» »

Vodilo matične plošče + grafična kartica

Vodilo matične plošče + grafična kartica

____ ::

Lep pozdrav!

Mam en problem..iščem novo grafično kartico. Trenutno imam nadomestno ati radeon 9000 series, še iz dinozavrskih cajtov. Zdaj pa razmišljam o nakupu nove in ker nisem nek težki poznavalec strojne opreme sm naletel na problem. Mam matično ploščo AMD Athlon 64 2800+ pa nisem prepričan kako vodilo ma. Mislim pa da je AGP. Vse te nove grafične pa majo vodilo PCI-e.

Torej, zanima me, če se da kupit kaki vmesnik med tema dvema vodiloma, ker očitno PCI-e vodilo na grafični nebo pasalo na AGP vodilo na matični..nujno rabim pomoč!

Ps; malo usmiljenja prosim, newbie sem pa to :D

Hvala!

darknezz ::

Če bo grafična kartica vsaj nekoliko dobra, bo PCI-E x16 2.0 vodilo obvezno že zaradi višje hitrosti. Ne vem za obstoj kakšnega vmesnika, enostavno ti priporočam nakup nove mobo, že za okol 70€ lahko dobiš kakšno dobro z PCI-e x16 in primernim socketom za procesor.

____ ::

Hvala za info pa za predlog, samo problem je v tem da sem študent in kot veš nismo nikoli glih pri nekem kešu ne :D

Kr_Edn ::

Pozanimaj se pri Funtech-u. Na njihovi spletni strani sem opazil ponudbo 4-ih AGP grafičnih kartic.
(http://www.funtech.si/grafika.htm - oprosti, sem pozabil, kako se pašta direkten link)

ups -dela tud če paštaš. Včasih si moral za direktno povezavo kar malo čarati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kr_Edn ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična in matična

Oddelek: Strojna oprema
231723 (1380) mr1two
»

Grafična kartica za PCI-E x1

Oddelek: Kaj kupiti