Forum » Strojna oprema » Vodilo matične plošče + grafična kartica
Vodilo matične plošče + grafična kartica
____ ::
Lep pozdrav!
Mam en problem..iščem novo grafično kartico. Trenutno imam nadomestno ati radeon 9000 series, še iz dinozavrskih cajtov. Zdaj pa razmišljam o nakupu nove in ker nisem nek težki poznavalec strojne opreme sm naletel na problem. Mam matično ploščo AMD Athlon 64 2800+ pa nisem prepričan kako vodilo ma. Mislim pa da je AGP. Vse te nove grafične pa majo vodilo PCI-e.
Torej, zanima me, če se da kupit kaki vmesnik med tema dvema vodiloma, ker očitno PCI-e vodilo na grafični nebo pasalo na AGP vodilo na matični..nujno rabim pomoč!
Ps; malo usmiljenja prosim, newbie sem pa to :D
Hvala!
Mam en problem..iščem novo grafično kartico. Trenutno imam nadomestno ati radeon 9000 series, še iz dinozavrskih cajtov. Zdaj pa razmišljam o nakupu nove in ker nisem nek težki poznavalec strojne opreme sm naletel na problem. Mam matično ploščo AMD Athlon 64 2800+ pa nisem prepričan kako vodilo ma. Mislim pa da je AGP. Vse te nove grafične pa majo vodilo PCI-e.
Torej, zanima me, če se da kupit kaki vmesnik med tema dvema vodiloma, ker očitno PCI-e vodilo na grafični nebo pasalo na AGP vodilo na matični..nujno rabim pomoč!
Ps; malo usmiljenja prosim, newbie sem pa to :D
Hvala!
darknezz ::
Če bo grafična kartica vsaj nekoliko dobra, bo PCI-E x16 2.0 vodilo obvezno že zaradi višje hitrosti. Ne vem za obstoj kakšnega vmesnika, enostavno ti priporočam nakup nove mobo, že za okol 70€ lahko dobiš kakšno dobro z PCI-e x16 in primernim socketom za procesor.
____ ::
Hvala za info pa za predlog, samo problem je v tem da sem študent in kot veš nismo nikoli glih pri nekem kešu ne :D
Kr_Edn ::
Pozanimaj se pri Funtech-u. Na njihovi spletni strani sem opazil ponudbo 4-ih AGP grafičnih kartic.
(http://www.funtech.si/grafika.htm - oprosti, sem pozabil, kako se pašta direkten link)
ups -dela tud če paštaš. Včasih si moral za direktno povezavo kar malo čarati.
(http://www.funtech.si/grafika.htm - oprosti, sem pozabil, kako se pašta direkten link)
ups -dela tud če paštaš. Včasih si moral za direktno povezavo kar malo čarati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kr_Edn ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična in matičnaOddelek: Strojna oprema | 1723 (1380) | mr1two |
» | Grafična kartica za PCI-E x1Oddelek: Kaj kupiti | 2448 (2220) | dzinks63 |
» | iz AGP na PCIOddelek: Pomoč in nasveti | 1951 (1839) | Jakka |
» | grafična kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5671 (4750) | muzičar |
» | nakup novega računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6709 (5631) | mtosev |