» »

sata II disk, pci kontroler

sata II disk, pci kontroler

mmmato ::

Imam samsung spinpoint 640GB, na socket a plati imam sweex sata kontroler.
Ko sem prvič priklopil disk v kišto, mi je ob bootu kontroler prepoznal zadevo, prav tako disk manager v winxp. Naredil sem 2 particiji, disk manager ju je začel formatirat. Neki cajta je blo ok, particiji sta se pojavili v "my comp", potem pa je pc postal neodziven.

Disk sva s kolegom prklopla v njegovo mašino, ki podpira sata II na plati. V winsih mi je BP naredil 2 particiji, skopiral gor nekaj fajlov, vse OK.
Zdej ko disk prklopim v svojo mašino mi ga kontroler ob bootu zazna, v winsih pa imam težave. V device manager mi kaže klicaj zraven, kao da je neka napaka.
V skromnih navodilih zraven diska piše, da se da z njihovim toolom disk nastavit na sata I.

In some rare cases sata 1,5Gbps hosts can not establish sata interface connection with sata 3Gbps devices due to interface protocol issues.
in this case you should switch your drive to sata 1.5gbps speed with a software which we are providing via www.samsunghdd.com.

Sem probal zadevo, ni nobene razlike, tko da je problem drugje.
Kaj bi se dalo še narest?

freextr ::

1.Preglej verzijo biosa matične če ni najnovejši flash-i bios
2.Nkje sem zasledil da ima ta program ki ga omenjas napako in moras izbrati pretvorbo iz 1.5gb/s -> 3.0gb/s
3.Mogoče kakšni drajverji za disk lahko pomagajo
4.Poskusi s tem kontrolerjem bo sigurno delovalo
Death reveals to man what he realy is - The Berzerker

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freextr ()

mmmato ::

Sem probal drug krmilnik znamke STLab in dela bp. Zdej pa ne vem kaj nej s tem sweexom, rad bi ga vrnil samo je 15 dnevni rok že mimo.
http://www.turnofftheinternet.com/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SATA III na SATA I

Oddelek: Pomoč in nasveti
182773 (2473) BorutK-73
»

SATA 3 kartica?

Oddelek: Kaj kupiti
363532 (2560) KTr1sk