Forum » Izdelava spletišč » Kako ugotoviti od kje pride naročilo?
Kako ugotoviti od kje pride naročilo?
IceIceBaby ::
Imam site, preko katerega se prodaja samo 1 produkt. Vsebuje index stran z opisom in order stran s html formo. Ta forma potem preko php skripte pošlje informacijo o naročilu direktno na mail.
Kako bi izvedel od kje prihaja obiskovalec, ki je oddal naročilo? Recimo, da dam v linke, kjer oglašujem nek tracking del, ki se potem pošlje zraven podatkov o naročniku na mail.
Vem, da podoben tracking omogoča že Analytics, ampak žal zadeva ni dovolj natančna (dvojna naročila, zajebancije, boti...).
Kako bi izvedel od kje prihaja obiskovalec, ki je oddal naročilo? Recimo, da dam v linke, kjer oglašujem nek tracking del, ki se potem pošlje zraven podatkov o naročniku na mail.
Vem, da podoben tracking omogoča že Analytics, ampak žal zadeva ni dovolj natančna (dvojna naročila, zajebancije, boti...).
bluefish ::
kvečjemu lahko pridobiš IP in na podlagi tega potem državo, ISP-ja. Naslova pa seveda ne bo ven vrglo.
OmegaBlue ::
Pomojem misli referer.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Ok, mogoče sem se premalo jasno izrazil :)
Izvedet hočem iz katere skupine oglasov je prišel obiskovalec. Naprimer, za AdWords oglase bi uporabil en link za bannerje drug link itd.
Naprimer: index.php?src=banner itd
Izvedet hočem iz katere skupine oglasov je prišel obiskovalec. Naprimer, za AdWords oglase bi uporabil en link za bannerje drug link itd.
Naprimer: index.php?src=banner itd
Gandalfar ::
zakaj si pa v google analyticsu ne naredis razlicnih goalov in conversionov glede na to?
Imam narejene goale, ampak je zadeva precej nenatančna ker meri vse "konverzije". Tudi tiste, ki recimo kasneje odpovejo naročilo, pomotoma oddajo 2x, ne dajo pravilnega naslova itd.
$_GET['src']...
Lahko mogoče malo bolj konkretno. O PHPju nimam veliko pojma, tako, da mi tole ne pomaga dosti.
hvala
sem nekako uspel usposobiti zadevo. Zadevo zapišem v cookie, in potem v formi za naročilo zapišem vrednosti v hidden input field pa lepo dela.
sem nekako uspel usposobiti zadevo. Zadevo zapišem v cookie, in potem v formi za naročilo zapišem vrednosti v hidden input field pa lepo dela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Transparentna Slovenija #7: Tudi spletna stran ZD Nova Gorica si zasluži nekaj ljubezOddelek: Novice / Zasebnost | 11668 (7845) | aerie |
» | AJAX + google analyticsOddelek: Izdelava spletišč | 1111 (909) | Veron |
» | Po mnenju nemških vladnih uradnikov je uporaba Google Analytics v Nemčiji lahko nezakOddelek: Novice / Zasebnost | 5001 (3825) | poweroff |
» | google analyticsOddelek: Slo-Tech | 3113 (2583) | roli |
» | PHP guruji prosim pomoč!Oddelek: Izdelava spletišč | 1445 (1205) | mare_ |