dni ne pride, sprožiš spor na eBayu.
Roba pride polomljena. Sprožiš spor na eBayu.
V paketu dobiš nekaj drugega, kot si naročil. Sprožiš spor na eBayu (ali pa tudi ne, če ti stvar ustreza).
V glavnem, ne skrbi.

O.

d4vid ::
Nimam veliko izkušenj s ebayem, pa vendar, Kitajcu, če mu rečeš da mu boš dal negativni feedback, bo takoj rekel, če lahko povrne nekaj ali pa ves denar, ali pa pošlje stvar še enkrat.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

To pa konkurenca naredi. Ker jih je en kup, ki prodajajo enako robo po istih cenah in potem ljudje raje kupijo pri tistem, ki ima 99,2%, kot pri tistem, ki ima 99,1%.
O.
O.

Sergio4 ::
Eni vprašanje glede davka. Jaz moram plačat davek na ceno + poštnino ali samo ceno artikla?

Machete ::
haha. A je kdo že klical na klicni center v Usa? Totalno neuporabna zadeva. Jaz sem mislil, da bom končno lahko govoril s kom, ker se jim niti emaila ne da poslat.
Pa sploh ni tako. Vse je avtomatizirano in bot ti bere glede tvoje zadeve z vstavljanjem tvojih podatkov, v bistvu kar lahko prebereš v njihovih help temah.
KJE d fak bi lahko govoril z živim človekom preko emaila ali telefona z nekom iz support centra? WTF je fora klicnega centra, če izveš točno to kar si že prebral preden si klical O.o
Ima kdo kak link kako vzpostaviti kontakt v zvezi z accountom? :)
Pa sploh ni tako. Vse je avtomatizirano in bot ti bere glede tvoje zadeve z vstavljanjem tvojih podatkov, v bistvu kar lahko prebereš v njihovih help temah.
KJE d fak bi lahko govoril z živim človekom preko emaila ali telefona z nekom iz support centra? WTF je fora klicnega centra, če izveš točno to kar si že prebral preden si klical O.o
Ima kdo kak link kako vzpostaviti kontakt v zvezi z accountom? :)

simnov ::
Mene zanima tole iz amerike ali je v Import charges tudi vključena slovenski ddv in carina.
Subtotal (1 item):
$112.99
Shipping to 1355:$89.28
Import charges:$47.84
Total:$250.11
Subtotal (1 item):
$112.99
Shipping to 1355:$89.28
Import charges:$47.84
Total:$250.11

Je, in v resnici je par evrov ugodnejše, kot če se plača tu, ker so stroški carinjenja (razlika do 22%) malo nižji od tistih, ki jih zaračuna Pošta. In zgleda je na ebayu čedalje več tega. Imaš namreč v ZDA firme, ki posredujejo pri prodaji v EU, in jih čedalje več trgovcev uporablja. Trgovec robo pošlje tej firmi, potem pa ta firma poskrbi za izvoz v EU. Tudi plačaš s paypalom v bistvu na dva naslova - osnovni znesek dobi na svoj račun trgovec, poštnino in uvozne dajatve pa "špediter". V mojem primeru je robo dostavil GLS in je šlo vse gladko, ni treba nobenih papirjev carini pošiljati.
Slaba plat je, da v tem primeru seveda ni upanja, da bi šel paketek skozi brez carinjenja.
O.
Slaba plat je, da v tem primeru seveda ni upanja, da bi šel paketek skozi brez carinjenja.

O.

Aljaz1980 ::
Ima še kdo probleme zadnje čase, da ne prejme naročenih stvari ?
Ker zadnja dva meseca nisem prejel 5 stvari, medtem ko ostale pa sem.
Zdaj ali kitajci hočejo nafukavat ali se pa dogajajo čudne stvari na pošti...
Ker zadnja dva meseca nisem prejel 5 stvari, medtem ko ostale pa sem.
Zdaj ali kitajci hočejo nafukavat ali se pa dogajajo čudne stvari na pošti...

Daniel ::
Jaz sem enkrat vmes dolgo čakal na pakete, so pa vseeno prišli a dolgo po 45 dnevnem roku. Trenutno pa vse BP.

Pred ene pol leta sem cakal na paket ene 60 dni. Despute sem seveda odprl po 42 dneh in mi je refundiral in rekel, da je se enkrat poslal. No, tistega drugega paketa ni bilo se do danes. Tako da dvomim, da je se enkrat poslal.

Janac ::

A se da kje videt na enem mestu vse feedbacke ki sem jih pustil? Namreč dve odprti naročili sta mi šli pod archived in ne morem pustit feedbacka, sem pa 100% da ga sploh še nisem dal. Danes je pa 40. Dni od naročila in paketov še vedno ni, tako da lahko še vedno odprem case ampak zakaj je zadeva šla pod archived mi pa ni jasno.

Machete ::
Ja seveda. klikni na svoj feedback score zraven tvojega nicka.
My Ebay (na vrhu levo - My Ebay: Summary)
My Ebay (na vrhu levo - My Ebay: Summary)

Tnx, sem še pogruntal zakaj so nakupi pod archived...nekako mi je spremenilo da mi prikazuje samo zadnjih 30 dni 
še sreča da nujno rabim en del in ga pogrešam, drugače bi pozabil na obe naročili in bi šlo 45dni lepo mimo

še sreča da nujno rabim en del in ga pogrešam, drugače bi pozabil na obe naročili in bi šlo 45dni lepo mimo

Magic1 ::
Tudi jaz nisem dobil treh izdelkov od dvanajstih iz HK narocenih v zacetku septembra...
Magic

Jaz sem jih zadnje čase par dobil tam okrog 50 dne. Itak odpreš dispute pred 45 dnevnim rokom, potem pa imaš še en mesec časa za escalate tako, da lahko brez skrbi počakate še kakšen teden ali dva in ni treba takoj na vrat in nos zahtevati refund oziroma resend.

Pomeni, da je prodajalec kliknil "poslano". A ga je res poslal ali ne zanesljivo ve samo on.
O.

O.

T0RN4D0 ::
Kako je s tem GSP sedaj, a slovenski cariniki vejo za to al se bom moral potem pregovarjati malo z enimi, malo z drugimi in nazadnje še kakšen dvojni DDV plačat?
Gledam ene zadeve in imajo kar vsi američani to sedaj, in me iz prakse zanima kako če deluje (Se pravi dobiš paket domov brez opravka s cariniki) ali ne?
Gledam ene zadeve in imajo kar vsi američani to sedaj, in me iz prakse zanima kako če deluje (Se pravi dobiš paket domov brez opravka s cariniki) ali ne?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Jaz sem doslej en paketek (dobrih 100 evrov) tako naročil, in je pripeljal GLS na dom. Nisem imel nobenega opravka s carino, niti ni bilo treba nič plačati. Kot sem na hitro preračunal, je ameriška storitev par evrov cenejša od naše. Pa še načeloma hitreje dobiš, ker sicer traja najmanj en dan, da dobiš obvestilo od Carine, da hočejo račun, in še najmanj en dan, da račun pošlješ in ga Carina obdela. Je pa res, da kot sem gledal sledenje paketa, je trajal postopek na ameriški strani verjetno dlje časa, kot bi sicer. Ker trgovec najprej pošlje paket "špediterju", tistemu, ki uredi uvozne dajatve in pošlje paket naprej v EU.
O.
O.

En prodajalec je imel cel kup artiklov v avkciji na isti cas. Na nekaj sem bidal in zmagal, nekaj izgubil... ostalo pa niti nisem uspel. Po koncu avkcij ga vprasam, ce mu je se kaj ostalo in zmenila sva se, da mi po neki normalni ceni to doda k narocilu - ne direktno, pac pa kot drazja postnina. Je kdo to ze delal? Me lahko kako, po domace receno, nategne? Po dopisovanju izgleda clovek fer in trenutno ima tudi 100% feedback.

Tilen ::
Ja nategne te tako, da ne dobiš tega, kar sta se zmenila. Glede na dražbo, ti je dolžan poslati le tisto, kar je bilo na dražbi. Ne vem pa kako lahko on sedaj spreminja poštnino po dražbi?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

To se vedno da, dobiš po e-pošti nov račun od ebaya/paypala. Recimo če hočeš hitrejšo storitev, dodatno zavarovanje ali karkoli.
O.
O.

To je res, vendar za stvari, ki so bile individualno dorečene (dukupljene), nima nobene garancije. Prodajalcu mora verjeti na besedo? Dvomim, da bi tukaj lahko dobil primer v svojo korist, če te bi želel zafrknit. On bi lahko rekel, da si ti dokupil zavarovanje, v paketu je pa to, kar je na dražbi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Ja. Sej s tem sem nekako sprijaznjen,da potem ni vec neke garancije. Ceprav je vsa korespondeca preko ebay sistema - od artiklov, do cen, do tega, da za to ceno podrazi postnino.
Nic, bom probal... ne gre sicer za nek velik znesek - dobrih 10€.
Nic, bom probal... ne gre sicer za nek velik znesek - dobrih 10€.

Saj to, da se vidva dogovarjata preko ebay sistema ni nic narobe in je priporocljivo. Problem nastane, ko bi ti ta dodatni artikel recimo dobil poskodovan, v korespondenci pa ne bi bilo jasno navedeno v kaksnem stanju je artikel. Zato je pri prodajah zelo pomembno, da se napise cim vec podrobnosti, doda slike, pogoje, itd. Ne pozabi tudi, da grejo morebitne dajatve na skupno vrednost paketa (item+poštnina), če gre slučajno za Kitajca ali kaj podobnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()