Forum » Loža » Stanisław Lem
Stanisław Lem
kamila_ol ::
Dober dan,
Sem is Poljske in zelo potrebujem Zvezdne dnevnike (po slovensko): 21. Popotovanje in Profesor Donda. Morda nekdo ima in bi mi lahko poslal? Zelo bi bila hvalezna :)
Sem is Poljske in zelo potrebujem Zvezdne dnevnike (po slovensko): 21. Popotovanje in Profesor Donda. Morda nekdo ima in bi mi lahko poslal? Zelo bi bila hvalezna :)
- premaknil iz Mali oglasi: OmegaBlue ()
DimmniBurek ::
To je knjiga, ki bi rada, da ti jo nekdo pošlje na Poljsko?
There Is No Stronger Drug Than Reality
Ja, Okapi, v pravu ste. Najraje bi dobila skene teh poglavij. Ali obstaja taksna moznost?
Gandalfar ::
Moznost zagotovo obstaja. V ozir pravilom, pa naj se dejanska izmenjava dogaja po zasebnih sporocilih.
Okapi ::
Kakšna pravila?
Po zakonu o avtorskih pravicah je dovoljeno fotokopiranje celih knjig (za zasebno rabo, ne za prodajo), ki so vsaj dve leti razprodane. AFAIK so Zvezdni dnevniki že precej dlje časa razprodani. Tako da je čisto v skladu z zakoni, če kdo to poskenira (lahko tudi iz knjige iz knjižnice) in ji pošlje.
Spoštovanje zakonov je OK, ampak ne bodite bolj papeški od papeža.
O.
Po zakonu o avtorskih pravicah je dovoljeno fotokopiranje celih knjig (za zasebno rabo, ne za prodajo), ki so vsaj dve leti razprodane. AFAIK so Zvezdni dnevniki že precej dlje časa razprodani. Tako da je čisto v skladu z zakoni, če kdo to poskenira (lahko tudi iz knjige iz knjižnice) in ji pošlje.
Spoštovanje zakonov je OK, ampak ne bodite bolj papeški od papeža.
O.
Ne vem, če so kje zapisano odstotki. V zakonu piše samo, da knjige ne smeš fotokopirati cele, razen če je že 2 leti razprodana. V tem primeru lahko fotokopiraš celo.
Sicer pa kamila ne rabi cele knjige, ampak samo dve poglavji, tako da je v vsakem primeru vse OK. Zdaj se mora samo še najti kdo, ki knjigo ima:-)
O.
Sicer pa kamila ne rabi cele knjige, ampak samo dve poglavji, tako da je v vsakem primeru vse OK. Zdaj se mora samo še najti kdo, ki knjigo ima:-)
O.
Ce ste ze ugotovili, da posiljka teh dveh poglavji ne bo krsitev zakona, upam, da se bo nasel nekdo, ki knigo ima :) Moj naslov je: kamila_ol@o2.pl
Lepa hvala za pomoc!
Lepa hvala za pomoc!
d0rK ::
Grem jaz jutri v lokalni knjiznici pogledati. Ce ne gre ravno za 100 stranski poglavji ti ju lahko nesem skopirati.
Nato ti ju pa posljem po posti.
Nato ti ju pa posljem po posti.
Da porocam:
Sem bil v knjiznici in sem dobil najnovejso verzijo Zvezdnih dnevnikov iz leta 1979. Obstaja se ena verzija iz leta 1968. Drugih
verzij v Sloveniji ni. Sploh. In sedaj, teh dveh poglavij v tej knjigi ne najdem. Ne 21. popotovanja (je 20. in 22.) ne Profesor
Donda (je Doktor Diagoras). Ce si se slucajno zmotila pri imenu poglavij ali menis, da sta v slovenski verziji drugace ostevilcena
mi sporoci. V tej knjigi so sledeca poglavja:
7. popotovanje
8. popotovanje
11. popotovanje
12. popotovanje
13. popotovanje
14. popotovanje
18. popotovanje
20. popotovanje
22. popotovanje
23. popotovanje
24. popotovanje
25. popotovanje
28. popotovanje
Iz spominov Ijona Tihega (5 podpoglavij)
Zavod doktorja Vliperdiusa
Doktor Diagoras
Rešimo vesolje
Sem bil v knjiznici in sem dobil najnovejso verzijo Zvezdnih dnevnikov iz leta 1979. Obstaja se ena verzija iz leta 1968. Drugih
verzij v Sloveniji ni. Sploh. In sedaj, teh dveh poglavij v tej knjigi ne najdem. Ne 21. popotovanja (je 20. in 22.) ne Profesor
Donda (je Doktor Diagoras). Ce si se slucajno zmotila pri imenu poglavij ali menis, da sta v slovenski verziji drugace ostevilcena
mi sporoci. V tej knjigi so sledeca poglavja:
7. popotovanje
8. popotovanje
11. popotovanje
12. popotovanje
13. popotovanje
14. popotovanje
18. popotovanje
20. popotovanje
22. popotovanje
23. popotovanje
24. popotovanje
25. popotovanje
28. popotovanje
Iz spominov Ijona Tihega (5 podpoglavij)
Zavod doktorja Vliperdiusa
Doktor Diagoras
Rešimo vesolje
A ta poglavja so v obeh izdajah, ali si gledal samo to novejšo? Ker potem so mogoče v oni starejši.
O.
O.
Niti v starejsi niso, sem pogledal v obe knjigi. Novejsa je dopolnjena, vendar ne s tema dvema poglavjema.
Zal nisem se zmotila pri imenu poglavij :( Bila sem sigurna da obstaja slovenski prevod tudi 21. popotovanja in Profesorja Donde...
Najlepsa hvala, da ste preverili :))
Najlepsa hvala, da ste preverili :))
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RazgledniceOddelek: Loža | 1573 (862) | Machete |
» | Domače branje: "Vonnegut, Kurt. 1969. Klavnica pet"Oddelek: Novice / Domače branje | 5781 (5442) | kljucavnicar |
» | Kakšna dobra knjiga?Oddelek: Loža | 3283 (3017) | burekar |
» | ''strokovan literatura'' za midle earthOddelek: Loža | 1959 (317) | PaJo |