» »

NOV DISK Master2!

NOV DISK Master2!

maxum ::

kupil nov disk Sata2 in ga dodal k obstoječemu mislim da je sata, in ko sem prišel v windowse, ga je kao instaliralo...a ga may computerju ne vidim??!!
stari disk ki je v PCju je 200GB in nima sploh opcije da bi mu tiste bele pine nalimal in označil da je master, na novem pa so ti mini, vsaj mislim da so to ti pini :) sata2 ima drugačen kabel za napajalnik in drugačen sta kabel za namatično....stari ima sata kabel in klasični kabel za napajanje....
torej je potrebno na novi disk dodati bele pine za označit slave???? KER NA NOVIM DISKU NI OZNAK ZA MASTER IN SLAVE, KAJ NAJ UGIBAM?:/da vem a moram it iskat pine..pol bajte na glavo obrnt...
v biosu piše da sa oba master...in ju tam tudi normalno zazna...sploh ni opcije da bi izbral da je le stari master...za sata sta oba master...PRSIM NASVETE :(
BOOTA SE MI NORMALNO, NO PROBLMES...

Urc ::

Za začetek. Control panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Disk Management -> Format v NTFS, če še nisi...

Urc najlepša ti dala :)

Imam pa še eno vprašanje, kako bi razdelil novi disk na več particij? formatiral sem že, verjetno bi to lahko že prej storil, pred formatom označim manj diska in naredil 2 particiji....
kaj lahko sedaj naredim? njabolj simpl, elegantna rešitev? najraje bi idel brez dodatnih programov..partition magic)

Urc ::

Hm... Najbolj simple rešitev je pomoje kar s kakšnim programom. Razumem, da nočeš ukrast Partition Magica, čeprav je eden najboljših in najzaneslivejših za tovrstno početje. Lahko uporabiš free alternativo.

jan01 ::

Še enkrat formatiraj, pa naredi več particij...

hvala, sem še enkrat formatiral...ni se mi ljubilo ubadati z partition magicom, ki ga amam na disku, pa mi želel razdeliti ...poglabljati se mi ni ljiubilo...tako da sem formatiral....hvala tudi za free alternativo
lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako namestiti pATA poleg sATA trdega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
71008 (884) Malcolm_Y
»

free program podoben partition magic-u

Oddelek: Programska oprema
272905 (1961) izi12